USA vil udrulle digitale papirløse visa globalt

| december 1, 2023
USA vil udrulle digitale papirløse visa globalt

Visum i form af stempler eller klistermærker i ens pas kan snart være forældet.

USA har annonceret sin plan om at udstede “papirløse visa” globalt efter et vellykket pilotprogram i mindre skala.

Under en medierunde den 28. november 2023 afslørede Julie Stufft, US Deputy Assistant Secretary for Visa Services, planen om at indføre det digitale visumsystem i hele verden.

Hun indrømmede dog, at det sandsynligvis ville tage 18 måneder eller længere at gå helt over til det digitale, papirløse visumsystem.

“Det vil nok tage os 18 måneder at få udbredt brugen af dette – eller længere,” sagde Stufft.

“Men det er meget spændende, at vi har haft dette første skridt, hvor vi faktisk har set besøgende komme igennem, og i dette tilfælde var det immigrantvisa, uden et fysisk papir i deres pas,” tilføjede hun.

Pilotprogrammet blev gennemført i Irland i september 2023. I stedet for traditionelle visa udstedte den amerikanske ambassade i Dublin en digital visumgodkendelse (DVA) til personer, der fik forlovede(e)-visa.

Flyselskaber og grænsevagter blev gjort opmærksomme på de nye papirløse visa, så myndighederne kunne se, hvordan kontrollen ville foregå.

Udenrigsministeriets Bureau of Consular Affairs bemærkede på det tidspunkt, at hvis alt går vel, vil de bruge DVA’er til andre amerikanske visumtyper.

USA’s overgang til digitale visa er ikke en overraskelse. Storbritannien (UK) er ved at gå fra fysiske immigrationsdokumenter til elektroniske immigrationsstatusser eller eVisas.

Den Europæiske Union (EU) er også på vej til at følge trop. Rådet meddelte for nylig, at Schengen-visumansøgninger vil skifte online i 2026. Det vil også erstatte visumklistermærker med stregkoder.

Hvad er USA’s papirløse visum?

Ifølge Stufft vil den amerikanske visumansøgningsproces forblive uændret. Den eneste ændring vil være, at der ikke vil være et klistermærke eller stempel i passet.

“Et interview er stadig påkrævet ifølge loven. Hvis du er førstegangsansøger, skal du ansøge på samme måde med de samme formularer. Hvis du får et papirløst visum, vil det se helt ens ud indtil det punkt, hvor der ikke er noget papir,” forklarer Stufft.

Da der ikke vil være visumstempler eller klistermærker, sagde Deputy Secretay, at amerikanske visumindehavere skal bruge en app eller noget lignende for at vise deres visumstatus til myndighederne.

Fordele ved digitalt papirløst visum

Indførelsen af digitale, papirløse visa har til formål at strømline og forbedre ansøgningsprocessen for alle rejsende. Den søger også at forbedre sikkerheden og reducere afhængigheden af fysisk dokumentation.

Stufft fortalte: “Det er dybest set bare en meget moderne måde at tale med flyselskaberne og indgangsportene i lufthavnene og udenrigsministeriet på for at få det til at ske.”

Viceministeren nævnte forskellige fordele ved DVA. Nedenfor er fordelene ved det digitale papirløse visum.

  • Hurtigere behandlingstid
  • Reducerede omkostninger
  • Mindre risiko for at beskadige fysiske pas, fordi det ikke er nødvendigt at sende dem til amerikanske ambassader eller konsulater.
  • Mindskede chancer for tyveri eller manipulation
  • Enklere proces til verificering af visum
  • Nemmere fornyelsesproces på grund af fraværet af papirarbejde

Fremtiden for rejser

Rejselandskabet udvikler sig med integrationen af digitale visa, rejsetilladelser og biometrisk teknologi.

Digitale visa og rejsetilladelser, såsom UK Electronic Travel Authorisation (ETA) og European Travel Information and Authorisation System (ETIAS), tilbyder et mere effektivt og miljøvenligt alternativ til traditionelle processer.

Storbritannien er begyndt at bruge ETA-systemet til statsborgere, der er fritaget for visum, eller borgere, der ikke behøver visum til korte rejser til England, Wales, Skotland og Nordirland. Den vil være fuldt operationel i 2024.

EU er også klar til at implementere ETIAS i midten af 2025 for visumfritagne rejsende til korte ophold i Schengen-området.

Begge elektroniske rejsetilladelser vil være knyttet til den rejsendes biometriske pas. Der vil ikke være behov for at medbringe papirkopier, når man krydser grænser.

Biometrisk teknologi, som omfatter ansigtsgenkendelse og andre unikke identifikatorer, ændrer den måde, hvorpå personer identificeres ved grænseovergange og forbedrede sikkerhedsforanstaltninger.

Disse innovationer ændrer den måde, vi navigerer ved internationale grænser på, og lover en fremtid præget af forbedret sikkerhed, strømlinede processer og en problemfri rejseoplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *