UK ETA-berettigelse: Hvem har brug for en ETA for at rejse til Storbritannien?

Alle rejsende, der ikke har brug for visum for at besøge Storbritannien (UK), skal snart have en elektronisk rejsetilladelse (ETA), før de rejser til England, Wales, Skotland og Nordirland.

Den britiske ETA koster £10 pr. ansøgning og er gyldig i to år, hvilket giver mulighed for flere korte besøg på op til seks måneder.

Dette omfatter besøg i Storbritannien i fritiden, tilladte forretningsaktiviteter og korte studier. Transitrejsende og midlertidige kreative arbejdere, der opholder sig i Storbritannien i op til tre måneder under Creative visa concession, skal også have en ETA.

Er du stadig usikker på, om du har brug for en britisk ETA? Her er flere detaljer om, hvem der skal have en ETA eller er fritaget, og om man skal have et visum i stedet.

Hvem kan rejse til Storbritannien uden visum?

Rejsende uden visum omfatter borgere fra lande med visumfritagelsesstatus i Storbritannien. Det gælder både EU-borgere og borgere fra andre lande som USA, Canada, Australien m.fl.

Den endelige liste over lande, hvis borgere skal have en ETA, er endnu ikke bekræftet. Til at begynde med skal rejsende fra følgende 92 lande ansøge om og modtage en gyldig britisk ETA, før de rejser til Storbritannien.

I øjeblikket er det kun borgere fra Jordan, Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater (UAE), der skal have en gyldig ETA for at besøge Storbritannien.

Det britiske indenrigsministerium udruller gradvist ETA på nationalitetsbasis for at sikre en smidig overgang. Det vil snart blive annonceret, hvilke nationaliteter der kan ansøge om en ETA og har brug for en for at besøge Storbritannien.

Der vil være tilstrækkeligt varsel til at sikre, at alle personer, der har brug for en britisk ETA, er klar over det nye krav i god tid.

Hvem har ikke brug for en ETA for at rejse til Storbritannien?

Når systemet er fuldt operationelt, forventer den britiske regering 30 millioner ETA-ansøgninger om året. Alligevel skal nogle personer ikke fremvise en ETA, når de rejser til Storbritannien. Disse omfatter:

Indehavere af britisk pas

Rejsende med britisk pas behøver ikke en ETA for at rejse til Storbritannien. Alle britiske statsborgere med et gyldigt britisk pas er undtaget fra ETA-ordningen.

Indehavere af britiske oversøiske territoriers borgerpas

Den opdaterede vejledning for ETA-fritagelser omfatter nu også personer med pas, der er statsborgere i de britiske oversøiske territorier.

Indehavere af irsk pas

Rejsende med irsk pas behøver ikke en britisk ETA på grund af Common Travel Area (CTA)-aftalen mellem Storbritannien, Republikken Irland og kronbesiddelserne Guernsey, Jersey og Isla of Man.

Vælg personer med lovlig bopæl i Irland

Personer med lovligt ophold i Republikken Irland er kun undtaget fra ETA-systemet, hvis de opfylder alle tre betingelser. Disse er:

  • De er lovligt bosiddende i Republikken Irland.
  • De er visumfrie statsborgere eller behøver ikke visum for at besøge Storbritannien.
  • De kommer til Storbritannien via Republikken Irland, Guernsey, Jersey eller Isle of Man.

Alle rejsende på 17 år og derover skal fremvise originale og gyldige opholdsdokumenter udstedt af den irske regering. Disse omfatter:

  • Irsk kørekort
  • Irsk elevtilladelse
  • Lægekort
  • Besøgskort til læge
  • Europæisk sygesikringskort
  • Irsk opholdstilladelse
  • Certifikat for permanent ophold
  • Nationalt alderskort

Rejsende med britisk visum

Borgere fra lande, der skal have visum til korte rejser til Storbritannien i op til seks måneder, behøver ikke en ETA. Personer, der har brug for et britisk visum for at arbejde, bo eller opholde sig i landet i mere end seks måneder, er også undtaget fra ordningen.

Rejsende med britisk immigrationsstatus

Personer med immigrationsstatus i Storbritannien, herunder personer, der har bosat sig eller er blevet bosat på forhånd under EUSS ( European Union Settlement Scheme ), er også undtaget fra ETA-systemet.

Bevis for en britisk immigrationsstatus omfatter en digital optegnelse eller en eVisa, der er knyttet til de rejsendes pas. Fysiske beviser, såsom biometriske opholdstilladelser (BRP), stempler med vådt blæk eller vignetklistermærker på pas, er også gyldige.

Det er vigtigt at bemærke, at fysiske repræsentationer af en britisk immigrationsstatus snart vil være forældede. Rejsende, der stadig har dem, skal sikre sig en eVisa så hurtigt som muligt for at undgå rejsekomplikationer.

Har du brug for en britisk ETA eller et britisk visum?

Uanset hvilket land, der har udstedt dit pas, skal du ansøge om et passende britisk visum, hvis du planlægger at arbejde, bo eller opholde dig i Storbritannien i mere end seks måneder.