UK ETA FAQ

Generelle spørgsmål om ETA

Hvad er ETA for Storbritannien?

Storbritanniens Electronic Travel Authorization (UK ETA) er et nyt digitalt rejsetilladelsessystem, der giver den britiske regering mere kontrol og overblik over personer, der rejser ind i landet, og gør det lettere at identificere potentielle sikkerhedsrisici. ETA er en del af et bredere regeringsinitiativ til at digitalisere grænserne, da det erstatter Storbritanniens system med visumfritagelser.

ETA er ikke en form for visum. Det er et elektronisk dokument til udlændinge, der ikke behøver visum for at komme ind i Storbritannien til kortvarige ophold, såsom turisme, besøg hos familie og venner, forretning og kortvarige studier. Visumfritagne statsborgere, der rejser i transit i Storbritannien, skal også have en ETA, uanset om de skal igennem britisk grænsekontrol.

Hvorfor lancerer regeringen det britiske elektroniske rejsetilladelsessystem?

ETA er et vigtigt initiativ i den britiske regerings Nationality and Borders Act 2022. Lovgivningen fastslår, at personer, der i øjeblikket har visumfri adgang til Storbritannien, skal have en rejsetilladelse, før de kan få lov til at komme til landet. Nedenfor er fordelene ved at have systemet på plads:

 • At logge og spore rejsende, der rejser ind og ud af England, Wales, Skotland og Nordirland i enhver havn eller lufthavn.
 • Forudgående screening af rejsende, der anses for en trussel mod den nationale sikkerhed, før de ankommer til Storbritannien.
 • At indsamle og opbevare oplysninger og rejseadfærd for besøgende i Storbritannien.
 • At skabe en ekstra indtægtskilde for regeringen ved at opkræve et ansøgningsgebyr fra de rejsende.

Hvornår lanceres den britiske ETA?

ETA-systemet er nu operationelt for borgere i Qatar. De skal ansøge om en ETA for rejser til Storbritannien den 15. november 2023 eller senere.

Fra 1. februar 2024 kan statsborgere i Jordan, Bahrain, Kuwait, Oman, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater (UAE) ansøge om en britisk ETA. ETA vil være obligatorisk for deres rejser til Storbritannien den 22. februar 2024 og derefter.

Hvornår skal EU-borgere ansøge via ETA-ordningen?

Det britiske indenrigsministerium vil snart annoncere, hvilke nationaliteter, herunder EU-borgere, der som de næste vil få gavn af ETA-ordningen. Der vil være tid nok til at sikre, at alle, der har brug for en ETA, bliver informeret om ændringerne i god tid.

Hvornår kan vi forvente den fulde udrulning af ETA?

ETA-ordningen vil fortsætte med at blive implementeret gradvist, på grundlag af nationalitet, i 2024. Indenrigsministeriet vil give en opdatering om, hvilken nationalitet der næste gang vil kunne ansøge om en ETA, og hvornår den vil blive håndhævet.

Den britiske regering forventer, at alle rejsende, der ikke har brug for visum til korte besøg i Storbritannien, vil kunne ansøge om og modtage deres britiske ETA inden udgangen af 2024.

Hvor mange rejsende vil bruge det britiske ETA-system?

Den britiske regering forventer, at over 30 millioner rejsende vil bruge det britiske ETA-system hvert år. Besøgende fra USA, Frankrig, Tyskland, Spanien og Holland har det højeste antal personer, der rejser ind i Storbritannien.

Hvem skal ansøge om en britisk ETA?

UK ETA er for rejsende, der ikke har brug for et visum til korte ophold, eller mindre end seks måneder, til formål som turisme, besøg hos familie og venner, forretning, studier eller transit.

Hvilke pasindehavere kan rejse til Storbritannien uden visum?

Visumfritagne udlændinge, eller rejsende, der ikke behøver visum for at besøge Storbritannien, er borgere i lande inden for EU (undtagen Irland), USA, Canada, Australien, New Zealand og andre. Statsborgere fra følgende lande skal ansøge om en britisk ETA:

Hvem behøver ikke at ansøge om en UK ETA?

En person behøver ikke en ETA, hvis et af følgende forhold gør sig gældende:

 • Du er britisk statsborger og har et britisk pas eller et britisk pas for borgere i oversøiske territorier.
 • Du er irsk statsborger og har et irsk pas.
 • Du har lovligt ophold i Irland, behøver ikke visum for at rejse ind i Storbritannien og rejser ind i Storbritannien fra Irland, Guernsey, Jersey eller Isle of Man. Du skal opfylde alle tre betingelser for at blive fritaget for at skulle have en ETA.
 • Du har en immigrationsstatus i Storbritannien.
 • Du har et britisk visum, der er gyldigt til besøg, arbejde, studier eller andre formål.

Har spædbørn, børn eller teenagere brug for en ETA?

Ja, det er det. Alle rejsende, der ikke har brug for et visum for at besøge Storbritannien, skal have en separat og godkendt ETA for at komme ind i landet, uanset alder.

Personer, der har status som forhåndsbosat eller bosat i EU, behøver ikke en ETA for at rejse ind i Storbritannien. Er det korrekt?

Ja, det er det. Rejsende med en gyldig britisk immigrationsstatus, herunder personer med status som bosiddende eller forhåndsbosiddende under European Union Settlement Scheme (EUSS), behøver ikke at fremvise en ETA, når de rejser til Storbritannien.

Hvilke steder i Storbritannien kræver en ETA for at besøge?

ETA er gyldig for rejser til Storbritannien. Efter at være ankommet til et hvilket som helst indrejsested og være gået gennem britisk grænsekontrol, kan indehaveren bevæge sig frit mellem de lande, der udgør Storbritannien: England, Skotland, Wales og Nordirland.

Den britiske ETA giver dog ikke den rejsende adgang til Irland, som er et separat og uafhængigt land. Den er heller ikke gyldig i andre europæiske lande.

Skal jeg have en ny ETA, hver gang jeg besøger Storbritannien?

Nej, det er det ikke. En ETA er gyldig i to år fra udstedelsesdatoen, eller indtil det pas, den er knyttet til, udløber, alt efter hvad der kommer først. Rejsende skal ansøge om en ny ETA, hvis deres pas udløber inden for to år.

I løbet af den toårige gyldighedsperiode for din ETA kan du rejse ind i Storbritannien flere gange, så længe du besøger landet i mindre end seks måneder ad gangen.

Vil jeg blive nægtet indrejse i Storbritannien uden en godkendt ETA?

Uden den påkrævede ETA kan du ikke gå ombord på dit transportmiddel (dvs. fly, skib eller tog) og rejse til Storbritannien. Personer, der rejser til Storbritannien, men stadig venter på en afgørelse på deres ETA-ansøgning, vil også blive afvist.

Den britiske regering bruger Advance Passenger Information (API) til at kontrollere og underrette luftfartsselskaber om en persons rejsetilladelser. Transportører kan tjekke, om en person har den rette rejsetilladelse, før de tager vedkommende med til Storbritannien.

Flyselskaber, søfartsselskaber og jernbaneoperatører kan kun tillade boarding til rejsende med en ETA, ellers kan de blive pålagt en bøde. På samme måde kan en rejsende, der bevidst rejser til Storbritannien uden en påkrævet ETA, blive anklaget for kriminalitet.

Kan jeg studere i Storbritannien, hvis jeg har en britisk ETA?

Ja, det er det. Visumfritagne statsborgere med en ETA kan deltage i korte studieprogrammer i 180 dage eller seks måneder. For længerevarende studieprogrammer skal du have et studentervisum.

Kan jeg arbejde i Storbritannien, hvis jeg har en britisk ETA?

Nej, det er det ikke. Du skal ansøge om et arbejdsvisum for at arbejde i et af Storbritanniens fire konstituerende lande. Du kan dog bruge din ETA til at deltage i forretningskonferencer eller -møder og udføre andre tilladte aktiviteter under Business Visit-visumet.

Skal jeg også have en ETA, hvis jeg har et britisk visum?

Nej, det er det ikke. Du behøver ikke en ETA, hvis du allerede har et britisk visum eller immigrationsstatus.

Svarer UK ETA til et visum eller en opholdstilladelse?

Nej, det er det ikke. Et britisk visum giver udlændinge mulighed for at rejse ind og opholde sig i landet i forbindelse med transit, turisme, studier, arbejde og andre formål inden for en bestemt gyldighedsperiode, normalt seks måneder eller længere. En britisk opholdstilladelse giver borgere fra andre lande mulighed for at bo og arbejde i Storbritannien på ubestemt tid.

En ETA giver personer lov til at rejse til Storbritannien. Det tillader enkeltpersoner at rejse ind i landet. Personer med en ETA vil stadig blive udsat for immigrations- og identitetskontrol ved grænsen. De skal stadig gå gennem en elektronisk pasport (eGate), hvis den findes, eller tale med en grænsebetjent.

Hvad er forskellen mellem ETA og et britisk besøgsvisum?

En ETA giver kun tilladelse til at rejse til Storbritannien. Det giver ikke indehaveren ret til at rejse ind i landet. Det garanterer ikke adgang til England, Wales, Skotland eller Nordirland.

Rejsende med en ETA skal stadig søge om tilladelse til at rejse ind i Storbritannien ved grænsen. Det gøres ved at gå gennem en elektronisk pasport (eGate), hvis en sådan findes, eller ved at møde en betjent fra UK Border Force.

En ETA er påkrævet for statsborgere uden visum, som ikke har et visum eller har nogen anden britisk immigrationsstatus i Storbritannien, herunder transitpassagerer.

På den anden side giver et UK Standard Visitor-visum personer mulighed for at rejse ind og blive i Storbritannien i seks måneder eller mindre for turisme, besøg hos familie og venner, kortvarige studier, tilladte forretningsaktiviteter og transit.

Er den britiske ETA det samme som en elektronisk visumfritagelse (EVW)?

UK ETA er et nyt digitalt rejsetilladelsessystem, der henvender sig til alle rejsende, der ikke behøver visum for at rejse til Storbritannien. Det vil erstatte den elektroniske visumfritagelse (EVW), som borgere fra visse arabiske lande skal have, før de kan rejse til Storbritannien. En ETA er billigere end en EVW.

Statsborgere i Bahrain, Kuwait, Oman, De Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien skal have en EVW for rejser til Storbritannien før 22. februar 2024.

Fra 1. februar 2024 kan borgere i Bahrain, Kuwait, Oman, De Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien ansøge om en ETA til rejser den 22. februar 2024 og senere.

Hvor længe er ETA gyldig?

En godkendt britisk ETA er gyldig i to år fra udstedelsesdatoen eller indtil passets udløbsdato, alt efter hvad der kommer først. Hvis det pas, din britiske ETA er knyttet til, udløber inden for to år, skal du ansøge om en ny ETA.

Hvad er forskellen mellem ETA og ETIAS?

Den britiske ETA er adskilt fra EU’s ETIAS.

ETA er Storbritanniens nye digitale rejsetilladelsessystem for visumfrie statsborgere, der besøger landet i mindre end seks måneder i forbindelse med turisme, besøg hos familie og venner, forretning, studier eller transit.

European Travel Information and Authorization System (ETIAS) er et elektronisk dokument, der svarer til det britiske ETA. I midten af 2025 skal udenlandske statsborgere, der ikke har brug for visum for at rejse ind i Schengen-området, have en ETIAS. Det gælder også britiske statsborgere.

Ofte stillede spørgsmål om behandling af ETA-ansøgninger

Hvordan ansøger jeg om ETIAS?

Du kan kun ansøge om en UK ETA online. Der findes ingen alternative papirbaserede metoder. Ansøgerne behøver ikke at møde personligt op på visumkontorerne.

Kan jeg ansøge om en UK ETA for en anden?

Ja, det er det. Du kan ansøge om en ETA for en anden. Forældre eller værger kan ansøge om den digitale rejsetilladelse på vegne af deres børn. En ven eller en tredjepart kan også ansøge om en UK ETA på vegne af en anden.

Hvordan fungerer ETA-ansøgningsprocessen?

Processen er helt digital. Rejsende skal udfylde ansøgningsskemaet, besvare sikkerhedsrelaterede spørgsmål og betale for ansøgningen online. De vil modtage en bekræftelsesmail om, at deres ansøgning er blevet indsendt.

Systemet krydstjekker derefter oplysningerne i ETA-ansøgningsformularen med de britiske og internationale sikkerheds- og immigrationsdatabaser for at afgøre, om personen er berettiget til en ETA og rejse til landet.

Det tager typisk 72 timer eller tre dage at behandle en ansøgning og modtage en afgørelse, hvad enten det er en godkendt eller afvist ETA. Mange kan modtage deres godkendte ETA få minutter efter, at de har indsendt deres ansøgning. Alligevel kan det i nogle tilfælde tage længere end 72 timer at få en afgørelse.

Hvad er kravene for at ansøge om en britisk ETA?

For at ansøge om en britisk ETA skal en rejsende have et gyldigt, biometrisk nationalt pas fra et visumfrit land, et nyligt digitalt pasfoto af høj kvalitet, en aktiv e-mailadresse og en elektronisk betalingsmetode, såsom et kredit- eller betalingskort.

Hvilke oplysninger skal jeg give i en UK ETA-ansøgning?

Du skal angive personlige oplysninger og arbejdsoplysninger, hjemmeadresse, e-mailadresse, kontaktoplysninger og online betalingsoplysninger. Du skal også svare sandfærdigt på sikkerhedsrelaterede spørgsmål om tidligere kriminalitet og immigrationshistorik og enhver tilknytning til ulovlige grupper.

ETA-ansøgningen beder ikke om en persons rejseoplysninger eller bevis for økonomisk kapacitet til at forsørge sig selv under besøget i Storbritannien. Rejsende skal dog være forberedt på at svare på spørgsmål eller vise bevis for disse, når de går gennem grænsekontrollen.

Hvornår skal jeg ansøge om ETA?

Rejsende rådes til at ansøge om en ETA, før de køber billetter eller booker indkvartering i Storbritannien. En ETA-ansøgning tager typisk tre dage at behandle og give en afgørelse. Mange ansøgninger tager kun få minutter at behandle, men nogle kan tage længere tid.

Kan jeg ansøge om ETA nu, men rejse om en måned eller to?

Rejsende bør ansøge om en ETA, før de bestiller rejsen. Indenrigsministeriet vil ikke begrænse, hvor lang tid i forvejen rejsende kan ansøge om en ETA. Rejsende kan ansøge om en ETA, når de vil, så længe de gør det mindst tre dage før deres rejsedato.

ETA’en vil være gyldig i to år, eller så længe det pas, den er knyttet til, er gyldigt.

Kan jeg ansøge om en ETA til Storbritannien, hvis mine rejseplaner ikke er bekræftet?

Ja, det er det. Du kan ansøge om en UK ETA, selv om dine rejseplaner ikke er bekræftet. Du skal dog sikre dig, at det pas, der blev brugt i ETA-ansøgningen, stadig er gyldigt under hele rejsen til Storbritannien, for at ETA’en forbliver gyldig.

Hvis jeg ansøger om en ETA i dag, og den først træder i kraft i juni 2024, starter de to års gyldighed så fra det tidspunkt, hvor jeg modtog den, eller fra det tidspunkt, hvor den træder i kraft?

ETA’ens gyldighed starter fra den dato, den er tildelt, eller den dato, du modtager din godkendte ETA.

Hvad sker der med min ETA, hvis mit pas har mindre end to år tilbage, før det udløber?

Din UK ETA udløber på samme dato, som dit pas udløber.

En UK ETA er gyldig i to år fra udstedelsesdatoen, eller indtil det pas, den er knyttet til, udløber, alt efter hvad der kommer først. Du skal ansøge om en ny ETA, hvis dit pas udløber inden ETA’ens toårige gyldighedsperiode.

Hvor lang tid tager det at ansøge om en UK ETA?

Det tager kun et par minutter at udfylde online-ansøgningsskemaet. Når du har betalt for din ansøgning online og indsendt den, vil du modtage en bekræftelse via den e-mailadresse, du har angivet.

Hvor lang tid tager det at behandle en UK ETA-ansøgning?

Det tager typisk tre dage at behandle en UK ETA-ansøgning og give en afgørelse, og mange ansøgere modtager en afgørelse inden for få minutter. Nogle ansøgninger kan tage mere end tre dage at få svar på.

Har ETA-applikationen en “gem”-funktion?

Nej, det er det ikke. Online UK ETA-ansøgningswebstedet gemmer ikke tidligere indtastede eller indsendte data under en afbrudt eller udløbet session.

Når du har klikket på linket, skal du udfylde din ansøgning så hurtigt som muligt. Din session udløber, hvis du er inaktiv på hjemmesiden i 20 minutter, og du bliver nødt til at genstarte processen og udfylde de nødvendige oplysninger igen.

Er der en måde at fremskynde en ETA-godkendelse på i nødsituationer?

Størstedelen af ETA-ansøgningerne vil blive behandlet hurtigt. Det betyder, at rejsende bør modtage deres ETA hurtigt, selv i tilfælde af nødsituationer.

Kan jeg bruge et ansøgningsskema til mere end én person?

Nej, det er det ikke. Hver UK ETA-ansøgning er for en enkelt person, da en godkendt rejsetilladelse er knyttet til en persons pas. Alle andre berettigede personer, der planlægger at rejse til Storbritannien, skal udfylde en ansøgningsformular, uanset alder og om de rejser sammen. Forældre og værger kan ansøge om deres børns ETA ved hjælp af en separat ansøgningsformular.

Hvordan modtager jeg min godkendte ETA fra Storbritannien?

Du vil modtage afgørelsen på din ETA-ansøgning, hvad enten den er godkendt eller afvist, via den e-mailadresse, du har angivet i ansøgningsformularen. Du behøver ikke at udskrive e-mailen. Din ETA vil blive digitalt linket til det pas, du brugte til at ansøge med.

Skal jeg ansøge om en separat ETA, når jeg rejser mellem England, Wales, Skotland og Nordirland?

Nej, det er det ikke. At have en godkendt ETA betyder, at man har tilladelse til at rejse til et hvilket som helst af Storbritanniens konstituerende lande. Når de har været igennem grænsekontrollen, kan de frit rejse mellem England, Skotland, Wales og Nordirland.

Men en ETA tillader ikke rejsende at rejse ind i Republikken Irland, et separat og uafhængigt land, og andre europæiske lande.

Jeg har dobbelt statsborgerskab. Skal jeg have en britisk ETA til begge mine pas?

Nej, det er det ikke. Du kan kun ansøge om en UK ETA for et af dine pas, men sørg for, at det er det, du medbringer, når du rejser til Storbritannien. Selvom du skal oplyse om andre statsborgerskaber eller pasoplysninger på ETA-onlineansøgningsformularen, vil den godkendte digitale tilladelse være knyttet til det pas, du brugte til at ansøge med.

Alligevel kan du ansøge om en britisk ETA til begge dine pas. Du skal udfylde online-ansøgningsskemaet og betale to gange for at gøre det.

Er det okay at rejse til EU med et EU-pas og vende tilbage til Storbritannien med et britisk pas?

Ja, det er muligt. Den britiske regering råder dog britiske statsborgere med dobbelt statsborgerskab til at rejse på deres britiske pas. Personer med dobbelt statsborgerskab kan vise deres britiske pas til flyselskabet for at bevise, at de ikke behøver en ETA for at rejse til Storbritannien.

Jeg har dobbelt statsborgerskab i USA og Storbritannien. Kan jeg komme til Storbritannien med mit britiske pas og rejse tilbage til USA med mit amerikanske pas?

Britiske statsborgere med dobbelt statsborgerskab rådes til at rejse med deres britiske pas. Et britisk pas er bevis nok for transportører til, at de ikke behøver en ETA for at besøge Storbritannien.

Den britiske regering anerkender, at amerikanske statsborgere skal rejse til og fra USA med deres amerikanske pas. Rejsende med amerikansk og britisk statsborgerskab kan bruge deres amerikanske pas til check-in, men skal fremvise deres britiske pas til flyselskabet ved boarding for at vise, at de er fritaget for at skulle have en ETA for at rejse til Storbritannien.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har brug for at rette oplysningerne i min UK ETA-ansøgning?

At udfylde en ny UK ETA-ansøgningsformular er den nemmeste og hurtigste måde at rette eventuelle fejl efter indsendelsen. Rejsende bør omhyggeligt gennemgå alle deres oplysninger, før de indsender deres ETA-ansøgning. Når du har indsendt den, kan du ikke ændre den. Hvis du har lavet en fejl i din indsendte ansøgning, skal du gentage processen og betale ansøgningsgebyret igen.

Kan en tredjepart ansøge om en ETA på mine vegne, eller skal jeg selv gå igennem ansøgningsprocessen?

En ansøger kan få hjælp fra en tredjepart til at gennemføre den britiske ETA-ansøgningsproces. Der er i øjeblikket ingen planer om at ændre denne tilgang.

Jeg har en straffeattest. Kan jeg stadig ansøge om en britisk ETA?

Du kan ansøge om en ETA i Storbritannien, men du kan få afslag. Britiske ETA-ansøgere med en straffeattest i Storbritannien eller andre steder kan blive nægtet en ETA, hvis de er blevet idømt 12 måneders fængsel eller mere eller er blevet dømt inden for de seneste 12 måneder.

Skal jeg ansøge om en UK ETA igen, hvis mine oplysninger har ændret sig?

Ja, det er det. Din UK ETA er forbundet med dit pas. Hvis du har brug for at ændre vigtige oplysninger i dit pas, såsom dit fornavn, efternavn, køn eller nationalitet, skal du opdatere dit pas og ansøge om en ny UK ETA.

Hvad sker der med min UK ETA, hvis jeg får et nyt pas?

Den ETA, der er knyttet til dit pas, bliver ugyldig, når du får et nyt pas. Hvert pas er et unikt rejsedokument med karakteristiske detaljer, såsom pasnummeret. Du skal ansøge om en ny ETA med oplysninger om dit nye pas.

Skal jeg ansøge om en ny britisk ETA, hvis mit pas bliver stjålet eller forsvinder?

Ja, det er det. Du skal straks rapportere, hvis dit pas mistes eller stjæles, og sørge for at få et nyt. Når du har et nyt pas, skal du ansøge om en ny UK ETA ved hjælp af dit nye rejsedokument.

Ofte stillede spørgsmål om betalingsmetoder og gebyrer

Hvor meget koster en UK ETA?

Hver UK ETA-ansøgning koster £10. Det skal betales online for at kunne indsende ansøgningsskemaet og gennemføre processen.

Hvordan betaler jeg for min ETA-ansøgning?

For at betale for din UK ETA-ansøgning skal du oplyse dit kreditkort- eller debetkortnummer, navnet på kortet, udløbsdatoen og CVV-koden. Apply Pay og Google Pay er også accepterede betalingsmetoder.

Hvis min ansøgning bliver afvist, kan jeg så få mine penge tilbage?

Nej, det er det ikke. Betalinger for UK ETA-ansøgninger kan ikke refunderes.

Ofte stillede spørgsmål om at rejse med en britisk ETA

Hvor længe kan jeg blive i Storbritannien med en godkendt ETA?

Rejsende med en godkendt britisk ETA kan opholde sig i Storbritannien i op til seks måneder pr. besøg. De kan bevæge sig frit mellem England, Wales, Skotland og Nordirland.

Vil en gyldig britisk ETA garantere min indrejse?

Nej, det er det ikke. En godkendt britisk ETA garanterer ikke indrejse i Storbritannien.

En ETA giver dig mulighed for at gå ombord på dit transportmiddel (dvs. fly, skib, tog) og rejse til landet. Ved ankomsten skal du stadig aflevere dine identitetspapirer til UK Border Force eller gå gennem en elektronisk pasport (eGate), hvis det er muligt.

Grænseagenturet vil vurdere, om du opfylder sikkerhedskravene. Selv om du har en ETA, kan du stadig blive nægtet indrejse, hvis du ikke klarer en grænsekontrol eller opfylder andre indrejsebetingelser.

Hvordan vil de vide ved grænsen, om en person har status som bosiddende eller præbosiddende? Nogle menneskers status er bundet til deres gamle pas.

Den britiske ETA er en digital trailertilladelse, der er knyttet til ens pas. Ved at scanne dit pas kan transportører, UK Border Force og andre relevante myndigheder bekræfte din ETA-gyldighed og andre rejsetilladelser.

Det britiske indenrigsministerium bruger Advance Passenger Information (API), som giver luftfartsselskaberne mulighed for at bekræfte de rejsendes tilladelser. Det kan være tilladelse til at tage passagerer med til Storbritannien, afslag på tilladelse til at transportere passageren til Storbritannien, eller at deres tilladelse skal afgøres af transportøren.

Rejsende med britiske, irske, BOTC-pas, britiske visa og britisk immigrationsstatus behøver kun at vise deres pas eller immigrationsstatus for at bevise, at de ikke er forpligtet til at medbringe en ETA for at rejse til Storbritannien.

Antag, at man har en Indefinite Leave To Remain (ILR) i Storbritannien, men at den blev udstedt for 15 år siden. Skal den konverteres til et digitalt format?

Ikke lige nu. En person med en immigrationsstatus i Storbritannien behøver ikke at få den konverteret til et digitalt format.

Når API-systemet (Advance Passenger Information) viser, at en rejsende har tilladelse til at rejse ind i Storbritannien, skal transportørerne tjekke, om der er fysisk bevis for det.

Fysiske visumdokumenter, der beviser britisk immigrationsstatus, inkluderer en biometrisk opholdstilladelse (BRP), et biometrisk opholdskort (BRC) og paspåtegninger såsom vådblækstempler og vignetteklistermærker.

UK Visas and Immigration (UKVI) er i gang med at udvikle et digitalt immigrationssystem. Det vil erstatte fysiske visumdokumenter med en online registrering af immigrationsstatus eller elektroniske visa (eVisa).

I løbet af 2024 vil UKVI kontakte personer, der stadig har fysiske dokumenter, der beviser deres indvandring, for at registrere sig på en UKVI-konto. De kan derefter bruge deres UKVI-konto til at få adgang til og bevise deres immigrationsstatus.

Hvis jeg ikke modtager min ETA til tiden, kan jeg så rejse ind i Storbritannien alligevel, hvis grænsebetjenten tillader det?

Den britiske ETA vil blive implementeret gradvist i løbet af 2024. I denne periode forventes rejsende at få en ETA, før de rejser til Storbritannien, når deres land er føjet til listen over dem, der er underlagt ETA-kravet. Den britiske regering vil typisk annoncere, hvornår man kan ansøge om en ETA, og hvornår den vil begynde at håndhæve den.

Den britiske regering har en pragmatisk tilgang til håndhævelsen af det nye ETA-krav, velvidende at det er en betydelig ændring, som det kan tage tid for folk at forstå.

Men når den britiske ETA bliver håndhævet, vil det være op til luftfartsselskaberne at nægte at boarde en passager, der ikke har de nødvendige tilladelser. Derfor anbefales rejsende at ansøge om og modtage ETA mindst tre arbejdsdage før deres rejse for at undgå besvær eller forstyrrelser i rejseplanerne.

Skal jeg medbringe en fysisk papirkopi af min britiske ETA?

Nej, det er det ikke. Du behøver ikke en digital kopi eller en fysisk udskrift af din ETA. Det er en elektronisk rejsetilladelse, der er knyttet til dit pas. Ved at scanne dit pas kan transportører, UK Border Force og andre relevante myndigheder bekræfte dets gyldighed gennem deres systemer.

Men gem din ETA i din e-mail eller print den, hvis der pludselig er behov for manuel kontrol.

Er det seks måneder i alt i Storbritannien inden for ETA-gyldighedsperioden eller pr. kalenderår eller andet?

Med en ETA kan du besøge Storbritannien som en almindelig besøgende i op til seks måneder på en enkelt rejse for turisme, kortvarige studier, forretning og andre tilladte aktiviteter for korte besøg. ETA’en er gyldig til flere korte besøg i Storbritannien inden for dens toårige gyldighedsperiode.

Hvad sker der, når den toårige gyldighedsperiode er udløbet? Skal der ansøges om en ny ETA? Er der nogen begrænsninger for dette?

Når en ETA udløber efter sin toårige gyldighedsperiode, skal rejsende, der stadig planlægger at besøge Storbritannien, ansøge om en ny ETA og betale ansøgningsgebyret igen. Der er ingen begrænsninger på antallet af gentagne ansøgninger.

Vil den britiske ETA påvirke rettighederne for rejsende, der bruger Airside- eller Landside-transit?

Nej, det er det ikke. Den britiske ETA vil ikke påvirke de eksisterende regler for Airside- og Landside-transit.

Kan jeg skifte til et britisk visum efter at være ankommet med en ETA?

Nej, det er det ikke. Du kan ikke bytte din britiske ETA til et visum, mens du stadig er i Storbritannien, uanset årsagen. Ankomst med en ETA giver den rejsende mulighed for at blive i Storbritannien i højst seks måneder ad gangen, og du kan vælge at forlade landet og rejse ind igen med din gyldige ETA.

Antag, at du pludselig bliver nødt til at blive længere i Storbritannien for at studere, arbejde eller af andre grunde. I så fald skal du først vende tilbage til dit hjemland og ansøge om det rigtige britiske visum derfra.

Kan jeg besøge andre europæiske lande med en godkendt ETA fra Storbritannien?

Nej, det er det ikke. En godkendt britisk ETA tillader ikke rejsende at rejse ind i Republikken Irland, et uafhængigt land, og andre dele af Europa. Storbritannien er ikke medlem af Den Europæiske Union (EU) eller Schengen Common Travel Area.

Hvis du vil besøge andre europæiske lande, skal du forhøre dig om landets indrejsekrav, og om du har brug for visum eller ej, før du bestiller din rejse.

EU er ved at udvikle et lignende system kaldet European Travel Information and Authorisation System (ETIAS). I midten af 2025 skal udenlandske statsborgere, der ikke har brug for visum for at rejse ind i Schengen-området, have en ETIAS. Det gælder også britiske statsborgere.

Ofte stillede spørgsmål om afslag, annulleringer og klager

Hvorfor skulle min ETA-ansøgning blive afvist?

En ansøgning om en UK ETA kan blive afvist af følgende grunde:

 • At give falske, unøjagtige eller ufuldstændige oplysninger
 • At have et pas udstedt af et land, hvis borgere skal have visum for at rejse ind i Storbritannien.
 • Ophold i Storbritannien i mere end seks måneder eller arbejde i Storbritannien
 • Tidligere overtrædelser af immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder
 • At have en straffeattest i Storbritannien eller andre steder
 • Har nogen form for involvering eller tilknytning til ulovlige grupper

Hvad er mine muligheder, hvis min UK ETA-ansøgning bliver afvist?

Hvis din UK ETA-ansøgning bliver afvist, kan du ansøge om et UK-visum til at rejse ind i landet som en alternativ rejsetilladelse. Følgende britiske visa kan være relevante for rejsende, der nægtes en britisk ETA:

 • Standard-visum til besøgende
 • Midlertidigt arbejdsvisum
 • Transitvisum

Kan jeg ansøge om en UK ETA igen, hvis min tidligere ansøgning blev afvist?

Ja, det er det. Personer, der har fået afslag på en UK ETA, kan overveje at indsende en ny ansøgning og betale ansøgningsgebyret igen. Alligevel er det afgørende at tage fat på årsagen til den første afvisning.

Er det muligt at annullere eller tilbagekalde en godkendt ETA fra Storbritannien?

En godkendt ETA kan annulleres eller tilbagekaldes af følgende grunde:

 • Indehaveren udelukkes eller deporteres fra Storbritannien.
 • Indehaveren er dømt for en forbrydelse i Storbritannien eller et andet sted og idømt 12 eller flere måneders fængsel.
 • Det er bevist, at indehaveren overtræder immigrationslovgivningen (dvs. overskrider opholdstiden eller arbejder).
 • Det bekræftes, at indehaveren har tilbageholdt eller indsendt falske dokumenter, bevidst eller ubevidst.
 • Indehaveren har akkumuleret ubetalt gæld eller retssagsomkostninger.
 • Indehaveren anses for at være til skade for den britiske offentlighed på grund af sin adfærd, karakter, forbindelser eller andre årsager, uanset om det resulterer i en domfældelse.

Min ETA er blevet annulleret, mens jeg stadig er i Storbritannien. Hvad skal jeg gøre?

Du kan ikke lovligt opholde dig i landet, hvis din ETA er blevet tilbagekaldt. Hvis du har mistet eller fået stjålet dit pas, kan du ansøge om en ny ETA, når du har forladt Storbritannien og er vendt hjem.

Hvad er processen for at annullere en godkendt UK ETA?

De britiske immigrationsmyndigheder indleder typisk processen med at annullere en godkendt ETA, når der er grund til at annullere den.

Kan jeg appellere min sag, hvis min ETA blev afvist eller annulleret?

Nej, det er det ikke. Der er ingen ret til administrativ prøvelse eller appel af en beslutning, der er truffet om en ETA-ansøgning.

Hvis man får afslag på en ETA, kan man i stedet ansøge om et britisk visum, hvor ansøgningsprocessen giver mulighed for en mere grundig behandling.

Men den retslige prøvelsesproces giver ansøgere mulighed for at anfægte en beslutning, som de mener er ulovlig.

ETA ofte stillede spørgsmål om databeskyttelse

Vil UK ETA-ansøgerdata blive delt med transportører?

Den britiske regering vil bruge de eksisterende API-systemer (Advance Passenger Information) til at sende transportører (til lands, til vands og i luften) oplysninger om rejsende og deres tilladelser til at rejse ind i Storbritannien. Transportørerne skal kontrollere, om de rejsende har gyldige og berettigede identifikationsdokumenter (f.eks. pas) og tilladelser (f.eks. ETA, visum), før de går om bord på dem og bringer dem til Storbritannien.

Hvordan behandler det britiske ETA-system mine data?

Rejsendes data vil blive håndteret i henhold til privatlivspolitikken på UK ETA-ansøgningsformularen. Systemet vil tjekke ansøgernes data mod adskillige britiske og internationale sikkerheds- og immigrationsdatabaser. Disse omfatter lister, der søger efter udestående arrestordrer, terrorlister, immigrationslister og andre søgninger, der hjælper UK Border Force og Home Office med at bestemme potentielle sikkerhedstrusler.

Hvor længe vil det britiske ETA-system have mine data?

Systemet gemmer typisk biometriske ansigtsdata i tre år, medmindre der er grund til at opbevare dem længere. Personlige oplysninger og biografier opbevares i 15 år efter den sidste sagsbehandling i henhold til visumopbevaringsperioder.