UK ETA: En hurtig guide til berettigelse, krav og ansøgningsproces

En elektronisk rejsetilladelse (ETA) fra Storbritannien (UK) er en digital rejsetilladelse eller et dokument, der kræves af visumfri udlændinge, før de rejser til Storbritannien.

Rejsende uden visum til Storbritannien skal indsende en online ansøgningsformular og modtage en gyldig ETA, før de rejser til England, Wales, Skotland og Nordirland.

ETA’s berettigelse og krav

Hvis du har et britisk, irsk eller britisk oversøisk pas eller har visum eller immigrationsstatus til Storbritannien, har du ikke brug for en britisk ETA.

I nogle tilfælde kan personer, der er lovligt bosiddende i Irland, også være fritaget for at skulle bruge den digitale rejsetilladelse.

En person, der rejser til Storbritannien, skal ansøge om en ETA, før vedkommende rejser til Storbritannien, hvis vedkommende opfylder følgende krav:

  • Du har et gyldigt biometrisk pas udstedt af et land med visumfritagelsesstatus i forhold til Storbritannien. Du behøver ikke visum for at besøge Storbritannien.
  • Du har til hensigt at besøge Storbritannien i forbindelse med turisme, besøg hos familie og venner, korte studier, tilladte forretningsaktiviteter eller transit.
  • Du planlægger kun at blive i Storbritannien i op til seks måneder.
  • Du planlægger kun at blive i Storbritannien i op til tre måneder for midlertidigt kreativt arbejde eller under Creative worker visa concession.
  • Du er på gennemrejse i Storbritannien eller skifter fly i Storbritannien til din videre destination.
  • Du har ikke tidligere overtrådt immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder.
  • Du har ingen tidligere kriminel historie eller anses ikke for at være en trussel mod Storbritanniens nationale sikkerhed.
  • Du har et nyere digitalt pasfoto af høj kvalitet.
  • Du har en gyldig e-mailadresse.
  • Du har et fungerende kreditkort, betalingskort, Apple Pay eller Google Pay til at betale ansøgningsgebyret på £10 online.

ETA-ansøgningsproces

Den britiske ETA-ansøgning er udelukkende online. Ansøgere behøver ikke at gå til konsulater eller visumcentre for at indsende dokumenter eller afhente deres ETA. Her er, hvad du skal gøre:

1. Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien.

Sørg for at få billedet og de to linjer med tal og bogstaver med i bunden.

2. Upload et nyt pasfoto, eller tag et billede med enhedens kamera.

Billederne skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Børn på ni år og derunder behøver ikke at uploade et pasfoto.

3. Udfyld alle de nødvendige oplysninger.

Disse omfatter personlige oplysninger (dvs. navn, fødselsdato), pasoplysninger, ansættelsesoplysninger, hjemmeadresse og kontaktoplysninger.

4. Besvar spørgsmål om sikkerhed og berettigelse.

Ansøgere skal ærligt oplyse om straffeattester, tidligere immigrationsforseelser og enhver tilknytning til eller medlemskab af ulovlige eller illegale grupper eller organisationer.

5. Betal for den britiske ETA-ansøgning på £10 online.

Du kan betale ETA-ansøgningsgebyret med kreditkort, betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har sendt din ansøgning, vil du modtage en e-mail med bekræftelse på, at din ansøgning er modtaget.

Du vil modtage en afgørelse, uanset om det er en afvist eller godkendt ETA, via den e-mailadresse, du har angivet i ansøgningsskemaet.

Mange ansøgere får svar på deres ETA-ansøgning inden for tre arbejdsdage. Nogle ansøgninger kan få en afgørelse tidligere, mens andre kan tage længere tid.

Hvis du får en UK ETA, er den digitalt knyttet til dit pas, hvilket giver mulighed for flere korte ophold i Storbritannien på op til seks måneder. Det er gyldigt i to år, eller indtil dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først.

Hvis du ikke opfylder ovenstående krav eller får afslag på en britisk ETA, bør du overveje at ansøge om et visum til at besøge Storbritannien. Visumalternativer til ETA er det britiske standardbesøgsvisum, visum til midlertidigt kreativt arbejde og transitvisum.