Det Forenede Kongerige (UK) er ikke det mest ubesværede europæiske land at migrere til, men landet ligger stadig i top 10.
Storbritannien ligger på 8. pladsen over de lande, hvor det er nemmest for borgere uden for EU at få statsborgerskab. Det oplyser det canadiske immigrationsagentur CanadaCIS.
CanadaCIS har undersøgt, hvilke europæiske lande der er nemmest og sværest for ikke-EU-borgere at få statsborgerskab i.
Undersøgelsen analyserede Eurostats immigrationsdata fra 2009 til 2021 med fokus på succesraten for ansøgninger fra ikke-EU-borgere.
Omkring tre ud af 50 (3,2%) indbyggere fik tildelt britisk statsborgerskab, baseret på 12-årige Eurostat-data fra 2009 til 2021.
“Ud over at have nogle af de stærkeste pas har Europa blandt de højeste indikatorer for livskvalitet, herunder høje karrieremuligheder, levevilkår og sundhedspleje,” siger Bryan Brooks, en immigrationsekspert fra CanadaCIS, som citeret af Financial Express .
Ifølge en separat undersøgelse af globale migrationstendenser er Storbritannien det tredje mest foretrukne land for indvandring på trods af de højere leveomkostninger.
Landet tiltrækker fagfolk fra forskellige områder, såsom finans, sundhed, uddannelse og teknologi.
Top 10 over de nemmeste og sværeste europæiske lande at migrere til
“Analysen viser, at Centraleuropa er den region, hvor det er sværest at få statsborgerskab, mens Nord- og Vesteuropa er de letteste,” konkluderer Brooks fra CanadaCIS.
Sverige, det lykkeligste land i verden, tog førstepladsen med den højeste acceptrate for statsborgerskab blandt ikke-EU-borgere. Næsten hver tiende udlænding uden for EU får statsborgerskab i Sverige, hvilket er mere end dobbelt så meget som EU-gennemsnittet.
De to til fem bedste er Norge, Holland, Portugal og Island. Disse lande modtager mere end én ud af 25 ansøgere.
Irland og Rumænien indtager henholdsvis sjette- og syvendepladsen, mens Storbritannien ligger på 8. pladsen. Belgien og Finland runder top ti af.
De fleste nordeuropæiske lande, Sverige, Norge, Island og Finland, har blandt de højeste statsborgerskabsrater. Danmark er det eneste nordeuropæiske land, der ikke er med.
I Sydeuropa var Portugal det nemmeste. I mellemtiden var Holland, Irland og Storbritannien de letteste vestlige lande at immigrere til.
Polen og Kroatien ligger i toppen i Centraleuropa med henholdsvis 4% og 3,9%.
Når det gælder de mest udfordrende europæiske lande at immigrere til, har Estland den laveste gennemsnitlige procentdel af indbyggere, der får statsborgerskab. Kun én ud af 200 indbyggere fik statsborgerskab i Estland.
Letland, Tjekkiet og Litauen er de næste tre lande, som det er sværest at blive statsborger i. Mindre end én procent af indbyggerne uden for EU har fået tildelt statsborgerskab i alle tre lande.
Disse nationer rangerede som de femte til niende sværeste europæiske lande at immigrere til: Østrig, Liechtenstein, Slovakiet, Slovenien og Tyskland. Disse lande giver statsborgerskab til mindre end én ud af halvtreds ikke-EU-borgere.
Danmark endte i top 10 over de lande uden for Centraleuropa, hvor det er sværest at få statsborgerskab, med en erhvervelsesrate på 2%.
Væsentlige ændringer i Storbritanniens immigrationspolitik
Storbritannien vil gennemføre sin plan om at indføre strengere indvandringspolitikker i 2024 for at bremse nettomigrationen og mindske presset på de offentlige tjenester.
Faglærte arbejdere skal opfylde den nye minimumsindkomstgrænse på 38.700 pund om året. Beløbet er en stigning på næsten 50 procent fra 26.200 pund.
Sundheds- og omsorgsarbejdere er undtaget fra denne stigning i minimumsindkomsten, men vil ikke længere have lov til at tage pårørende med ind i landet.
Fremover skal Care Quality Commission (CQC) også regulere alle plejefirmaer, der ønsker at sponsorere plejepersonale.
Ansøgere om familievisum vil også være underlagt højere krav til minimumsindkomst. Dette vil træde i kraft i faser i løbet af 2024, og det samlede beløb på £38.700 vil træde i kraft i slutningen af 2025.
Storbritanniens Shortage Occupation List (SOL), nu kendt som Immigration Salary List (ISL), og Graduate Visa er begge under revision af Migration Advisory Committee (MAC).
SOL vil miste sin rabat på 20 procent, og MAC vil gennemgå, hvilke nuværende SOL-jobs der skal forblive på ISL i overensstemmelse med de nye løngrænser.
Bortset fra internationale studerende på postgraduate-kurser og kurser med statsfinansierede stipendier, kan alle andre studerende ikke tage deres familiemedlemmer med til Storbritannien fra januar i år.
Stigende nettomigration
Ifølge officielle tal fra Office for National Statistics (ONS) er Storbritanniens samlede nettomigration fra juni 2022 til juni 2023 anslået til 672.000.
Storbritannien har oplevet en bemærkelsesværdig stigning på 930 % i udstedelsen af visa til pårørende siden 2019. Det nåede op på 152.980 i september 2023 sammenlignet med 14.839 i september 2019.
Den viser også en betydelig stigning i migration fra lande uden for EU, hvor Indien, Nigeria og Kina topper listen over migranter.
De fleste britiske migranter kommer for at tage en videregående uddannelse (39 %) eller arbejde i sundheds- og socialsektoren (33 %).
Skriv et svar