Alternativer til UK-visum for dem, der er blevet nægtet en ETA

| oktober 17, 2024
Alternativer til britisk visum for dem, der blev nægtet en ETA
Billede venligst udlånt af Nicole Geri via Unsplash

Storbritanniens elektroniske rejsetilladelse (UK ETA) giver den britiske regering mulighed for at undersøge og forhåndsscreene statsborgere uden visum, der besøger landet. Det hjælper med at spore deres ind- og udrejse og identificere potentielle trusler, før de ankommer.

For at gøre dette skal ETA-ansøgere ansøge om rejsetilladelse online og give personlige oplysninger og pasoplysninger. De skal også besvare sikkerhedsspørgsmål for at afgøre, om de er berettigede til at rejse til Storbritannien.

Selv om det er sjældent, at statsborgere uden visum bliver nægtet en ETA, kan det ske. I sådanne tilfælde skal de ansøge om et britisk visum i stedet. Her viser vi, hvilke typer UK-visum der er alternativer til et ETA.

Alternativer til britisk ETA-visum

Rejsende, der er blevet nægtet en ETA, kan ikke appellere beslutningen administrativt. De kan kun udfordre afslagetETA gennem en langvarig retssag.

En anden måde at besøge Storbritannien på, når man er blevet nægtet et ETA-visum, er at ansøge om et britisk visum. Hvilket alternativ til ETA-visum, der skal bruges, afhænger af den rejsendes formål med at besøge Storbritannien.

ETA’en er påkrævet for statsborgere uden visum, der rejser til Storbritannien på grund af turisme, familiebesøg, tilladte forretningsaktiviteter og korte studier.

Det er også nødvendigt for rejsende på gennemrejse i Storbritannien og for dem, der kommer til landet med et Creative Worker-visum.

Med disse formål i tankerne omfatter ETA-visumalternativerne standardbesøgsvisum, transitvisum og midlertidigt arbejdsvisum.

Standard-visum til besøgendeTransitvisumVisum til kreative arbejdere
Formålet med besøgetTurisme, besøg hos familie og venner, tilladte forretningsaktiviteter, kortvarige studierPå vej gennem StorbritannienMidlertidigt kreativt arbejde i Storbritannien
Opholdets længdeSeks6 måneder48 timer12 måneder eller den varighed, der er angivet i sponsorcertifikatet, alt efter hvad der er kortest
KraveneGyldigt pas, et nyt pasfoto, bevis for økonomisk kapacitet, bevis for tilknytning til hjemlandetGyldigt pas, et nyt pasfoto, bevis for tilladelse til at rejse ind og opholde sig i destinationslandet, bevis for din videre rejseGyldigt pas, et nyligt pasfoto, et sponsorcertifikat, bevis for økonomisk kapacitet, bevis for mindst mindsteløn og ugentlige arbejdstimer som fastsat af Storbritannien
AnsøgningsprocesUdfyld online-ansøgningen, og besøg et konsulat eller visumcenter for at indsende kravene og registrere biometriske data.
BehandlingstidMindst tre uger
Gebyrer£115£35 for et direkte transitvisum på flysiden; £64 for et visum til besøgende i transit£298 + £1,035 Immigration Health Surcharge (IHS) pr. år

Standard besøgsvisum

Standard Visitor Visa giver rejsende mulighed for at opholde sig i Storbritannien i seks måneder. Det kan bruges til turisme, besøg hos familie og venner, korte studier og tilladte forretningsaktiviteter.

Det er også gyldigt til andre formål, f.eks. medicinsk behandling, forudsat at personen opfylder de yderligere betingelser for sit rejseformål og ikke overskrider et ophold på seks måneder.

Standard Visitor Visa er et visum til en enkelt indrejse, hvilket betyder, at rejsende skal ansøge igen for at besøge Storbritannien.

De, der planlægger at besøge Storbritannien flere gange, kan også ansøge om en anden type besøgsvisum, der giver mulighed for flere indrejser og et længere ophold i landet.

For at ansøge om et britisk standardbesøgsvisum skal rejsende oprette en konto på UK Visa and Immigration (UKVI) og angive personlige oplysninger, rejseplaner og årsagen til deres besøg.

Efter at have udfyldt online-ansøgningen skal ansøgere aftale en tid på et konsulat eller visumkontor for at indsende biometriske data og støttedokumenter som f.eks. et gyldigt pas og en rejseplan.

Ansøgere skal også bevise, at de har tilstrækkelige midler til at dække deres rejse til Storbritannien, herunder indkvartering, daglige udgifter og hjemrejse.

Transitvisum

Alternativer til britisk visum for dem, der blev nægtet en ETA
Billedet er venligst udlånt af Andrik Langfield via Unsplash.

Et transitvisum er obligatorisk for personer, der rejser gennem Storbritannien til en anden destination. Det giver transitrejsende mulighed for at blive i landet i op til 48 timer, mens de venter på deres videre flyforbindelse.

Der findes to typer transitvisum: Direct Airside Transit-visum og Visitor in Transit-visum.

Besøgende skal have et Direct Airside Transit-visum, hvis de ikke skal igennem grænsekontrollen. På den anden side skal rejsende have et Visitor in Transit-visum, hvis de skal igennem grænsekontrol, men vil forlade Storbritannien inden for 48 timer for at fortsætte deres rejse til deres destination.

Rejsende, der skal opholde sig i Storbritannien i mere end 48 timer, skal i stedet have et standardbesøgsvisum. Dette kan også være en god mulighed for rejsende, der ofte passerer gennem Storbritannien, da det er gyldigt i seks måneder.

For at ansøge om et britisk transitvisum skal rejsende bruge deres pas til at bevise, at de er statsborgere i det land, de rejser til. Hvis dette ikke er tilfældet, skal de fremvise bevis for, at de har tilladelse til at rejse ind i deres destinationsland med en opholdstilladelse eller et gyldigt visum.

Rejsende, der ikke er bosiddende eller statsborgere i det land, hvor de rejser videre, skal oplyse om deres rejseformål og indkvartering og fremlægge dokumentation for den videre rejse. Dette er typisk en bekræftelse fra et rejsebureau eller en trykt eller digital kopi af en flyreservation, billet eller boardingkort.

Ligesom standardbesøgsvisum skal ansøgere om transitvisum også indsende biometriske data til et visumansøgningscenter.

Transitrejsende skal medbringe alle krav, når de passerer gennem Storbritannien.

Visum til kreative arbejdere

Creative Worker-visummet giver personer mulighed for midlertidigt at arbejde i den kreative industri i Storbritannien i mindst 12 måneder.

Den kreative industri omfatter roller som skuespil, dans, musik, film, kunst, litteratur, oversættelse, præsentation, produktion, instruktion, fotografering og meget mere. Teknisk personale eller støttepersonale kan også ledsage kvalificerede kreative arbejdere.

Ansøgere til Creative Worker-visum skal være i stand til at bidrage tydeligt til den kreative industri i Storbritannien.

De skal godkendes af en autoriseret britisk sponsor, som kan give dem et Certificate of Sponsorship (CoS). Dette elektroniske dokument indeholder et referencenummer og oplysninger om medarbejderen og det job, du skal udføre i Storbritannien.

Ansøgere skal bevise deres økonomiske evne til at forsørge sig selv i løbet af den første måned i Storbritannien. Det kan de gøre ved at fremlægge et bankkontoudtog, der viser en saldo på mindst 1.270 pund i 28 på hinanden følgende dage inden for 31 dage efter visumansøgningen.

Dette krav kan fraviges, hvis den britiske sponsor er villig til at finansiere arbejdstagerens første måned, hvilket skal angives i CoS.

Creative Worker-visummet er et af Storbritanniens midlertidige arbejdsvisa. Andre inkluderer:

  • Visum til internationale sportsfolk
  • Statsautoriseret udvekslingsvisum
  • Visum til arbejdstagere med international overenskomst
  • Visum til religiøs arbejdstager
  • Visum til velgørenhedsmedarbejder
  • Visum til sæsonarbejdere
  • Mobilitetsvisum for unge

Ansøgningsproces for britisk visum

Alternativer til britisk visum for dem, der blev nægtet en ETA
Billede venligst udlånt af Christin Hume via Unsplash

Det er vigtigt at bemærke, at den britiske visumansøgningsproces er meget mere kompleks end ETA-onlineansøgningen.

Britiske visumansøgere skal indsende alle de nødvendige dokumenter og aftale en tid på et konsulat eller visumkontor for at indsende biometriske data såsom fingeraftryk og et nyligt fotografi.

Gebyrerne er også højere end for en ETA-ansøgning, og det tager længere tid at få en afgørelse. Behandlingstiden for et britisk visum tager normalt mindst tre uger.

Rejsende, der får afslag på en ETA, skal overveje den britiske visumansøgningsproces, da de måske bliver nødt til at justere deres rejseplaner.

De, der får et britisk visum som alternativ til en ETA, har ikke længere brug for rejsetilladelse eller yderligere rejsedokumenter.