Forbud mod at tage pårørende med på studievisum i Storbritannien træder i kraft

| januar 4, 2024
Forbud mod at tage pårørende med på studievisum i Storbritannien træder i kraft

Den britiske regering er begyndt at indføre restriktioner på studentervisa for at reducere migrationen og forhindre misbrug af immigrationssystemet.

Fra januar 2024 vil de fleste internationale studerende, der indskriver sig på universiteter i Storbritannien (UK), ikke have lov til at medbringe pårørende.

Kun studerende, der er indskrevet på postgraduate forskningskurser og kurser med statsfinansierede stipendier, vil få lov til at bringe deres familiemedlemmer til Storbritannien.

“Denne regering lever op til sit løfte til den britiske offentlighed om at reducere migrationen. Vi har lagt en hård plan for hurtigt at få antallet ned, kontrollere vores grænser og forhindre folk i at manipulere med vores immigrationssystem, som vil træde i kraft i løbet af i år,” sagde den britiske indenrigsminister James Cleverly i et erklæring.

Han sagde, at den nye politik satte en stopper for “den urimelige praksis med, at udenlandske studerende tager deres familiemedlemmer med til Storbritannien.”

Den strengere regel om forsørgelse af studerende blev annonceret i maj 2023.

Målet var at forhindre personer i at bruge studentervisa som et middel til at arbejde i landet.

Det forventes at resultere i, at der kommer ca. 140.000 færre personer til Storbritannien.

“Det vil få migrationen til at falde hurtigt med titusinder og bidrage til vores overordnede strategi om at forhindre 300.000 mennesker i at komme til Storbritannien,” tilføjede Cleverly.

Storbritanniens verdensførende videregående uddannelser

Den britiske regering er fortsat dedikeret til den internationale uddannelsesstrategi. Den understreger de internationale studerendes positive indvirkning på landets økonomi.

Den nye politik for studentervisum har til formål at balancere mellem at holde Storbritanniens førsteklasses uddannelser attraktive for studerende og forhindre institutioner i at prioritere indvandring over uddannelse.

For det første handler det om at styre migrationsniveauet. Samtidig sikrer det også, at de, der kommer til Storbritannien, er højt kvalificerede og bidrager væsentligt til økonomien.

Universiteterne og regeringen vil også finde alternative måder at tiltrække de bedste talenter til Storbritanniens førende universiteter.

Det kan bane vejen for, at studerende fortsat kan tage familiemedlemmer med, samtidig med at nettomigrationen reduceres.

Flere ændringer i indvandringspolitikken i 2024

I december 2023 indførte det britiske indenrigsministerium mere markante ændringer i indvandringspolitikken for at reducere den lovlige indvandring til et bæredygtigt niveau.

Disse tiltag omfatter et forbud mod, at udenlandske sundheds- og plejearbejdere medbringer pårørende, og et krav om, at plejefirmaer i England skal reguleres med henblik på visumsponsorering.

For faglærte arbejdere vil løngrænsen stige med næsten 50 procent til £38.700.

Dette beløb vil også gælde for kravet om minimumsindkomst for familievisumansøgere eller britiske statsborgere, der sponsorerer familiemedlemmer.

Stigningen i indkomstgrænsen for familievisum vil dog ske i faser. Den vil først træde fuldt i kraft i foråret 2025.

Regeringen fjerner også lønrabatten på 20 procent for mangelyrker og reviderer listen over mangelyrker.

De ændringer, som indenrigsministeriet har annonceret, omfatter også en vurdering af visumruten for kandidater.

Alle disse tiltag vil blive indført gradvist i begyndelsen af 2024.

Sammen med ændringen, der påvirker forsørgere af studerende, forventes disse politiske ændringer at resultere i den mest omfattende og retfærdige tilgang til at reducere nettomigrationen.

Storbritanniens statistik over nettomigration

Officielle tal afslører en alarmerende stigning på 930% i antallet af tildelte visa til pårørende siden 2019.

Data indsamlet af Office for National Statistics (ONS) viser, at der i september 2023 blev udstedt i alt 152.980 visa til pårørende til studerende.

Dette repræsenterer en betydelig stigning fra kun 14.839 visa, der blev givet i september 2019.

ONS estimerede også, at nettomigrationen var 672.000 fra juni 2022 til juni 2023.

Et stort antal mennesker, der rejser ind i Storbritannien, kommer nu fra lande uden for Den Europæiske Union (EU).

Blandt de 968.000 migranter fra lande uden for EU er personer fra Indien, Nigeria og Kina de mest almindelige.

Mange migranter kommer til Storbritannien for at tage en videregående uddannelse, og det gælder 39 procent. Personer, der kommer for at arbejde i sundheds- og socialsektoren, udgør 33 procent af landet.

På den anden side faldt antallet af personer, der ankom via humanitære ruter fra Ukraine og Hong Kong, fra 19 procent til 9 procent.

Storbritanniens nettomigrationstal fra juni 2022 til juni 2023 afslørede også en betydelig stigning i antallet af visa til pårørende til sundheds- og socialarbejdere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *