Den britiske ETA for Winchester: Alt, hvad besøgende har brug for at vide

Winchester er hjemsted for en række historiske og kulturelle attraktioner og ligger desuden inden for rækkevidde af London. Den var tidligere et vigtigt centrum for uldhandel, og i dag er byen hjemsted for travle shoppinggader, open air-arrangementer og traditionelle markeder. Winchester Cathedral er et af de mest bemærkelsesværdige vartegn i byen og er kendt for sin gotiske arkitektur.

Besøgende i Winchester skal snart have en britisk ETA, før de kan rejse ind i landet. UK ETA for Winchester er et elektronisk rejsetilladelsesprogram, som alle besøgende fra lande, der er fritaget for visum, skal have, før de kan rejse til Storbritannien. Læs videre for at lære mere om det nye britiske ETA-system.

En kort historie om Winchester

Winchesters lange og rige historie går tilbage til før den romerske invasion af Storbritannien. Byen begyndte som et keltisk bjergfort og blev senere Englands første hovedstad. I 871 blev Alfred den Store konge af Wessex, og han gjorde Winchester til sin hovedstad. Byen var også en del af slaget ved Hastings i 1066, hvor Vilhelm Erobreren besejrede Harold Godwinson og blev konge af England.

Jøder i Winchester

De første optegnelser om jøder i Winchester går tilbage til mindst 1148, og i det 13. århundrede var det jødiske samfund veletableret. Den nuværende Jewry Street fungerede som det jødiske kvarter, og menigheden havde sin egen synagoge. Men forholdet mellem det jødiske samfund og den bredere befolkning i Winchester var ikke altid harmonisk.

Påstande om blodskam førte til hængning af Abraham Pinch, en leder i lokalsamfundet. Denne begivenhed udløste fordrivelsen af alle jøder fra England i 1290. Udvisningen decimerede det jødiske samfund i Winchester, og der skulle gå århundreder, før jøder igen fik lov til at bosætte sig permanent i England.

Moderne periode

Bykorset blev etableret i det 15. århundrede. Den blev restaureret i 1865 og er nu et monument. Fire af de seks bymure blev revet ned i det 18. og 19. århundrede, da de forfaldt. Af bemærkelsesværdige bronzeskulpturer fra det 19. og 20. århundrede kan nævnes statuen af dronning Victoria af Sir Alfred Gilbert og Horse and Rider af Dame Elisabeth Frink. I den moderne periode så man en stigning i bemærkelsesværdige monumenter, bygninger og skulpturer i Winchester.

Vigtige punkter af interesse

Winchester-katedralen

https://goo.gl/maps/zhtfY4SjyFghyAXw5

Byggeriet af katedralen begyndte i 1079 og tog 453 år at færdiggøre. Den blev oprindeligt bygget som sæde for biskoppen af Winchester, og den er stadig en aktiv kirke den dag i dag. Winchester Cathedral var engang den længste katedral i Europa med sine 558 fod. Den er dog siden blevet overgået af flere moderne kirker, bl.a. Liverpool Anglican Cathedral. Winchester Cathedral ligger på et 53.480 kvadratmeter stort område og har flere udstillinger og er åben for offentligheden. Besøgende kan forvente at skulle betale en entré.

Den store sal

https://goo.gl/maps/RepxX5nSkvutfNm7A

Den store sal blev bygget i det 13. århundrede og er et velbevaret eksempel på middelalderarkitektur. Salen er et stort, åbent rum med et imponerende halvtag. For enden af salen er der en kopi af det berømte runde bord, som efter sigende engang tilhørte kong Arthur. Den store sal er åben for offentligheden mod en mindre entré. Der er også mulighed for guidede ture.

National Trust – Winchester City Mill

https://goo.gl/maps/n7tuskZRQdvhrq1C7

Winchester City Mill er en restaureret vandmølle fra det 18. århundrede, der ligger ved floden Itchen. Ud over at være en fungerende mølle har stedet også udstillinger og historiske genstande, der fortæller historien om møllen og dens betydning for lokalområdet. Møllen er åben for besøgende, og der afholdes jævnligt familiearrangementer. Desuden kan besøgende købe stenmalet fuldkornsmel fra møllen.

Winchester bymuseum

https://g.page/WinchesterCityMuseum?share

Winchester City Museum er et ideelt sted at lære om byens historie. Museet ligger kun en kort gåtur fra Winchester Cathedral og har tre gallerier fyldt med artefakter og udstillinger, der beskriver byens fortid. Fra romerske mønter og saksiske smykker til middelalderkeramik og victoriansk legetøj er der noget, der kan interessere de besøgende. Hvis det ikke er nok at håndtere ægte genstande, kan besøgende også prøve romerske og saksiske dragter eller løse museets spotter-spor. Museet har også en butik, der sælger en række gaver og souvenirs.

Det bedste tidspunkt at besøge Winchester

Winchester kan være ret kold og regnfuld i vintermånederne (december til marts). Men det er også det tidspunkt, hvor hotelpriserne er lavest, så det kan være et godt tidspunkt at besøge for dem med et lille budget. Sommeren (juni til september) er den travleste turistsæson i Winchester, og hotelpriserne er højere i disse måneder. Vejret er dog generelt mere behageligt på denne tid af året, hvilket gør det til et bedre tidspunkt at besøge byen på for dem, der ønsker at udforske byens attraktioner.

Ny britisk ETA for Winchester

Storbritannien er klar til at lancere et nyt elektronisk rejsetilladelsessystem (ETA) i 2023. Det britiske ETA kommer til at ligne de eksisterende eTA-systemer i Canada og USA. Det vil påvirke alle rejsende, som i øjeblikket ikke behøver visum for at rejse ind i Storbritannien. Det gælder borgere i EU såvel som i andre lande som Australien, New Zealand og Japan. Det britiske ETA-system vil gælde for udenlandske statsborgere, der i øjeblikket ikke behøver et visum for at rejse ind i Storbritannien fra disse 90 lande.

Rejsende fra lande, der er berørt af den britiske ETA, skal ansøge om en ETA i god tid, før de kan rejse til Storbritannien. Onlineansøgningsprocessen forventes at være hurtig og nem og kun tage et par minutter. Indførelsen af den britiske ETA er en del af regeringens bredere sikkerhedsstrategi og er designet til at beskytte britiske borgere mod terrortrusler og andre former for kriminalitet.

Den britiske ETA vil gøre det lettere for myndighederne at spore udenlandske statsborgere, der rejser ind i landet, og vil give dem mulighed for at nægte indrejse til dem, der udgør en trussel mod den offentlige sikkerhed. Indførelsen af den britiske ETA vil sandsynligvis også have en indvirkning på turismen, da det vil gøre det lettere for folk fra hele verden at besøge Storbritannien.

Den britiske ETA for Winchester-ansøgningsproces

Den britiske ETA-ansøgningsproces gennemføres udelukkende online. Det forventes kun at tage ansøgerne omkring 10 minutter at udfylde formularen. Når ansøgningen er indsendt, vil den blive gennemgået, og hvis den bliver godkendt, vil ETA’en blive udstedt inden for 72 timer. Hvis der er problemer med ansøgningen, vil ansøgeren blive kontaktet og bedt om at foretage ændringer, før den indsendes igen. På nuværende tidspunkt er ingen andre ansøgningskanaler blevet godkendt.

UK ETA-ansøgningskrav

Når du ansøger om en britisk ETA til Winchester, er der en række krav, der skal opfyldes. Ansøgere skal give personlige oplysninger, såsom deres fulde navn, fødselsdato og pasoplysninger. De skal også oplyse rejseoplysninger og årsagen til deres besøg i Storbritannien.

Ansøgere må ikke have nogen kriminel fortid og ingen tidligere overtrædelser af immigrationsreglerne i Storbritannien. Dem, der planlægger at blive i Storbritannien i mere end 180 dage, bør ansøge om et visum i stedet for en ETA. Ved at opfylde alle disse krav kan ansøgere øge deres chancer for at få deres ETA-ansøgning godkendt.

Kan jeg ansøge om et visum efter at være rejst ind i Storbritannien med en ETA?

Nej, besøgende kan ikke ansøge om visum, når de er rejst ind i landet med en ETA. Hvis en besøgende ønsker at ansøge om et visum, skal vedkommende først forlade landet og derefter ansøge om et korrekt visum. Det er også vigtigt at bemærke, at besøgende ikke kan veksle deres ETA til et visum. Så hvis en besøgende beslutter, at de har brug for et visum bagefter, skal de igennem processen med at ansøge om et helt fra bunden. Besøgende kan gå på opdagelse på siden med ofte stillede spørgsmål for at lære mere om de nye britiske ETA-kriterier og -krav.

Besøger Winchester med en britisk ETA

Besøgende med en britisk ETA kan udforske byen i ro og mag. ETA’ens gyldighed på 6 måneder betyder, at der er tilstrækkelig tid til at besøge alle byens attraktioner, herunder katedralen, Great Hall og Winchester City Mill. Derudover er Winchester hjemsted for en række museer og gallerier, hvilket gør det til et spændende sted at lære om Englands historie og kultur. Uanset om du beundrer arkitektur, værdsætter kunst eller slentrer gennem denne historiske by, giver en UK ETA til Winchester besøgende al frihed til at gøre det.