Hvis du planlægger at besøge Storbritannien (UK) inden længe, har du måske brug for en elektronisk rejsetilladelse (ETA).

Start din ansøgning

Rejsende med pas fra følgende lande kan ansøge:

 • Bahrain
 • Jordan
 • Kuwait
 • Oman
 • Qatar
 • Saudi-Arabien
 • De Forenede Arabiske Emirater

Hvis du i øjeblikket rejser til Storbritannien uden visum, har du ikke brug for en britisk ETA, før dit land bliver tilføjet til listen ovenfor.

Ansøg nu

En ETA er Storbritanniens nye digitale rejsetilladelse, som kræves af personer, der kan besøge Storbritannien uden visum. Det er gyldigt i to år og giver mulighed for flere korte besøg på op til seks måneder.

Det er ikke et visum, så det er meget enklere og hurtigere at ansøge om en britisk ETA. Det er en helt online proces via den britiske regerings officielle hjemmeside eller app. Ansøgere behøver ikke at henvende sig til et visumkontor for at ansøge om en ETA.

Det er hurtigt og nemt at få en britisk ETA, da processen foregår helt online. Her kan du lære alt om ETA-ansøgningsprocessen.

Hvornår skal man ansøge om en britisk ETA?

Rejsende rådes til at ansøge om en britisk ETA mindst tre dage før afrejse, før de besøger Storbritannien.

Ansøgere modtager typisk en afgørelse på deres ETA-ansøgninger, uanset om det er en godkendelse eller et afslag, i løbet af tre dage. Nogle ansøgere får svar på deres ETA-ansøgning tidligere end tre dage. Andre kan dog tage mere end tre dage.

Rejsende skal have en gyldig britisk ETA, før de rejser til Storbritannien, så ved at ansøge om en på forhånd undgår man forsinkelser eller andre problemer.

Transportører og grænsebetjente vil ikke lade rejsende gå om bord på et fly, en færge, et tog eller et køretøj på vej til Storbritannien, hvis de ikke har en gyldig ETA. De, der stadig venter på en ETA-beslutning, vil også blive nægtet boarding.

Krav til ansøgning om en britisk ETA

Som med enhver anden ansøgningsproces er det hurtigere og nemmere at have alle kravene klar på forhånd.

Her er en liste over, hvad du skal forberede, før du ansøger om en britisk ETA:

 • Et gyldigt, biometrisk pas udstedt af et land, der er berettiget til visumfri rejse til Storbritannien.
 • Et nyere digitalt pasfoto af høj kvalitet
 • En gyldig e-mailadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmetode, f.eks. et kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay
Alt hvad du behøver at vide om den britiske ETA-ansøgningsproces

Ansøgning om ETA i Storbritannien

Gennemfør den britiske ETA-ansøgningsproces hurtigt. Din session udløber, hvis du er inaktiv i 20 minutter.

Hvis det sker, skal du genstarte processen og udfylde de nødvendige oplysninger igen. Hjemmesiden eller appen gemmer ikke tidligere indtastede eller indsendte data under en inaktiv eller afbrudt session.

Her er en trinvis vejledning i, hvordan du ansøger om en britisk ETA online.

TRIN 1: Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien.

En ansøgers pas fastslår vedkommendes identitet og nationalitet. Du skal have et pas, der er udstedt af et land, som har visumfrihed i forhold til Storbritannien, og hvis borgere kan rejse til Storbritannien uden visum. Det skal være gyldigt i mindst seks måneder eller ved ind- og udrejse af Storbritannien.

Ideelt set skal passet være gyldigt i mindst to år for at maksimere omkostningerne ved en gyldig britisk ETA.

Brug ikke en fotokopi af dit pas. Sørg for, at billedet viser alle de relevante oplysninger i dit pas. Dette omfatter hele identitetssiden, inklusive billedet og de to linjer med tal og bogstaver i bunden.

TRIN 2: Upload et nyt pasfoto, eller tag et billede med kameraet på din enhed.

Det skal være et klart foto af høj kvalitet. Ligesom på et pasfoto skal du kigge ind i kameraet med hovedet lige og skuldrene inden for rammen. Fjern briller, hvis de blænder, og enhver form for hovedbeklædning, medmindre det er af religiøse eller medicinske årsager.

Det foto, du uploader, skal være i fuld farve, ikke sort/hvid, i liggende eller vandret perspektiv og uden filtre eller effekter. Igen skal du bruge et originalt billede, ikke et screenshot eller en fotokopi. Det skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg.

De nøjagtige fotospecifikationer er påkrævet for børn på ti år og derover, eller hvis du ansøger om en britisk ETA for en anden. Børn på ni år og derunder behøver ikke en scanning eller et foto af deres ansigt.

TRIN 3: Udfyld de nødvendige oplysninger, og svar på sikkerhedsspørgsmål.

Det er vigtigt at give præcise og sandfærdige svar. Dette omfatter adresse, arbejdsoplysninger, eventuelle andre nationaliteter, du måtte have, hvis det er relevant, og dem, der er relateret til sikkerhedsberettigelse, såsom straffeattest og tidligere immigrationshistorie.

Online-ansøgningsskemaet giver mulighed for at bruge specialtegn, men det er primært baseret på det engelske alfabet. Her er en liste over de oplysninger, som ansøgere skal oplyse, når de søger om en britisk ETA.

Personlige oplysninger

 • Fornavn, mellemnavn og efternavn: Ansøgere uden fornavn eller efternavn kan lade feltet stå tomt eller indtaste FNU eller LNU for “Fornavn ukendt” eller “Efternavn ukendt”. Feltet for mellemnavn er valgfrit. Ansøgere uden mellemnavn behøver ikke at udfylde det.
 • Fødselsdato: Dette er den dato, hvor ansøgeren blev født.
 • Køn: Ansøgere kan vælge mellem mand, kvinde eller andet.

Oplysninger om pas

 • Land med statsborgerskab: Det land, der har udstedt det pas, som ansøgeren vil bruge til at rejse til Storbritannien.
 • Pasnummer: Nummeret på passets identitetsside, hvor de personlige oplysninger er placeret.
 • Pasudstedelsesdato: Den dato, hvor passet blev udstedt til ansøgeren.
 • Passets udløbsdato: Den dato, hvor passet udløber.
 • Andre nationaliteter eller statsborgerskaber, hvis relevant: Ansøgerens andre pasnumre, nationale ID-numre og udstedelses- og udløbsdatoer for andre pas eller nationale ID’er.

Kontaktoplysninger

 • Hjemmeadresse. Ansøgerens hjemmeadresse, by, land og postnummer, hvis det er relevant.
 • E-mail-adresse: E-mailadressen på ansøgeren eller den person, der ansøger på vegne af en ansøger, f.eks. en forælder eller værge, der ansøger på vegne af et barn.
 • Kontaktnummer: Telefon- eller mobilnummeret på ansøgeren eller den person, der ansøger for en ansøger, f.eks. en forælder eller værge, der ansøger på vegne af et barn.

Information om arbejdet

 • Arbejdsgiverens navn: Hvis ansøgeren er ansat, navnet på arbejdsgiveren.
 • Arbejdsgiverens adresse: Adressen på ansøgerens arbejdsgiver.
 • Arbejdsgiverens e-mail: E-mailadressen til ansøgerens arbejdsgiver
 • Arbejdsgiverens telefonnummer: Mobil- eller telefonnummer og landekode for ansøgerens arbejdsgiver

Spørgsmål om berettigelse

 • Tidligere immigrationshistorie. Dette inkluderer detaljer om grænsetilladelser eller afslag på visum.
 • Kriminel baggrund. Dette kan omfatte mindre eller betydelige voldelige og ikke-voldelige lovovertrædelser.
 • Terrorismeaktiviteter og anklager. Disse spørgsmål dækker forbindelser, foreninger, medlemskaber, aktiviteter og anklager mod terrorister eller andre ulovlige grupper.
 • Sundhedsrelaterede spørgsmål. Dette kan omfatte tidligere eller eksisterende infektioner, vaccinationer eller andre immuniseringer.

ETA-ansøgningsskemaet kræver i øjeblikket ikke rejseoplysninger eller økonomiske krav.

Men hvis de bliver spurgt ved grænsen, skal ansøgerne være parate til at vise bevis for længden af deres ophold i Storbritannien eller deres økonomiske evne til at forsørge sig selv under opholdet og hjemrejsen.

TRIN 4: Betal for ansøgningen.

Det offentlige gebyr for en britisk ETA-ansøgning er £10 pr. stk. og skal betales online for at gennemføre ansøgningsprocessen.

For at betale online skal du oplyse dit kredit- eller betalingskortnummer, navnet på kortet, udløbsdatoen og CVV-koden. Du kan også indtaste dine Apple Pay- og Google Pay-oplysninger for at betale for ETA-applikationen.

TRIN 5: Indsend din ansøgning, og vent på din britiske ETA-beslutning.

Når du har betalt for og indsendt din ETA-ansøgning, sendes en bekræftelse til den e-mailadresse, du har angivet.

Når du indsender en ETA-ansøgning, kontrollerer systemet, om du har givet alle de nødvendige oplysninger.

Derefter krydsverificerer den automatisk de data, du har oplyst, med flere sikkerhedsdatabaser i Storbritannien og resten af verden for at afgøre, om du er berettiget til en ETA og rejse til landet.

Nogle ansøgninger kan tage længere tid at behandle, da myndighederne har brug for mere tid til at bekræfte din ETA-berettigelse, så tjek din e-mail og hold dine telefonlinjer åbne.

Retningslinjer for udfyldelse af den britiske ETA-ansøgningsformular

At udfylde et online ansøgningsskema er så let, som det lyder, men der er meget plads til fejl. Fejl eller udeladelser i den britiske ETA-ansøgning, hvad enten det er bevidst eller ej, kan føre til forsinkelser i modtagelsen af en afgørelse eller afslag på din ETA-ansøgning.

For at undgå almindelige fejl:

 • Forbered dokumenterne og de nødvendige oplysninger, før du starter ansøgningsprocessen.
 • Fremvis eller tag tydelige fotos af høj kvalitet af dit pas og dig selv.
 • Sørg for at læse alle spørgsmålene grundigt og dobbelttjekke dine svar.
 • Tjek på forhånd, om din elektroniske betalingsmetode har nok midler og fungerer korrekt.

Når du har indsendt din ETA-ansøgning, kan du ikke længere ændre eller trække den tilbage.

Ansøgere kan overveje at indsende en ny ansøgning og betale gebyret igen. Det er den hurtigste og nemmeste måde at rette eventuelle fejl i ansøgningen på. Det anbefales dog kun, hvis du er sikker på, at du kan rette op på disse fejl.

Hvis ETA-ansøgningen afvises, skal du ansøge om et passende britisk visum: et standardbesøgsvisum, et midlertidigt kreativt arbejdsvisum eller et transitvisum. Det er mere kompliceret og tager længere tid at ansøge om et britisk visum, så det kan være nødvendigt at justere dine rejseplaner i overensstemmelse hermed.

Andre ting, du skal overveje i din britiske ETA-ansøgning

Hvis ETA’en bevilges, er den knyttet til en persons pas, så sørg for at rejse med det, du brugte i din ansøgning.

Det er også vigtigt at bemærke, at en gyldig britisk ETA ikke garanterer indre jse i Storbritannien. Rejsende med en ETA skal stadig underkaste sig identitetskontrol ved den britiske grænse. De kan stadig blive afvist ved grænsen, hvis de ikke gennemfører en identitetskontrol eller opfylder andre indrejsekrav.

Rejsende rådes også til at undgå juridiske problemer før deres rejse til Storbritannien. Eventuelle sammenstød med loven kan påvirke din ETA.

Selv om du allerede har fået en gyldig elektronisk rejsetilladelse, kan myndighederne stadig tilbagekalde eller annullere din ETA, hvis der dukker nye oplysninger op, når dit pas scannes ved grænsen.