UK ETA for Hereford og rejseguide

Hereford er en katedralby, der ligger ved floden Wye med udsigt over Black Mountains, 26 km fra grænsen til Wales. Hereford fungerer som købstad for det omkringliggende område, som er meget landligt og præget af landbrug, og er en spændende blanding af middelalderhistorie og moderne shopping. Katedralen har stor betydning som hjemsted for Mappa Mundi og musikforeninger, og der er en række interessante museer. Alle, der ønsker at besøge byen, skal have en UK ETA til Hereford, så her er en kort guide til byens vigtigste attraktioner og detaljer om det nye UK ETA-system.

Fra angelsaksisk hovedstad til moderne by

Arkæologi peger på menneskelig bosættelse i Hereford-området omkring 2.000 f.Kr. (som det fremgår af Rotherwas Ribbon). Der var menneskelig aktivitet i bronzealderen og jernalderen, og romerne besatte området i 300 år, men historien fortæller, at Hereford skylder sin grundlæggelse til sakserne, som ankom til området i det 7. århundrede. Fra da af og frem til begyndelsen af det 12. århundrede betød dens nærhed til Wales, at den regelmæssigt var involveret i træfninger og magtkampe.

Der var et stort slot i Hereford, et af de tidligste i England, men det blev ødelagt (dato ukendt) og derefter demonteret i det 18. århundrede. Borgen var en stor fæstning, der blev brugt som base til at bekæmpe invaderende danskere (vikinger). Den blev overtaget af normannerne og spillede mange roller i engelsk og walisisk historie, herunder de engelske kongers skæbne, indtil den blev ødelagt.

Hereford voksede som amtsby og fungerede som det vigtigste handelssted for landbrugsvarer, der blev produceret i et stort område, hovedsageligt humle, cider, frugt og uld. I 1850’erne var indbyggertallet kun lidt over 12.000, men i 1901 var det steget til 21.000+. I dag har byen mere end 60.000 indbyggere.

Sightseeing i Hereford

Dette er nogle af de mest interessante og attraktive seværdigheder og steder i byen.

Hereford Katedral

https://www.google.com/maps/@52.0543046,-2.7180546,17z

Den fredede bygning fra 1079 har mange fascinerende historier knyttet til fremtrædende personer i britisk historie, men den er mest kendt for Mappa Mundi, Chained Book Library og sin tilknytning til Edward Elgar og Three Choirs Festival. Det er meget nemt at tilbringe en hel dag i Hereford Cathedral, Cathedral Close og Chapter House.

Museet for det sorte og hvide hus

https://www.google.com/maps/@52.056509,-2.7170503,17z

Bindingsværkshuset, der blev bygget i 1612, er en tidligere købmandsbutik og skiller sig ud som finurlig på en gade med moderne butikker. Black and White House Museum er blevet restaureret og er en udstilling om livet i jakobinertiden.

Hereford Cider Museum

https://www.google.com/maps/@52.056192,-2.7285846,17z

Cider Museum ligger i et gammelt ciderhus fra 1888 og har en omfattende samling af alt, hvad der har at gøre med at producere den drik, der er blevet lavet i området siden tidernes morgen.

Vandværksmuseet

https://www.google.com/maps/@52.0499323,-2.7374947,17z

Det er en kort spadseretur langs floden Wye til Waterworks Museum. Den ligger i en victoriansk vandpumpestation fra 1856 og indeholder adskillige fungerende pumpemotorer fra den industrielle revolution og frem til i dag. Den ældste fungerende dampmaskine med tre ekspansioner i Storbritannien er her, og der er også en udstilling om drikkevandets historie.

Weir Garden

https://www.google.com/maps/@52.071675,-2.8240064,17z

Flygt fra byen for en stund til det smukke, idylliske landskab i Herefordshire for at besøge Weir Garden. National Trust har en ejendom i Wye Valley, og haven løber langs floden og er et uspoleret område med skønhed, ro og stilhed.

For at besøge og værdsætte disse interessante britiske attraktioner har du brug for en UK ETA til Hereford. Her er, hvad du skal vide.

Den britiske regering annoncerer UK ETA for alle udenlandske besøgende

Ved udgangen af 2024 vil grænse- og immigrationskontrolprocessen gøre det obligatorisk for alle besøgende i Storbritannien at få ETA-godkendelse for at få adgang. Her er, hvad du skal vide om kravene i den nye britiske ETA for Hereford.

Hvad er den nye britiske ETA?

UK ETA er en digital tilladelse, der er knyttet til et nationalt pas. Når programmet lanceres, vil grænserne være fuldt digitaliserede, og ETA vil gøre det muligt for en besøgende at rejse ind i Storbritannien – England, Skotland, Wales og Nordirland. En ETA er påkrævet, uanset om årsagen til besøget er fritid, forretning, studier eller medicinsk behandling.

Hvem har brug for en ETA?

Alle udenlandske besøgende, herunder visumfrie statsborgere fra Europa, Canada, Australien og New Zealand, skal have en britisk ETA. Der er ingen aldersundtagelser – alle rejsende uanset alder skal have en godkendt ETA. Der er i øjeblikket 90 lande på ETA Eligibility List.

UK ETA-undtagelser for Hereford

Enhver indehaver af et britisk pas er undtaget fra ETA-kravene, og det samme gælder britiske statsborgere, der ikke bor i Storbritannien. Følgende vil ikke kræve en ETA for at besøge:

  • Britiske statsborgere bosiddende i oversøiske territorier
  • Britiske oversøiske statsborgere
  • Britiske statsborgere, der bor i udlandet
  • Personer med britisk beskyttelsesstatus
  • Britiske statsborgere uden ret til at opholde sig i Det Forenede Kongerige

Indehavere af pas fra Republikken Irland er også undtaget fra de britiske ETA-krav.

Hvordan ansøger du om en ETA i Storbritannien?

ETA-ansøgningsprocessen foregår online. Der indsendes ingen papirer, og der udstedes ingen dokumentation. At ansøge om en UK ETA til Hereford tager et par minutter og behandles mellem 48 og 72 timer.

Du skal bruge et gyldigt nationalt biometrisk pas, en gyldig e-mailadresse og et kredit- eller betalingskort. Applikationen beder dig om forskellige oplysninger. Det er personlige oplysninger (navn, fødselsdato, køn), kontaktoplysninger (bopæl og e-mailadresser), oplysninger om pas (udstedelsesland, nummer og udløbsdato) og arbejdsgiveroplysninger (navn og kontaktoplysninger).

Du vil også blive bedt om at oplyse andre oplysninger, f.eks. om du er statsborger i et andet land end det, der har udstedt dit pas, og om du har dobbelt statsborgerskab. Der er spørgsmål om immigrationshistorie, kriminel historie, narkohistorie, forbindelser til terrorisme og sundhedsspørgsmål. Betalingsoplysningerne registreres også i forbindelse med ansøgningen. Af hensyn til behandlingstiden er det bedst at ansøge om en UK ETA til Hereford i god tid før din rejsedato.

Der er ingen garanti for, at alle ETA-ansøgninger vil blive imødekommet. Hvis du får afslag, kan du stadig være berettiget til et visum, som du kan ansøge om via den sædvanlige visumansøgningsproces. Hvis du er bekymret for, at du kan blive nægtet en ETA, er det bedst at ansøge i god tid og ikke bestille rejsebilletter, før en ETA er blevet udstedt.

Hver ETA-ansøgning vurderes individuelt. De oplysninger, du giver, kontrolleres af UK Border Force mod internationale immigrations- og sikkerhedsdatabaser, og når en ETA er givet, deles de med API-systemer (Advance Passenger Information). Rejseselskaber og flyselskaber vil fortsat kontrollere, at deres passagerer har gyldig dokumentation, herunder ETA’er, til at rejse ind i Storbritannien.

Bemærk venligst, at en gyldig ETA ikke garanterer adgang til Storbritannien. Grænsepolitiet kan stadig nægte indrejse, hvis de mener, at den rejsende ikke er tilladt i henhold til britisk lov. De oplysninger, du giver i din ETA-ansøgning, er underlagt de offentliggjorte vilkår og betingelser og databeskyttelsespolitikken.

Hvor længe er en ETA gyldig?

En ETA er gyldig i 180 dage fra udstedelsesdatoen eller den dato, hvor den rejsendes nationale pas udløber, alt efter hvad der indtræffer først. ETA giver indehaveren ret til at bevæge sig frit inden for Storbritannien i en periode på seks måneder.

Hvis en ETA udløber under dit ophold i Storbritannien, skal du have en ny ETA for at fortsætte dit besøg. Besøgende, der ønsker at tilbringe mere end seks måneder i Storbritannien eller har til hensigt at arbejde, skal ansøge om et visum.

Hvilken ETA-dokumentation modtager den rejsende?

En ETA er elektronisk knyttet til ansøgerens pas, og der kræves intet papirarbejde. ETA’en bliver automatisk verificeret, når den scannes af immigrationsbetjenten i indrejsehavnen.

Hvad er fordelene ved ETA for rejsende?

Visumansøgningsprocessen vil blive forenklet og hurtigere. Papiransøgninger vil ikke længere være påkrævet, og de skal heller ikke indleveres personligt på et britisk konsulat eller ambassade. Du kan finde flere oplysninger i ETA FAQ.

Hereford er en af Storbritanniens mest beskedne byer, men katedralens hjerte har stor betydning for britisk kulturarv og kultur. Det omkringliggende landskab er smukt, og byen er et fremragende udgangspunkt for at besøge West Country og Wales. Ansøg om din UK ETA til Hereford, og udforsk et naturskønt hjørne af England.