Den nye britiske ETA for Durham, og hvordan den påvirker rejsende

Durham er en historisk by i det nordøstlige England. Det er amtsbyen i County Durham og hjemsted for Durham University, en af Storbritanniens førende akademiske institutioner. Byen er et populært turistmål og har en rig kulturarv med et middelalderslot og en katedral.

For nylig annoncerede den britiske regering indførelsen af det nye britiske ETA-system, som vil påvirke folk, der rejser til Storbritannien fra visse lande. Læs videre, mens vi udforsker Durhams historie og nutidige kultur, og diskuterer alt, hvad besøgende har brug for at vide om den nye britiske ETA for Durham.

Historien om Durham

Durhams oprindelse

Navnet “Durham” kommer fra det oldengelske “dun”, der betyder “bjergfort”, og det oldnordiske “holme”, der betyder “ø”. Durham blev grundlagt omkring 995 e.Kr. af biskoppen af Lindisfarne, som byggede en træfæstning for at forsvare stedet mod skotske hæres invasioner. Den normanniske erobring førte til opførelsen af en stenborg i 1072, som ofte blev ombygget af fyrstebiskopper i løbet af middelalderen.

Durham Cathedral, som ligger på en bakke med udsigt over byen, blev også bygget i denne periode. Durham blev et vigtigt pilgrimscentrum, og populariteten steg kun, da resterne af Sankt Cuthbert blev flyttet til katedralen i 1104. I dag er Durham en blomstrende by og på UNESCO’s verdensarvsliste.

Tidlige fyrstebiskopper og den politiske omvæltning i Durham

Med en strategisk beliggenhed og omgivet af tre floder var Durham i stand til at afvise fjendtlige angreb og etablere et blomstrende samfund. Men i løbet af det 11. århundrede stod Vilhelm Erobreren over for mange trusler både inden for og uden for sit rige.

For at sikre sig loyalitet fra de magtfulde fyrstebiskopper gav han dem mere magt og autoritet. Som følge heraf blomstrede Durham op som et centrum for politik, religion og kultur. Biskop Thomas Hatfield hjalp med at besejre David II af Skotland i 1346, hvilket styrkede Durhams status som en vigtig politisk aktør.

Men alt dette fik en ende med reformationen, da splittelsen mellem den katolske og protestantiske gren af kristendommen førte til et fald i biskoppernes magt. De engelske borgerkrige i 1640’erne var endnu et slag mod Durham, da stillingen som biskop blev afskaffet på dette tidspunkt.

Ting at se i Durham

Durham Katedral

https://goo.gl/maps/N2sgGLfr5s8H7oSY9

Durham Cathedral blev bygget i det 11. århundrede og anses bredt for at være et fint eksempel på normannisk arkitektur i England. Katedralen blev bygget efter ordre fra Vilhelm Erobreren, og byggeriet blev overvåget og udført af normanniske munke. Katedralen er bygget af lokal sandsten, og dens design trækker i høj grad på romanske traditioner.

I 1997 blev dele af Harry Potter and the Philosopher’s Stone filmet på Durham Castle, og i 2002 blev dele af Harry Potter and the Chamber of Secrets også filmet her. I dag er der mulighed for guidede ture, og billetter kan købes på Palace Green Library. Durham Cathedral fungerer i dag som sæde for biskoppen af Durham og er en populær turistattraktion i byen.

Durham Slot

https://goo.gl/maps/hrK4tsgck1MKETQN7

Byggeriet af Durham Castle begyndte i 1072 under ledelse af Vilhelm Erobreren. Slottet blev bygget som residens for biskopperne af Durham i et forsøg på at få kontrol over det oprørske Nordengland. Slottet er for det meste lavet af lokale sten og er et eksempel på normannisk arkitektur.

Orientalsk museum

https://goo.gl/maps/eXv31q2ZcwQWQyyr5

Oriental Museum i Durham er en del af Durham University og huser over 23.000 artefakter. Museet er hjemsted for en bred vifte af genstande fra forskellige lande og kulturer, herunder Kina, Japan, Korea og Sydasien. Besøgende kan lære om disse regioners historie og kultur gennem de udstillede genstande og artefakter. Museet tilbyder også en række undervisningsprogrammer og events.

Vi introducerer den nye britiske ETA for Durham

Den britiske regering har annonceret indførelsen af den nye ETA-ordning (Electronic Travel Authorisation) for at skærpe grænsekontrollen fra 2023/2024. Det nye system er designet til at strømline processen med at verificere identiteten på udenlandske besøgende i landet. Grænsekontrollens hovedansvar er at sikre, at alle besøgende i Storbritannien har ret til at rejse ind og opholde sig lovligt i landet.

Nationality and Borders Act 2022 indeholder en række ændringer til den måde, hvorpå Storbritannien kontrollerer og verificerer udenlandske rejsende. Den mest markante ændring er indførelsen af ETA-ordningen. Under denne ordning skal alle besøgende til Storbritannien have et elektronisk visum, før de kan rejse ind i landet. ETA vil erstatte de nuværende papirformularer til visumansøgninger, hvilket giver mulighed for en mere strømlinet og effektiv proces.

Hvem skal ansøge om UK ETA for Durham?

Den nye britiske ETA er påkrævet for besøgende fra lande uden visum, der ønsker at rejse ind i Storbritannien for forretning, fornøjelse eller transit. Eksempler på lande uden visum er Australien, Canada og USA. Tidligere behøvede borgere fra disse lande ikke visum for at besøge Storbritannien i forbindelse med forretning eller fornøjelse, så længe de opfyldte de andre krav for indrejse.

Besøgende fra lande, der har et britisk visum, såsom Storbritannien og Irland, behøver ikke at ansøge om UK ETA. ETA’en er gyldig til flere indrejser i Storbritannien i en periode på 180 dage fra udstedelsesdatoen. Når denne periode er udløbet, skal besøgende ansøge om en ETA igen, hvis de ønsker at rejse gennem eller ind i Storbritannien igen. For mere information om, hvem der skal ansøge, og hvordan man gør det, kan besøgende læse disse UK ETA-krav.

Hvilke dokumenter skal besøgende bruge, før de ansøger om UK ETA?

Før man kan ansøge om en UK ETA, skal man have et gyldigt biometrisk pas. De skal også angive en e-mailadresse, så de kan modtage deres bekræftelse. Derudover skal de have et kredit- eller betalingskort, så de kan betale det krævede gebyr. Endelig skal de give personlige oplysninger, såsom deres navn og fødselsdato.

Når alle disse dokumenter er indsamlet, kan besøgende derefter begynde den britiske ETA-ansøgningsproces. Ansøgningsprocessen er relativt ligetil og bør kun tage et par minutter at gennemføre.

Hvad sker der efter indsendelse af den britiske ETA-ansøgning?

Når en ansøger har indsendt sin UK ETA-ansøgning, skal de vente et par dage på at modtage en e-mail om status for deres ansøgning. E-mailen vil enten bekræfte, at ansøgeren er blevet godkendt til sin ETA, eller give dem besked om eventuelle problemer, der skal løses. Hvis ansøgeren har brug for at give yderligere oplysninger, vil de få instruktioner om, hvordan de gør det.

Når alle de nødvendige oplysninger er indsendt, vil ansøgeren modtage sin ETA inden for et par dage. Selvom det ikke er påkrævet, bør ansøgere gemme en kopi af deres ETA-bekræftelsesmail i tilfælde af, at de bliver bedt om at fremvise bevis for deres visumstatus, når de rejser ind i Storbritannien.

Hvordan verificeres den britiske ETA af grænsekontrollørerne?

Når en besøgendes ansøgning er godkendt, vil deres personlige oplysninger og pasoplysninger blive indtastet i systemet til elektronisk datafangst. Når en besøgende ankommer til et britisk grænsekontrolsted, scanner betjenten deres pas, og de matchende oplysninger kommer op på skærmen og bekræfter den besøgendes identitet og andre detaljer.

Betjentene kan også bede en besøgende om at give yderligere oplysninger eller dokumenter for at bekræfte deres formål med rejsen. Hvis alt er i orden, giver betjenten den rejsende lov til at rejse ind i Storbritannien.

Hvis du vil vide mere om denne ordning, kan du besøge ETA’s FAQ.

På besøg i Durham

Durham er hjemsted for Durham Cathedral, et verdensarvssted, der kan dateres tilbage til det 11. århundrede. Byen har også en række andre historiske vartegn, herunder slottet, som blev bygget i normannertiden. Besøgende i Durham kan nyde at udforske byens museer og kunstgallerier eller tage en naturskøn tur i den botaniske have.

Med sin berømte arkitektur og fascinerende fortid er Durham også en ideel destination for besøgende fra hele verden. Fra 2024 skal besøgende fra lande uden visum ansøge om en britisk ETA til Durham. Det skal dog ikke afholde besøgende fra at nyde alt, hvad denne vidunderlige by har at byde på.