UK ETA for Leicester og dens effekt på udenlandske besøgende

Leicester er en by i East Midlands, en historisk region med en industri- og landbrugsarv. Det er en af Englands ældste byer og blev udviklet under den romerske besættelse fra omkring år 47 e.Kr. I dag er det en multikulturel universitetsby med flere vigtige museer.

Leicester skabte overskrifter i 2012, da resterne af Richard III blev fundet under en parkeringsplads. Denne hændelse har påvirket en række nutidige attraktioner, herunder middelalderhaller og museer, der fremviser historien om begivenheden.

De, der rejser til Leicester, bør forberede sig på de nye ETA-krav, der vil påvirke rejser til Storbritannien. Læs videre for at finde ud af mere om byens historie, kultur og traditioner, sammen med en guide til den nye britiske ETA for Leicester.

Leicester – en historie

Fra romerne til middelalderens Leicester

Leicester var en af de tidligste romerske byer i Storbritannien og blev udvidet fra steder, hvor der tidligere havde været jernalderbopladser. Byen er kendt som Ratae og ligger på en vigtig romersk vej, Fosse Way, og der er historiske stier og artefakter over hele byen, som bevarer denne arv. Resterne af romerske bade ved den jødiske mur og dens museum er de mest grundige. Der er også St Nicholas’ Church, som blev bygget af genbrugte romerske materialer. Mens byen blomstrede som romersk centrum, ved man mindre om perioden efter romernes tilbagetrækning, hvor den blev påvirket af sakserne, vikingerne og normannerne.

Leicester i middelalderen

Middelalderens Leicester gennemgik en forvandling under Simon de Montfort og de historiske jarler af Leicester i det 13. og 14. århundrede. Mange borgerlige bygninger, kirker og haller blev opført, herunder den velbevarede Leicester Guildhall og St Mary de Castro Church. En afgørende konfrontation i Rosekrigen og slaget ved Bosworth Field fandt sted vest for Leicester i 1530 på grund af byens strategiske rolle som parlamentarisk centrum under den engelske borgerkrig. Et vigtigt vendepunkt i byens velstand kom med oprettelsen af Grand Union Canal i 1810, en vandvej på tværs af landet, der forbandt Leicester med både Birmingham og London.

Med Midland Railway og nye industrialiseringsmetoder blomstrede Leicesters strømpe-, tekstil- og skomagerindustri. Denne periode er indkapslet med en offentlig statue af The Leicester Seamstress af James Walter Butler på Hotel Street. Blandt de kendte beboere i denne periode var rejsebureauet Thomas Cook og Joseph Merrick, der var kendt som Elefantmanden.

Industriel arv

Leicesters vækst fortsatte i hele den victorianske æra indtil slutningen af Anden Verdenskrig, hvor en støt nedgang i fremstillingsindustrien påvirkede beskæftigelsen. Leicesters industrielle arv kan besøges på Abbey Pumping Station Museum og National Gas Museum Trust. Byen blev senere en vigtig destination for asiatiske samfund, der blev udvist fra Uganda i 1972. Denne periode med migration har sammen med andre senere begivenheder givet byen en stærk multikulturel base og et ry for indiske restauranter og kulturelle begivenheder, især langs Golden Mile.

Leicesters attraktioner

Ud over en blomstrende shopping-, spise- og drikkescene har Leicester en række prisbelønnede museer, parker og vartegn, man kan besøge.

Kong Richard III: Dynasti, død og opdagelse

https://g.page/KRIIICentre?share

Da kong Richard III uventet blev gravet op fra en lille parkeringsplads i 2012, satte det gang i en revurdering af denne konge og hans død. Dette moderne museum skitserer historien om kongen, hans offentlige omdømme og selve den arkæologiske opdagelsesproces.

Katedralen i Leicester

https://goo.gl/maps/wQnGrj3ks8PWXZvX6

Leicester Cathedral er et stop på Kong Richard III-ruten, da hans lig blev genbegravet her i 2015. Selve katedralen er en velbevaret gotisk kirke, der var centrum i middelalderens Leicester. Den blev først bygget i 1086, og de vigtigste elementer er Vaughan Porch, østvinduet med farvet glas og kong Richard III’s grav.

Det nationale rumcenter

https://goo.gl/maps/GzyrSr1N8UHAWQph7

National Space Centre ligger langs floden Soar, 1,5 km fra byens centrum. Museet tilbyder familievenlige udstillinger om rumforskningens historie med udstillinger af rumfartøjer, et planetarium og flysimulatorer. Som operationscenter for Beagle 2 giver det også et indblik i den skæbnesvangre ekspedition.

Guildhall-museet

https://goo.gl/maps/yssWg49xaujnaKej9

Guildhall er Leicesters ældste bygning, der stadig er i brug. De tidligste dele blev bygget i 1390, hvorefter Shakespeare og Oliver Cromwell prydede salen. Interiøret beskriver Leicesters middelalderlige historie og er vært for stemningsfulde skuespil som et fungerende teater.

Vi introducerer den nye britiske ETA for Leicester

Storbritannien har skitseret planer om at skabe en mere robust grænsesikkerhedsproces, der screener indrejse i landet, og har introduceret et nyt ETA-system (Electronic Travel Authentication). Som beskrevet i Nationality and Borders Act 2002, vil den britiske ETA for Leicester kræve, at udenlandske besøgende ansøger om tilladelse til at rejse ind i landet, før de ankommer.

Dette nye system har stor betydning for udenlandske statsborgere uden visum, som ikke tidligere skulle ansøge om at rejse. Dette inkluderer de fleste Commonwealth-borgere, sammen med europæere og andre lande med visumfri rejseaftaler, som Japan. Systemet er udviklet i lighed med USA’s Electronic System for Travel Authorisation (ESTA) og vil blive afspejlet i EU’s European Travel Information and Authorisation System (ETIAS).

Hvorfor er ETA-systemet blevet lanceret?

ETA-systemet er blevet lanceret for bedre at kunne spore ankomster til Storbritannien. Under de tidligere regler blev de, der rejste ind i Storbritannien fra visumfrie lande, ikke grundigt screenet før eller under rejsen. Med dette nye system vil grænsekontrollen tjekke sikkerhedsoplysningerne på alle indkommende besøgende. Det gør det muligt at markere problemer som straffeattester og overtrædelser af immigrationslovgivningen inden rejsen.

For dem, der rejser til Storbritannien, er ETA blevet lanceret for at forsikre besøgende om, at de rejser lovligt ind i landet. Hele processen vil blive strømlinet online, i modsætning til en standard visumansøgning.

Hvad er kravene til en ETA-ansøgning i Storbritannien?

En ETA-ansøgning vil bestå af vigtige oplysninger om den eller de personer, der rejser, herunder fulde navn, fødselsdato, fødeland og kontaktoplysninger. Ansøgere skal også have et gyldigt biometrisk pas og fremvise et betalingskort til dækning af ansøgningsgebyret.

Ansøgerne vil blive screenet for kriminel baggrund og spurgt om deres helbred og immigrationshistorie. Når det er gjort, vil ansøgeren modtage sin ETA via e-mail.

Hvad er ETA-ansøgningsprocessen?

En ETA skal udfyldes online i dagene før rejsen. ETA’er forventes at blive behandlet inden for 72 timer, så rejsende bør afsætte nok tid til denne proces, før de rejser. Oplysninger om ETA-berettigelse vil blive opbevaret af luftfartsselskaberne, da de kun kan tillade passagerer at gå om bord, hvis de har en gyldig britisk ETA. Ved ankomsten til Storbritannien får passagererne adgang til landet via eGates med deres ETA-oplysninger for at reducere tiden ved grænsen og samtidig opretholde høj sikkerhed.

Hvor længe vil en ETA typisk være gyldig?

Detaljerne er ikke helt afsløret, men en ETA forventes at være gyldig i op til 6 måneder. Dette falder sammen med den nuværende britiske ordning for elektronisk visumfritagelse (EVW ).

Hvornår vil den britiske ETA for Leicester blive rullet ud?

Den nye britiske ETA er i øjeblikket i testfasen og vil blive indført fra januar 2023. Fuld implementering forventes i begyndelsen af 2024.

Hvem skal have en ETA, og hvem er fritaget?

De fleste statsborgere uden visum, som tidligere skulle have tilladelse til at rejse, skal nu have en ETA. For dem, der rejser fra visumpligtige lande, er en ETA ikke nødvendig, da den er inkluderet i standardvisumprocessen. Der er yderligere undtagelser, herunder indehavere af opholdstilladelser i Storbritannien og indehavere af pas fra Republikken Irland. Se detaljerede oplysninger om ETA-berettigelse her.

Er en ETA påkrævet for at rejse til Leicester?

Ja, det er det. De fleste udenlandske statsborgere, der besøger Leicester, skal ansøge om en ETA, når systemet rulles ud.

Tjek ETA FAQ for flere detaljer.

På besøg i Leicester

Leicester er en vigtig engelsk by, der i århundreder har haft en strategisk position midt i landet. Dens lange historie går helt tilbage til kelternes og romernes tid, og der er masser af ruiner og kulturarvsmuseer at gå på opdagelse i. Det står i kontrast til Leicesters moderne multikulturelle image med globale køkkener og trendy barer. En ETA vil være påkrævet for besøgende til Leicester i 2024, hvilket gør forberedelse afgørende for besøgende til dette berømte hvilested for Richard III.