UK ETA for Kingston upon Hull og dens effekt på besøgende

Kingston upon Hull, ofte forkortet til Hull, er en havneby i Yorkshire. Den har spillet en afgørende rolle i Storbritanniens historie, fra de tidlige konflikter i den engelske borgerkrig til afskaffelsen af slaveriet. Byen voksede sig stor som fiskeri- og hvalfangstcenter, og den har flere maritime attraktioner for besøgende. Den fik et bemærkelsesværdigt løft i 2017, da den blev udnævnt til Storbritanniens kulturby og var vært for Turner-prisen. Den historiske gamle bydel, museerne og de kystnære omgivelser byder på en bred vifte af attraktioner, man kan besøge. Dem, der planlægger en rejse til Hull, skal sætte sig ind i de nye ETA-krav, der gælder for rejser til Storbritannien. Oplev byens historie, dens attraktioner og dens atmosfære, efterfulgt af en guide til den britiske ETA for Kingston upon Hull.

Kingston upon Hull – en historie

Hull har en lang historie, som første gang blev nedskrevet i 1293, da Edward I navngav byen som Kingston (King’s Town) ved floden Hull. Den var vigtig som et strategisk sammenfletningspunkt for floderne Hull og Humber, hvor sidstnævnte løber ud i Nordsøen. Den egentlige historie er langt ældre, idet den berygtede vikingehær Great Heathen Army befolkede og gennemkørte regionen i det 9. århundrede på vej til York. Dens handelsforbindelser voksede gennem middelalderen som en port mellem Europa og den nye verden.

En strålende begyndelse

Mens Hull havde en blomstrende historie under William de la Pole og handelsfamilier, fik byen et berygtet ry som et tidligt konfliktpunkt i den engelske borgerkrig. Byen tog parti for parlamentarikerne og lukkede portene for kong Charles I, da han kom for at få støtte i 1642. Det eskalerede til en belejring, der førte til et tidligt og forudsigeligt nederlag for royalisterne. Ifølge den lokale legende var den historiske og stadig fungerende Ye Olde White Harte pub stedet, hvor denne modstand mod kronen blev afgjort.

Et andet vigtigt øjeblik i byens historie er dens tilknytning til afskaffelsen af slaveriet. Den lokale politiker William Wilberforce lancerede kampagner mod slavehandel i 1785 og kæmpede mod denne ortodoksi resten af sit liv. Slavehandelsloven blev underskrevet i 1807, selvom den kun forbød slavehandel inden for det britiske imperium. Wilberforce kæmpede videre for en fuldstændig afskaffelse af slaveriet, hvilket endelig skete efter hans død. Hull har flere Wilberforce-attraktioner, herunder monumenter og hans fødested, som nu er Wilberforce House Museum.

Fra fiskeriets herlighed til kulturby

Hull voksede til et stort fiskericentrum og et af verdens hvalfangstcentre i det 19. århundrede. Denne velstand blev fulgt op af bystatus i 1897. Som en vigtig britisk havn led byen omfattende skade under Anden Verdenskrig i en bombekampagne, der ødelagde 95% af byens bygninger. Det gik ikke bedre efter krigen, da fiskeindustrien gik tilbage efter en række konfrontationer om fiskerettigheder, kendt som torskekrigene.

Hull blev landskendt, da den blev udnævnt til kulturby i 2017. Dette understregede Hulls eksisterende kulturelle attraktioner, herunder museumskvarteret, akvariet The Deep, Ferens Art Gallery og Hull Truck Theatre. Nye kulturelle begivenheder og fornyelsen af historiske områder som Hull Marina og Fruit Market førte til nye gallerier, festivaler og spisesteder, som kan opleves i dag.

Hulls attraktioner

Kingston upon Hull har en række attraktioner, der dækker historiske og bevarede hjørner som den gamle bydel og moderne teatre, butikker og kunststeder.

Den gamle bydel og museumskvarteret

https://goo.gl/maps/KLoRabdf7hh8rEpM8

Hulls gamle bydel er en af de eneste lommer i byen, der overlevede ødelæggelserne under Anden Verdenskrig. Her giver de georgianske gader et indblik i byens velstående handelsfortid. Der er madmarkeder som Trinity Market og historiske pubber samt den brostensbelagte gade med det usædvanlige navn, Land of Green Ginger. Den gamle bydel fører ind i museumskvarteret, der huser Wilberforce House, Streetlife Museum of Transport og Hull and East Riding Museum.

Ferens Kunstgalleri

https://goo.gl/maps/8vr2zZvNGrZRKTTn7

Ferens Art Gallery er Hulls førende kunstmuseum. Galleriet rummer malerier af gamle europæiske mestre og britiske kunstnere fra det 20. århundrede og blev renoveret i 2017, da det var vært for Turner-prisen. Det ligger på Queen Victoria Square, ved siden af Maritime Museum og Hull City Hall.

Det dybe

https://goo.gl/maps/f7fBzJYaavrijkUq8

The Deep er Hulls moderne akvarium med udsigt over floderne Hull og Humber. Akvariet ligger på det tidligere Hull Castle og huser over 3.000 havdyr, herunder hajer. Det kaldes et “submarium”, da selve komplekset er delvist nedsænket i vandet omkring det.

Burton Constable Hall

https://goo.gl/maps/gt1qqfUFc3Eyh5jw6

Burton Constable Hall er en elizabethansk landejendom, der ligger nordøst for Hull. Det har en vidtstrakt grund og kuriositeter at udforske, som et hvalskelet, der påvirkede Melvilles roman Moby Dick. Blandt de vigtigste elementer i salen er det lange galleri fra det 16. århundrede og det kinesiske værelse fra det 19. århundrede.

Den nye britiske ETA for Kingston upon Hull

Storbritannien har indført et nyt ETA-system (Electronic Travel Authentication), som påvirker mange besøgende i landet. Det blev annonceret i Nationality and Borders Bill som et middel til at spore dem, der rejser til Storbritannien, og bedre vurdere potentielle sikkerhedsrisici.

De, der er mest berørt af det nye ETA-system, er udenlandske besøgende, der ikke behøver visum for at rejse til Storbritannien. Dette omfatter de fleste Commonwealth-lande, europæiske statsborgere og andre lande med rejseaftaler med Storbritannien. Dette vil påvirke, hvordan rejsende kan komme ind i Storbritannien, da en ETA nu vil være obligatorisk, selv for korte sightseeingture. Systemet er baseret på USA’s lignende Electronic System for Travel Authorization (ESTA) og vil blive gengældt i EU’s European Travel Information and Authorization System (ETIAS).

Hvad er fordelene ved ETA-systemet?

ETA-systemet vil være nyttigt til at spore ankomster til landet. Under de tidligere regler blev visumfrie rejsende ikke screenet ved indrejse i Storbritannien. Med det nye system vil grænsekontrollen kontrollere sikkerhedsoplysningerne for indkommende besøgende og vil være bedre i stand til at markere problemer som straffeattester eller overtrædelser af immigrationsloven. Det vil også give en ekstra indtægtskilde.

For dem, der rejser til Storbritannien, vil ETA-systemet sikre, at besøgende rejser lovligt ind i Storbritannien. Hele processen vil være mere strømlinet end en almindelig visumansøgning.

Hvilke dokumenter kræves til en britisk ETA?

En ETA kræver vigtige oplysninger som fulde navne, fødselsdato, fødeland og rejseoplysninger. Ansøgere skal fremvise en kopi af et gyldigt biometrisk pas, en kontakt-e-mailadresse og et betalingskort for gebyret.

Hvad er ETA-ansøgningsprocessen?

En ETA udfyldes online i dagene før rejsen. Da ansøgningerne forventes at være færdige inden for 72 timer, bør besøgende færdiggøre deres ansøgninger i god tid inden for denne tidsramme. Bekræftelser sendes via e-mail til kontrol af grænsesikkerheden.

Hvor længe vil en ETA typisk være gyldig?

Detaljerne er ikke helt klarlagt, men en ETA forventes at være gyldig i op til 6 måneder. Dette er i tråd med den lignende britiske ordning Electronic Visa Waiver (EVW ).

Hvornår vil ETA-ordningen blive rullet ud?

Den britiske ETA er nu i testfasen og vil begynde at rulle ud i januar 2023. Fuld implementering forventes i begyndelsen af 2024.

Hvem har brug for en britisk ETA til Kingston upon Hull, og hvem har ikke?

De fleste statsborgere uden visum er nu berettiget til en britisk ETA til Kingston upon Hull. Rejsende fra lande, der kræver visum, behøver ikke at ansøge om en ekstra ETA, da dette er inkluderet i den almindelige visumproces. Yderligere undtagelser gælder i øjeblikket for indehavere af opholdstilladelser i Storbritannien og indehavere af pas fra Republikken Irland.

Er en ETA påkrævet for at rejse til Kingston upon Hull?

Ja, det er det. De fleste statsborgere uden visum, der besøger Kingston upon Hull, skal ansøge om en ETA online, når systemet rulles ud.

Kingston upon Hull er en historisk havneby med en unik beliggenhed ved bredden af Humber-floden. Byen var engang et maritimt knudepunkt og har været centrum for flere vigtige nationale begivenheder. Der findes monumenter over berømte indbyggere i hele byen, fra William Wilberforce til Amy Johnson og Philip Larkin. En ETA vil være påkrævet for besøgende til Hull, når systemet lanceres, hvilket gør det vigtigt at forberede ETA’er, før man rejser til Storbritannien.