Britiske boligejere i Frankrig opfordres til at støtte lovforslag om lempelse af 90-dages reglen

| november 30, 2023
Britiske boligejere i Frankrig opfordres til at støtte lovforslag om lempelse af 90-dages reglen

Britiske sommerhusejere i Frankrig opfordres til at støtte et lovforslag, der giver dem mulighed for at blive i deres franske boliger i længere perioder.

Frankrig betragter personer som ejere af fritidsboliger, hvis deres primære bopæl er uden for landet, men de ejer en ejendom i Frankrig.

Den 14. november 2023 godkendte det franske senat en ændring, der tillader britiske statsborgere, der ejer ejendomme i Frankrig, at opholde sig i landet i mere end 90 dage inden for en 180-dages periode.

Britiske ejendomsejere i Frankrig opfordres til at skrive til det franske parlamentsmedlem, hvor deres hjem ligger, og udtrykke deres støtte, rapporterer Connexion Frankrig .

Det lykkedes senatet at tilføje den “automatiske ret til visum til længerevarende ophold” som en artikel i Frankrigs immigrationslov. Den nationale forfatningsgivende forsamling vil debattere det den 11. december 2023.

Hvis loven bliver underskrevet, vil britiske sommerhusejere kunne blive i deres franske hjem i mere end tre måneder uden at skulle ansøge om det formelt.

Det betyder, at britiske ejendomsejere i Frankrig ikke behøver at gennemgå nogen ansøgningsproces eller kræve klistermærker i deres pas.

De kan simpelthen vise de franske grænsebetjente dokumenter, der beviser britisk statsborgerskab og ejerskab af en bolig i Frankrig.

Indvirkningen på forholdet mellem Storbritannien og Frankrig

Den franske senator Martine Berthet præsenterede lovforslaget for at anerkende de vanskeligheder, som mange britiske ejere af sommerhuse står over for, og dets indvirkning på Frankrigs økonomi.

Lovforslaget nævner vanskeligheder, såsom fejl på hjemmesiden og begrænset tilgængelighed af visumaftaler, som faktorer, der påvirker britiske ejere af second-homes.

Ifølge Frankrigs nationale institut for statistik og økonomiske studier, eller Insee, er der 86.000 franske ejendomme, der ejes af britiske statsborgere.

En undersøgelse fra Connexion viste også, at de fleste af de 1.300 ejere af sommerhuse i Frankrig bruger omkring 3.000 euro om måneden i Frankrig. Mange gav udtryk for, at de gerne ville besøge deres franske hjem oftere.

“Vedtagelsen af ændringsforslaget viser den betydning, som Senatet tillægger det fransk-britiske forhold,” siger senator Berthet.

Hun håber, at de andre medlemmer af parlamentet vil gå med til at beholde den foreslåede ændring i immigrationsloven.

Immigrationslove efter Brexit

Mange britiske statsborgere købte ejendomme i Frankrig, før Storbritannien besluttede at forlade Den Europæiske Union (EU).

Før januar 2020 kunne de stadig besøge deres franske hjem i op til et halvt år eller seks måneder uden visumformaliteter.

Efter Storbritanniens udtræden af EU kan britiske statsborgere ikke længere opholde sig i noget land i Schengen-området i mere end 90 dage inden for en periode på 180 dage.

Den nuværende begrænsning betyder også, at britiske statsborgere ikke kan besøge andre EU-lande, hvis de allerede har brugt 90 dage på at bo i deres eget hjem i Frankrig.

De, der ønsker at tilbringe flere dage i Frankrig eller et andet land i Schengen-området, skal nu ansøge om visum eller opholdstilladelse.

Disse formaliteter indebærer langvarige og mere komplicerede procedurer, som også kan betyde, at man skal ansøge om visum for hvert længerevarende besøg.

På den anden side forblev den britiske immigrationslov den samme. Det giver alle besøgende fra EU-lande mulighed for at besøge England, Wales, Skotland og Nordirland i op til seks måneder.

Mulige komplikationer ved en lempelse af 90-dages-reglen

Frankrig har myndighed til at fastsætte sine egne regler for visa og opholdstilladelser for sit territorium.

Men hvis ændringsforslaget bliver til lov, kan det danne præcedens blandt andre EU-lande.

90-dages-reglen er en EU-politik. Derfor skal alle 28 EU-medlemmer stemme om at ændre reglen, før den kan blive officielt vedtaget.

Forslaget har allerede vakt opsigt. Der er rapporter om, at den spanske regering ønsker at give britiske feriegæster den samme undtagelse.

Der er også kommende obligatoriske rejsetilladelser og tilladelser mellem Storbritannien og EU.

I 2024 forventer Storbritannien, at alle visumfritagne rejsende, såsom franskmænd og borgere fra andre EU-lande, skal have en elektronisk rejsetilladelse (ETA) til korte ophold på op til seks måneder.

I midten af 2025 vil EU kræve, at borgere, der er fritaget for visum, som briterne, har et europæisk rejseinformations- og autorisationssystem (ETIAS) til korte besøg i Schengen-området. 90-dages-reglen vil forblive uændret.

Den britiske ETA er gyldig til flere korte ophold inden for to år. I mellemtiden vil ETIAS være god til mange korte besøg inden for tre år.

Disse systemer har til formål at forbedre sikkerhedsforanstaltningerne og gøre det lettere for rejsende, der er fritaget for visum, at besøge Storbritannien, Frankrig og andre EU-lande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *