Kinas visumfri politik kan snart omfatte Storbritannien og andre lande

| december 6, 2023
Kinas visumfri politik kan snart omfatte Storbritannien og andre lande

Kinas nye visumfrie politik, der gavner seks lande, kan snart omfatte flere lande, efterhånden som den indkommende turisme stiger.

Den 24. november 2023 meddelte Kina, at landet midlertidigt udvider sin 15-dages visumfri rejsepolitik til seks lande.

Borgere fra Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Spanien og Malaysia kan rejse til Kina uden visum for besøg på op til 15 dage fra 1. december 2023 til 30. november 2024.

Det 15 dage lange visum vil være gyldigt til forretning, turisme, besøg hos familie og venner samt transit.

Visummet giver adgang til det kinesiske fastland, undtagen Tibet og Xinjiang, som kræver særlige tilladelser til rejsegrupper.

Den visumfri rejsepolitik er en del af Kinas bestræbelser på at forenkle indrejseprocedurerne for at tiltrække internationale besøgende og investorer.

Meddelelsen kom lige før det kommende topmøde mellem EU og Kina i december 2023.

Kina har tidligere tilladt borgere fra Brunei, Japan og Singapore at rejse ind uden visum. Den 15-dages visumfrihed blev suspenderet på grund af COVID-19-restriktioner. Det blev genindført for statsborgere fra Brunei og Singapore i juli i år.

Visumfri politik fremmer indgående turisme

Den nye visumfri politik for de seks europæiske lande og Malaysia vil være gældende i mindst et år. Brancheeksperter er dog optimistiske med hensyn til, at politikken vil fortsætte, og at flere lande vil blive føjet til listen.

Den 1. december 2023 rapporterede Kinas nationale immigrationsadministration, at 2.029 pasindehavere fra de seks berettigede lande rejste ind i Kina uden visum. Det er 12,5 procent højere end dagen før, den 30. november 2023.

Forretningsfolk i Tyskland og Spanien hilste også politikken velkommen, da den kan gøre forretningsbesøg lettere.

Wang Xuan, vicechef for afdelingen for gæstfrihed på University of Surrey i Sydengland, sagde, at den nye politik var en “positiv og rettidig udvikling.”

“Indførelsen af visumfri rejse viser ikke kun Kinas vilje til at byde flere besøgende velkommen, men giver også reelle fordele, der sparer tid og penge, for besøgende fra de listede lande,” sagde han til China Daily .

“Vi forventer naturligvis, at flere lande, herunder Storbritannien, vil blive føjet til listen,” tilføjer Andy Easthan, chef for PR og kommunikation hos Wendy Wu Tours, den største arrangør af rejser til Kina i Storbritannien.

Kina har gennemført foranstaltninger for at strømline rejser for udlændinge i 2023. Disse omfatter eliminering af COVID-19-testkrav og tilbud om walk-in visumansøgningstjenester i stedet for online visumaftaler.

Regeringen udvidede også sin visumfri transitpolitik til 54 lande, så den også omfatter norske statsborgere. Visummet henvender sig til personer, der rejser via Kina på vej til en anden destination.

Øget interesse for Kina

Ifølge Eastham får Wendy Wu Tours flere forespørgsler om rejser til Kina. Virksomheden udvider kapaciteten for ture i Kina i 2024 for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Trip.com, et internationalt online-rejsebureau ejet af en af Kinas største udbydere af rejsetjenester, oplever også, at det kinesiske turistmarked vokser uden for Storbritannien.

I de første ti måneder af 2023 steg bookingerne fra Europa til Kina med 663 procent i forhold til 2022 og næsten 29 procent i forhold til 2019.

Indvandringspolitik mellem Storbritannien og Kina

Britiske statsborgere skal have visum for at besøge det kinesiske fastland, herunder øen Hainan. De er også berettiget til visumfri transit, hvis betingelserne er opfyldt.

Hong Kong og Macao er særlige administrative regioner i Kina. Hver har sin egen indvandringskontrol. Britiske statsborgere kan opholde sig i Hong Kong eller Macao i op til seks måneder uden visum.

De skal dog have visum eller opholdstilladelse for længere ophold og for at arbejde, studere eller gøre forretninger, før de kommer til Kina, Hong Kong eller Macao.

På den anden side har kinesiske statsborgere typisk brug for et standardbesøgsvisum for at besøge Storbritannien for korte ophold på mindre end seks måneder. Det dækker forretning, studier og besøg hos deres partner eller et familiemedlem i Storbritannien.

Enkeltpersoner i en rejsegruppe kan ansøge om et ADS-visum ( Approved Destination Status ) til besøg i Storbritannien på mindre end 30 dage.

For besøg på mere end seks måneder og arbejde eller studier skal kinesiske statsborgere have det relevante visum afhængigt af formålet med deres besøg i Storbritannien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *