Storbritannien flytter tilladte betalte engagementer under visum til forretningsbesøg

| december 11, 2023
Storbritannien flytter tilladte betalte engagementer under visum til forretningsbesøg

Forretningsfolk vil kunne udføre flere arbejdsrelaterede aktiviteter og betalte tilladte engagementer på et Business Visit-visum.

I november annoncerede Storbritannien (UK) immigrationsreformer, der skal gøre det lettere at drive forretning i landet.

Den britiske indenrigsminister James Cleverly præsenterede ændringerne i immigrationsreglerne i Underhuset den 7. december 2023.

De nye immigrationspolitikker tilføjer flere aktiviteter, der er tilladt under reglerne for Business Visit-visum. Det flytter også visummet Permitted Paid Engagements (PPE) ind under det britiske Standard Visit-visum.

“Ved at inkorporere rutens bestemmelser i standardbesøgsruten, for at gøre det lettere at skifte mellem PPE-aktiviteter og andre tilladte forretningsaktiviteter, og for at gøre det lettere at rejse over den britiske grænse for nationaliteter, der er berettiget til at bruge e-pas-gates,” sagde Cleverly under hans tale i Underhuset.

Den britiske regering ser ud til at implementere de politiske ændringer i løbet af 2024. Den vil annoncere datoerne og opdatere vejledningen på den officielle regerings hjemmeside, når sådanne ændringer træder i kraft.

Ændringer i visum til forretningsbesøg og tilladte betalte engagementer

Storbritanniens Standard Visit-visum tillader personer at opholde sig i Storbritannien i mindre end seks måneder. Det gælder for personer, der besøger landet som turister, på forretningsrejse, for at studere, som akademikere og af medicinske årsager.

Personer, der besøger Storbritannien på forretningsrejse, skal dog tjekke, hvilken slags arbejde de kan eller ikke kan udføre under Standard Business Visit Visa.

Dem, der planlægger at deltage i betalt eller ubetalt arbejde, der ikke er opført som tilladte aktiviteter, eller længere ophold på mere end seks måneder i Storbritannien, skal stadig have det rigtige britiske visum.

Nedenfor er ændringerne til Business Visit- og PPE-visumruterne.

Fjernelse af restriktioner på virksomhedsinterne aktiviteter

Forretningsfolk vil kunne gå i direkte dialog med kunderne. Dette vil dog kun være tilladt, hvis den kundevendte aktivitet er en del af den besøgendes arbejde i Storbritannien og ikke kvalificerer som outsourcing af et projekt eller en tjeneste til deres internationale arbejdsgiver.

Tilladelse til fjernarbejde

Ændringerne i immigrationsreglerne gør det klart, at rejsende vil få lov til at arbejde på afstand, mens de er i Storbritannien. Dette er forudsat, at deres fjernarbejde ikke er det primære formål med deres besøg.

Der vil være flere autoriserede aktiviteter i Storbritannien for besøgende jurister.

Tilføjelse af flere ubetalte arbejdsaktiviteter

Videnskabsfolk, forskere og akademikere vil kunne forske i Storbritannien som en del af deres besøg.

I øjeblikket kan videnskabsfolk og forskere kun udføre uafhængig forskning. På den anden side kan akademikere kun gøre det, hvis de har sabbatår fra deres hjeminstitution.

Disse ændringer påvirker ikke akademikere, der søger om et 12-måneders besøgsvisum eller søger om at forlænge deres ophold, mens de allerede er i Storbritannien.

Tilladelse til besøgende flybesætninger i landet

Piloter og kabinepersonale vil kunne rejse til Storbritannien som en del af det wet lease-arrangement, der er godkendt af Civil Aviation Authority, mellem marts og oktober. Dette vil integrere en eksisterende undtagelse, der i øjeblikket fungerer uden for reglerne, i reglerne for besøgende.

Flytning af tilladt betalt engagement under Standard Visit-visumruten

At tale på konferencer vil blive tilføjet til de tilladte aktiviteter under PPE. Bestemmelserne for PPE-besøgende vil også blive flyttet til visumruten Standard Business Visit.

Det betyder, at alle besøgende vil kunne udføre PPE uden at skulle have et særligt visum. Alligevel skal de, der planlægger at lave PPE, have arrangeret deres aktivitet, før de rejser til Storbritannien, og gennemføre den inden for 30 dage efter ankomsten som besøgende.

Hvordan den britiske ETA vil påvirke indvandringspolitikken

Ændringerne i Standard Business Visit-visumet og PPE-ruten vil gøre det lettere og mere tilgængeligt for forretningsfolk at rejse.

Multinationale virksomheder har nu mulighed for at sende repræsentanter til Storbritannien under Standard Visit Visa-muligheden.

Forretningsfolk vil også kunne udføre tilladte betalte opgaver under Standard Visit Visa-muligheden.

Standardbesøgsmuligheden er meget billigere end at sponsorere arbejdere under Senior- eller Specialist Worker eller PPE-ruten.

Desuden skal forretningsfolk, der ikke har brug for visum for at rejse til Storbritannien på korte ture, kun have en elektronisk rejsetilladelse (ETA).

Forudsætningen er, at det arbejde, som forretningsfolkene planlægger at udføre i Storbritannien, falder ind under de tilladte aktiviteter. Deres ophold i landet skal også være mindre end seks måneder.

ETA til Storbritannien er ikke et visum, men en digital rejsetilladelse, der kræves af visumfritagne statsborgere for at rejse til Storbritannien. Det er gyldigt til flere korte ophold i forbindelse med turisme, besøg hos familie og venner, studier og forretning.

Det nye digitale tilladelsessystem vil være fuldt operationelt i 2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *