Storbritannien investerer 75 millioner pund i grænsesikkerhedskommando for at bekæmpe immigrationskriminalitet

| oktober 7, 2024
Storbritannien investerer 75 millioner pund i grænsesikkerhedskommando for at bekæmpe immigrationskriminalitet
Billede af DC Studio på Freepik

Den britiske regering har annonceret en betydelig investering på 75 millioner pund i den nyoprettede Border Security Command (BSC).

Investeringen har til formål at fortsætte bekæmpelsen af organiserede kriminelle grupper, der er ansvarlige for menneskehandel og menneskesmugling.

På den måde håber regeringen at kunne stoppe de farlige småbådsoverfarter over Den Engelske Kanal.

Indenrigsminister Yvette Cooper beskrev den nye finansiering som et “stort eftersyn” af Storbritanniens grænsesikkerhedssystemer.

“Kriminelle bander slipper af sted med at underminere vores grænsesikkerhed og sætte liv på spil”, siger hun i en pressemeddelelse.

“Grænsesikkerhedskommandoen vil levere en stor opgradering af retshåndhævelsen”, sagde Cooper.

Den nye BSC-finansiering kommer fra omdirigerede midler, der oprindeligt var afsat til den tidligere regerings lov om ulovlig migration.

Det bygger på vellykkede opstrømsafbrydelser, som blev annonceret på et operationelt topmøde i National Crime Agencys (NCA) hovedkvarter, som premierministeren deltog i.

Opgraderinger af grænsesikkerhedskommandoen

BSC-investeringen vil give et stort økonomisk løft til NCA, politiet og andre partnere inden for retshåndhævelse.

NCA vil få avanceret teknologi og kapacitet til at styrke den britiske grænsesikkerhed og forstyrre kriminelle bander, der er involveret i menneskesmugling.

BSC vil bruge avanceret overvågningsteknologi og øge mulighederne for at dele efterretninger.

Det omfatter nye skjulte kameraer, avancerede overvågningsværktøjer og nye teams, der fokuserer på at dele efterretninger.

Der vil også blive ansat flere politifolk for at imødegå den voksende trussel fra menneskesmugling.

Det betyder, at der skal ansættes flere BSC-officerer under BSC-kommandør Martin Hewitt og flere specialiserede NCA-efterforskere.

Indgreb i det fælles rejseområde

Storbritannien investerer 75 millioner pund i grænsesikkerhedskommando for at bekæmpe immigrationskriminalitet
Billede venligst udlånt af Eric Jones, licenseret til genbrug under denne Creative Commons-licens

De britiske myndigheder har intensiveret deres indsats inden for Common Travel Area (CTA) for at skærpe immigrationskontrollen.

CTA tillader fri bevægelighed mellem Storbritannien, Republikken Irland, Kanaløerne og Isle of Man.

Det er blevet udnyttet af kriminelle bander, som bruger det som en rute til at smugle folk ind i Storbritannien.

Som svar på dette førte en tredages operation i september 2024 til anholdelse af 31 personer, der var mistænkt for at være involveret i illegal migration og smugling.

Operationen foregik på tværs af de vigtigste indrejsepunkter og blev ledet af UK Immigration Enforcement og støttet af politistyrker.

Under operationen beslaglagde myndighederne 400.000 pund i ulovlige kontanter og adskillige falske identitetspapirer, der blev brugt til at omgå grænsekontrollen.

Dame Angela Eagle, minister for grænsesikkerhed og asyl, understregede alvoren i dette spørgsmål.

“Disse bander har ingen respekt for menneskeliv eller sikkerhed,” siger hun i en pressemeddelelse.

Eagle sagde, at de opkræver “uhyrlige gebyrer og udnytter dem, der er desperate efter at undslippe nød, og tvinger dem ud i farlige og ulovlige situationer.”

Hun fremhævede også regeringens forpligtelse til at tackle smugling på alle fronter, gennem små både og andre ruter ind i Storbritannien.

“Vi vil fortsætte med at arbejde ubarmhjertigt for at sikre, at ingen misbruger det fælles rejseområde eller Storbritanniens grænser,” sagde Jonathan Evans, der er inspektør for immigrationshåndhævelse i indenrigsministeriet.

Håndtering af fælles spørgsmål om grænsesikkerhed

De britiske ministre intensiverer indsatsen for at løse fælles problemer med grænsesikkerhed og styrke samarbejdet med internationale partnere.

Storbritannien arbejder tæt sammen med Europol og andre europæiske retshåndhævende myndigheder for at nedbryde smuglernetværk på tværs af grænserne.

Det inkluderer 50 procent flere britiske betjente hos Europol for at forbedre indsatsen mod smuglerbander i hele Europa.

Dette partnerskab er afgørende, da mange af de kriminelle organisationer, der er ansvarlige for menneskehandel, opererer internationalt.

Storbritannien og dets europæiske partnere samarbejder om at opfange smugleroperationer, før de når Storbritannien.

BSC får en central rolle i koordineringen af denne indsats og bruger ny teknologi til at spore og stoppe menneskesmugling til lands og til vands.

Større indsats for at reducere illegal migration

Storbritannien investerer 75 millioner pund i grænsesikkerhedskommando for at bekæmpe immigrationskriminalitet
Billede venligst udlånt af Number 10, licenseret til genbrug under Flickr Creative Commons-licens

Storbritanniens nye investering i grænsesikkerhed er et vigtigt skridt i den igangværende kamp mod illegal migration.

Den britiske regering øger også antallet af virksomhedskontroller og indfører strengere straffe for overtrædelse af reglerne for arbejdsvisum.

Virksomheder, der findes skyldige i at ansætte udokumenterede arbejdere, kan få store bøder, påbud om lukning af virksomheden eller endda retsforfølgelse.

Denne strategi har til formål at afvikle forretningsmodeller, der tjener på at udnytte sårbare personer og dem, der kommer ulovligt til Storbritannien.

Derudover kan de, der bliver taget i at arbejde ulovligt, blive tilbageholdt og deporteret.

Dette indgreb er også en del af en bredere strategi for at øge antallet af deportationer af mennesker uden lovlig ret til at opholde sig i Storbritannien.

Deportationer forventes at nå det højeste niveau i fem år som følge af dette fornyede fremstød.

Deportationer forventes at nå det højeste niveau i fem år som følge af dette fornyede fremstød.