Den britiske ETA og visumkoncessionen for kreative arbejdere: Hvordan fungerer det?

| oktober 11, 2024
Den britiske ETA og visumkoncessionen for kreative arbejdere: Hvordan fungerer det?
Billede venligst udlånt af freepik

Storbritanniens elektroniske rejsetilladelse (ETA) for alle statsborgere uden visum giver mulighed for korte ophold på op til seks måneder. Det giver også kreative arbejdere mulighed for at komme til Storbritannien i op til tre måneder under Creative Worker Visa Concession.

Hvordan kan en kreativ medarbejder kvalificere sig til og bruge en ETA, når han kommer til Storbritannien? Her forklarer vi det grundlæggende.

Visum for kreative arbejdere vs. visumkoncession for kreative arbejdere

Visum til kreative arbejdereVisumkoncession for kreative arbejdere
StøtteberettigelseBorgere uden visum og borgere med visumpligtStatsborgere uden visum
Opholdets længde12 måneder, eller så længe arbejdet varer som angivet i sponsorcertifikatet, alt efter hvad der er kortest; med mulighed for forlængelse3 måneder; uden mulighed for at forlænge for at skifte til en anden type midlertidigt visum eller Skilled Worker-visum.
AnsøgningsprocesSkal besøge et konsulat eller visumcenter for at indsende kravHelt online for en ETA
Omkostninger£298 + £1.035 pr. år i tillæg for indvandringssundhed (IHS)£10 for en ETA
KraveneGyldigt pas
Certificate of Sponsorship
Bevis for økonomisk kapacitet
Bevis for minimumsløn og ugentlige arbejdstimer som fastsat af Storbritannien,
Tuberkulosetest, hvis du kommer fra et land, der kræver det
Gyldigt pas
Sponsorcertifikat
Bevis for økonomisk formåen
Bevis for minimumsløn og ugentlig arbejdstid som fastsat af Storbritannien
BehandlingstidTre til otte ugerMere eller mindre tre dage for en ETA

De største forskelle mellem Creative Worker-visummet og Creative Worker Visa Concession ligger i arbejdstagerens pas og opholdets længde.

Creative Worker-visummet dækker både visumpligtige og ikke-visumpligtige kreative arbejdere. Det giver dem mulighed for at opholde sig og arbejde i Storbritannien i 12 måneder eller den varighed, der er angivet i deres Certificate of Sponsorship (CoS), alt efter hvad der er kortest.

Et Creative Worker Visa Concession gælder kun for kreative uden visum eller dem, der ikke behøver visum for at besøge Storbritannien. At være visumfri statsborger gør dem berettiget til en ETA. Visumkoncessionen giver dem mulighed for at arbejde og opholde sig i Storbritannien i kun tre måneder.

For kreative arbejdere uden visum er Creative Worker Visa Concession en meget hurtigere vej end at ansøge om visum, hvilket kan tage mindst tre uger.

Begge er beregnet til dem, der har til hensigt at arbejde inden for det kreative område i Storbritannien. Det britiske indenrigsministerium definerer en kreativ arbejdstager som en person, der tydeligt kan bidrage til de kreative industrier i Storbritannien.

Disse omfatter roller som skuespil, dans, musik, film, kunst, litteratur, oversættelse, præsentation, produktion, instruktion, fotografering og meget mere. Teknisk personale eller støttepersonale kan også ledsage kvalificerede kreative arbejdere.

Hvad Creative Worker-visummet tillader eller ikke tillader, mens du er i Storbritannien

TilladtIkke tilladt
Arbejde som kreativ som angivet i sponsorcertifikatet
Tag et andet job i samme branche eller på samme lønningsliste for faglærte arbejdere i 20 timer om ugen.
Undersøgelse
Tag familien med.
Adgang til offentlige midler.
Start en virksomhed.
Forlæng deres ophold

Både Creative Worker-visummet og Creative Worker Visa Concession giver personer mulighed for at arbejde for deres sponsor i det job, der er specificeret i CoS.

Kreative arbejdere kan også tage et andet job i op til 20 timer om ugen. Dette andet job kan være inden for samme branche og på samme niveau som deres hovedjob. Det kan også være en rolle, der er inkluderet i lønlisten for kvalificeret arbejdskraft.

De kan også studere under deres ophold. Nogle kurser kan dog kræve, at de har et Academic Technology Approval Scheme-certifikat.

Kreative arbejdere kan bringe deres familie, f.eks. deres partner eller børn, til Storbritannien, hvis de opfylder kriterierne.

Men de, der er omfattet af Creative Worker-visummet, kan ikke få adgang til offentlige midler eller starte deres egen virksomhed.

Kreative arbejdere med visum kan forlænge deres ophold, mens de, der er omfattet af visumkoncessionen, ikke kan. De har heller ikke lov til at skifte til et andet midlertidigt arbejdsvisum eller et Skilled Worker-visum.

Sådan kvalificerer du dig til Creative Worker Visa Concession

Den britiske ETA og visumkoncessionen for kreative arbejdere: Hvordan fungerer det?
Billede venligst udlånt af Ana Krach via Pixabay

For at kvalificere sig til Creative Worker Visa Concession skal en person opfylde kriterierne for Creative Worker-visum, ETA-pas og opholdets længde.

Nedenfor er en liste over alle kvalifikationer til Creative Worker-visumet.

Du skal have et jobtilbud om at arbejde midlertidigt i Storbritannien som kreativ.

En kreativ medarbejder skal have et Certificate of Sponsorship (CoS). Dette elektroniske dokument beviser, at de har et jobtilbud fra en britisk virksomhed. Det indeholder et referencenummer og oplysninger om den kreative medarbejder og det job, vedkommende skal udføre i Storbritannien.

Du kommer for at arbejde i Storbritannien i tre måneder eller mindre.

Creative Worker-visummet er kun gyldigt for midlertidigt arbejde i højst tre måneder i Storbritannien.

Du behøver normalt ikke et visum for at rejse ind i Storbritannien som besøgende.

Dette er kreative arbejdere, hvis pas er udstedt af et land med visumfritagelsesstatus i forhold til Storbritannien. De behøver ikke visum, men skal have en ETA for at komme til Storbritannien.

Den britiske ETA og visumkoncessionen for kreative arbejdere: Hvordan fungerer det?
Billede venligst udlånt af Manseok Kim via Pixabay

Du vil modtage en minimumsløn fastsat af Equity, PACT eller BECTU.

Bortset fra modeller, musikere og cirkusarbejdere skal kreative arbejdere have en minimumsindkomst, der er fastsat af Equity, PACT eller BECTU.

Equity er Storbritanniens fagforening for scenekunst og underholdning. PACT er den britiske filmsektors brancheorganisation, som repræsenterer og støtter uafhængige produktions- og distributionsselskaber.

BECTU er på den anden side Broadcasting Entertainment Communications and Theatre Union, som omfatter arbejdere i medie- og underholdningsindustrien.

Du skal have økonomiske midler til at forsørge dig selv i Storbritannien.

En kreativ medarbejder skal have mindst £1.270 til rådighed i 28 dage inden for 31 dage efter ansøgning om visum. Dette dokumenteres typisk med et bankkontoudtog.

Kreative arbejdere, hvis CoS angiver, at deres arbejdsgiver vil dække deres første måned i Storbritannien, behøver ikke at opfylde dette krav.

De, der tager deres familie med, skal også bevise, at deres familie har økonomisk mulighed for at forsørge sig selv i Storbritannien.

Ankommer til Storbritannien med en ETA under Creative Worker Visa Concession

Den britiske ETA og visumkoncessionen for kreative arbejdere: Hvordan fungerer det?
Billede venligst udlånt af DeOren Ra-Ki Robinson via Pixabay

Det er afgørende for kreative arbejdere, der rejser til Storbritannien under Creative Worker Visa Concession, at de møder en immigrationsmedarbejder ved ankomsten.

Kreative vil ikke få lov til at arbejde, hvis de bruger elektroniske pasgates (eGates) ved indrejse i Storbritannien.

En immigrationsmedarbejder skal tjekke en kreativ medarbejders krav ved grænsen. Det betyder, at de skal fremvise deres pas for at kontrollere, om de er statsborgere uden visum, og om de har en gyldig ETA.

Immigrationsmedarbejderen skal også kontrollere, om den kreative medarbejders COS er gyldig. Betjenten vil også tjekke, om de har midlerne til at forsørge sig selv under deres ophold i Storbritannien.

For kreative medarbejderes pårørende vil immigrationsmedarbejderen også kontrollere beviset for deres forhold.

Hvis alt er i orden, stempler immigrationsmedarbejderen de kreative medarbejderes pas.

Kreative arbejdere, der ankommer til Storbritannien via Irland, skal have fjerngodkendelse.

Kreative arbejdere, der rejser til Storbritannien fra Irland på Creative Worker Visa Concession, skal ansøge om remote clearance mindst 72 timer før deres ankomst.

Visumkoncessionen for kreative arbejdere: Immigration Clearance Form kan udfyldes online og sendes til Border Force’s e-mailindbakke BFTier5C@homeoffice.gov.uk.

Hvis den kreative medarbejder får tilladelse til at rejse ind i Storbritannien, vil grænsebetjenten gennemgå ansøgningen og påtegne formularen. Den kreative medarbejder skal opbevare formularen sammen med dit pas som bevis på tilladelse til at opholde sig i Storbritannien.