Den britiske ETA for Chelmsford: En guide til det nye besøgssystem

Chelmsford er en by i grevskabet Essex med en historie, der går tilbage til 1199. Gennem sin over 800 år lange historie har byen fungeret som et regionalt handelscentrum, hvilket gør den til et attraktivt sted for dagsture. Byen har også udviklet et stærkt ry for kvaliteten af sin aften- og natøkonomi. Takket være den nye UK ETA for Chelmsford vil rejsende fra hele verden kunne nyde både dag- og natattraktionerne, som byen har at byde på.

En kort historie om Chelmsford

Den moderne bosættelse Chelmsford i Essex har eksisteret siden 1199, men bosættelsens historie kan faktisk spores helt tilbage til den neolitiske periode. Byen blev besat af romerne, som kaldte den Caesaromagus. Senere blev den kendt som Celmeresfort, før den fik sit nuværende navn. Den etablerede sig hurtigt som en populær købstad og har lige siden været et vigtigt regionalt knudepunkt for kommerciel og industriel aktivitet.

I begyndelsen af 1500-tallet valgte kong Henrik VIII området omkring byen Chelmsford til udviklingen af paladset Beaulieu, og en del af paladset har overlevet til i dag. Under Anden Verdenskrig spillede Chelmsford en nøglerolle i krigsproduktionen, og hovedkvarteret for SAS lå der fra 1944 til 1945.

Nutidens Chelmsford er anerkendt som Essex’ amtsby og er et populært sted for pendlere, der arbejder i London. Chelmsford fik status som britisk by i 2012 som en del af fejringen af dronning Elizabeth II’s diamantjubilæum.

Natteliv i Chelmsford

Byens centrale placering i grevskabet Essex, dens relative nærhed til London og dens fremragende offentlige transportforbindelser gør alt sammen Chelmsford til en populær destination for festglade mennesker, der håber på at nyde en aften i byen. Den har en række barer, klubber og pubber at byde på, hvilket er ideelt for besøgende, der ønsker at slå håret ud.

Chelmsford er også anerkendt for sit engagement i sikkerheden for folk, der nyder byens natteliv. Faktisk har Chelmsford opnået Purple Flag-akkreditering, som anerkender, at et sted tilbyder et indbydende miljø for alle, sikre muligheder for at komme hjem og et godt udvalg af steder at opleve.

Interessante steder i Chelmsford

Chelmsford bymuseum

https://g.page/chelmsfordmuseums?share

Chelmsford City Museum giver besøgende mulighed for at få et indblik i lokalområdets historie med udstillinger, der dækker jernalderen, romertiden, den angelsaksiske tid, Tudor-tiden og den victorianske tid frem til i dag. Disse skiftende udstillinger omfatter arkæologiske fund, udstillinger af det lokale dyreliv, kunst produceret af lokale kunstnere og en samling af vigtige genstande fra Chelmsfords omfattende militærhistorie.

Katedralen i Chelmsford

https://goo.gl/maps/GsXakiKkTRSxBzaY7

Chelmsford Cathedral blev oprindeligt bygget omkring år 1200 og har siden gennemgået flere ombygninger. Den fik status som katedral i 1914. Den er officielt kendt som Cathedral Church of St Mary the Virgin, St Peter and St Cedd og er en af de mindste katedraler i Storbritannien. Men som en af Chelmsfords ældste bygninger vil dens beliggenhed helt sikkert appellere til besøgende, der er interesserede i gotisk arkitektur.

Chelmsford Teater

https://g.page/chelmsfordtheatres?share

Chelmsford Theatre er et underholdningssted i byen, der er vært for mange af de bedste skuespil, musicals, balletforestillinger, koncerter og meget mere. Der er også en café og flere barer på stedet, som imødekommer de besøgendes behov før, under og efter showet.

Den britiske ETA for Chelmsford

Fra 2024 vil Storbritannien indføre en elektronisk rejsetilladelsesordning (ETA). Det nye system vil være rettet mod rejsende, der besøger Storbritannien eller rejser ind i landet i transit, og som i øjeblikket ikke har brug for visum for at komme ind i landet, og som ikke har immigrationsstatus. Den nye ETA-ordning for Storbritannien er modelleret efter lignende systemer, der bruges af andre lande, herunder ESTA-systemet i USA og eTA-systemet i Canada.

En af de vigtigste bevæggrunde for at indføre den britiske ETA er et ønske om, at den britiske regering og grænsekontrolmyndighederne skal have flere oplysninger om de mennesker, der rejser ind i landet. Det skal gøre det muligt at vurdere risikoniveauer og opdage trusler mod sikkerheden og samtidig bringe grænsekontrollen ind i den moderne digitale tidsalder.

UK ETA for Chelmsford-berettigelse

Med hensyn til britisk ETA-berettigelse vil det nye system kræve, at borgere fra 90 lande får en ETA, før de rejser til landet. Dette omfatter USA, Australien, Canada, New Zealand og alle lande i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), hvilket betyder alle lande i EU samt Island, Liechtenstein og Norge. Borgere fra alle 90 deltagende lande har tidligere kunnet rejse til Storbritannien på kortvarige ophold uden visum.

Det skal bemærkes, at behovet for at erhverve en britisk ETA gælder for besøgende, der ønsker at rejse ind i landet i en periode på mindre end seks måneder. Mere specifikt vil det gælde for turister, forretningsrejsende, personer i transit og studerende. Britiske og irske pasindehavere er undtaget fra de nye krav, ligesom British Protected Persons (BPPs), British Nationals Overseas og borgerne i alle British Overseas Territories (BOTs).

UK ETA for Chelmsford Krav

Den britiske ETA træder først i kraft i 2024, men mange af kravene i den britiske ETA er allerede kendt. For at være berettiget til at rejse ind i landet via UK ETA, skal rejsende opfylde følgende krav:

  • Skal være i besiddelse af et gyldigt biometrisk pas udstedt af et af de 90 lande, der kan komme i betragtning.
  • Skal have til hensigt at rejse i forbindelse med turisme, forretning, uddannelse eller transit.
  • Skal have til hensigt at blive i Storbritannien i højst seks måneder.
  • Skal være villig til at udfylde den britiske ETA-ansøgning og betale ansøgningsgebyret
  • Må ikke tidligere have overtrådt immigrationslovgivningen, hverken i Storbritannien eller andre lande.
  • Må ikke udgøre en trussel mod Storbritanniens eller nogen af dets borgeres sikkerhed.

Rejsende skal også have deres ansøgning godkendt, før de går om bord på deres valgte transportmiddel til Storbritannien. Det gælder, uanset om den rejsende kommer med fly, til lands eller til vands.

UK ETA for Chelmsford Ansøgningsproces

Som en del af den nye britiske ETA-ordning vil hele ansøgningsprocessen foregå online, og der forventes ikke at være noget alternativ til dette, da ordningen har til formål at digitalisere grænsekontrollen. At ansøge om en UK ETA til Chelmsford vil sandsynligvis tage omkring 10 minutter, selvom behandlingstiden kan tage op til tre hele dage. Ansøgere skal godkendes, før de rejser, så ansøgningerne skal planlægges, så de tager højde for behandlingsperioden.

Som en del af ordningen vil det også være strafbart at forsøge at opnå en ETA gennem bedrag eller uærlighed.

Rejser inden for Storbritannien med ETA

Besøgende, der er godkendt til en UK ETA til Chelmsford, vil kunne rejse overalt i Storbritannien, hvilket betyder, at det er muligt at rejse andre steder i England, Skotland, Wales eller Nordirland. Det vil dog være nødvendigt at give oplysninger om rejseplaner under ETA-ansøgningsprocessen. Besøgende forventes at angive adresser på hoteller eller anden indkvartering, de vil bruge i løbet af deres tid i Storbritannien.

Den britiske ETA vil være gyldig i en periode på seks måneder, og det er ikke muligt at omdanne en ETA til et langtidsvisum. Hvis rejsende ønsker et visum til et længere ophold i landet, skal de som regel forlade landet og søge udefra. Folk, der planlægger at rejse inden for Storbritannien, kan få mere at vide ved at læse UK ETA FAQs.

Besøg Chelmsford med den britiske ETA

Chelmsford har en ideel beliggenhed i centrum af grevskabet Essex og i umiddelbar nærhed af London. Byen har en rig historie og fungerer som et stort kommercielt knudepunkt, mens den også er blevet kendt for kvaliteten af sit natteliv. Besøgende i Chelmsford fra lande uden for Storbritannien skal ansøge om ETA, før de tager afsted, og det er vigtigt at give tilstrækkelig tid til, at ansøgningen kan blive behandlet. Når deres ansøgning er blevet godkendt, har de rejsende frihed til at udforske Chelmsford og resten af Storbritannien.