- Hvordan den britiske ETA for Cambridge kan påvirke rejsende

Cambridge, amtsbyen i Cambridgeshire, er en universitetsby, der er berømt for sine akademiske institutioner. Byen ligger omkring 90 kilometer fra London og tæt på floden Cam. Med sine historiske bygninger og gamle arkitektur er Cambridge et yndet sted for rejsende, der håber på at lære Storbritanniens historie at kende. Byen er omgivet af gamle bygninger, museer og kirker bygget i forskellige historiske perioder. Ud over de historiske strukturer og akademiske institutioner byder Cambridge på botaniske haver med forskellige plantearter. På trods af sin middelalderlige karakter og gamle arkitektur er Cambridge en moderne by, der er vært for kulturelle begivenheder og filmfestivaler i verdensklasse.

Historien om Cambridge

I bronze- og jernalderen var der bosættelser på det område, hvor Cambridge ligger i dag, indtil romerne byggede et fort på Castle Hill i det 1. århundrede. Da det romerske imperium gik under i det 5. århundrede, blev fortet forladt. Cambridge blev grundlagt i 875, da vikingerne overtog det østlige England og skabte en befæstet by kaldet Burgh. Sakserne erobrede den befæstede by i det 10. århundrede. I 1068 byggede William Normandy Castle Hill og genopbyggede Cambridge til en mellemstor by. Det første universitet, Cambridge University, blev grundlagt i 1209 af studerende, der undgik byboernes fjendtlighed i Oxford. I det 13. århundrede havde middelalderens Cambridge et ugentligt marked og en messe.

Cambridge spillede også en rolle i den engelske borgerkrig, da det var hovedkvarteret for Eastern Counties Association, der administrerede den regionale østanglikanske hær. I det 19. århundrede voksede Cambridge hurtigt på grund af den øgede landbrugsproduktion og handel på byens markeder. Cambridge var også et vigtigt center for forsvaret på østkysten under Anden Verdenskrig.

Historisk betydningsfulde steder i Cambridge

Cambridge University er et af de ældste endnu eksisterende universiteter og det næstældste i den engelsktalende verden. Det moderne Cambridge betragtes som en autentisk universitetsby i England, hvor college- og universitetsbygningerne udgør enestående arkitektoniske træk.

King’s College-kapellet

https://goo.gl/maps/FLNfZZTFx21zcyZR9

King’s College Chapel i Cambridge er en anden historisk vigtig bygning. Kapellet ligger på University of Cambridge, og rejsende besøger ofte stedet for at se den engelske gotiske arkitektur og lære om dets historie. King’s College Chapel blev bygget fra 1446 til 1515 af en række af Englands konger. Kapellet er et vigtigt vartegn og et symbol på byen Cambridge.

Vor Frue af Himmelfarten

https://goo.gl/maps/f1F5AmWgi6WByUx86

Besøgende kan også besøge Our Lady of the Assumption Church og English Martyrs ved krydset mellem Lensfield Road og Hills Road i det sydøstlige Cambridge. Det er en af de største katolske kirker i Storbritannien, designet i en gotisk revival-stil og bygget i 1885 og 1890.

Great St Mary’s

https://goo.gl/maps/vLB2EVA1Qp9bUYGR7

Great St Mary’s, universitetskirken, er en anden kirke i Cambridge i den nordlige ende af King’s Parade, som tiltrækker rejsende på grund af sin arkitektur.

Den runde kirke

https://goo.gl/maps/yE2DieByHr4Tv7vR6

Rundkirken er en middelalderkirke, der stadig er i brug i England. Dens form er inspireret af rotunden og Gravkirken i Jerusalem.

Vigtige steder at besøge i Cambridge

Queen’s College og den matematiske bro

https://goo.gl/maps/zYUzwtt291KEuJ5F8

Cambridge har et betydeligt antal bevarede historiske bygninger i England. Den arkitektoniske pragt drejer sig om de 31 colleges og universiteter med en rig tradition. Et af kollegierne er Queen’s College, og Mathematical Bridge blev grundlagt i 1448. Kollegiet har middelalderlige bygninger med gammel arkitektur, som rejsende kan beundre. Det andet sted, man kan besøge i kollegiet, er en matematisk træbro. Ombygningen i 1902 førte til kollegiehaver.

Cambridge Universitets botaniske have

https://g.page/cubotanicgarden?share

Cambridge University Botanic Garden blev etableret i 1831 og havde en samling på 8.000 planter. Besøgende går rundt på stedet og slentrer gennem drivhusene og stierne. Den botaniske have dækker over 40 hektar og tilbyder guidede ture for rejsende. I udkanten af haven kan besøgende besøge Botanic Garden Shop og Garden Café.

Fitzwilliam Museum

https://goo.gl/maps/ENJ3MjSjBPQQZnKHA

Fitzwilliam Museum har en imponerende arkitektur og indeholder en samling af kinesisk og engelsk keramik. Rejsende kan udforske antikviteter og illuminerede manuskripter fra egyptiske, græske og romerske kulturer. Galleriet har også en samling af kunstværker af Gainsborough, Hogarth og Turner, og de hollandske mestre fra barokken og impressionisterne. Museet ligger på Trumpington Street.

Museum for arkæologi og antropologi

https://goo.gl/maps/DBe8P3EzwUKiEDmy8

Museum of Archaeology and Anthropology blev udviklet af Cambridge University i 1884 og havde en samling af artefakter og forhistoriske materialer. Samlingerne kommer fra hele verden, herunder klassisk og visuel kunst fra Afrika og Orienten. Besøgende kan se Stillehavssamlingen fra Cooks udforskning og andre forskningsprojekter af bemærkelsesværdige britiske antropologer.

Den nye britiske ETA for Cambridge

For at skærpe grænsekontrollen vil den britiske regering lancere et ETA-system ( Electronic Travel Authorisation ) til registrering af antallet af personer, der rejser ind eller ud af landet. Det nye digitale system vil afgøre, om en person har lov til at rejse ind på Storbritanniens territorium. ETA-systemet vil gøre det muligt for den britiske regering at tælle rejsende og kontrollere indrejsen for personer, der ikke opfylder ETA-kravene for at rejse ind i landene. Det gør det også lettere for myndighederne at identificere potentielle trusler ved grænsen. Det digitale system vil blive udrullet i faser og vil være fuldt digitalt i 2025.

Det nye ETA-system vil blive krævet af alle rejsende, der rejser ind i Storbritannien, bortset fra britiske og irske statsborgere. Besøgende, der planlægger at besøge Cambridge, skal have en ETA før deres besøg for at undgå forsinkelser ved grænsen.

Sådan hjælper det nye britiske ETA-system rejsende

UK ETA for Cambridge er en del af Permission to Travel Scheme, som vil blive brugt til at overvåge rejsende, der er fritaget for visum, når de rejser ind og ud af Storbritannien. At få en ETA er ikke det samme som at få et visum, da det fungerer som ESTA fra USA. Den giver ganske enkelt digital rejsetilladelse til besøgende, der er fritaget for visum, og som rejser ind i Storbritannien. Derfor tillader den kun rejser til Storbritannien for kortvarige besøg. Rejsende fra lande, der ikke er fritaget for visum, skal stadig have visum for at besøge Storbritannien.

Da det giver mulighed for at rejse på tværs af landet, er det ideelt for rejsende, der besøger Storbritannien i kort tid. For eksempel kan besøgende, der deltager i et kortvarigt studie eller rejser for forretning eller fornøjelse, stole på ETA for at krydse grænsen.

Hvem skal ansøge om UK ETA til Cambridge?

Storbritannien tillader borgere fra forskellige lande at rejse ind og ud af landet ved hjælp af deres pas på grund af visumaftaler med landene. Ulempen ved ordningen er, at der ikke er nogen forudgående registrering af de rejsende, der krydser ind i landet, da de ikke har brug for et forudgående visum. Indførelsen af UK ETA for Cambridge giver den britiske regering mulighed for at overvåge aktiviteter ved grænserne.

Ikke-britiske og ikke-irske statsborgere, som er fritaget for visumpligt, skal have en UK ETA for at rejse gennem eller besøge Storbritannien. Borgere fra lande i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde skal også have en ETA for at rejse til Storbritannien. Den nye britiske ETA gælder dog ikke for rejsende, der har fået visum til at rejse til landet, visumstatsborgere, da de allerede er registreret i systemet.

Undtagelser for den britiske ETA gælder for rejsende med britisk eller irsk pas samt personer, der har migrationstilladelser i Storbritannien. For eksempel behøver indehavere af et studievisum, et visum til faglærte arbejdere, et visum til global forretningsmobilitet og et EU-afviklingsvisum ikke at ansøge om en ETA.

Sådan ansøger du om UK ETA til Cambridge

ETA-systemet er et onlinedokument, der fungerer som et visum. Ansøgningsprocessen tager et par minutter, og rejsende kan gennemføre processen online og vente på en godkendelsesmail. For at ansøge om en britisk ETA til Cambridge skal den rejsende have et gyldigt biometrisk pas, inklusive en scannet kopi af informationssiden. Der kræves en aktiv e-mailadresse for at sende ETA efter godkendelse, mens der kræves et debet- eller kreditkort for at betale ETA-gebyrerne. Efter ETA-ansøgningen tager behandlingen mellem 48 og 72 timer, og besøgende kan modtage en e-mail med godkendelse eller afslag inden for tidsrammen.

Sådan bruger du den britiske ETA

ETA er knyttet til pasnummeret, så det fungerer som et visum. Når den besøgende når grænsen, scannes passet, og ETA-oplysningerne vil være tilgængelige for myndighederne. Når ETA’en er godkendt, kan den bruges i alle dele af landet. Rejsende, der planlægger at blive længere end 180 dage, har brug for et visum. Tjek UK ETA FAQ for flere detaljer.

Cambridge er rig på historie, kultur og seværdigheder. De middelalderlige bygninger og den gamle arkitektur tiltrækker mange besøgende. Museet og kunstscenen bevarer byens historie og er velegnet til dem, der er interesserede i at udforske og lære om Englands historie. De grønne områder og moderne kunstscener fungerer som gode udendørsaktiviteter for rejsende.