Alle udlændinge, der besøger Singapore, skal bruge nye automatiserede immigrationsspor i 2024

| marts 1, 2024
Alle udlændinge, der besøger Singapore, skal bruge nye automatiserede immigrationsspor i 2024
Billede fra Changi Lufthavns Facebook-side

Singapore bliver det første land i verden, der tillader alle udenlandske besøgende at bruge automatiserede immigrationsbaner ved alle kontrolpunkter i Changi Airport.

I februar 2024 annoncerede Singapores Immigration and Checkpoints Authority (ICA), at de ville tillade alle ankomster at bruge deres nye Automated Border Control System (ABCS).

I anden halvdel af året vil alle udlændinge, der besøger Singapore, kunne scanne deres pas ved hjælp af de nye automatiserede immigrationsspor.

Derudover vil udenlandske rejsende kunne bruge de nye automatiserede baner uden at skulle registrere sig på forhånd.

Når rejsende forlader Singapore, skal de gennemgå biometriske vurderinger, men behøver ikke at fremvise deres pas igen.

I øjeblikket er det kun indbyggere i Singapore og udenlandske besøgende fra 60 jurisdiktioner, der kan bruge de automatiserede drejeknapper til at komme ind i landet.

Det er en betydelig stigning fra 2022, hvor det først blev indført. Dengang kunne rejsende fra kun 16 territorier bruge dem.

Problemfri immigrationskontrol for flere rejsende

ABCS er en del af ICA’s New Clearance Concept. Målet er at give alle rejsende en hurtigere, mere problemfri og mere sikker oplevelse af immigration.

De nye automatiserede immigrationsbaner bruger multimodale biometriske clearingsystemer til at identificere rejsende mere effektivt.

Ud over at bruge iris- og ansigtsscanninger bruger de nye automatiserede drejeknapper fingeraftryksscanninger til at godkende de rejsendes identitet.

Det er også muligt for rejsende i kørestole og familiegrupper på op til fire personer at bruge automatiserede immigrationsspor ved udvalgte checkpoints.

ABCS vil langsomt erstatte de eksisterende baner og bemandede skranker ved alle checkpoints for at imødekomme det stigende antal rejsende.

I 2023 installerede ICA mere end 160 ekstra automatiserede baner. Den vil tilføje yderligere 230 automatiserede baner i år.

Ifølge ICA modtog Singapore 193 millioner besøgende i 2023. Det er en stigning på 84 procent i forhold til året før.

Tallet for 2022 er stadig lidt lavere end i 2019, hvor Løvebyen modtog 217 millioner rejsende før coronapandemien.

Kontaktløse rejser og øget sikkerhed

Flere lufthavne verden over implementerer automatiserede immigrationsspor ved hjælp af biometrisk teknologi for en hurtigere og mere effektiv rejseoplevelse.

Biometrisk teknologi bruges nu i Frankfurt Lufthavn i Tyskland, Dubai Lufthavn i De Forenede Arabiske Emirater (UAE) og større lufthavne i Australien.

Det Forenede Kongerige (UK) planlægger også at implementere ansigtsgenkendelsesteknologi for en hurtigere og mere problemfri immigrationsoplevelse.

Under Airlines 2023-konferencen afslørede generaldirektøren for UK Border Force, Phil Douglas, at agenturet var på udkig efter den næste generation af elektroniske pasporte eller eGates.

Storbritanniens nuværende eGates scanner kun pasfotoet og informationssiden og tager derefter et nyt billede af indehaveren for at tjekke, om de matcher.

Oprindeligt var eGates kun for britiske statsborgere og statsborgere fra Den Europæiske Union (EU). Nu er de tilgængelige for rejsende fra Canada, Island, Japan, New Zealand, USA, Australien og andre lande.

Ved hjælp af den næste generation af eGates med ansigtsgenkendelsesteknologi behøver rejsende ikke længere at fremvise deres pas for at komme igennem immigrationen.

Det britiske grænsepoliti vil senere på året gennemføre forsøg med de nye eGates i britiske lufthavne.

Hvis forsøgene bliver en succes, vil over 270 eGates i 15 britiske lufthavne og togstationer skulle udskiftes.

ETA understøtter problemfri rejseoplevelse

Med automatiserede immigrationsspor, der bruger ansigtsgenkendelsesteknologi, forventer Douglas, at rejsedokumenter som visum og pas bliver forældede.

Uden fysiske rejsedokumenter vil lange køer og passkranker også høre fortiden til, især med Storbritanniens nye elektroniske rejsetilladelsessystem (ETA).

“ETA’er er meget vigtige,” fortalte Douglas og tilføjede, at immigrationskontrollen i Storbritannien vil ændre sig markant.

Storbritanniens nye digitale rejsetilladelsessystem, som er påkrævet for rejsende, der ikke behøver et visum for at besøge Storbritannien, vil hjælpe dem med at beslutte indrejsetilladelser på forhånd.

Douglas forklarer: “Vi vil være i stand til at identificere og målrette dem mere præcist, fordi vi har flere oplysninger om dem på forhånd.”

Med ETA vil embedsmænd vide, om rejsende allerede har været i Storbritannien, om de har overholdt immigrationslovene, og om de er registreret i sikkerhedsdatabasesystemet.

ETA vil også strømline immigrationskontrollen for personer med lav risiko og en god immigrationshistorik, som er blevet screenet på forhånd.

Digitalisering af den britiske grænse

Sammen med det nye britiske ETA-system arbejder den britiske regering også hen imod en “digital by default”-grænse for at forbedre sikkerheden.

Det britiske indenrigsministerium er allerede i gang med at overføre alle fysiske immigrationsstatusser til en digital registrering eller eVisa. Fra 1. januar 2025 vil den kun udstede eVisas.

Derudover indsamler pas- og visumansøgninger i Storbritannien allerede biometriske oplysninger.

Alle de indsamlede data vil give regeringen mere kontrol og overblik over personer, der rejser ind i landet.