Den britiske ETA for borgere fra Trinidad og Tobagon: En guide

Når Storbritanniens nye ETA-system med digitale rejsetilladelser bliver indført, vil det påvirke rejsende fra hele verden. Borgere fra Trinidad og Tobago er blandt dem, der skal ansøge om en ETA for at besøge Storbritannien. Det nye program, som vil blive lanceret i 2024, erstatter det nuværende system med visumfritagelse. Læs videre for at få en guide til, hvordan ETA-systemet fungerer, hvad du kan forvente, når du rejser, og hvordan du ansøger om en ETA.

Hvad er den britiske ETA for trinidadiske og tobagoniske borgere?

Nogle erfarne rejsende vil allerede kende konceptet med digitale rejsetilladelser, som er blevet mere og mere almindelige i lande over hele verden i de senere år. Storbritanniens nye ETA, eller Electronic Travel Authorisation, ligner andre systemer, såsom ESTA i Canada eller ETA i USA. Det giver besøgende mulighed for at komme ind i landet uden at skulle igennem en langvarig visumansøgningsproces. Rejsende, der får udstedt en ETA, har tilladelse til at opholde sig i Storbritannien i op til seks måneder.

ETA er en del af en større plan fra den britiske regering om at digitalisere grænserne i Storbritannien. Indførelsen vil give regeringen mere overblik over, hvem der rejser ind i landet, og gøre det lettere at opdage potentielle sikkerhedsrisici.

Hvordan vil rejsende fra Trinidad og Tobago blive påvirket?

Medlemmer af Commonwealth of Nations er opført blandt de 92 lande, som Storbritannien har visumfritagelsesaftaler med. Som et Commonwealth-land er Trinidad og Tobago med på listen. Under Storbritanniens nuværende system behøver borgere fra Trinidad og Tobago ikke at ansøge om visum eller yderligere papirarbejde for at rejse ind i Storbritannien. I stedet er deres pas det eneste dokument, de har brug for. Når det nye program lanceres, vil dette ændre sig, og de vil skulle ansøge om den britiske ETA for trinidadiske og tobagoniske statsborgere.

Storbritannien har et tæt forhold til Trinidad og Tobago, og der er en stor trinidadisk og tobagonisk diaspora, som bor i storbyer som London. Besøgende i Storbritannien kommer fra Trinidad og Tobago af en række forskellige årsager, som kan omfatte:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Studieforløb
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

Alle besøgende fra Trinidad og Tobago, der planlægger at blive i Storbritannien i mindre end seks måneder, skal ansøge om en ETA. Der er kun ét ansøgningsskema, der skal udfyldes, uanset den enkelte rejsendes grund til at komme til landet.

Under særlige omstændigheder skal borgere fra Trinidad og Tobago ansøge om visum for at komme til Storbritannien. Det er tilfældet under det nuværende system, og det vil ikke ændre sig, når ETA-ordningen træder i kraft. Rejsende, der har til hensigt at bosætte sig permanent i Storbritannien, arbejde der (i både korte og lange perioder) eller tilbringe mere end seks måneder i landet, skal ansøge om det relevante visum, før de begynder deres rejse.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for trinidadiske og tobagoniske borgere

Borgere fra Trinidad og Tobago, der ønsker at rejse til Storbritannien, kan ansøge om ETA via en onlineformular. ETA er designet til at være en del af et fuldt digitalt program, så der vil ikke være nogen offline-alternativer til rådighed. Ansøgningsgebyret for ETA kan også betales online.

Onlineansøgningsskemaet indeholder en række felter, der skal udfyldes, herunder personlige oplysninger, rejseplaner og følsomme baggrundsoplysninger. Der er udgivet en del information om kravene til ETA, og det er en god idé for rejsende at konsultere disse for at få en idé om, hvad de kan forvente. Disse krav omfatter:

– Et gyldigt biometrisk pas udstedt af et af landene på kvalifikationslisten.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– Personlige oplysninger. Dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Formålet med den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Detaljer om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom en adresse, mens du er i landet.
– Et betalingskort eller kreditkort til ETA-ansøgningsgebyret.
– Oplysning om straffeattest, tidligere immigrationsforseelser og medlemskab (tidligere eller nuværende) af forbudte grupper eller organisationer.

Det sidste punkt på denne liste handler om sikkerhedsaspektet i det nye ETA-system. Rejsende, der har forbindelser til organiseret kriminalitet, terrorgrupper eller bander, kan opleve, at deres ansøgning bliver afvist, da de anses for at være en potentiel sikkerhedstrussel.

Det er vigtigt at bemærke, at disse oplysninger kan blive ændret. Systemet er endnu ikke færdigudviklet, og nogle detaljer kan blive ændret, før det træder i kraft.

Ansøgere bør være omhyggelige, når de udfylder deres formular, for at sikre, at de gør det korrekt for at undgå forsinkelser eller problemer senere i processen. Når skemaet er fuldt udfyldt, og ansøgningsgebyret er betalt, går ansøgningen videre til behandlingsfasen. Ufuldstændige eller ubetalte ansøgninger vil ikke blive behandlet.

Behandling af UK ETA for trinidadiske og tobagoniske borgere

ETA-ansøgningen forventes at tage op til 72 timers behandlingstid. Hvis ansøgningen imødekommes, har den rejsende nu tilladelse til at rejse ind i Storbritannien og behøver ikke at udfylde flere formularer. De skal have deres ETA klar til at vise personalet i deres afrejselufthavn og igen, når de ankommer til Storbritannien og går gennem grænsekontrollen.

Hvis en ETA-ansøgning bliver afvist, kan ansøgeren vælge at gå gennem ankesystemet. Ansøgere, der ikke får medhold i deres appel, har stadig mulighed for at ansøge om et visum til Storbritannien i stedet, selvom det er en meget længere proces.

ETA forventes at blive gjort til en betingelse for befordringen. Det betyder, at rejsende skal ansøge om deres ETA på forhånd, så der er tid nok til, at den kan blive behandlet. Passagerer vil blive bedt om at fremvise deres godkendte UK ETA for Trinidadiske og Tobagoniske statsborgere ved boarding gaten i deres afrejselufthavn. Hvis de ikke kan gøre det, kan de blive nægtet boarding.

Rejser med UK ETA for trinidadiske og tobagoniske borgere

Med en godkendt ETA har en rejsende fra Trinidad og Tobago tilladelse til at rejse ind i Storbritannien og tilbringe en periode på op til seks måneder der. De kan bevæge sig frit mellem de fire lande, der udgør Storbritannien (England, Wales, Skotland og Nordirland). De kan ikke arbejde, men de kan tilmelde sig en uddannelse.

ETA er kun gyldig i Storbritannien og har ingen juridisk relevans i Republikken Irland eller noget andet europæisk land. Storbritannien er ikke medlem af den fælles Schengen-zone eller Den Europæiske Union, som har sine egne indrejsekrav. Rejsende, der ønsker at besøge andre europæiske lande som en del af deres rejse, rådes til at undersøge disse krav, som kan omfatte ETIAS, EU’s eget digitale tilladelsessystem, der forventes at blive indført i slutningen af 2023.