Den britiske ETA for Marshall-borgere: Hvad du har brug for at vide

Storbritannien er i gang med at indføre et nyt ETA-system, som skal erstatte den nuværende ordning med visumfritagelse. ETA, som forventes at træde i kraft i 2024, vil påvirke rejsende fra Marshalløerne. I denne guide lærer du, hvad UK ETA for Marshall-borgere er, hvordan man ansøger om det, og hvad rejsende kan forvente af det nye system.

Hvad er den britiske ETA for Marshall-borgere?

Det nye ETA-system, som står for Electronic Travel Authorisation, er designet til at erstatte Storbritanniens visumfritagelsesprogram. Det er et fuldt digitalt system, der er indført som en del af den britiske regerings initiativ til at digitalisere landets grænser. Selvom det er nyt i Storbritannien, kender rejsende måske allerede til lignende ordninger i andre lande. ETA har især meget til fælles med den amerikanske ESTA og den canadiske ETA.

ETA bliver indført for at give regeringen mere kontrol og overblik over, hvem der rejser ind i Storbritannien. Det vil gøre det lettere at identificere sikkerhedstrusler. En ETA er en rejsetilladelse snarere end et visum. Ansøgningsprocessen kan gennemføres online og er langt hurtigere og enklere end en visumansøgning.

Hvordan vil Marshall-rejsende blive påvirket?

Storbritannien har en liste over 92 lande, som det har en visumfritagelsesaftale med. Denne liste inkluderer Marshalløerne. Borgere fra disse lande kan rejse ind i Storbritannien uden at skulle have visum. På nuværende tidspunkt er det eneste papirarbejde, de kræver, et pas. Når det nye system bliver indført, skal rejsende fra Marshalløerne ansøge om en ETA, før de besøger Storbritannien.

Marshall-borgere besøger Storbritannien af en række forskellige årsager. Årsager til kortvarige besøg kan omfatte følgende:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Studieforløb
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

Uanset årsagen til deres besøg skal rejsende ansøge om UK ETA for Marshall-borgere. Ansøgningsskemaet er “one size fits all”, så alle rejsende skal igennem den samme ansøgningsproces. Det vil give dem tilladelse til at rejse ind i Storbritannien og tilbringe op til seks måneder der.

Nogle Marshall-borgere skal have visum til Storbritannien. Det er sandt under det nuværende system, og det vil ikke ændre sig med ETA. Marshall-øboere, der ønsker at tilbringe mere end seks måneder i Storbritannien, arbejde der eller bo permanent i landet, skal ansøge om et visum. Visumansøgningsprocessen vil ikke blive påvirket af indførelsen af ETA-programmet.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for Marshall-borgere

Da ETA er en del af et digitalt system, vil ansøgningsskemaet kun være tilgængeligt online. Der vil ikke være nogen alternative papirbaserede formularer. Ansøgere skal også betale behandlingsgebyret online med et debet- eller kreditkort.

Nogle oplysninger om kravene til ETA-ansøgningen er blevet offentliggjort. Dette kan ændre sig, da det nye system endnu ikke er færdigudviklet. Selvom nogle detaljer kan ændre sig, når ETA-programmet træder i kraft, er det en god idé for Marshall-rejsende at tage et kig på de offentliggjorte oplysninger for at få en idé om, hvad de kan forvente. Nogle af disse krav omfatter følgende:

– Et gyldigt biometrisk pas udstedt af et af landene på kvalifikationslisten.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– personlige oplysninger. Dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Formålet med den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Detaljer om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom adresse, mens du er i landet.
– Et betalingskort eller kreditkort til ETA-ansøgningsgebyret.
– Afsløring af straffeattest, tidligere immigrationsforseelser og medlemskab (tidligere eller nuværende) af forbudte grupper eller organisationer.

Der er flere årsager til indførelsen af ETA-systemet. En af dem er at øge regeringens evne til at beskytte Storbritannien og dets borgere mod potentielle trusler. Derfor forventes det, at ansøgere fra Marshalløerne oplyser nogle oplysninger om deres fortid, f.eks. eventuelle tidligere straffeattester. Hvis de anses for at udgøre en risiko for Storbritannien, vil deres ansøgning om ETA blive afvist.

Ansøgningen skal udfyldes og gebyret betales fuldt ud, før den kan behandles.

Behandling af UK ETA for Marshall-borgere

Selvom ETA-ansøgningsprocessen er meget hurtigere end et visum, er den ikke øjeblikkelig. Når en ansøgning er færdig, forventes det at tage op til 72 timer at behandle den. Derefter får ansøgeren at vide, om ansøgningen er blevet godkendt eller afvist.

I andre lande med lignende systemer har transportørerne gjort elektroniske rejsetilladelser til en betingelse for transport. Det er sandsynligt, at det samme vil ske i Storbritannien. Det betyder, at rejsende fra Marshalløerne skal ansøge om deres ETA i så god tid, at den kan godkendes, før de begynder deres rejse. De vil blive bedt om at fremvise en godkendt britisk ETA for Marshall-borgere i deres afrejselufthavn. Hvis de ikke er i stand til det, kan de blive nægtet ombordstigning. De skal også vise deres ETA, når de ankommer til Storbritannien.

Hvis en ETA-ansøgning afvises, kan ansøgeren vælge at appellere. En afvist appel betyder ikke nødvendigvis, at ansøgeren aldrig kan komme til Storbritannien, men de kan blive nødt til at gennemgå den mere komplekse visumansøgningsproces i stedet.

Rejser med UK ETA for Marshall-borgere

Når en rejsende har fået godkendt sin ETA-ansøgning, kan vedkommende rejse ind i Storbritannien og blive der i op til seks måneder. Storbritannien består af fire konstituerende lande: England, Wales, Skotland og Nordirland. Med hensyn til indvandring fungerer disse nationer som én enhed. Det betyder, at en rejsende kan bevæge sig frit mellem dem uden at skulle have yderligere papirarbejde. Men Republikken Irland er uafhængig, og ETA har ingen gyldighed der.

Da Marshalløerne ligger så langt fra Europa, kan mange rejsende godt lide at besøge flere europæiske lande på én rejse. Storbritannien er ikke medlem af Den Europæiske Union eller den fælles rejsezone Schengen. Det betyder, at ETA ikke har nogen relevans i andre nabolande. Marshall-øboere, der ønsker at rejse til andre europæiske lande, bør undersøge de relevante indrejsekrav, før de påbegynder deres rejse. Den Europæiske Union er ved at indføre sit eget digitale rejsetilladelsessystem, ETIAS, som sandsynligvis vil påvirke Marshall-øboerne på samme måde som ETA.