ETA for nicaraguanske borgere

Hvis du er nicaraguansk statsborger og har planer om at besøge Storbritannien inden for de næste par år, skal du være opmærksom på de nye rejseregler.

I overensstemmelse med den nye lovgivning om grænser og indvandring vil alle britiske grænser fra 2024 blive digitaliseret, og alle besøgende på korte ophold vil skulle have en digital tilladelse (ETA) for at få adgang til Storbritannien.

Den nye britiske ETA gælder for alle former for rejser og er nødvendig, uanset om du tager den 13 timer lange flyvetur fra Nicaragua til London eller rejser ind i Storbritannien med færge eller Eurostar-tog fra det europæiske fastland. Alle lufthavne, søhavne og Eurostar-havne vil have eGates i drift til kontrol af forventede ankomsttider.

Nedenfor finder du alle de oplysninger, som en nicaraguansk statsborger kan få brug for, hvis han eller hun vil rejse til Storbritannien fra 2024, herunder hvordan du bliver påvirket af det nye ETA-system og ansøgningsprocessen.

Hvad er den britiske ETA?

Den nyudviklede britiske ETA for nicaraguanske statsborgere svarer til den proces, du ville følge, hvis du rejste til USA eller Canada. Programmet for elektronisk rejsetilladelse (ETA) er planlagt til at være fuldt udrullet ved udgangen af 2024.

Alle grænsekontrolforanstaltninger vil være fuldt digitaliserede, og ETA er en digital tilladelse, der giver adgang til besøgende, der har indgivet en godkendt ansøgning. ETA giver adgang til alle fire af Storbritanniens hjemlande: England, Wales, Skotland og Nordirland.

Den britiske regering har udstedt en liste over berettigede ansøgere, som ETA gælder for. De 92 lande omfatter Nicaragua. Alle grunde til at rejse til Storbritannien er dækket af ETA, herunder at besøge familie og venner, en ferie- eller fritidsrejse, en forretningsrejse, kortvarige studier og medicinsk behandling.

Hvordan vil det nye system påvirke nicaraguanske borgere?

I årene forud for det foreslåede nye ETA-system kunne nicaraguanske rejsende, der ønskede at besøge Storbritannien i en periode på mindre end 6 måneder, gøre det med blot et gyldigt pas – så længe de opfyldte standardkravene til besøgende.

For et ophold på mere end seks måneder eller retten til at blive og arbejde i Storbritannien var et visum påkrævet. Med indførelsen af ETA er der ingen ændringer i denne proces eller betingelserne for britiske visumansøgninger.

Den britiske ETA for nicaraguanske statsborgere er et nyt krav, men processen er designet til at være enkel og hurtig, med let tilgængelighed, samt at give de britiske myndigheder større gennemsigtighed i indvandringen og kontrol over deres grænser.

Hvad er ansøgningsprocessen for en ETA?

Den britiske regering har udstedt retningslinjer for ETA-systemet, herunder detaljer om ansøgningsprocessen.

Selvom nogle elementer kan blive ændret inden det officielle starttidspunkt i 2024, kan nicaraguanske rejsende forvente at følge den procedure, der er skitseret her:

ETA-ansøgninger skal foretages online. Der er ingen papirarbejde eller personlige alternativer. Følgende er påkrævet:

– Et gyldigt nicaraguansk biometrisk pas.
– Et nyere pasfoto i digitalt format.

Ansøgningsskemaet vil kræve, at følgende oplysninger indsendes:

– Personlige oplysninger – fuldt navn, fødselsdato og nuværende bopælsadresse.
– Pasoplysninger – nummer, udstedelsesdato og udstedelsesland.
– Arbejdsgiverens oplysninger – navn, adresse og kontaktoplysninger.
– Rejseoplysninger, herunder formålet med besøget i Storbritannien og bopælsadresse(r), mens du er i landet.

Alle ETA-ansøgere, uanset nationalitet, race, køn eller alder, vil blive bedt om at afsløre oplysninger om visse elementer i deres fortid og personlige liv. Det omfatter oplysninger om immigrationsstatus, tilhørsforhold til forbudte grupper, narkohistorik og straffeattester. Der vil også være sundhedsbaserede spørgsmål.

Oplysningerne vil blive kontrolleret i forhold til nationale og globale databaser, der bruges af grænsestyrkerne og den britiske regering. Ansøgere, der anses for at udgøre en sikkerhedsrisiko eller en sundhedstrussel for Storbritannien, vil ikke blive tildelt en ETA.

Hvordan behandles en ETA-ansøgning?

Betaling med debet- eller kreditkort skal ske sammen med ansøgningen. Ansøgninger uden betaling vil ikke blive behandlet. Den forventede behandlingstid for en ETA-ansøgning er mellem 48 og 72 timer. Det kan dog tage længere tid, afhængigt af aktiviteterne på et givet tidspunkt.

Det anbefales kraftigt, at nicaraguanske rejsende udfylder deres ETA-ansøgning i god tid før den dato, de ønsker at rejse.

Hvordan vil den britiske ETA påvirke indrejseprocessen?

Når ETA er godkendt, tildeles den rejsende en digital tilladelse, der er knyttet til vedkommendes pas.

Alle udstedte ETA’er logges i globale Advanced Passenger Information-databaser, fordi internationale flyselskaber fortsat vil være ansvarlige for at sikre, at deres passagerer har de korrekte tilladelser til at rejse ind i Storbritannien. Enhver rejsende fra Nicaragua, som ikke har en godkendt ETA (eller visum), vil blive nægtet indrejse i landet, selv i ankomsthavnen.

Hvad er den tidsperiode, en ETA dækker?

En UK ETA for nicaraguanske statsborgere er gyldig i 180 dage fra udstedelsesdatoen. Den eneste undtagelse til denne regel er, hvis det pas, som tilladelsen er knyttet til, udløber, før de 180 dage er gået.

Enhver besøgende fra ovennævnte liste med 92 lande (inklusive Nicaragua) må ikke opholde sig i Storbritannien i længere tid end gyldigheden af deres eget pas, uanset hvor lang tid der er tilbage af deres ETA.

Hvis en nicaraguansk statsborger stadig befinder sig i Storbritannien, når deres ETA udløber, er den eneste mulighed at indsende en ny ansøgning, hvis de ønsker at forlænge deres ophold. I visse situationer kan det endda være nødvendigt at rejse tilbage til Nicaragua for at gennemføre denne proces.

Dem, der leder efter mere information om processen med den britiske ETA-ansøgning for nicaraguanske statsborgere, kan gøre det ved at besøge denne sektion med ofte stillede spørgsmål.