Den britiske ETA for paraguayanske borgere: En guide til rejsende

Indførelsen af Storbritanniens nye ETA-system vil påvirke paraguayanske rejsende. Dette system, som vil blive implementeret i 2024, erstatter det nuværende visumfritagelsesprogram og forpligter rejsende til at ansøge om en ETA, før de påbegynder deres rejse. I denne guide kan du læse om, hvordan ETA-systemet fungerer, hvordan du ansøger om en ETA, og hvad du kan forvente, når du rejser til Storbritannien.

Hvad er den britiske ETA for paraguayanske borgere?

Det nye ETA-program introduceres som en del af en større plan fra den britiske regering om at digitalisere landets grænser. ETA, eller Electronic Travel Authorization, er en erstatning for det nuværende system med visumfritagelse. Selvom det er det første digitale rejsetilladelsesprogram, der bruges i Storbritannien, kender erfarne rejsende måske allerede til lignende systemer. ETA er baseret på programmer som det canadiske ETA eller det amerikanske ESTA. Det giver regeringen et stærkere tilsyn med folk, der rejser ind i landet, hvilket giver mulighed for mere grænsekontrol og større sikkerhed.

ETA er ikke en form for visum. I stedet er det en digital rejsetilladelse. Rejsende, der får udstedt en ETA, har tilladelse til at rejse ind i Storbritannien og blive der i op til seks måneder. Visumsystemet vil fortsat være gældende for rejsende, der ikke er omfattet af ETA-programmet.

Hvordan vil paraguayanske rejsende blive påvirket?

Storbritannien har visumfritagelsesordninger med 92 lande. Paraguay er på denne liste, hvilket betyder, at indehavere af et paraguayansk pas i øjeblikket kan rejse ind i Storbritannien uden behov for flere dokumenter. Det vil ændre sig med indførelsen af ETA-systemet. Før de påbegynder deres rejse, skal disse rejsende ansøge om en britisk ETA for paraguayanske statsborgere.

Der er mange forskellige grunde til, at paraguayanere vælger at komme til Storbritannien, blandt andet:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Studieforløb
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

Uanset årsagen til rejsen skal alle ansøgere bruge det samme ansøgningsskema, som er “one size fits all”. ETA giver ansøgere tilladelse til at tilbringe op til seks måneder i Storbritannien. De må ikke arbejde, mens de er i landet.

Nogle paraguayanere rejser af andre grunde. De kan have planer om at bo permanent i Storbritannien, arbejde der (enten midlertidigt eller permanent) eller tilbringe mere end seks måneder i landet. I så fald skal de ansøge om et visum. Det er tilfældet i dag, og det vil forblive uændret ved indførelsen af ETA-systemet.

Hvordan vil paraguayanske rejsende blive påvirket?

Før de rejser til Storbritannien, skal paraguayere udfylde ETA-ansøgningsformularen. Dette er kun tilgængeligt online. Da ETA-systemet er helt digitalt, vil der ikke blive stillet offline-alternativer til rådighed. Som en del af ansøgningsprocessen skal ansøgere betale et gebyr. Igen kan dette gøres online.

Nogle detaljer vedrørende kravene til ETA-ansøgningen er blevet offentliggjort. Disse oplysninger er ikke endelige og kan ændre sig, når systemet indføres. Ikke desto mindre giver det de besøgende en idé om, hvad de skal forberede til deres ansøgning. Nogle af kravene omfatter følgende:

– Et gyldigt biometrisk pas udstedt af et af landene på kvalifikationslisten.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– Personlige oplysninger. Dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Formålet med den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Detaljer om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom adresse, mens du er i landet.
– Et betalingskort eller kreditkort til ETA-ansøgningsgebyret.
– Afsløring af straffeattest, tidligere immigrationsforseelser og medlemskab (tidligere eller nuværende) af forbudte grupper eller organisationer.

Det sidste punkt er medtaget, fordi et af formålene med ETA-systemet er at forbedre Storbritanniens sikkerhedssystemer. Ansøgere, der anses for at udgøre en risiko for Storbritanniens eller dets borgeres sikkerhed, vil få afslag på deres ansøgning.

Ansøgningsskemaet skal være korrekt udfyldt, og gebyret skal være betalt fuldt ud, før en ansøgning kan begynde at blive behandlet.

Behandling af UK ETA for paraguayanske borgere

I andre lande med digitale rejsetilladelsessystemer har transportørerne generelt indført den godkendte tilladelse som en betingelse for transport. Denne præcedens tyder på, at det samme vil ske i Storbritannien, og at rejsende ikke vil kunne rejse uden en godkendt ETA for paraguayanske statsborgere i Storbritannien. Boarding kan nægtes passagerer, der ikke kan fremvise deres ETA i afrejselufthavnen.

Rejsende bliver derfor nødt til at ansøge om deres ETA i god tid, så den kan blive behandlet og godkendt, før de begynder deres rejse. Det forventes at tage op til 72 timer at behandle ETA fuldt ud.

Et afslag på ETA forbyder ikke nødvendigvis ansøgeren at rejse ind i Storbritannien. Ansøgere, der får afslag på deres første ETA-ansøgning, kan vælge at appellere afgørelsen. Hvis deres appel også afvises, kan de ansøge om et visum i stedet. Det vil være en længere og mere kompliceret proces.

Rejser med UK ETA for paraguayanske borgere

En paraguayaner, der får udstedt en ETA, kan opholde sig i Storbritannien i op til seks måneder. De kan tilmelde sig en uddannelse, mens de er der, men de har ikke lov til at arbejde. De kan rejse frit mellem de fire lande, der udgør Storbritannien, nemlig England, Wales, Skotland og Nordirland. Den uafhængige republik Irland har sine egne indrejsekrav, og ETA er ikke et gyldigt rejsedokument der.

Paraguayanere, der ønsker at besøge andre lande, mens de er i Europa, skal undersøge de relevante indrejsekrav. Storbritannien er ikke en del af den fælles Schengen-zone, og ETA’en er ikke gyldig i andre EU-lande. Den Europæiske Union er i øjeblikket ved at indføre sin egen digitale rejsetilladelse, kendt som ETIAS.

Mange paraguayanske borgere har dobbelt statsborgerskab i europæiske lande som Italien, Spanien eller Tyskland på grund af deres forfædre. Disse rejsende skal også igennem ETA-ansøgningssystemet. Da Storbritannien ikke længere er medlem af Den Europæiske Union, har indehavere af europæiske pas ikke længere fri bevægelighed til landet.