Den britiske ETA for seychelliske borgere: Hvad du har brug for at vide

ETA-systemet, Storbritanniens nye program med digitale rejsetilladelser, skal træde i kraft i 2024 og erstatte det nuværende system med visumfritagelse. Når det er på plads, skal borgere fra Seychellerne have en ETA, før de kan rejse ind i Storbritannien. Denne guide forklarer, hvad ETA er, hvordan systemet fungerer, og hvordan du kan ansøge om din ETA.

Hvad er den britiske ETA for seychelliske borgere?

I de senere år er digitale rejsetilladelser blevet indført i mange lande rundt om i verden. Erfarne rejsende har måske allerede erfaring med disse systemer, som omfatter ESTA i USA og ETA i Canada. ETA, eller Electronic Travel Authorisation, er Storbritanniens version. Det bliver implementeret som en del af en større britisk regeringsplan om at digitalisere landets grænser. Programmet vil give et større overblik over de rejsende, der kommer ind i landet, og gøre det lettere at påpege sikkerhedsrisici.

ETA er ikke et visum. I stedet vil den erstatte Storbritanniens nuværende visumfritagelsesordning. En ETA-ansøgning er meget enklere end en visumansøgning og kan udfyldes helt online. Når en rejsendes ansøgning om ETA er blevet godkendt, har de tilladelse til at rejse ind i Storbritannien og opholde sig der i op til seks måneder.

Hvordan vil Seychelloin-rejsende blive påvirket?

Storbritannien har visumfritagelsesaftaler med 92 lande. Som medlem af Commonwealth of Nations er Seychellerne på denne liste. Ligesom borgere fra andre Commonwealth-lande behøver seychelliske rejsende på nuværende tidspunkt ikke andet papirarbejde end deres pas for at rejse ind i Storbritannien. Når det nye system bliver indført, vil det ændre sig. Besøgende fra Seychellerne behøver ikke et britisk visum, men de skal ansøge om en britisk ETA.

Der er mange forskellige grunde til, at rejsende fra Seychellerne besøger Storbritannien. Disse kan omfatte:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Studieforløb
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

Ansøgningsprocessen for UK ETA for seychelliske statsborgere vil forblive den samme, uanset årsagen til deres rejse. Der er én ansøgningsformular, som alle rejsende skal udfylde.

Der er nogle undtagelser, nemlig rejsende fra Seychellerne, som har brug for et visum til Storbritannien. Hvis en borger fra Seychellerne ønsker at arbejde i Storbritannien (midlertidigt eller langvarigt), bo der permanent eller tilbringe mere end seks måneder der, skal de have et ordentligt visum. Processen for at ansøge om et visum til Storbritannien er fuldstændig uændret efter indførelsen af ETA-systemet og vil fortsat være separat.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for seychelliske borgere

Seychelliske rejsende skal ansøge om ETA ved hjælp af en onlineformular. Da ETA-systemet er digitalt, vil der ikke være offline-alternativer til rådighed. Ansøgere skal betale et gebyr som en del af ansøgningsprocessen. Dette beløb refunderes ikke og kan betales online med et debet- eller kreditkort.

Når rejsende forbereder sig på deres rejse, bør de konsultere den offentliggjorte liste over ETA-krav. Nogle detaljer er endnu ikke blevet bekræftet, såsom den endelige pris på ETA-applikationen. Andre oplysninger kan ændres, da systemet ikke er færdigudviklet endnu. Generelt vil listen over krav dog give rejsende en idé om, hvad de kan forvente, og hvordan de skal forberede deres ETA-ansøgning. Nogle af kravene omfatter følgende:

– Et gyldigt biometrisk pas udstedt af et af landene på kvalifikationslisten.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– Personlige oplysninger. Dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Formålet med den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Detaljer om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom en adresse, mens du er i landet.
– Et betalingskort eller kreditkort til ETA-ansøgningsgebyret.
– Oplysning om straffeattest, tidligere immigrationsforseelser og medlemskab (tidligere eller nuværende) af forbudte grupper eller organisationer.

En af grundene til, at ETA-systemet bliver indført, er sikkerhed. Rejsende vil blive bedt om at afsløre følsomme oplysninger om deres fortid i et forsøg på at beskytte grænsen. Hvis en ansøger anses for at udgøre en risiko for Storbritanniens sikkerhed, vil deres ansøgning blive afvist.

Ansøgningsskemaet skal være korrekt udfyldt, og gebyret skal være betalt, før en ansøgning kan behandles.

Behandling af UK ETA for seychelliske borgere

Siden digitale rejsetilladelser er blevet indført i andre lande, er de ofte blevet en betingelse for transport. Det samme vil sandsynligvis ske i Storbritannien, så rejsende bliver nødt til at udfylde deres ETA-ansøgning tidligt, så der er tid nok til, at den kan behandles og godkendes, før de begynder deres rejse.

Behandlingstiden for ETA forventes at tage op til 72 timer. Hvis ansøgningen godkendes, har den rejsende nu tilladelse til at rejse ind i Storbritannien. De skal fremvise deres UK ETA for seychelliske statsborgere ved boarding gaten i deres afrejselufthavn og igen ved grænsekontrollen i Storbritannien.

Ansøgninger kan blive afvist. I dette tilfælde har ansøgeren nogle muligheder. Der vil være et ankesystem for afviste ansøgninger. Hvis appellen også afvises, kan den rejsende måske ansøge om et visum i stedet. Det er en meget længere proces og er ikke så enkelt som ETA.

Rejser med UK ETA for seychelliske statsborgere

Når en rejsende fra Seychellerne har en ETA, har de tilladelse til at tilbringe op til seks måneder i Storbritannien. I denne periode kan de ikke arbejde, men de kan tilmelde sig en uddannelse, hvis de ønsker det. Inden for Storbritannien er der fire konstituerende lande, herunder England, Wales, Skotland og Nordirland. ETA-indehavere kan bevæge sig frit mellem disse områder. De har dog ikke tilladelse til at rejse ind i Republikken Irland, som er et uafhængigt land.

ETA er kun gyldig i Storbritannien. Da Storbritannien ikke er medlem af EU eller en del af Schengen-frihandelszonen, har ETA ingen juridisk status i andre europæiske lande. Seychelliske rejsende, der gerne vil besøge andre dele af Europa, skal undersøge de relevante indrejsekrav, før de begynder deres rejse. EU er i øjeblikket i gang med at udvikle sin egen digitale rejsetilladelse, ETIAS, som forventes at træde i kraft på nogenlunde samme tid som Storbritanniens ETA.