Din komplette guide til UK ETA for Saint Lucian-borgere

I 2024 vil Storbritanniens nye ETA-system blive indført. Dette rejsetilladelsesprogram skal erstatte den nuværende visumfritagelsesordning og vil påvirke rejsende fra mange forskellige lande, herunder Saint Lucia. Læs videre for at få en komplet guide til den nye ETA, herunder hvordan du ansøger om den, hvad du kan forvente af det nye system, og alt hvad du skal vide, før du rejser.

Hvad er den britiske ETA for borgere fra Saint Lucian?

Erfarne rejsende kender måske allerede USA’s ESTA eller Canadas ETA, som er programmer, der har inspireret Storbritanniens nye ETA-ordning. Disse systemer skaber digitale rejsetilladelser, som giver regeringen større kontrol og overblik over, hvem der rejser ind i landet. Det er med til at skabe større sikkerhed ved grænsen. UK ETA, som står for Electronic Travel Authorisation, er et initiativ i en større regeringsplan om at digitalisere landets grænser. Det skal erstatte Storbritanniens nuværende visumfritagelsessystem.

ETA fungerer som en digital rejsetilladelse snarere end et visum. ETA-indehavere har tilladelse til at rejse ind i Storbritannien og kan blive i landet i op til seks måneder. ETA erstatter ikke visa. Rejsende, der har brug for et visum for at komme ind i Storbritannien – for eksempel dem, der kommer til landet for at arbejde – vil stadig have brug for et, når det nye ETA-system træder i kraft. ETA-ansøgningen er meget enklere end en visumansøgning og kan udfyldes online.

Hvordan vil rejsende fra Saint Lucian blive påvirket?

Storbritannien har visumfritagelsesordninger med 92 lande. Denne liste omfatter medlemmerne af Commonwealth of Nations, såsom Saint Lucia. Som følge heraf behøver rejsende fra Saint Lucia i øjeblikket ikke andet end deres pas for at rejse ind i Storbritannien og skal ikke ansøge om yderligere dokumentation. ETA-programmet vil ændre dette. I fremtiden skal borgere i Saint Lucia have en ETA ud over deres pas, hvis de vil rejse til Storbritannien.

Som medlem af Commonwealth har Saint Lucia en stærk forbindelse til Storbritannien, og det er almindeligt at rejse mellem de to lande. Rejsende fra Saint Lucia har en række forskellige grunde til at komme til Storbritannien. Disse årsager kan omfatte følgende:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Studieforløb
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

Den britiske ETA for Saint Lucian-borgere dækker alle årsagerne på denne liste. Der er en enkelt ansøgningsformular, som rejsende skal udfylde. Alle skal udfylde det samme ansøgningsskema, uanset årsagen til deres rejse. Med en godkendt ETA kan Saint Lucians opholde sig i Storbritannien i op til seks måneder.

Indførelsen af ETA vil ikke påvirke visumsystemet. Rejsende fra Saint Lucia, som i øjeblikket har brug for et visum, skal derfor stadig ansøge om et. For eksempel er de, der gerne vil bosætte sig permanent i Storbritannien, tilbringe mere end seks måneder der eller arbejde der (uanset om det er i lange eller korte perioder), ikke dækket af ETA og skal ansøge om et visum. Dette er en helt separat proces fra ETA-ansøgningen.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for borgere fra Saint Lucian

ETA-ansøgningsskemaet vil kunne udfyldes online. Da det endelige mål med ETA-programmet er digitaliseringen af Storbritanniens grænser, vil der ikke være nogen offlineversioner af formularen.

Før besøgende planlægger deres rejse, skal de læse den offentliggjorte liste over krav til ETA-ansøgningen. Disse oplysninger kan ændres, da systemet endnu ikke er færdigudviklet. Nogle detaljer, såsom prisen på ETA-ansøgningsgebyret, mangler stadig at blive bekræftet. Selvom disse krav kan ændre sig en smule, giver de stadig rejsende fra Saint Lucia et overblik over, hvad de kan forvente af ETA-systemet. Kravene omfatter:

– Et gyldigt biometrisk pas udstedt af et af landene på kvalifikationslisten.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– Personlige oplysninger. Dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Formålet med den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Detaljer om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom adresse, mens du er i landet.
– Et betalingskort eller kreditkort til ETA-ansøgningsgebyret.
– Afsløring af straffeattest, tidligere immigrationsforseelser og medlemskab (tidligere eller nuværende) af forbudte grupper eller organisationer.

Det sidste punkt er vigtigt ud fra et sikkerhedsperspektiv. Et af formålene med ETA-systemet er at forbedre beskyttelsen af Storbritanniens grænser. Som sådan er sikkerhedsscreening en del af ansøgningsprocessen. Rejsende fra Saint Lucia med tidligere eller nuværende forbindelser til terrororganisationer, bander eller organiseret kriminalitet vil få afslag på deres ansøgninger, hvis de anses for at true Storbritanniens og dets borgeres sikkerhed.

Før en ansøgning kan begynde at blive behandlet, skal den være korrekt udfyldt, og ansøgningsgebyret skal være betalt fuldt ud. Dette gebyr kan betales online med et debet- eller kreditkort.

Behandling af UK ETA for borgere fra Saint Lucian

Flyselskaber og andre transportører forventes at gøre en godkendt ETA til en betingelse for at rejse til Storbritannien. Med dette i tankerne bør rejsende sikre sig, at de udfylder deres ansøgning i god tid, så de har god tid til at få den behandlet, inden de starter deres rejse. De forventes at fremvise en godkendt britisk ETA for Saint Lucian-borgere to gange – først i deres afrejselufthavn og igen, når de går gennem grænsekontrollen ved ankomsten til Storbritannien. En passager, der ikke har en ETA at vise myndighederne, kan blive nægtet retten til at gå om bord.

Det kan tage op til 72 timer at behandle en ETA-ansøgning. Der vil blive indført et ankesystem for afviste ansøgninger. Hvis en appel mislykkes, kan ansøgeren have en ekstra chance, da de måske kan ansøge om et visum til at rejse til Storbritannien. Det er en meget længere og mere kompliceret proces.

Rejser med britisk ETA for borgere fra Saint Lucian

Med en ETA kan en Saint Lucian-borger opholde sig i Storbritannien i op til seks måneder. I denne periode kan de tilmelde sig en uddannelse, men de må ikke arbejde. De kan bevæge sig frit mellem England, Skotland, Wales og Nordirland, de fire lande, der udgør Storbritannien. ETA giver dog ikke tilladelse til at rejse ind i Republikken Irland, som er et uafhængigt land.

Storbritannien er ikke med i EU eller det fælles rejseområde Schengen, og ETA’en er ikke gyldig i andre lande. Saint Lucians, der ønsker at besøge andre europæiske lande, skal konsultere de relevante indrejsekrav. Den Europæiske Union er i øjeblikket ved at udvikle sit eget elektroniske rejsetilladelsessystem, kendt som ETIAS.