Introduktion til UK ETA for barbadiske borgere

Fra 2024 vil alle, der planlægger at rejse til Storbritannien, være omfattet af det nye ETA-system. Ansøgning om ETA skal ske inden rejsen, og systemet gælder universelt, hvilket inkluderer rejsende, der i øjeblikket er kvalificeret til visumfritagelse. Her giver vi information om, hvordan folk fra Barbados, der ønsker at besøge Storbritannien, vil blive påvirket af ETA, og hvordan man ansøger om en britisk ETA for barbadiske borgere.

Hvad er den britiske ETA?

I lighed med USA’s ESTA og Canadas ETA-systemer vil Storbritanniens ETA-program (Electronic Travel Authorisation) være helt på plads ved udgangen af 2024 takket være ændringer i den britiske regerings Nationality and Borders Bill. Under denne nye lovgivning vil alle britiske grænser blive digitaliseret.

ETA vil fungere som en digital tilladelse, der giver tilladelse til og gør det muligt for besøgende at rejse ind i alle fire lande i Storbritannien: England, Skotland, Wales og Nordirland. Der er i øjeblikket 92 lande, der ikke kræver britisk visum. Listen over ETA-berettigede kan ses her, og den inkluderer Barbados.

Den britiske ETA for barbadiske statsborgere gælder for alle rejseårsager, herunder turisme, besøg hos venner eller familie, forretningsrejser, studier og medicinsk behandling. ETA vil gælde for alle måder at rejse og ankomme til Storbritannien på. Alle indrejsehavne vil have det digitale system på plads – lufthavne, søhavne og Eurostar-toghavne.

Hvordan vil det nye system påvirke barbadiske borgere?

Før ETA blev indført, behøvede borgere fra Barbados, der opfyldte kravene til standardbesøgende, ikke visum for at rejse ind i Storbritannien, da det er et Commonwealth-land. Fra 2024 vil den visumfri adgang reelt blive afskaffet, og barbadiere vil skulle ansøge om en ETA. Som med visumfri adgang gives UK ETA til barbadiske statsborgere for en periode på seks måneder. For rejser af mere end seks måneders varighed kræves et visum i henhold til de eksisterende krav.

Hvad er ansøgningsprocessen for en ETA?

Selv om oplysningerne om det nye ETA-system endnu ikke er endeligt fastlagt, har regeringen offentliggjort forskellige oplysninger og nogle overordnede retningslinjer. To områder, der bekymrer rejsende fra Barbados, er berettigelse og ansøgningsprocessen.

Det er blevet bekræftet, at Barbados er et af de lande, der kan komme i betragtning, og alle besøgende fra Barbados skal have en ETA. Der kan stadig ske ændringer, men det forventes, at ansøgningsprocessen for en britisk ETA for barbadiske statsborgere vil være helt digital. Det betyder, at alle ETA-ansøgninger skal foretages online. Der findes ingen papirbaserede alternativer. Det anbefales, at rejsende har alle deres oplysninger ved hånden, før de begynder at udfylde formularen, sammen med et debet- eller kreditkort til at betale gebyret.

Hvad kræves der for en UK ETA?

De krævede oplysninger vil omfatte følgende:

– Et gyldigt biometrisk pas udstedt af et af 92 støtteberettigede lande
– Et nyere digitalt pasfoto
– Personlige oplysninger
– Fulde navne
– Fødselsdato
– Bopælsadresse
– Pasoplysninger
– Kontaktnummer
– Land for udstedelse
– Dato for udstedelse
– Oplysninger om ansættelse
– Navn på arbejdsgiver
– Arbejdsgiverens adresse
– Arbejdsgiverens kontaktoplysninger
– Rejseoplysninger
– Formål med besøget
– Adresse, mens du er i landet

Ansøgeren forventes også at afsløre visse oplysninger om sin fortid. Det indebærer at svare på spørgsmål om tidligere immigrationshistorik, straffeattester og tilhørsforhold til eller medlemskab af forbudte grupper. Sidstnævnte oplysninger vil blive tjekket mod nationale og internationale databaser, som bruges af den britiske regering og grænsestyrkerne. Hvis en ansøger anses for at udgøre en trussel eller sikkerhedsrisiko for Storbritannien, vil en ETA blive afvist.

Hvordan behandles ansøgningen?

Når formularen er udfyldt, skal ansøgeren betale et ikke-refunderbart gebyr – betalingskort og kreditkort accepteres. Ansøgninger uden betaling vil ikke blive behandlet. Den anslåede behandlingstid er mellem 48 og 72 timer.

Da en ETA vil være en juridisk nødvendighed, skal ansøgninger om en britisk ETA for barbadiske statsborgere indgives i god tid for at give mulighed for behandling. Der er ingen garanti for, at en ETA bliver bevilget, og hvis en ansøgning bliver afvist, kan der være en appelproces. Alternativt er der mulighed for at ansøge om et visum via en meget længere proces.

Hvordan vil en ETA påvirke indrejseprocessen?

Når en ETA er godkendt, udstedes den som en digital tilladelse, der er knyttet til et pas. Detaljer om ETA’er vil blive registreret i databasen Advanced Passenger Information. Transportørerne vil fortsat være ansvarlige for at sikre, at deres passagerer har gyldig tilladelse til at rejse ind i Storbritannien, før de påbegynder deres rejse.

Passagerer, der ikke kan fremvise en godkendt ETA, kan blive forhindret i at gå om bord på et fly, en båd eller et tog. Ved ankomsten til Storbritannien vil ETA’en blive kontrolleret af grænsemyndighederne. Indrejse kan stadig nægtes, hvis myndighederne mener, at den rejsende ikke er tilladt i henhold til britisk lov.

Hvad er den tidsperiode, en ETA dækker?

En UK ETA er gyldig i 180 dage fra udstedelsesdatoen, medmindre det pas, den er knyttet til, udløber i løbet af den seks måneders periode. Ingen har lov til at blive længere end til udløbet af deres pas, heller ikke selvom de har en gyldig ETA. Hvis en ETA udløber under besøget, kræves der ligeledes en ny ETA, for at besøget kan fortsætte.

For at forlænge et besøg ud over ETA-gyldighedsperioden kræves et visum. Afhængigt af omstændighederne kan den rejsende være nødt til at vende tilbage til sit hjemland for at ansøge om visum. I løbet af de seks måneder er der ingen begrænsning på, hvor mange gange man kan besøge Storbritannien, og mens man er i Storbritannien, har ETA-indehaveren fri bevægelighed gennem alle fire lande. Du kan finde flere oplysninger om processen og den britiske ETA for barbadiske statsborgere i afsnittet med ofte stillede spørgsmål.