UK ETA for borgere fra Kiribati

Mens Storbritannien forbereder sig på at implementere sit nye ETA-program, bør rejsende orientere sig om, hvad der ændrer sig. Den gamle visumfritagelsesordning er ved at blive erstattet, hvilket vil påvirke rejsende fra Kiribati, der kommer til Storbritannien. I denne guide kan du finde alle de oplysninger, du har brug for om det nye system, og lære, hvad rejsende til Kiribati skal gøre, før de begynder deres rejse.

Hvad er den britiske ETA for borgere fra Kiribati?

ETA, eller Electronic Travel Authorization, er afløseren for Storbritanniens nuværende system med visumfritagelse. Selvom det er nyt i Storbritannien, minder det meget om eksisterende systemer i andre lande. Rejsende, der kender ESTA-programmet i USA eller ETA i Canada, vil allerede have en idé om, hvad de kan forvente af den britiske ETA.

ETA giver den britiske regering mere information og dermed mere overblik over, hvem der rejser ind i landet. Med det nye system bliver det lettere at identificere sikkerhedsrisici og sortere uønskede besøgende fra, før de får adgang. Det er ikke et visum, og ansøgningsprocessen er meget enklere end en visumansøgning.

Hvordan påvirker ETA rejsende fra Kiribati?

Da Kiribati er et Commonwealth-land og på listen over 92 lande, der har visumfritagelsesordninger med Storbritannien, behøver rejsende fra Kiribati ikke at ansøge om visum, før de rejser. Det nye system vil ikke indføre visumpligt, men det vil betyde, at borgere i Kiribati skal udfylde ETA-ansøgningsformularen, før de begynder deres rejse.

Den britiske ETA for kiribatiske statsborgere udstedes til rejsende, der rejser ind i Storbritannien af en række forskellige årsager. Disse kan omfatte:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Kortvarige kurser eller studieprogrammer
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

Der er en enkelt ETA-ansøgningsproces, som besøgende skal gennemføre; den ændrer sig ikke afhængigt af årsagen til rejsen.

På nuværende tidspunkt kræver nogle kiribatiske statsborgere visum for at rejse ind i Storbritannien. Dette er tilfældet for rejsende, der planlægger at arbejde i Storbritannien, tilbringe mere end seks måneder der eller bosætte sig der permanent. Dette vil ikke blive ændret af det nye system, og disse rejsende vil fortsat skulle have et visum. Visumansøgningsprocessen forbliver uændret, helt adskilt fra det nye ETA-program.

Ansøgning om UK ETA for borgere fra Kiribati

Rejsende fra Kiribati rådes til at konsultere listen over krav til ETA, før de planlægger deres rejse. Det er vigtigt at bemærke, at de nøjagtige detaljer i ETA-programmet kan blive ændret. Indtil systemet er fuldt indført, hvilket forventes at ske inden 2024, er oplysningerne endnu ikke endelige. Ikke desto mindre giver kravene nedenfor de rejsende en idé om, hvad de kan forvente:

– Et gyldigt biometrisk pas fra et land på listen over berettigede lande.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– personlige oplysninger. Dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Årsagen til den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Nogle grundlæggende oplysninger om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom den rejsendes adresse, mens han/hun er i landet.
– Betaling af ETA-ansøgningsgebyret.
– Oplysning om tidligere straffeattest, immigrationsforseelser og medlemskab (tidligere eller nuværende) af en forbudt gruppe eller organisation.

Det sidste punkt på listen er medtaget for at hjælpe med at screene for sikkerhedsrisici. Hvis en rejsende anses for at udgøre en trussel mod Storbritanniens og dets borgeres sikkerhed, vil deres ansøgning blive afvist.

ETA-ansøgningsformularen vil kun være tilgængelig online. Dette er et helt digitalt system, så der vil ikke blive tilbudt papirbaserede alternativer.

Behandling af UK ETA for borgere fra Kiribati

Det er sandsynligt, at rejseselskaberne vil gøre en godkendt ETA til en betingelse for transport, som mange allerede gør med den amerikanske ESTA og den canadiske ETA. Det betyder, at passagerer, der ikke kan vise personalet deres UK ETA for Kiribati-borgere ved deres afgangsgate, kan blive nægtet boarding.

Med dette i tankerne skal rejsende ansøge om deres ETA, så der er tid nok til, at den kan blive behandlet. Mens de udfylder ansøgningsskemaet, skal de betale et ikke-refunderbart gebyr. Indtil gebyret er betalt fuldt ud, vil ansøgningen blive betragtet som ufuldstændig og vil ikke blive behandlet.

Behandlingstiden for ETA-ansøgningen forventes at tage maksimalt 72 timer. Rejsende bør sikre sig, at de ansøger i god tid. De skal vise en godkendt ETA i deres afrejselufthavn og igen ved ankomsten til Storbritannien, når de passerer grænsekontrollen.

ETA-ansøgninger kan blive afvist af en række forskellige årsager. Hvis det sker, kan ansøgeren vælge at appellere beslutningen. Alternativt kan rejsende være nødt til at ansøge om et visum i stedet. Det er en længere og mere kompliceret proces.

Rejser med UK ETA for borgere fra Kiribati

Når deres ansøgning om ETA er blevet godkendt, har de rejsende tilladelse til at rejse ind i Storbritannien og tilbringe op til seks måneder der. I denne periode kan de bevæge sig frit rundt i landet. Mellem de fire lande, der udgør Storbritannien (England, Skotland, Wales og Nordirland), er der ingen grænsekontrol, så rejsende kan krydse mellem de fire lande, som de vil. Republikken Irland er dog uafhængig. ETA har ingen gyldighed der.

Den britiske ETA er kun gyldig til rejser til og inden for Storbritannien. Da Storbritannien ikke er medlem af Den Europæiske Union eller den fælles Schengen-zone, har ETA’en ingen gyldighed i andre europæiske lande. Rejsende fra Kiribati, der gerne vil besøge mere af Europa, skal sikre sig, at de har de rigtige papirer og opfylder de nødvendige indrejsekrav. Den Europæiske Union er i øjeblikket ved at implementere sit eget elektroniske rejsetilladelsessystem, ETIAS.

Kiribati og Storbritannien

Kiribati er medlem af Commonwealth of Nations efter at have opnået uafhængighed fra Storbritannien i 1979. De to lande har et venskabeligt forhold på grund af deres tidligere forbindelser. Der er ingen direkte fly mellem Kiribati og nogen af Storbritanniens lufthavne, så rejsende må se sig om efter forbindelsesruter.

Kiribatis lille størrelse betyder, at der ikke er et stort kiribatisk samfund i Storbritannien. Ikke desto mindre fortsætter rejsende fra Kiribati med at rejse til Storbritannien af forretnings- og fornøjelsesmæssige årsager.