Komplet guide til den nye britiske ETA for bahamanske borgere

Alle, der rejser til Storbritannien fra 2024 og frem, skal være fortrolige med det nye ETA-system. Dette kommende program vil erstatte det nuværende system med visumfritagelse. Rejsende fra Bahamas skal sammen med besøgende fra mange andre lande ansøge om en ETA, før de rejser ind i landet. I denne guide lærer du, hvordan du gør det, og hvad du kan forvente af det nye system.

Hvad er den britiske ETA for bahamanske borgere?

ETA står for Electronic Travel Authorisation og er et nyt system for Storbritannien. Men det er baseret på eksisterende programmer i andre lande. Det minder især meget om ESTA i USA og ETA i Canada. Den britiske ETA er en del af regeringens program for digitalisering af landets grænser. Når det nye system træder i kraft, vil regeringen kunne føre mere tilsyn med de mennesker, der rejser ind og ud af landet. Det vil skabe en stærkere screeningsproces for rejsende.

Den britiske ETA for bahamanske statsborgere har form af en digital tilladelse. En ETA-indehaver har fået tilladelse til at rejse ind i Storbritannien og kan opholde sig i landet i op til seks måneder. Det er ikke det samme som et visum, og ansøgningsprocessen er meget enklere og hurtigere end en visumansøgning.

Hvordan påvirker ETA borgerne på Bahamas?

Ligesom andre Commonwealth-lande har Bahamas en visumfritagelsesaftale med Storbritannien. Det betyder, at borgere fra Bahamas kan rejse ind i Storbritannien uden visum. Rejsende fra Bahamas vil sammen med rejsende fra en række andre lande blive påvirket af det nye ETA-program. De behøver stadig ikke et visum for at besøge Storbritannien, men de skal ansøge om en ETA.

Den britiske ETA for bahamanske statsborgere udstedes til besøgende, der kommer til landet i en kort periode (mindre end seks måneder) til en række forskellige formål. Disse årsager kan omfatte følgende:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Kortvarige kurser eller studieprogrammer
– Besøg hos venner og familie
– Medicinske behandlinger

Der er undtagelser fra systemet, og nogle bahamanske statsborgere skal ansøge om visum, hvis de skal til Storbritannien. Hvis de ønsker at tilbringe mere end seks måneder i Storbritannien, skal de generelt ansøge om et visum. Det samme gælder, hvis de gerne vil arbejde, mens de er i Storbritannien. Visumansøgningsprocessen er helt adskilt fra ETA.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for bahamanske statsborgere

På nuværende tidspunkt er alle detaljer i ETA-programmet endnu ikke færdigudviklet, og aspekter af systemet kan ændre sig, når startdatoen nærmer sig. Nogle oplysninger er dog blevet frigivet. Det giver de rejsende en idé om, hvad de kan forvente af ETA-ansøgningsprocessen.

Hvis du vil vide mere om systemet, bør du tage et kig på listen over ETA-krav. Alle rejsende, der håber på at komme til Storbritannien, bør være klar på forhånd med disse krav. Nogle af disse ETA-krav omfatter følgende:

– Et gyldigt biometrisk pas fra et land på kvalifikationslisten.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– Personlige oplysninger, som vil omfatte data om fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Årsagen til den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Detaljer om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom en adresse, mens du er i landet.
– Betaling af ETA-ansøgningsgebyret.
– Oplysning om straffeattest, immigrationsforseelser og medlemskab (tidligere eller nuværende) af forbudte grupper eller organisationer.

Det sidste punkt på listen er designet til at hjælpe med at sortere sikkerhedsrisici fra. Rejsende, der anses for at udgøre en trussel mod Storbritanniens og dets borgeres sikkerhed, vil få afslag på deres ETA-ansøgning.

Rejsende skal ansøge om ETA online. Dette er et fuldt digitalt system, så der vil ikke være papirbaserede alternativer til rådighed.

Behandling af UK ETA for bahamanske borgere

Før en ETA-ansøgning kan behandles, skal ansøgeren betale et gebyr. Dette beløb refunderes ikke og skal betales fuldt ud. Når den er betalt, og ansøgningsskemaet er udfyldt, går ansøgningen videre til behandlingsfasen.

En ETA kan tage op til 72 timer, før den bliver godkendt eller afvist. Hvis en ansøgning afvises, vil rejsende kunne appellere beslutningen. De skal måske ansøge om et visum i stedet. Det er en længere og mere kompliceret proces, som kan tage betydeligt længere tid.

Det forventes, at transportørerne vil gøre en godkendt ETA til en betingelse for transporten. Derfor bør passagerer sikre sig, at de udfylder deres ansøgning i god tid, før de rejser. Hvis de ikke kan fremvise en godkendt ETA, når de er i den afgående lufthavn, kan de blive nægtet boarding.

Rejser med britisk ETA for bahamanske statsborgere

Når en rejsende har fået godkendt sin ETA-ansøgning, har vedkommende tilladelse til at opholde sig i Storbritannien i op til seks måneder. De kan ikke arbejde i landet. Storbritannien består af fire konstituerende lande: England, Skotland, Wales og Nordirland. En ETA-indehaver kan rejse frit mellem disse fire lande og bruge det transportmiddel, han eller hun foretrækker. ETA omfatter ikke Republikken Irland, som er et uafhængigt land.

ETA er kun gyldig for Storbritannien. Bahamiere, der ønsker at besøge andre europæiske lande som en del af deres rejse, bør undersøge de relevante indrejsekrav. Storbritannien er ikke medlem af Den Europæiske Union eller Schengen-zonen. Rejsende opfordres til at læse siden UK ETA FAQ for yderligere oplysninger.

Bahamianere i Storbritannien

Bahamas blev uafhængigt af Storbritannien i 1973. Det er stadig et Commonwealth-land og har et tæt forhold til Storbritannien. Mange bahamiere vælger at besøge Storbritannien på grund af turisme, mens andre kommer for at besøge venner og familie, der har slået sig ned der.