UK ETA for dominikanske statsborgere: Din komplette guide

Siden den britiske regering forlod EU i februar 2020, har den arbejdet hårdt på at digitalisere sine grænser og indføre nye systemer til behandling af rejsevisa. Som en del af denne proces vil Storbritannien snart indføre et nyt elektronisk rejsetilladelsessystem (ETA) for borgere fra visse lande, herunder Den Dominikanske Republik. Den britiske ETA for dominikanske statsborgere vil erstatte det nuværende visumfritagelsesprogram og vil træde i fuld kraft ved udgangen af 2024.

ETA kommer til at ligne de programmer, der allerede findes i andre lande, såsom Canadas eTA og USA’s ESTA. Rejsende fra berettigede lande vil kunne ansøge om en ETA, før de rejser til Storbritannien. ETA giver rejsende mulighed for at blive i Storbritannien i 6 måneder og vil være gyldig for flere indrejser.

Dominikanske statsborgere, der planlægger at rejse til Storbritannien, bør sætte sig ind i det nye ETA-system. Denne guide dækker alt, hvad dominikanske statsborgere har brug for at vide om at ansøge om en britisk ETA, herunder krav til berettigelse, hvordan man ansøger, og hvilke dokumenter de skal indsende. Uanset om du planlægger en ferie eller en forretningsrejse, så sørg for at læse denne guide, før du rejser til Storbritannien.

Hvad er den britiske ETA for dominikanske statsborgere?

Storbritannien har visumkrav for borgere fra mange lande. At få et britisk visum kan tage flere uger eller endda måneder, afhængigt af ansøgerens oprindelsesland. Der er nogle få lande, der er undtaget fra dette krav og ikke behøver at ansøge om visum. Disse lande er på Storbritanniens liste over lande, der er fritaget for visum.

Den Dominikanske Republik er et af disse lande. Fra og med 2023 vil visumfritagelsesprogrammet blive opløst og erstattet af det nye britiske ETA-system. Det betyder, at dominikanske statsborgere, der planlægger at besøge Storbritannien, skal ansøge om en ETA, før de forlader Den Dominikanske Republik. Processen er relativt enkel og kan gøres helt online.

Hvad er kriterierne for at komme i betragtning?

I øjeblikket er der 92 støtteberettigede lande, som alle er fritaget for visum. Indehavere af britiske pas behøver ikke at ansøge om ETA, da de allerede er statsborgere i Storbritannien og har absolut ret til at rejse ind i Storbritannien uden problemer.

Andre grupper af britiske statsborgere, der ikke behøver at ansøge om ETA, omfatter britiske oversøiske statsborgere, britiske undersåtter og britiske beskyttede personer. Irske pasindehavere vil heller ikke skulle have en ETA, da de allerede er berettigede til at rejse ind i Storbritannien under Common Travel Area aftalen. Kriterierne for, hvem der skal ansøge om den britiske ETA, er endnu ikke blevet fastlagt. Borgere i Den Dominikanske Republik skal dog begynde at lægge planer for at ansøge om ETA i 2023.

Hvad er kravene til den britiske ETA for dominikanske statsborgere?

For at være berettiget til den britiske ETA for dominikanske statsborgere skal ansøgere have et biometrisk pas, som er et pas, der indeholder en elektronisk chip med oplysninger om indehaveren. ETA’er er kun gyldige til kortvarige besøg, og ansøgere skal angive deres formål med at besøge Storbritannien, når de ansøger om en ETA. De tre hovedformål med at besøge Storbritannien på ETA er turisme, forretning og transit.

Ansøgere skal have en ren eller næsten ren straffeattest for at få lov til at rejse ind i Storbritannien. Det skyldes, at den britiske regering tager sikkerhed meget alvorligt og ønsker at beskytte sine borgere mod dem, der har en fortid med vold eller kriminalitet. Besøgende kan finde den fulde liste over ETA-krav på denne side.

Ansøgere, der ønsker at arbejde eller opholde sig i Storbritannien i mere end 180 dage, skal også ansøge om et visum. Kravene til et standardvisum er strengere end kravene til et ETA, og processen kan tage mere end 6 uger. Der er andre krav, som ansøgere skal opfylde, når de søger om et normalt visum, såsom at vise, at de har penge nok til at forsørge sig selv under deres ophold i Storbritannien.

Hvordan er ETA-ansøgningsprocessen?

Processen med at ansøge om UK ETA bør være ligetil for de fleste ansøgere. Det første skridt er at besøge den officielle regeringsportal. Derfra skal ansøgerne finde ETA-ansøgningsformularen. Besøgende kan derefter begynde at udfylde formularen sektion for sektion. Hele processen forventes at tage omkring 10 minutter fra start til slut.

Det kan være tidskrævende at udfylde en ansøgning, hvis ansøgeren ikke er forberedt med alle de nødvendige dokumenter og detaljer. For at undgå at bruge unødig tid på ansøgningsprocessen, bør du have følgende ting ved hånden:

1. Et kredit- eller betalingskort med tilstrækkelige midler til at dække ansøgningsgebyret (gebyrets størrelse er endnu ikke fastlagt).
2. Opdaterede kontaktoplysninger (herunder hjemmeadresse, e-mail og mobilnummer).
3. Personlige oplysninger (f.eks. navn og fødselsdato).
4. Kritiske pasoplysninger.
5. Arbejdsoplysninger (herunder arbejdsgiverens navn, adresse og telefonnummer).
6. Gennemsigtighed og ærlighed, når du besvarer spørgsmål om støtteberettigelse.

Hvad sker der, hvis en ansøgning bliver afvist?

Beslutningen om en ETA-ansøgning forventes ikke at tage mere end 5 arbejdsdage, så hvis det har taget længere tid end det, kan der have været en forsinkelse med behandlingen af ansøgningen. I de fleste tilfælde vil beslutningen blive meddelt inden for de 72 timer. Hvis årsagen til afslaget ikke umiddelbart er klar, kan ansøgeren kontakte kundeservice for at få flere oplysninger.

En ansøgning kan blive afvist på grund af fejl eller mangler i dokumentationen. Hvis det er tilfældet, kan ansøgeren muligvis foretage de nødvendige ændringer og indsende ansøgningen igen. Der er ingen garanti for, at en revideret ansøgning vil blive accepteret, så ansøgere kan også overveje at søge om et almindeligt visum. Denne proces er normalt mere tidskrævende og kompliceret, men det kan være den eneste mulighed, hvis en ETA ikke er mulig.

Hvorfor indfører den britiske regering ETA-systemet?

Den britiske økonomi drager stor fordel af indgående rejser og turisme, både direkte og indirekte. I 2021 blev det anslået, at internationale besøgende og turister bidrog med 131,5 milliarder pund til den britiske økonomi.

Indførelsen af ETA-systemet er en del af regeringens plan om at øge værdien af indgående turisme. De ekstra indtægter fra ansøgningsgebyret vil blive brugt til at investere i produkter og tjenester, der kan forbedre oplevelsen for besøgende og sætte gang i Storbritanniens økonomi. Dominikanske statsborgere, der planlægger at besøge Storbritannien, kan læse UK FAQ for yderligere oplysninger.

Dominikanere, der besøger Storbritannien på en ETA

Storbritannien er et land fuld af historie, kultur og naturlig skønhed. Fra den travle storby London til de bølgende bakker i det skotske højland er der noget for enhver smag. Besøgende fra Dominica kan udforske verdensberømte vartegn som Buckingham Palace eller nyde landskabet i Lake District og Cornwall. Den britiske ETA for dominikanske statsborgere gør det nemt at tilføje Storbritannien til listen over destinationer, man bare må besøge.