UK ETA for maldiviske borgere: Din komplette guide

Det britiske indenrigsministerium har foretaget drastiske ændringer i den måde, de håndterer grænsekontrol og indvandring på. Deres ønske om at strømline processen og øge synligheden ved grænsen har ført til udviklingen af et nyt britisk ETA-system. Systemet forventes at blive rullet ud i 2023 og være fuldt funktionsdygtigt i slutningen af 2024. I mellemtiden er det vigtigt for dem, der planlægger at rejse til Storbritannien, at forstå, hvordan ETA-systemet vil påvirke deres rejser. Denne guide dækker alt, hvad der er værd at vide om den britiske ETA for maldiviske statsborgere, herunder hvordan man ansøger, hvilke dokumenter man skal bruge og kriterierne for at være berettiget.

Hvad er den britiske ETA for maldiviske borgere?

En ETA er en elektronisk rejsetilladelse. ETA vil blive knyttet elektronisk til den rejsendes pas, og derfor er det nødvendigt, at ansøgerne har et biometrisk pas. Biometriske pas er pas, der indeholder indehaverens biometri – f.eks. fingeraftryk eller iris-scanning – ud over traditionelle oplysninger som navn og fødselsdato.

Det britiske ETA ligner de elektroniske rejsetilladelsessystemer, der bruges af andre lande, såsom Canada (eTA), Australien (ETA) og USA (ESTA). Disse systemer er designet til at strømline rejseansøgningsprocessen og lette indrejse i landet for kvalificerede rejsende fra Maldiverne.

UK ETA’er er gyldige til flere rejser ind i landet over en periode på 6 måneder. ETA’er kan ikke fornyes inde fra Storbritannien. Hvis en rejsende fra Maldiverne ønsker at blive i landet i mere end 6 måneder, skal de ansøge om en anden type visum før deres rejse.

Sådan ansøger du om en britisk ETA for maldiviske borgere

Ansøgning om UK ETA for maldiviske statsborgere skal ske online via den officielle britiske visumhjemmeside. Ansøgningsprocessen er ligetil og tager kun et par minutter at gennemføre. Bemærk, at alle berettigede maldiviske rejsende skal ansøge om ETA uanset alder. Nedenfor er nogle af de oplysninger, som ansøgere bør have ved hånden, før de starter ansøgningsprocessen:

Personlige oplysninger

Ansøgerne skal give nogle personlige oplysninger, såsom deres fulde navn, fødselsdato og køn. Specialtegn er tilladt i navnefeltet, og ansøgere uden et efternavn kan skrive LNU (efternavn ukendt) i efternavnefeltet.

Oplysninger om pas

Dette omfatter ansøgerens statsborgerskabsland, pasnummer, dato for udstedelse af passet og passets udløbsdato. Maldivere, der har flere statsborgerskaber, skal også oplyse dette og give deres andre statsborgerskabers nationale ID-numre og pasnumre.

Kontaktoplysninger

Det omfatter en e-mailadresse, et telefonnummer og en postadresse. Det er afgørende, at disse oplysninger er nøjagtige og opdaterede, da de vil blive brugt til at kommunikere med ansøgere om deres ansøgningsstatus og eventuelle opdateringer af ETA-programmet. Alle berettigede rejsende skal ansøge om ETA uanset alder, men i tilfælde, hvor en mindreårig rejser, kan kontaktoplysningerne være fra en værge eller forælder.

Information om arbejdet

Maldiverne skal give oplysninger om deres nuværende beskæftigelsessituation. Dette inkluderer deres jobtitel og arbejdsgiverens kontaktoplysninger. Den britiske ETA-ansøgning beder om disse oplysninger for at afgøre, om ansøgeren er en ægte turist eller besøgende, og om det er usandsynligt, at vedkommende vil blive for længe.

Spørgsmål om berettigelse

Ansøgerne skal besvare en række spørgsmål for at afgøre, om de er berettigede. Nogle af disse spørgsmål vedrører ansøgerens kriminelle fortid, da den britiske regering er interesseret i at sikre, at kun dem med rene straffeattester får lov til at komme ind i landet.

Andre spørgsmål vedrører ansøgerens helbred, da regeringen ønsker at undgå at give adgang til nogen, der kan udgøre en risiko for folkesundheden. Der er spørgsmål om ansøgerens tidligere immigrationshistorie og historie med brug eller besiddelse af stoffer.

Betalingsoplysninger

Det sidste trin i processen er at foretage en sikker betaling med et debet- eller kreditkort. Ansøgere bør sikre sig, at de er på den rigtige offentlige portal, før de foretager en betaling. Når betalingen er blevet behandlet, vil ansøgningen blive gennemgået inden for et par dage og enten godkendt eller afvist.

Hvis det godkendes, vil ansøgeren modtage en e-mailbekræftelse, og deres ETA vil være gyldig for rejser til Storbritannien i seks måneder – fra udstedelsesdatoen. Hvis der gives afslag, vil ansøgeren også modtage en e-mail med en forklaring på, hvorfor ansøgningen ikke blev godkendt. Rejsende kan forsøge at ansøge om et visum, hvis ETA-ansøgningen afvises.

UK ETA-krav

ETA-kravene kræver, at ansøgere skal:

– har et elektronisk pas;
– ikke opholde sig mere end seks måneder i Storbritannien;
– besøg i forretnings-, turist- eller transitøjemed;
– ikke udgør en trussel mod sikkerheden for mennesker i Storbritannien.

Ansøgerens pas skal også være gyldigt i mindst seks måneder fra den planlagte afrejsedato fra Storbritannien.

Derudover må maldivierne ikke være dømt for kriminalitet eller have planer om at arbejde under deres besøg. At opfylde alle disse krav garanterer ikke, at en ETA vil blive udstedt; det er i sidste ende op til de britiske myndigheders skøn. Men hvis ansøgerne følger ETA-kravene, har de de bedste chancer for at få indrejsetilladelse til Storbritannien.

UK ETA-berettigelse

For at være berettiget til en ETA skal rejsende være fra et af de 92 lande på Storbritanniens ETA-liste. Maldiverne er et af disse lande. Mens alle maldiviske statsborgere skal have en ETA for at rejse til Storbritannien, er der nogle grupper af rejsende, der er undtaget fra dette krav. Disse omfatter britiske pasindehavere og irske pasindehavere. Britiske oversøiske statsborgere og beskyttede personer er også undtaget fra ETA-kravet.

Hvorfor er der brug for den britiske ETA?

Øget omsætning

ETA vil bidrage til at øge indtægterne fra turistsektoren ved at opkræve et mindre gebyr for hver ansøgning. Besøgende fra lande med et højt forbrug som Tyskland, Irland, Spanien og Holland vil kunne besøge Storbritannien og bidrage til landets økonomi. Aktuelle statistikker viser, at turistsektoren genererede 131,5 milliarder pund til den britiske økonomi i 2021. Det anslås, at rejsebranchen skaber to millioner job i Storbritannien. Desuden vil ansøgningsgebyret hjælpe med at kompensere for nogle af de omkostninger, der er forbundet med at behandle e-visumansøgninger.

Forbedret synlighed af grænser

UK ETA vil bidrage til at øge synligheden ved grænserne ved at gøre det lettere for myndighederne at spore de rejsendes ind- og udrejse. Systemet vil også forbedre sikkerheden ved at give myndighederne mulighed for at identificere potentielle trusler på forhånd. I øjeblikket behøver maldiviske statsborgere ikke visum for at rejse ind i Storbritannien, men de vil snart skulle have en ETA. For mere information om den britiske ETA for maldiviske statsborgere, kan rejsende se FAQ-siden.