UK ETA for mauritiske borgere: En komplet guide

Den britiske regering har for nylig meddelt, at et nyt elektronisk rejsetilladelsessystem (ETA) vil blive indført for rejsende, der er fritaget for visum. Systemet, som forventes at være fuldt operationelt i slutningen af 2024, vil kræve, at alle rejsende uden visum får en ETA, før de rejser til Storbritannien. Selvom de fulde detaljer om det nye system ikke er offentliggjort endnu, forventes det, at ansøgningsprocessen vil være relativt enkel, og at de fleste vil kunne få deres ETA online. Læs videre for mere information om UK ETA for mauritiske statsborgere, og hvordan det vil påvirke rejsen.

Hvad er den britiske ETA for mauritiske borgere?

Fra og med 2023 skal alle besøgende, der rejser til Storbritannien fra Mauritius, ansøge om en elektronisk rejsetilladelse. En ETA er en elektronisk lagret registrering af en rejsendes indrejsetilladelse, der er knyttet til vedkommendes pas. Oplysningerne i en ETA omfatter biografiske data, såsom den rejsendes navn, fødselsdato, nationalitet og pasoplysninger.

Der er allerede et par lande, der har lignende godkendelsessystemer på plads, herunder Canada, Australien og USA. Det mauritiske pas ligger på 32. pladsen med hensyn til global mobilitet – det betyder, at mauritiere kan rejse ind i 145 lande, herunder Storbritannien, uden visum eller med visum ved ankomsten. Men når det nye ETA-system er helt på plads, vil ingen mauritiske rejsende få lov til at rejse ind i Storbritannien uden en gyldig ETA – hverken til vands, til lands eller i luften.

Hvor længe vil den britiske ETA for mauritiske borgere være gyldig?

Den britiske ETA for mauritiske statsborgere er gyldig i seks måneder. Gyldigheden begynder at tælle fra den dag, ETA’en udstedes. Dette kan være en stor ulempe for folk, der ikke planlægger at besøge Storbritannien inden for de næste par dage, da deres ophold i Storbritannien vil blive forkortet, afhængigt af hvor mange dage der er tilbage af deres ETA.

Den amerikanske ESTA er gyldig i to år, den australske ETA er gyldig i et år, og den canadiske eTA er gyldig i fem år. Mauritiske rejsende, der ofte besøger disse lande, bør indhente den relevante ETA før deres rejse. De forskellige gyldighedsperioder kan være forvirrende, så det er vigtigt for mauritianere at tjekke kravene i destinations- eller transitlandet før rejsen.

Hvad kan mauritiske borgere gøre i Storbritannien med en ETA?

Mauritiske statsborgere, der ønsker at rejse til Storbritannien for forretning, fornøjelse eller transit, kan ansøge om en ETA. Korttidsstudier på mindre end seks måneder er tilladt på en ETA, men det er ikke tilladt at arbejde. Dem, der ønsker at arbejde i Storbritannien, skal ansøge om det korrekte arbejdsvisum. Forretningsaktiviteter, der er tilladt på en ETA, omfatter deltagelse i forretningsmøder og konferencer, forhandling af kontrakter og deltagelse i handelsmesser eller udstillinger.

Fornøjelsesformål omfatter turisme, besøg hos venner og familie og deltagelse i sports- og kulturbegivenheder. Mauritiske statsborgere, der rejser på en ETA, skal have et gyldigt pas med en udløbsdato på mindst seks måneder. De skal også have penge nok til at forsørge sig selv under deres ophold i Storbritannien. Hvis man rejser i forretningsøjemed, kan det være nødvendigt at fremlægge dokumentation for forretningsaktiviteter i Storbritannien.

UK ETA-krav til mauritiske borgere

Ud over at have et gyldigt elektronisk pas må mauritiske statsborgere ikke have en kriminel fortid eller være anklaget for terrorisme. Derudover må rejsende fra Mauritius ikke tidligere have overtrådt immigrationspolitikken, ikke bare i Storbritannien, men også i andre lande, de har besøgt. ETA-ansøgere skal også have til hensigt at blive i Storbritannien i mindre end seks måneder og udfylde en online-ansøgning. Rejsende skal have en godkendt ETA, før de går ombord på flyet.

Men at opfylde alle disse krav garanterer ikke indrejse i Storbritannien. En grænsebetjent kan undersøge sagen yderligere, hvis de er bekymrede for en rejsendes hensigter, eller hvis de mener, at en besøgende udgør en risiko for den offentlige sikkerhed. Yderligere kontrol eller undersøgelser kan forsinke processen med at komme ind i Storbritannien, så rejsende rådes til at samarbejde og afsætte ekstra tid ved grænsen.

UK ETA-berettigelse for mauritiske borgere

Mauritius er allerede blandt de 92 lande, der er berettiget til ETA-programmet. Mauritiske statsborgere, der har mere end én nationalitet, skal dog angive deres andre nationaliteter. Derudover skal de oplyse deres pas og ID-numre udstedt af disse nationaliteter, da de britiske myndigheder har brug for et omfattende register over den rejsendes identitet og nationalitet.

UK ETA-ansøgningsproces

Den britiske ETA-ansøgning foregår udelukkende online, hvilket gør det nemt at ansøge om indrejse i Storbritannien. Hele processen kan gennemføres på blot et par minutter, og når ansøgningen er indsendt, vil der normalt blive meddelt en afgørelse inden for et par arbejdsdage. For at kunne udfylde ansøgningen skal rejsende fra Mauritius give nogle grundlæggende personlige oplysninger og pasoplysninger. Dem, der stadig bruger et traditionelt pas, skal først ansøge om et biometrisk pas hos det relevante mauritiske agentur.

Ansøgere skal også give oplysninger om deres nuværende arbejdssituation, herunder deres arbejdsgivers kontaktoplysninger. Derudover vil ansøgerne blive stillet en række spørgsmål for at afgøre, om de er berettigede til ETA. Eksempler på disse spørgsmål er, om de nogensinde er blevet dømt for en forbrydelse eller har nogen medicinske tilstande, der kan kræve særlig opmærksomhed. At besvare disse spørgsmål sandfærdigt og præcist er afgørende for at sikre en vellykket ansøgningsproces.

Hvor meget koster det britiske ETA-ansøgningsgebyr?

Omkostningerne ved UK ETA-ansøgningsgebyret er endnu ikke fastlagt. Men da ingen ansøgninger vil blive indsendt uden betaling af det korrekte gebyr, vil et kredit- eller betalingskort være påkrævet. Når betalingen er gennemført, går ansøgningen ind i gennemsynsfasen. Hvis oplysningerne mangler eller er unøjagtige, vil ansøgningen blive afvist. Ansøgere kan ansøge igen eller ansøge om et visum i stedet.

Hvor mange rejsende vil blive påvirket af det britiske ETA-system?

Det britiske ETA-system anslås at påvirke 30 millioner rejsende årligt. Men påvirkningen vil være mild, da ansøgningsprocessen vil foregå online og blive godkendt eller afvist inden for få dage. Med en ETA får rejsende lov til at rejse ind i Storbritannien flere gange inden for seks måneder. De fire britiske lande, som besøgende kan udforske med ETA, er England, Skotland, Wales og Nordirland.

Kan rejsende skifte til et britisk visum efter at være rejst ind i Storbritannien på en ETA?

Nej, det er ikke muligt. Rejsende fra Mauritius, der ønsker at opholde sig i Storbritannien i mere end seks måneder, skal ansøge om det relevante visum, før de går ombord på flyet. Når man er i Storbritannien, kan man ikke forny en ETA, der er udløbet. De, der overskrider deres ETA, kan blive idømt bøder og udvisning. Rejsende fra Mauritius opfordres til at læse UK ETA FAQ for yderligere information.