Storbritannien opdaterer ETA-regler og -processer for at tilpasse dem til immigrations- og visumregler

| september 27, 2024
Storbritannien opdaterer ETA-regler og -processer for at tilpasse dem til immigrations- og visumregler
Billede venligst udlånt af Freepik

Den britiske regering har for nylig annonceret betydelige ændringer i reglerne og processerne for det elektroniske rejsetilladelsessystem (ETA).

Opdateringerne har til formål at stramme Storbritanniens grænsekontrolprocesser og tilpasse ETA-reglerne til bredere immigrationsstandarder.

Ændringerne påvirker rejsende uden visum og deres mulighed for at ansøge om og få en digital rejsetilladelse.

Seema Malhotra, Storbritanniens minister for migration og statsborgerskab, sagde, at opdateringerne gør “systemet klarere og mere konsekvent for ansøgere.”

Den sikrer, at “personer, der ikke opfylder kravene, bliver undersøgt yderligere, før de får lov til at rejse til Storbritannien.”

Grundlæggende ændringer af ETA-regler og -processer

Det britiske indenrigsministerium har foretaget betydelige opdateringer af ETA-reglerne, og hvordan de behandler ETA-ansøgninger.

Ændringerne har til formål at tilpasse ETA-reglerne og -processerne og være i overensstemmelse med immigrations- og visumprocesserne.

De omfatter mere kontrol med dem, der har overskredet deres visum, brug af et nationalt pas og afklaring af egnethedsgrunde.

Overstayers står over for mere kontrol

Overstayers er personer, der bliver i Storbritannien ud over den tid, de har lov til at blive.

Før ændringen kunne en overstayer, der frivilligt forlod Storbritannien uden regeringens hjælp, stadig ansøge om en ETA uden yderligere kontrol. Opdateringen ændrer dette.

ETA-ansøgninger er nu på linje med de strengere regler for besøgsvisum. Varigheden og omstændighederne ved en overskridelse af opholdstiden vil ikke blive taget i betragtning i beslutningen.

Det betyder, at regeringen vil vurdere, om en person, der tidligere har opholdt sig for længe i landet, stadig kan kvalificere sig til en ETA.

Denne ændring har til formål at forhindre gentagne ophold. Den udsætter også dem, der har overtrådt immigrationslovene, for større kontrol, før de rejser ind i Storbritannien igen.

Obligatorisk brug af nationalt pas

ETA-ansøgere skal nu også ansøge om rejsetilladelse ved hjælp af et nationalt pas.

De, der har et andet rejsedokument end et nationalt pas, skal ansøge om et besøgsvisum i stedet for en ETA.

Dette tilpasser ETA-reglerne til visumreglerne. Immigrationsreglerne siger, at rejsende kun kan bruge nationale pas til at ansøge om indrejse i Storbritannien.

Nye grunde til ETA-egnethed

Storbritannien opdaterer ETA-regler og -processer for at tilpasse dem til immigrations- og visumregler
Billede venligst udlånt af rawpixel.com via Freepik

I henhold til de nye regler vil personer, der tidligere er blevet nægtet visum eller indrejse til Storbritannien som besøgende, blive nægtet en ETA.

De kunne kun ansøge om en ETA, hvis de fik et visum eller en gyldig tilladelse efter det første afslag, og det blev ikke annulleret.

Det sikrer, at alle, der tidligere blev anset for ikke at være ægte besøgende, ikke kan få en ETA. I stedet skal de ansøge om et visum.

Den nye regel giver også myndighederne mulighed for at afvise en ETA, hvis ansøgeren har fået tilbagekaldt sin tidligere ETA.

Dette gælder uanset, om ETA-annulleringen var baseret på berettigelse eller ej. Et eksempel er, når en rejsende med en ETA bliver afvist ved den britiske grænse.

Uden denne bestemmelse kunne personer ansøge om en ny ETA og forsøge at vende tilbage til Storbritannien. Den nye regel forhindrer dette misbrug af ETA’er.

Ændringen sikrer, at en person, hvis ETA bliver annulleret, eller en person, der bliver afvist ved grænsen, ikke kan ansøge om en ETA igen.

I stedet skal de ansøge om et visum, hvilket indebærer strengere kontrol for at bekræfte, at de opfylder de britiske indrejsekrav.

Udvidelse af ETA til alle borgere uden visum

I øjeblikket skal statsborgere fra lande som Qatar, Kuwait, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater allerede have en ETA for at rejse til Storbritannien.

Senest den 8. januar 2025 skal alle visumfrie statsborgere fra lande uden for Europa, der rejser til Storbritannien, have en ETA før deres rejse.

Ikke-europæiske statsborgere, som ikke behøver visum for at komme til Storbritannien, kan begynde at ansøge om en ETA den 17. november 2024.

På den anden side skal europæere have en ETA for at besøge Storbritannien fra 2. april 2025. De kan begynde at ansøge om en ETA fra den 5. marts 2025.

ETA-ordningen, som ligner dem, der bruges af USA og Australien, har til formål at forbedre grænsesikkerheden.

Det giver regeringen mulighed for at forhåndsscreene og undersøge rejsende, hjælpe med at identificere potentielle risici og reducere forsøg på ulovlig indrejse.

ETA vil hjælpe den britiske regering med at få et omfattende billede af og forståelse for dem, der rejser til Storbritannien.”

Det er obligatorisk for alle rejsende, inklusive spædbørn og børn, uanset om de rejser med fly, til vands eller til lands.

Hvis ETA’en godkendes, giver den mulighed for flere korte rejser i løbet af to år, eller indtil det tilknyttede pas udløber, alt efter hvad der kommer først.

Rejsende kan opholde sig i Storbritannien i op til seks måneder pr. besøg i forbindelse med turisme, familiebesøg, tilladte forretningsaktiviteter og korte studier.

De, der rejser ind i Storbritannien, skal også have en ETA, uanset om de skal igennem grænsekontrollen eller ej.

Ansøgning om ETA

Storbritannien opdaterer ETA-regler og -processer for at tilpasse dem til immigrations- og visumregler
Billede venligst udlånt af Jacqueline Macou via Pixabay

Det er nemt og hurtigt at ansøge om en ETA. Rejsende kan gøre det online på den britiske regerings hjemmeside eller via en smartphone-app, UK ETA App.

Ansøgere skal angive pasoplysninger, kontaktoplysninger og et foto samt besvare et sæt sikkerhedsspørgsmål.

For at indsende deres ETA-ansøgning skal de betale £10 online via kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

De fleste ansøgninger behandles inden for tre arbejdsdage, men beslutninger kan nogle gange komme hurtigere igennem.

Hvis en ETA-ansøgning afvises, skal ansøgeren ansøge om et visum, hvis vedkommende stadig ønsker at rejse til Storbritannien.

Storbritannien skifter til digitale systemer for at styrke grænsesikkerheden og samtidig sikre en brugervenlig ansøgningsproces for rejsende.

Da ETA-udrulningen fortsætter, bør rejsende gøre sig bekendt med de nye regler for at undgå potentielle forsinkelser eller komplikationer.