UK ETA for borgere fra Qatar: Din komplette guide

Storbritannien (UK) og Qatar har visumfritagelsesordninger. Det betyder, at rejsende med et Qatari-pas ikke behøver et visum for at besøge England, Wales, Skotland og Nordirland. De behøver kun at få en britisk elektronisk rejsetilladelse (ETA), før de rejser til Storbritannien.

I denne guide finder du alle de oplysninger, du har brug for om den britiske ETA for Qatar-borgere, herunder kravene, ansøgningsprocessen, hvordan systemet fungerer, hvad du kan forvente, når du rejser til Storbritannien, og meget mere.

Hvorfor indføres ETA i Storbritannien for borgere fra Qatar?

ETA-systemet giver den britiske regering mere kontrol og overblik over personer, der rejser ind i landet. Det vil gøre det lettere at afholde illegale indvandrere og organiserede kriminelle grupper fra at rejse ind i Storbritannien. ETA vil også hjælpe med at identificere potentielle trusler mod den nationale sikkerhed, før de ankommer til landet.

Det er også designet til at forbedre grænsekontrollen og strømline immigrationsprocessen for forhåndsverificerede rejsende med lav risiko.

For qatarere giver den britiske ETA fordele, der inkluderer følgende:

 • Det er hurtigt og nemt at ansøge og få en ETA godkendt.
 • Det er mere overkommeligt end det tidligere britiske krav om elektronisk visumfritagelse (EVW) og andre lignende digitale rejsetilladelser, som andre lande har indført.
 • Du skal kun ansøge om en ETA hvert andet år – ikke hver gang du besøger Storbritannien.

Hvordan det britiske ETA-system vil påvirke borgere i Qatar

Qatarer er de første til at nyde godt af Storbritanniens nye digitale rejsetilladelsessystem. Før du bestiller din rejse, skal Qatar-borgere ansøge om og få en godkendt ETA, før de besøger Storbritannien til følgende formål:

 • Korttidsophold på mindre end seks måneder (180 dage) til turisme, kortvarige studier, besøg hos venner og familie samt tilladte forretningsaktiviteter og medicinske behandlinger.
 • Kortvarigt ophold i op til tre måneder (90 dage) på Creative Worker-visumkoncessionen
 • Transit gennem Storbritannien (dvs. flyskift), uanset om man passerer britisk grænsekontrol eller ej.

For at være berettiget til en ETA skal qatarere opfylde følgende betingelser:

 • Være statsborger i et land, der har visumfritagelsesstatus med Storbritannien. Qatar er med på listen over lande, hvis borgere skal have en ETA for at rejse til Storbritannien.
 • Have et biometrisk pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den planlagte afrejsedato fra Storbritannien.
 • Har ikke til hensigt at blive, arbejde eller studere i Storbritannien i mere end seks måneder.
 • Du må ikke have en straffeattest eller tidligere have overtrådt immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder.

Alle rejsende, inklusive børn og babyer, skal have en ETA, før de rejser til Storbritannien. Forældre og værger kan ansøge om en ETA på deres vegne.

Personer, der tidligere har overtrådt immigrationsreglerne, har en straffeattest eller er blevet idømt fængselsstraffe på mere end 12 måneder i Storbritannien eller andre steder, kan blive nægtet en ETA. De kan overveje at få et britisk visum i stedet.

Rejsende, der har brug for et visum for at besøge Storbritannien, er ikke berørt af det nye ETA-system. Qatar-borgere, der planlægger at blive i Storbritannien i mere end seks måneder, arbejde eller bo der permanent, skal stadig have et passende britisk visum.

Krav til britisk ETA for borgere fra Qatar

Qatar-borgere, der er berettiget til en UK ETA, skal forberede følgende ansøgningskrav:

 • Et gyldigt biometrisk pas udstedt af Qatar, hvis borgere ikke behøver et visum for at rejse til Storbritannien på korte ture.
 • Et nyere digitalt pasfoto
 • En gyldig e-mailadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmetode, såsom kredit- eller betalingskort, Apply Pay eller Google Pay

Ansøgning om britisk ETA for borgere fra Qatar

Qatar-borgere kan ansøge online om en britisk ETA via den britiske regerings officielle hjemmeside. Det tager kun et par minutter at udfylde ansøgningsskemaet, og qatarere behøver ikke at besøge konsulater eller visumkontorer.

Gør alle dine krav klar, før du starter ansøgningsprocessen. Nedenfor finder du en trin-for-trin-guide til, hvordan du ansøger om en ETA.

 1. Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien. Sørg for at få billedet og de to linjer med tal og bogstaver med i bunden.
 2. Upload et nyligt pasfoto, eller tag et foto med kameraet på din enhed, hvis den har et. Billeder skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Børn på ni år og derunder behøver ikke at uploade et pasfoto.
 3. Udfyld alle de nødvendige oplysninger. Disse omfatter personlige oplysninger (dvs. navn, fødselsdato), pasoplysninger, ansættelsesoplysninger, hjemmeadresse og kontaktoplysninger. ETA-ansøgningsformularen kræver ikke rejseoplysninger eller økonomiske krav. Qatarer rådes dog til at sikre sig, at deres ophold i Storbritannien højst varer seks måneder, og at de har penge nok til at dække alle rejseudgifter for at undgå problemer.
 4. Besvar spørgsmål om sikkerhed og berettigelse. Som alle andre besøgende i Storbritannien skal qatarske ETA-ansøgere sandfærdigt oplyse om straffeattester, tidligere immigrationsforseelser og enhver tilknytning til eller medlemskab af ulovlige eller illegale grupper eller organisationer.
 5. Betal for den britiske ETA-ansøgning online. En britisk ETA-ansøgning koster 10 pund stykket. For at indsende ansøgningen skal du betale gebyret online med et kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har indsendt din UK ETA online-ansøgning, vil du modtage en bekræftelse via den e-mail, du har angivet.

Tips til at ansøge om en britisk ETA for Qatar-borgere

For at undgå almindelige fejl skal du følge disse retningslinjer for en hurtig og effektiv UK ETA online-ansøgning.

 • Fremvis eller tag tydelige fotos af høj kvalitet af dit pas og dig selv. Sørg for, at billederne overholder specifikationerne for pasfotos og er i fuld farve uden filtre eller effekter.
 • Sørg for, at du angiver korrekte data og er så præcis som muligt. Hvis du giver falske eller forkerte oplysninger eller endda tilbageholder oplysninger, kan det resultere i forsinkelser, eller at din ETA-ansøgning bliver afvist.
 • Tjek på forhånd, om din online betalingsmetode virker, og om du har penge nok til at betale for ETA-ansøgningen online.
 • Sørg for at gennemgå og dobbelttjekke de data, du har angivet i din ETA-ansøgning, før du sender den.

Behandling af UK ETA for Qatar-borgere

Når du har indsendt din UK ETA online-ansøgning, vil systemet krydstjekke de indsendte oplysninger mod flere sikkerhedsdatabaser for at kontrollere, om ansøgeren er berettiget til en ETA.

Det tager normalt tre dage (72 timer) for en ansøger at modtage en beslutning om deres ETA-ansøgning via den angivne e-mailadresse. Mange ansøgere kan modtage deres ETA få minutter efter, at de har indsendt deres ansøgning. Alligevel kan nogle ansøgninger tage længere end tre dage at behandle.

Qatari-rejsende rådes til at ansøge om en ETA, før de bestiller deres rejse til Storbritannien.

Hvis din ETA blev afvist, kan du ansøge igen og betale gebyret igen. Hvis du gør det, skal du sørge for at angive, hvorfor du fik afslag på en ETA i din tidligere ansøgning.

Afslag på UK ETA-ansøgninger betyder ikke nødvendigvis, at ansøgerne har forbud mod at besøge Storbritannien. Qatarer kan ansøge om et britisk visum i stedet. Det er dog mere kompliceret at ansøge om et britisk visum, og det kan tage længere tid, så tilpas dine rejseplaner derefter.

At rejse med en britisk ETA for Qatar-borgere

Den britiske ETA er digitalt knyttet til en persons pas. Det er gyldigt i to år og tillader flere korte besøg på op til seks måneder pr. besøg. Du skal ansøge om en ny ETA efter to år, eller når dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først, for fortsat at kunne rejse ind i Storbritannien.

Afrejse til Storbritannien

At rejse til Storbritannien med det samme Qatari-pas, som du brugte til at udfylde online-ansøgningen, er afgørende for dem med flere pas. UK ETA er et elektronisk dokument, der er knyttet til dit pas, så du behøver ikke at medbringe en fysisk kopi.

Før du går ombord på dit transportmiddel (fly, skib eller tog), vil myndighederne tjekke, om du har det rette rejsetilladelsesdokument ved at scanne dit pas. De vil kun tillade boarding til Qatari-rejsende, der kan fremvise en godkendt britisk ETA eller visum.

Ankomst til Storbritannien

At have en ETA garanterer ikke indrejse i Storbritannien. Ved ankomsten skal Qatar-borgere med en godkendt britisk ETA stadig aflevere deres identitetspapirer til UK Border Force.

Du skal også være forberedt på at vise bevis for videre rejse eller en billet til at forlade Storbritannien inden for seks måneder efter ankomsten. Du skal også være klar til at vise, at du har penge nok til at forsørge dig selv under dit ophold i Storbritannien.

Selv om du har en ETA, kan du stadig blive afvist ved grænsen, hvis du ikke klarer en grænsekontrol eller opfylder andre indrejsebetingelser.

Når først grænsekontrollen er overstået, kan Qatar-borgere med en godkendt ETA frit rejse mellem de lande, der udgør Storbritannien: England, Skotland, Wales og Nordirland.

Inden for Storbritanniens fire konstituerende lande kan Qatars besøgende rejse med forskellige transportformer, såsom tog, færger og lokale fly. Før de går ombord på en færge eller et fly inden for Storbritannien, skal de blot fremvise et ID, som regel et pas eller kørekort.

En britisk ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europæiske lande.

ETA er gyldig til rejser i Storbritannien, men ingen andre steder i Europa. En britisk ETA giver ikke adgang til Republikken Irland og andre europæiske lande. Storbritannien er ikke medlem af Den Europæiske Union eller Schengen Common Travel Zone.

Qatarer, der ønsker at besøge Irland eller andre europæiske lande, skal forhøre sig om landets indrejsekrav, før de bestiller deres rejse. Qatarer skal typisk have visum for at besøge de fleste europæiske lande og skal ansøge om visum, før de forlader Qatar.

For mere information om UK ETA, kan rejsende tjekke ETA FAQ-siden.