Den britiske ETA for schweiziske statsborgere: En omfattende guide

At rejse fra Schweiz til Storbritannien i 2024 vil kræve en rejsetilladelse, da regeringen vil indføre et system til udstedelse af elektroniske rejsetilladelser (ETA). Rejsetilladelsen er rettet mod borgere fra lande, der er fritaget for visum, såsom Schweiz. At få en rejsetilladelse er anderledes end at få et visum, da ETA kun giver tilladelse til at besøge Storbritannien for korte ophold på seks måneder. Læs videre for at finde ud af, hvad den elektroniske rejsetilladelse indebærer, hvilke krav der stilles, og hvordan man får en ETA, før man besøger Storbritannien.

Hvad er den britiske ETA for schweiziske statsborgere?

Den britiske elektroniske rejsetilladelse er en britisk rejsetilladelse, der snart vil være tilgængelig online. Den britiske ETA for schweiziske statsborgere er en del af den tilladelse-til-rejse-ordning, som den britiske regering har indført for at forbedre sit grænsekontrolsystem. Med en godkendt ETA kan borgere fra berettigede lande besøge Storbritannien til forskellige formål uden visum.

I øjeblikket har den britiske regering aftaler med forskellige lande, der gør det muligt for rejsende at krydse Storbritanniens grænser uden visum. Ulempen ved visumfri indrejse i landet er de minimale oplysninger, der registreres ved grænsen om de besøgende. Det gør det udfordrende for grænsemyndighederne at holde styr på antallet af rejsende, der rejser ind eller ud af Storbritannien, og deres immigrationsstatus. Det er også svært at forhindre kriminelle i at udnytte Storbritanniens gæstfrihed. Indførelsen af en elektronisk rejsetilladelse har til formål at udfylde hullerne i det nuværende immigrationssystem.

Rejsende fra lande uden visum er berettigede til rejsetilladelsen. Alle europæiske lande, inklusive Schweiz, er blandt de visumfritagne lande, der opfylder ETA-kriterierne. Den britiske ETA gælder ikke for rejsende, der skal have et britisk visum før afrejse. At få en ETA er dog ikke det samme som at få et visum, da ETA kun giver rejsende tilladelse til at gå ombord på et fly til Storbritannien. Den nye digitale tilladelse bruger samme princip som Canadas ETA-program og ESTA i USA og er designet til at styrke kontrollen og overholdelsen af reglerne ved de britiske grænser.

Hvordan den britiske ETA vil påvirke schweiziske borgere

Schweiz er en del af Den Europæiske Union, og selv med Brexit har schweiziske statsborgere særlig bevægelsesfrihed ind og ud af Storbritannien. Rejsende fra Schweiz falder ind under non-visa aftalen, og rejsende behøver ikke visum for at rejse til Storbritannien. Men når ETA bliver indført, skal schweiziske statsborgere ansøge om en rejsetilladelse for at besøge Storbritannien.

Med en gyldig ETA kan schweiziske statsborgere besøge Storbritannien i op til seks måneder. Schweiziske statsborgere kan ikke arbejde eller åbne en virksomhed med ETA, men de kan opleve Storbritanniens kulturarv og besøge de bedste seværdigheder i landet. Med den britiske ETA for schweiziske statsborgere kan rejsende fra Schweiz deltage i forretningskonferencer og workshops og mødes med kunder.

ETA-indehavere kan besøge Storbritannien med henblik på kortvarige studier eller medicinsk behandling. Rejsende kan også bruge ETA til at besøge familie og deltage i kortvarige arrangementer i landet. For alle andre grunde til at rejse, der kræver et længere ophold i Storbritannien, såsom langtidsstudier eller arbejde i Storbritannien, skal schweiziske statsborgere besøge den britiske ambassade eller konsulat for at ansøge om et visum.

Hvad er kravene til den britiske ETA for schweiziske statsborgere?

Mens alle detaljer for den britiske ETA endnu ikke er færdiggjort, kan rejsende finde adgangskrav for at få en elektronisk rejsetilladelse. Nogle af ETA-kravene til schweiziske statsborgere omfatter følgende:

– Et gyldigt pas: Schweiziske statsborgere skal have et gyldigt pas med biometriske oplysninger for at ansøge om en ETA. Passet skal være gyldigt, og udløbsdatoen skal være mindst tre måneder fra ansøgningsdatoen. Passet skal have et nyligt digitalt foto.
– En aktiv e-mailadresse: Rejsende skal have en aktiv og tilgængelig e-mailadresse for at kunne modtage meddelelser fra ETA-grænsemyndighederne. Ansøgere vil modtage en bekræftelsesmail fra myndighederne.
– Betalingsoplysninger: Under ETA-ansøgningen skal ansøgere betale et ikke-refunderbart behandlingsgebyr. Derfor kræver de et kredit- eller betalingskort for at betale det britiske ETA-behandlingsgebyr.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for schweiziske statsborgere

Rejsende, der opfylder kravene for at få en ETA, kan starte online-ansøgningen. Når ansøgningen er live, skal ansøgerne angive følgende oplysninger:

– Personlige oplysninger: De nødvendige oplysninger omfatter navn, køn og fødselsdato. Ansøgere uden et for- eller efternavn skal angive fraværet af navnet ved at skrive FNU for fornavn ukendt eller LNU for efternavn ukendt, da feltet er obligatorisk.
– Oplysninger i passet: Det schweiziske pas indeholder oplysninger om ansøgerens nationalitet. Ansøgere skal udfylde det pasnummer, de har tænkt sig at bruge til at rejse til Storbritannien, samt udstedelses- og udløbsdato for passet. Hvis en rejsende har andre nationaliteter, skal de oplyse om deres statsborgerskab. Der kræves også oplysning om yderligere pas- og nationale ID-numre, som ansøgeren har.
– Kontaktoplysninger: Mens den obligatoriske kontaktinformation er en e-mailadresse, skal schweiziske borgere angive yderligere kontaktinformation. Ansøgerne skal oplyse deres by, postnummer, hjemmeadresse og mobilnummer. Når der ansøges for en mindreårig, skal ansøgeren angive kontaktoplysninger på forældre og værge. Rejsende, der besøger Storbritannien i forretningsøjemed, skal oplyse deres arbejdsgivers navn, fysiske adresse og telefonnummer.
– Spørgsmål om berettigelse: Ansøgere forventes at besvare de spørgsmål, der stilles for at afgøre, om de er berettigede til den elektroniske rejsetilladelse. For eksempel vil rejsende finde spørgsmål om tidligere immigrationshistorik, der kræver, at de afslører tidligere immigrationsproblemer som visumafslag. Ansøgerne skal også give oplysninger om deres kriminelle fortid, herunder voldelige og ikke-voldelige kriminelle aktiviteter. Enhver historie med brug, besiddelse og distribution af stoffer skal oplyses i ansøgningen. Derudover bør ansøgere give oplysninger om terroraktiviteter og anklager. Spørgsmålene om terrorisme dækker medlemskab, aktiviteter og anklager relateret til terrorgrupper.
– Helbredsrelaterede spørgsmål: Ansøgerne skal besvare sundhedsrelaterede spørgsmål og give oplysninger om tidligere og eksisterende infektioner. Detaljer om vaccinationer og immuniseringer kan også være påkrævet.
– Oplysninger om betaling: Ansøgere skal angive en betalingsmetode for behandlingsgebyret. Med betalingen kan en ETA-ansøgning behandles og godkendes.

Når man har ansøgt om UK ETA for schweiziske statsborgere, skal man vente på, at ansøgningen bliver behandlet inden for 72 timer. Rejsende bør planlægge i overensstemmelse hermed og få en ETA flere dage før de rejser til Storbritannien. Ansøgere med rejseplaner i sidste øjeblik kan dog også få godkendt en ETA. Transportører, der transporterer schweiziske statsborgere fra Schweiz til Storbritannien, skal kontrollere, at de rejsende har en godkendt elektronisk rejsetilladelse inden rejsen. Rejsende fra Schweiz opfordres til at læse UK ETA FAQ-siden for yderligere information.