Din komplette guide til den britiske ETA for emiratiske borgere

I 2022 meddelte Storbritannien, at De Forenede Arabiske Emirater (UAE) ville få visumfritagelsesstatus. Siden da har UAE-borgere i alle syv emirater kunnet rejse til Storbritannien uden visum. Emirater behøver kun en elektronisk visumfritagelse (EVW). Snart vil EVW dog blive erstattet af en elektronisk rejsetilladelse (ETA).

Kend forudsætningerne og ansøgningsprocedurerne for en britisk ETA, få indsigt i, hvordan den fungerer, og forstå, hvad den betyder for emiratier, der rejser til Storbritannien.

Hvorfor UK ETA indføres for UAE-borgere

Den britiske ETA har til formål at digitalisere og forbedre sikkerheden ved den britiske grænse. Målet er at afskrække illegale indvandrere og organiserede kriminelle grupper fra at rejse ind i Storbritannien og identificere potentielle trusler mod den nationale sikkerhed, før de ankommer til landet.

ETA er også designet til at forbedre grænsekontrollen og strømline immigrationsprocessen for forhåndsverificerede rejsende med lav risiko.

For emiratiske borgere giver den britiske ETA fordele, der omfatter følgende:

 • Det er hurtigt og nemt at ansøge og få en ETA godkendt.
 • Det er mere overkommeligt end EVW og andre lignende digitale rejsetilladelser, som andre lande har indført.
 • Du skal kun ansøge om det hvert andet år – ikke hver gang du besøger Storbritannien.

Hvordan det britiske ETA-system vil påvirke emiratierne

I øjeblikket skal borgere i De Forenede Arabiske Emirater have en EVW, hvis de planlægger at rejse til Storbritannien. Snart vil EVW blive erstattet af en elektronisk rejsetilladelse (ETA).

Den elektroniske visumfritagelse (EVW)

En EVW er gyldig til et kort ophold på op til seks måneder til turisme, studier eller medicinsk behandling. De skal have en EVW, hver gang de rejser til Storbritannien. En EVW koster £30 pr. ansøgning.

For at ansøge online om en EVW skal emiratier have et gyldigt pas og give rejseoplysninger, såsom afgangs- og ankomstoplysninger og den adresse i Storbritannien, hvor de vil opholde sig. Rejsende kan ansøge om visumfritagelse så tidligt som tre måneder til 48 timer før deres rejse.

Den 1. februar 2024 vil den britiske regering åbne for ETA-ansøgninger for statsborgere fra De Forenede Arabiske Emirater. ETA vil være obligatorisk for deres rejser til Storbritannien den 22. februar 2024 og derefter.

Den elektroniske rejsetilladelse (ETA)

UK ETA er en billigere, mere effektiv og sikker digital rejsetilladelse. Alle UAE-borgere, der besøger Storbritannien, skal ansøge om og få godkendt en ETA til:

 • Korttidsophold på mindre end seks måneder (180 dage) til turisme, kortvarige studier, besøg hos venner og familie samt tilladte forretningsaktiviteter og medicinske behandlinger.
 • Kortvarigt ophold i op til tre måneder (90 dage) på Creative Worker-visumkoncessionen
 • Transit gennem Storbritannien (dvs. flyskift), uanset om man passerer britisk grænsekontrol eller ej.

For at være berettiget til en ETA skal emiratierne opfylde følgende betingelser:

 • Være statsborger i et land, der har visumfritagelsesstatus med Storbritannien. De Forenede Arabiske Emirater er med på listen over lande, hvis borgere skal have en ETA for at rejse til Storbritannien.
 • Have et biometrisk pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den planlagte afrejsedato fra Storbritannien.
 • Har ikke til hensigt at blive, arbejde eller studere i Storbritannien i mere end seks måneder.
 • Du må ikke have en straffeattest eller tidligere have overtrådt immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder.

Alle rejsende, inklusive børn og babyer, skal have en ETA, før de rejser til Storbritannien. Forældre og værger kan ansøge om en ETA på deres vegne.

Personer, der tidligere har overtrådt immigrationslove, har en straffeattest eller har afsonet en fængselsstraf på mere end 12 måneder i Storbritannien eller et andet land, er muligvis ikke berettiget til at få en ETA. I sådanne tilfælde bør disse personer overveje at ansøge om et visum i stedet.

UAE-borgere, der planlægger at arbejde eller opholde sig i Storbritannien i mere end seks måneder, skal ansøge om et passende britisk visum. Denne proces er anderledes og mere kompliceret end det nuværende EVW-system. Den britiske visumansøgning og -behandling vil forblive uændret, når ETA erstatter EVW-systemet.

Krav til britisk ETA for borgere fra UAE

Når ETA er åben for emiratiske borgere, skal de, der er berettigede til en britisk ETA, forberede følgende ansøgningskrav:

 • Et biometrisk pas udstedt af De Forenede Arabiske Emirater, hvis borgere ikke behøver visum for at rejse til Storbritannien på korte ture.
 • Et nyere digitalt pasfoto
 • En gyldig e-mailadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmetode, såsom kredit- eller betalingskort, Apply Pay eller Google Pay

Ansøgning om ETA i Storbritannien for emiratiske borgere

UK ETA-ansøgninger for UAE-borgere vil være helt papirløse. Det kan gøres online via den britiske regerings officielle hjemmeside uden at besøge konsulater eller visumkontorer.

Det tager kun et par minutter at udfylde ETA-ansøgningen. Sørg for at have alle krav og oplysninger klar, før du starter ansøgningsprocessen. Her er en trin-for-trin-guide til, hvordan emiratier kan ansøge om en ETA.

 1. Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien. Sørg for at få billedet og de to linjer med tal og bogstaver med i bunden.
 2. Upload et nyligt pasfoto, eller tag et foto med kameraet på din enhed, hvis den har et. Det skal være et originalt foto og ikke et screenshot. Billeder skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Børn på ni år og derunder behøver ikke en scanning eller et foto af deres ansigt.
 3. Udfyld alle de nødvendige oplysninger. Disse omfatter personlige oplysninger (dvs. navn, fødselsdato), pasoplysninger, ansættelsesoplysninger, hjemmeadresse og kontaktoplysninger. ETA-ansøgningsformularen kræver ikke rejseoplysninger eller økonomiske krav. Men UAE-borgere rådes til at sikre, at deres ophold i Storbritannien ikke overstiger seks måneder, og at de har penge nok til at dække alle rejseudgifter for at undgå problemer.
 4. Besvar spørgsmål om sikkerhed og berettigelse. Som alle andre besøgende i Storbritannien skal UAE ETA-ansøgere sandfærdigt oplyse om straffeattester, tidligere immigrationsforseelser og enhver tilknytning til eller medlemskab af ulovlige eller illegale grupper eller organisationer.
 5. Betal for den britiske ETA-ansøgning online. En britisk ETA-ansøgning koster 10 pund stykket. For at indsende ansøgningen skal du betale gebyret online med et kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du indsender din UK ETA online ansøgning, vil du modtage en bekræftelse via den e-mail, du har angivet.

Tips til at ansøge om en britisk ETA for UAE-borgere

For at undgå almindelige fejl skal du følge disse retningslinjer for en hurtig og effektiv UK ETA online-ansøgning.

 • Fremvis eller tag tydelige fotos af høj kvalitet af dit pas og dig selv. Sørg for, at billederne overholder specifikationerne for pasfotos og er i fuld farve uden filtre eller effekter.
 • Sørg for, at du angiver korrekte data og er så præcis som muligt. Hvis du giver falske eller forkerte oplysninger eller endda tilbageholder oplysninger, kan det resultere i forsinkelser, eller at din ansøgning bliver afvist.
 • Tjek på forhånd, om din online betalingsmetode virker, og om du har penge nok til at betale for ansøgningen online.
 • Sørg for at gennemgå og dobbelttjekke detaljerne i din ansøgning, før du sender den.

Behandling af UK ETA for emiratiske borgere

Når du indsender din UK ETA online-ansøgning, vil dine oplysninger blive krydsverificeret mod flere sikkerhedsdatabaser for at kontrollere din berettigelse til en ETA.

Når man har indsendt en ETA-ansøgning, kan man forvente at modtage en afgørelse inden for tre dage eller 72 timer. I de fleste tilfælde modtager ansøgerne deres godkendte ETA inden for få minutter efter indsendelsen. Det er dog vigtigt at bemærke, at visse ansøgninger kan tage længere tid end tre dage at behandle.

Ligesom andre statsborgere, der er fritaget for visum, anbefales UAE-borgere at ansøge om deres ETA, før de booker deres rejse til Storbritannien.

Hvis din ETA-ansøgning bliver afvist, kan du ansøge igen og betale gebyret igen. Du skal dog angive årsagen til det tidligere afslag.

Afslag på UK ETA-ansøgninger betyder ikke nødvendigvis, at ansøgerne har forbud mod at besøge Storbritannien. Du kan ansøge om et britisk visum, hvilket kan tage længere tid, så tilpas dine rejseplaner derefter.

Rejser med UK ETA for borgere fra De Forenede Arabiske Emirater

Den britiske ETA er digitalt knyttet til en persons pas. Det er gyldigt i to år og tillader flere korte besøg på op til seks måneder pr. besøg. Du skal ansøge om en ny ETA efter to år, eller når dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først, for fortsat at kunne rejse ind i Storbritannien.

Afrejse til Storbritannien

At rejse til Storbritannien med det samme UAE-pas, som du brugte til at udfylde online-ansøgningen, er afgørende, især for dem med mere end ét pas. Det er et elektronisk dokument, der er knyttet til dit pas, så du behøver ikke at medbringe en papirudskrift af din ETA.

Før du går ombord på dit transportmiddel (fly, skib eller tog), vil myndighederne tjekke, om du har det rette rejsetilladelsesdokument ved at scanne dit pas. De vil kun tillade ombordstigning for emiratiske rejsende, der kan fremvise en godkendt britisk ETA eller visum. Personer, der stadig venter på en afgørelse om deres ansøgning, får ikke lov til at gå om bord.

Ankomst til Storbritannien

En ETA garanterer ikke indrejse i Storbritannien. Ved ankomsten skal statsborgere fra De Forenede Arabiske Emirater med en godkendt ETA i Storbritannien stadig aflevere deres identitetspapirer til de britiske grænsemyndigheder.

Sørg for, at du har dokumentation for dine videre rejseplaner, eller at du har en billet til at forlade Storbritannien inden for seks måneder efter ankomsten. Derudover skal du kunne bevise, at du har tilstrækkelige midler til at forsørge dig selv under dit ophold i Storbritannien.

Selv om du har en ETA, kan du stadig blive afvist ved grænsen, hvis du ikke klarer en grænsekontrol eller opfylder andre indrejsebetingelser.

Ingen grænsekontrol adskiller Storbritanniens fire konstituerende lande: England, Skotland, Wales og Nordirland. Emiratiske rejsende med en godkendt ETA, der har passeret grænseagenturet ved indrejse, kan frit bevæge sig mellem dem.

UAE-borgere i Storbritannien kan bruge forskellige transportformer, såsom tog, færger og lokale fly. Før de går ombord på en færge eller et fly inden for Storbritannien, skal de blot fremvise et ID, som regel et pas eller kørekort.

En britisk ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europæiske lande.

ETA er gyldig til rejser i Storbritannien, men ingen andre steder i Europa. Det giver ikke adgang til Republikken Irland og andre europæiske lande. Storbritannien er ikke medlem af Den Europæiske Union eller Schengen Common Travel Zone.

Emiratiske statsborgere, der planlægger at besøge andre irske eller europæiske lande, skal forhøre sig om deres destinations indrejsekrav og sikre sig, at de opfylder dem, før de bestiller deres rejse. UAE-borgere skal typisk have et visum for at besøge de fleste europæiske lande og skal ansøge om et, før de forlader UAE.

For mere information om UK ETA, kan rejsende tjekke ETA FAQ-siden.