Din komplette guide til den britiske ETA for mikronesiske borgere

Hvis du har planer om at besøge Storbritannien fra 2024 og frem, skal du kende til det kommende britiske elektroniske rejsetilladelsessystem. Rejsende, der i øjeblikket kvalificerer sig til visumfritagelsesprogrammet, skal ansøge om en ETA, før de går ombord på et fly til Storbritannien. Denne guide forklarer, hvordan den nye ETA i Storbritannien vil påvirke folk, der rejser fra Mikronesien og ønsker at besøge Storbritannien. Den giver også råd om, hvordan mikronesiske statsborgere kan få en ETA i Storbritannien.

Hvad er den britiske ETA for mikronesiske borgere?

Det nye britiske ETA-system er en vigtig del af den britiske regerings plan om at skabe verdens mest effektive system for lovlig indvandring og grænsekontrol. Det digitale system vil være på plads inden udgangen af 2024 og vil følge de samme principper som ETA-programmet i Canada og det amerikanske ESTA. Den britiske ETA er ikke det samme som et visum. Med en meget enklere ansøgningsproces fungerer ETA som en digital tilladelse. Det giver besøgende fra udlandet tilladelse til at rejse ind i Storbritannien.

Der er i øjeblikket 92 lande, der ikke kræver visum for indrejse til Storbritannien. Rejsende fra disse lande kan ansøge om UK ETA, hvis de planlægger at besøge landet i mindre end seks måneder. Besøgende, der rejser på ETA, må ikke arbejde, mens de er i landet. Gyldige grunde til at besøge Storbritannien under programmet omfatter turisme, studieophold, besøg hos familie/venner, rejser til medicinsk behandling eller indrejse i Storbritannien i forretningsøjemed.

Hvad betyder det nye system for mikronesiske borgere?

Mikronesien er et af de 92 lande i verden, der er en del af det nuværende visumfritagelsesprogram for Storbritannien. Indehavere af mikronesiske pas har kunnet rejse til Storbritannien uden visum. Det vil fortsat være tilfældet, men de skal nu ansøge om UK ETA, hvis de ønsker at rejse ind i Storbritannien.

Med en gyldig britisk ETA kan mikronesiske statsborgere rejse ind i Storbritannien for ophold på op til seks måneder. Selvom de ikke er berettiget til at arbejde, kan de tilmelde sig kurser. Mikronesiske statsborgere, der ønsker at tilbringe længere tid i Storbritannien, eller som ønsker at arbejde i landet, skal ansøge om et visum separat.

Sådan ansøger du om ETA i Storbritannien for mikronesiske borgere

Ikke alle oplysninger om den nye britiske ETA er blevet færdiggjort endnu, men regeringen har frigivet oplysninger om ETA-berettigelse. Borgere fra de 92 lande, der i øjeblikket er med i visumfritagelsesprogrammet, skal ansøge om en ETA, og Mikronesien er et af disse lande.

En liste over ETA-krav er blevet offentliggjort, men kan blive ændret, før information om systemet er færdiggjort. Denne liste giver information om, hvad ETA-ansøgere kan forvente af processen.

Borgere fra Mikronesien skal udfylde ETA-ansøgningen online. Systemet er udelukkende digitalt. Der findes ingen papirbaserede alternativer. Rejsende bør have alle de nødvendige oplysninger klar, før de udfylder formularen. Disse oplysninger omfatter:

– Et nyere digitalt pasfoto.
– Et gyldigt biometrisk pas, der er udstedt af et land på listen.
– Personlige oplysninger, der omfatter kontaktoplysninger, fødselsdato og oplysninger om beskæftigelse osv.
– Et debet-/kreditkort til betaling af UK ETA-ansøgningsgebyret.
– Årsagen til den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Detaljer om rejsen, herunder en adresse, mens du er i Storbritannien.

Ansøgere fra Mikronesien vil blive bedt om at give oplysninger om deres fortid. Dette omfatter afsløring af eventuelle tidligere straffeattester eller tidligere medlemskab af en forbudt organisation/gruppe. De skal også afsløre, om de tidligere har begået lovovertrædelser i forbindelse med immigration. Disse data vil blive brugt af immigrationsmyndighederne til at afgøre, om ansøgeren skal betegnes som en sikkerhedsrisiko for Storbritannien. Alle ansøgere, der anses for at udgøre en fare for sikkerheden for indbyggerne i Storbritannien, vil få afslag på deres ansøgning.

Hvordan behandles den britiske ETA for mikronesiske borgere?

Alle ETA-ansøgere skal betale et ikke-refunderbart gebyr med kredit- eller betalingskort, før deres ansøgning kan behandles. Når ansøgningen er udfyldt, og gebyret er betalt, starter behandlingstiden. ETA-behandling kan tage op til 72 timer.

Rejsende fra Mikronesien skal have deres ETA godkendt, før de kan rejse ind i Storbritannien. Ansøgninger skal indsendes i så god tid, at de kan behandles inden afrejsen. Hvis en ansøger får afslag på sin ETA, kan vedkommende appellere afgørelsen eller ansøge om et visum. Det er en meget længere proces.

Alle rejsende, der kommer fra Mikronesien til Storbritannien, skal have en ETA, uanset hvilken type rejse de planlægger. Det er påkrævet, uanset om den rejsende ankommer til Storbritannien med fly, tog, bil eller færge. Derfor bør rejsende sikre sig, at deres ETA er godkendt, før de påbegynder deres rejse til Storbritannien.

Alle transportører forventes at sikre, at de rejsende har en ETA som en betingelse for deres transport. Mikronesiske statsborgere på vej til Storbritannien skal vise deres godkendte ETA, når de ankommer til deres lufthavn, station eller havn. Manglende fremvisning af en ETA kan være grund til at nægte boarding. Når en rejsende ankommer til Storbritannien, skal de igen vise en godkendt ETA, der er knyttet til deres biometriske pas.

Rejser med UK ETA for mikronesiske borgere

De lande, der udgør Det Forenede Kongerige, er England, Wales, Skotland og Nordirland. Et gyldigt britisk ETA giver mikronesiske borgere total bevægelsesfrihed mellem disse konstituerende lande.

Mikronesiske borgere i Storbritannien

Mikronesien er et land med mere end 116 millioner indbyggere. Borgerne rejser til Storbritannien af en række forskellige årsager, herunder turisme, videregående uddannelse og forretning. Rejsende fra Mikronesien, der ønsker at finde ud af flere detaljer om det indkommende program, bør konsultere den officielle ETA FAQ-side.