Din komplette guide til den britiske ETA for omanske borgere

UK ETA for omanske borgere: Hvad du har brug for at vide

Storbritannien meddelte i 2022, at Oman ville få visumfritagelsesstatus sammen med andre medlemslande i Golfstaternes Samarbejdsråd. Siden da har omanske statsborgere kunnet rejse til Storbritannien uden visum. De behøver kun en elektronisk visumfritagelse (EVW). Snart vil EVW dog blive erstattet af en elektronisk rejsetilladelse (ETA).

Lær om berettigelse, krav og ansøgningsprocedurer for en britisk ETA for omanske statsborgere, og hvordan det vil påvirke rejsende fra Oman til Storbritannien.

Hvorfor indføres UK ETA for omanske statsborgere?

UK ETA er en del af et bredere regeringsinitiativ til at digitalisere grænserne og forbedre sikkerheden. Det nye digitale rejsetilladelsessystem giver den britiske regering mere kontrol og overblik over personer, der rejser ind i landet.

Målet er at afholde illegale indvandrere og organiserede kriminelle grupper fra at rejse ind i Storbritannien og identificere potentielle trusler mod den nationale sikkerhed, før de ankommer til britisk jord.

ETA er også designet til at forbedre grænsekontrollen og strømline immigrationsprocessen for forhåndsverificerede rejsende med lav risiko.

For Oman-borgere giver UK ETA fordele, der inkluderer følgende:

 • Det er hurtigt og nemt at ansøge og få en ETA godkendt.
 • Det er mere overkommeligt end EVW og andre lignende digitale rejsetilladelser, som andre lande har indført.
 • Du skal kun ansøge om en ETA hvert andet år – ikke hver gang du besøger Storbritannien.

Sådan vil det britiske ETA-system påvirke omanere

I øjeblikket skal omanske statsborgere have en EVW, hvis de rejser til Storbritannien. Snart vil EVW blive erstattet af en elektronisk rejsetilladelse (ETA).

Den elektroniske visumfritagelse (EVW)

En EVW er gyldig til et kort ophold på op til seks måneder til turisme, studier eller medicinsk behandling. De skal have en EVW, hver gang de rejser til Storbritannien. En EVW koster £30 pr. ansøgning.

For at ansøge online om en EVW skal omanere have et gyldigt pas og give rejseoplysninger, såsom afrejse- og ankomstoplysninger og den adresse i Storbritannien, hvor de vil opholde sig. Rejsende kan ansøge om visumfritagelse så tidligt som tre måneder til 48 timer før deres rejse.

Den 1. februar 2024 vil den britiske regering åbne for ETA-ansøgninger for statsborgere fra Oman. ETA vil være obligatorisk for deres rejser til Storbritannien den 22. februar 2024 og derefter.

Den elektroniske rejsetilladelse (ETA)

UK ETA er en billigere, mere effektiv og sikker digital rejsetilladelse. Alle Oman-borgere, der besøger Storbritannien, skal ansøge om og få godkendt en ETA til:

 • Korttidsophold på mindre end seks måneder (180 dage) til turisme, kortvarige studier, besøg hos venner og familie samt tilladte forretningsaktiviteter og medicinske behandlinger.
 • Kortvarigt ophold i op til tre måneder (90 dage) på Creative Worker-visumkoncessionen
 • Transit gennem Storbritannien (dvs. flyskift), uanset om man passerer britisk grænsekontrol eller ej.

For at være berettiget til en ETA skal omanierne opfylde følgende betingelser:

 • Være statsborger i et land, der har visumfritagelsesstatus med Storbritannien. Oman er med på listen over lande, hvis borgere skal have en ETA for at rejse til Storbritannien.
 • Have et biometrisk pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den planlagte afrejsedato fra Storbritannien.
 • Har ikke til hensigt at blive, arbejde eller studere i Storbritannien i mere end seks måneder.
 • Du må ikke have en straffeattest eller tidligere have overtrådt immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder.

Alle Omani-rejsende, inklusive børn og babyer, skal have en ETA, før de rejser til Storbritannien. Forældre og værger kan ansøge om en ETA på deres vegne.

Personer, der tidligere har overtrådt immigrationslove, har en straffeattest eller har afsonet en fængselsstraf på mere end 12 måneder i Storbritannien eller et andet land, kan ikke være berettiget til en ETA. I sådanne tilfælde kan disse personer overveje at ansøge om et britisk visum i stedet.

Oman-borgere, der planlægger at arbejde eller opholde sig i Storbritannien i mere end seks måneder, skal stadig ansøge om et passende britisk visum. Den britiske visumansøgning og -behandling vil forblive uændret, når ETA erstatter EVW-systemet. Processen med at få et britisk visum er anderledes og mere kompleks end det nuværende EVW-system eller det kommende ETA-system.

Krav til UK ETA for omanske statsborgere

Når ETA er åben for omanere, skal de, der er berettigede til en britisk ETA, forberede følgende ansøgningskrav:

 • Et biometrisk pas udstedt af Oman, hvis borgere ikke behøver et visum for at rejse til Storbritannien på korte ture.
 • Et nyere digitalt pasfoto
 • En gyldig e-mailadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmetode, såsom kredit- eller betalingskort, Apply Pay eller Google Pay

Ansøgning om ETA i Storbritannien for omanere

UK ETA-ansøgninger for omanske statsborgere vil være helt papirløse. Det kan gøres online via den officielle britiske regerings hjemmeside eller app uden at besøge konsulater eller visumkontorer.

Det bør ikke tage mere end 15 minutter at udfylde ETA-ansøgningen. Sørg for at have alle de nødvendige krav og oplysninger klar, før du starter ansøgningsprocessen. Her er en trin-for-trin-guide til, hvordan omanere kan ansøge om en ETA.

 1. Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien. Sørg for at få billedet og de to linjer med tal og bogstaver med i bunden.
 2. Upload et nyligt pasfoto, eller tag et foto med kameraet på din enhed, hvis den har et. Det skal være et originalt foto og ikke et screenshot. Billeder skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Børn på ni år og derunder behøver ikke en scanning eller et foto af deres ansigt.
 3. Udfyld alle de nødvendige oplysninger. Disse omfatter personlige oplysninger (dvs. navn, fødselsdato), pasoplysninger, ansættelsesoplysninger, hjemmeadresse og kontaktoplysninger. ETA-ansøgningsformularen kræver ikke rejseoplysninger eller økonomiske krav. Oman-borgere skal dog sikre sig, at deres ophold i Storbritannien højst varer seks måneder, og at de har penge nok til at dække alle rejseudgifter for at undgå problemer.
 4. Besvar spørgsmål om sikkerhed og berettigelse. Som alle andre besøgende i Storbritannien skal omanske ETA-ansøgere sandfærdigt oplyse straffeattester, tidligere immigrationsforseelser og enhver tilknytning til eller medlemskab af ulovlige eller illegale grupper eller organisationer.
 5. Betal for den britiske ETA-ansøgning online. En britisk ETA-ansøgning koster 10 pund stykket. For at gennemføre ansøgningen skal du betale gebyret online med et kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har indsendt din UK ETA online-ansøgning, vil du modtage en bekræftelse via e-mail.

Tips til at ansøge om en britisk ETA for omanske borgere

For at undgå almindelige fejl skal du følge disse retningslinjer for en hurtig og effektiv UK ETA online-ansøgning.

 • Fremvis eller tag tydelige fotos af høj kvalitet af dit pas og dig selv. Sørg for, at billederne overholder specifikationerne for pasfotos og er i fuld farve uden filtre eller effekter.
 • Sørg for, at du angiver korrekte data og er så præcis som muligt. Hvis du giver falske eller forkerte oplysninger eller endda tilbageholder oplysninger, kan det resultere i forsinkelser, eller at din ansøgning bliver afvist.
 • Tjek på forhånd, om din online betalingsmetode virker, og om du har penge nok til at betale for ansøgningen online.
 • Sørg for at gennemgå og dobbelttjekke detaljerne i din ansøgning, før du sender den.

Behandling af UK ETA for omanere

UK ETA-ansøgeres oplysninger gennemgår en grundig verificeringsproces, når de indsender onlineansøgningen. Denne proces involverer krydstjek af dine oplysninger mod flere sikkerhedsdatabaser for at sikre, at du opfylder alle kriterierne for at få en ETA. De databaser, der bruges til denne verificeringsproces, er designet til at markere eventuelle uoverensstemmelser eller potentielle sikkerhedsproblemer, der kan opstå i forbindelse med din ansøgning.

Når man har indsendt en ETA-ansøgning, kan man forvente at modtage en afgørelse inden for tre dage eller 72 timer. I de fleste tilfælde modtager ansøgerne deres godkendte ETA inden for få minutter efter indsendelsen. Det er dog vigtigt at bemærke, at visse ansøgninger kan tage længere tid end tre dage at behandle.

Ligesom andre statsborgere, der er fritaget for visum, rådes omanske borgere til at ansøge om deres ETA, før de booker deres rejse til Storbritannien.

Hvis din ETA-ansøgning bliver afvist, kan du ansøge igen og betale gebyret igen. Det vil dog være bedst, hvis du adresserer årsagen til det tidligere afslag.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis din ansøgning om en britisk ETA bliver afvist, betyder det ikke, at du er helt forhindret i at besøge Storbritannien. Du kan stadig ansøge om et britisk visum, men det er en mere kompleks proces, der kan tage længere tid. Derfor er det vigtigt, at du tilpasser dine rejseplaner derefter.

Rejser med UK ETA for omanske statsborgere

Den britiske ETA er digitalt knyttet til en persons pas. Det er gyldigt i to år og tillader flere korte besøg på op til seks måneder pr. besøg. Du skal ansøge om en ny ETA efter to år, eller når dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først, for fortsat at have lov til at rejse til Storbritannien.

Afrejse til Storbritannien

Omanske rejsende på vej til Storbritannien skal fremvise det samme pas, som blev brugt til online ETA-ansøgningen, også selvom de har flere pas. Hvis du har flere pas, kan du ikke bruge et andet. Det er et elektronisk dokument, der er knyttet til dit pas, så du behøver ikke at medbringe en papirudskrift af din ETA.

Før du går ombord på dit transportmiddel (fly, skib eller tog), vil myndighederne tjekke, om du har det rette rejsetilladelsesdokument ved at scanne dit pas. De tillader kun ombordstigning for omanske rejsende, der kan fremvise en godkendt britisk ETA eller visum. Personer, der stadig venter på en afgørelse om deres ansøgning, får ikke lov til at gå om bord.

Ankomst til Storbritannien

En ETA garanterer ikke en persons tilladelse til at rejse ind i Storbritannien. Ved ankomsten skal Oman-borgere med en godkendt britisk ETA stadig aflevere deres identitetspapirer til UK Border Force.

Sørg for, at du har dokumentation for dine videre rejseplaner. Det betyder normalt, at man skal have en billet til at forlade Storbritannien inden for seks måneder efter ankomsten. Derudover skal du bevise, at du har tilstrækkelige midler til at forsørge dig selv under dit ophold i Storbritannien.

Selv om du har en britisk ETA, kan du stadig blive afvist ved grænsen, hvis du ikke består en grænsekontrol eller ikke opfylder andre indrejsebetingelser.

Ingen grænsekontrol adskiller Storbritanniens fire bestanddele: England, Skotland, Wales og Nordirland. Omanske rejsende med en godkendt ETA, som har passeret grænseagenturet ved indrejse, kan frit bevæge sig mellem disse lande.

I Storbritannien kan omanere bruge forskellige transportformer, såsom tog, færger og lokale fly. Før de går ombord på en færge eller et fly inden for Storbritannien, skal de blot fremvise et ID, som regel et pas eller kørekort.

En britisk ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europæiske lande.

ETA er gyldig til rejser i Storbritannien, men ingen andre steder i Europa. Det tillader ikke indrejse til Republikken Irland, et separat uafhængigt land, og andre europæiske lande. Storbritannien er ikke medlem af Den Europæiske Union eller Schengen Common Travel Zone.

Oman-borgere, der planlægger at besøge andre irske eller europæiske lande, skal forhøre sig om deres destinations indrejsekrav og sikre sig, at de har opfyldt dem, før de bestiller deres rejse.

Rejsende kan tjekke FAQ-siden for mere information om UK ETA.