Komplet guide til UK ETA for Kittitian og Nevisian borgere

Storbritannien er i øjeblikket i gang med at indføre sit nye ETA-system, som skal være på plads i 2024. Dette program vil erstatte den nuværende visumfritagelsesordning og vil påvirke rejsende fra en række lande, herunder Saint Kitts og Nevis. Læs videre for at få en komplet guide til den nye ETA, herunder information om, hvad du kan forvente af programmet, og hvordan du ansøger.

Hvad er den britiske ETA for Kittitian og Nevisian borgere?

Erfarne rejsende kender måske allerede USA’s ESTA eller Canadas ETA, systemer, der har inspireret Storbritanniens nye ETA-program. Disse systemer indfører digitale rejsetilladelser, hvilket giver regeringen større kontrol og overblik over de mennesker, der rejser ind i landet, og hjælper med at skabe mere sikkerhed ved grænsen. UK ETA, som står for Electronic Travel Authorisation, er en del af regeringens plan om at digitalisere landets grænser. Det vil snart erstatte det nuværende britiske system med visumfritagelse.

ETA er en digital tilladelse, ikke et visum. Indehavere af ETA har tilladelse til at rejse ind i Storbritannien og kan opholde sig i landet i op til seks måneder. Det erstatter eller påvirker ikke visumsystemet, og rejsende, der i øjeblikket har brug for et visum for at komme ind i Storbritannien, vil stadig have brug for et, når ETA-programmet træder i kraft.

Hvordan vil rejsende fra Kittitian og Nevis blive påvirket?

Storbritannien har visumfritagelsesordninger med en række forskellige lande, herunder medlemmerne af Commonwealth of Nations. Som et Commonwealth-land er Saint Kitts og Nevis på listen. På nuværende tidspunkt behøver rejsende fra St Kitts og Nevis kun deres pas for at rejse ind i Storbritannien og behøver ikke at ansøge om yderligere dokumentation. Det vil ændre sig, når ETA-systemet træder i kraft. I fremtiden skal borgere fra Saint Kitts og Nevis have en ETA samt deres pas, hvis de vil rejse til Storbritannien.

Storbritannien har stærke historiske bånd til Saint Kitts og Nevis, og det er et populært rejsemål. Rejsende fra Saint Kitts og Nevis kommer til Storbritannien af mange forskellige årsager. Nogle af disse kunne omfatte følgende:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Studieforløb
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

UK ETA for Kittitian and Nevisian citizens vil blive udstedt til rejsende, der kommer af en af ovenstående grunde. Der er kun én ansøgningsformular, som alle rejsende skal udfylde. En godkendt ETA giver Kittians og Nevians mulighed for at tilbringe op til seks måneder i Storbritannien.

Visumsystemet vil ikke blive ændret ved indførelsen af ETA. Det betyder, at rejsende fra Kittitian og Nevis, som i øjeblikket har brug for et visum, stadig skal have et. For eksempel skal alle, der ønsker at arbejde i Storbritannien, bo der permanent eller tilbringe en længere periode (defineret som mere end seks måneder) der, ansøge om et visum, da ETA ikke dækker deres omstændigheder.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for borgere fra Kitti og Nevis

ETA-ansøgningsformularen vil kun være tilgængelig online. Det underliggende formål med ETA-systemet er at digitalisere den britiske grænse, så ansøgningsskemaet er kun digitalt.

Før man lægger sine rejseplaner, anbefales det, at man kigger på den offentliggjorte liste over krav til ETA-ansøgningen. Det er vigtigt at være opmærksom på, at disse oplysninger endnu ikke er endelige, og at de kan blive ændret, inden systemet bliver indført. Ikke alle detaljer er blevet bekræftet. For eksempel er prisen på ETA-ansøgningsgebyret ikke blevet offentliggjort endnu. På trods af dette er det stadig en god idé for rejsende at se på disse krav, da de vil se, hvad de kan forvente af programmet. Nogle af kravene til ETA omfatter følgende:

– Et gyldigt biometrisk pas udstedt af et af landene på kvalifikationslisten.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– Personlige oplysninger. Dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Formålet med den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Detaljer om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom adresse, mens du er i landet.
– Et betalingskort eller kreditkort til ETA-ansøgningsgebyret.
– Afsløring af straffeattest, tidligere immigrationsforseelser og medlemskab (tidligere eller nuværende) af forbudte grupper eller organisationer.

ETA er designet til at forbedre kontrollen med Storbritanniens grænser, og det inkluderer en mere effektiv sikkerhedsscreeningsproces. Rejsende med forbindelse til terrororganisationer, bander eller organiseret kriminalitet kan få afslag på deres ansøgning, hvis de anses for at udgøre en trussel mod sikkerheden i Storbritannien.

Ansøgere skal udfylde deres formularer korrekt og betale ansøgningsgebyret fuldt ud, før ansøgningen kan behandles. Gebyret kan betales online med et debet- eller kreditkort.

Behandling af UK ETA for Kittitian og Nevisian borgere

Det forventes, at transportørerne vil gøre en godkendt ETA til en betingelse for at rejse til Storbritannien. Rejsende bør derfor udfylde deres ansøgningsskema i god tid, så der er tid nok til, at det kan blive behandlet, inden de begynder deres rejse. De forventes at vise deres godkendte UK ETA for Kittitian and Nevisian citizens to gange – først i deres afrejselufthavn og igen ved grænsekontrollen ved ankomsten til Storbritannien. En passager, der ikke kan fremvise en ETA, kan blive nægtet boarding.

Det kan tage op til 72 timer at behandle en ETA-ansøgning, før den bliver godkendt eller afvist. Afviste ETA-ansøgninger kan appelleres. Hvis en appel mislykkes, kan de rejsende stadig have mulighed for at ansøge om et visum til at rejse til Storbritannien. Det er en meget længere og mere kompliceret proces.

At rejse med UK ETA for borgere fra Kitti og Nevis

Når en statsborger fra Kitti og Nevis har fået udstedt en ETA, har de tilladelse til at rejse ind i Storbritannien og blive der i op til seks måneder. I denne periode kan de ikke lovligt arbejde, men de kan tilmelde sig en uddannelse. I Storbritannien er der fire konstituerende lande: England, Skotland, Wales og Nordirland. Der er ingen grænsekontrol mellem dem, hvilket giver fri bevægelighed. ETA har dog ingen gyldighed i Republikken Irland, som er et uafhængigt land.

Hvis en rejsende fra Saint Kitts og Nevis gerne vil besøge andre europæiske lande som en del af deres rejse, bør de undersøge de relevante indrejsekrav. Storbritannien er ikke medlem af Schengen-zonen med fri bevægelighed eller Den Europæiske Union, og ETA’en er ikke gyldig til indrejse i nogen af de andre lande. ETIAS, EU’s eget digitale rejsetilladelsessystem, er i øjeblikket under udvikling.