UK ETA for sammarinesiske borgere: Hvad du har brug for at vide

Når Storbritannien indfører sit nye ETA-system, vil rejsende fra mange forskellige lande blive berørt. Programmet, som bringer digitale rejsetilladelser til Storbritannien, er sat til at træde i kraft i år 2024. Det vil erstatte Storbritanniens nuværende visumfritagelsesordning. Sammarinesiske besøgende er blandt dem, der skal ansøge om en ETA, før de rejser ind i Storbritannien. Læs videre for at lære om det nye system, hvordan det fungerer, og hvordan man ansøger om en ETA.

Hvad er den britiske ETA for sammarinesiske borgere?

Digitale rejsetilladelsessystemer bliver mere og mere udbredte i flere forskellige lande rundt om i verden. Erfarne rejsende har måske allerede en vis erfaring med disse programmer, som omfatter ETA i Canada og ESTA i USA. Den nye ETA-ordning indfører en digital rejsetilladelse til Storbritannien. Det er blevet designet som en del af regeringens plan om at digitalisere grænserne og har til formål at skabe større overblik og kontrol over folk, der rejser ind i landet. Det vil også give mulighed for bedre beskyttelse af grænsen.

ETA er designet til at fungere som erstatning for Storbritanniens nuværende visumfritagelsesprogram. Det er ikke et visum. I stedet er det en digital rejsetilladelse. En besøgende fra San Marino, der har en ETA, har tilladelse til at opholde sig i Storbritannien i op til seks måneder.

Hvordan vil sammarinesiske rejsende blive påvirket?

Storbritannien har visumfritagelsesaftaler med 92 lande, herunder San Marino. Det betyder, at under det nuværende system kan sammarinesiske rejsende rejse ind i Storbritannien blot med deres pas, uden at skulle anskaffe andre dokumenter. Det vil ændre sig, når ETA-programmet træder i kraft. Fra da af skal rejsende fra San Marino ansøge om en ETA, før de kan rejse til Storbritannien.

Rejsende fra San Marino kan rejse til Storbritannien af en række forskellige årsager. Disse kan omfatte forskellige aktiviteter, som f.eks:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Studieforløb
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

Den britiske ETA for sammarinesiske statsborgere er designet til at være “one size fits all”, med en enkelt ansøgningsformular, der dækker alle de forskellige grunde til, at en rejsende kan komme til Storbritannien. Folk, der skal ansøge om en ETA, er dem, der planlægger at blive i Storbritannien i mindre end seks måneder og ikke vil arbejde i landet.

Det er ret almindeligt for sammarinesiske borgere at have dobbelt statsborgerskab i Italien. Italienske pasindehavere skal også gennemgå ETA-ansøgningsprocessen på nøjagtig samme måde som folk med et sammarinesisk pas.

ETA-systemet vil ikke have nogen indflydelse på Storbritanniens visumprogram. Nogle sammarinesiske statsborgere skal i øjeblikket have visum for at rejse til Storbritannien. Hvis det er tilfældet, vil de stadig have brug for et visum, når det nye system træder i kraft. Folk, der skal ansøge om et visum til Storbritannien, omfatter dem, der ønsker at bo permanent i landet, dem, der planlægger at tilbringe mere end seks måneder der, og dem, der gerne vil arbejde i Storbritannien.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for sammarinesiske borgere

Rejsende skal ansøge om ETA ved at udfylde en formular, der er tilgængelig online. Der skal også betales et ansøgningsgebyr. Da ETA er en del af et større, fuldt digitalt program, vil der ikke blive tilbudt offline-alternativer til ansøgere.

Nogle oplysninger om ETA-kravene er blevet offentliggjort. Det er endnu ikke endeligt fastlagt, og ikke alle detaljer i programmet er bekræftet. For eksempel vil ETA have et ansøgningsgebyr, men prisen er endnu ikke annonceret. Kravene kan blive ændret en smule, efterhånden som programmet introduceres.

Selvom disse oplysninger kan blive ændret, giver de de rejsende en idé om, hvad de kan forvente, når ETA-systemet træder i kraft. Nogle af kravene omfatter følgende:

– Et gyldigt biometrisk pas udstedt af et af landene på kvalifikationslisten.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– Personlige oplysninger. Dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Formålet med den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Detaljer om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom adresse, mens du er i landet.
– Et betalingskort eller kreditkort til ETA-ansøgningsgebyret.
– Afsløring af straffeattest, tidligere immigrationsforseelser og medlemskab (tidligere eller nuværende) af forbudte grupper eller organisationer.

Et af målene med ETA-programmet er at forbedre beskyttelsen ved Storbritanniens grænser. Derfor vil rejsende blive bedt om at oplyse oplysninger om straffeattester osv. Hvis en ansøger ser ud til at have forbindelser til organiseret kriminalitet, terrororganisationer eller bander, vil de blive anset for at udgøre en potentiel trussel mod Storbritanniens sikkerhed, og deres ansøgning vil sandsynligvis blive afvist.

En ansøgning vil først blive behandlet, når den er udfyldt i sin helhed, og gebyret er betalt.

Behandling af UK ETA for sammarinesiske borgere

Den britiske ETA forventes at blive gjort til en betingelse for transport. Det er allerede sket i andre lande med deres egne digitale rejsetilladelser. I disse lande kan flyselskaber nægte boarding til passagerer, der ikke kan fremvise en tilladelse. Derfor bør sammarinesiske rejsende udfylde deres ETA-ansøgning i så god tid, at den er færdigbehandlet og godkendt, inden de når deres boarding gate.

Det vil sandsynligvis tage op til 72 timer at behandle ETA’en. Rejsende skal fremvise deres godkendte UK ETA for sammarinesiske statsborgere ved boarding gaten i deres afrejselufthavn og igen, når de passerer grænsekontrollen i Storbritannien.

Mens de fleste sammarinesiske rejsende kommer til Storbritannien med fly, rejser nogle med skib eller gennem Kanaltunnelen, der forbinder Storbritannien og Frankrig. I alle tilfælde skal rejsende have en ETA.

Der vil blive indført et ankesystem for afviste ETA-ansøgninger. Hvis en appel afvises, kan den rejsende vælge at ansøge om et visum i stedet.

Rejser med UK ETA for sammarinesiske borgere

Når en sammarinesisk statsborger er blevet godkendt til ETA, kan de tilbringe op til seks måneder i Storbritannien, selvom de ikke kan arbejde der. Storbritanniens fire konstituerende lande, England, Wales, Skotland og Nordirland, har ikke nogen grænsekontrol, der adskiller dem. Det betyder, at en sammarinesisk rejsende kan bevæge sig frit mellem dem uden at skulle skaffe yderligere dokumentation.