Den britiske ETA til Canada: Alt hvad du behøver at vide

Canadiske statsborgere, der rejser til Storbritannien, skal have en britisk elektronisk rejsetilladelse (ETA) i 2024. Det er en ny digital tilladelse, der er obligatorisk for borgere fra lande, der kan rejse til England, Wales, Skotland og Nordirland uden visum til korte ture. Det gælder også canadiske statsborgere.

Her er en omfattende guide, der hjælper canadiske borgere med at navigere i det nye ETA-system og få en ETA inden deres besøg i Storbritannien. Det omfatter krav, ansøgningsproces, rejseforventninger og meget mere.

Hvorfor bliver UK ETA indført for canadiske statsborgere?

I takt med at Storbritannien digitaliserer sine grænser, har UK ETA til formål at forbedre sikkerheden. Det kan være med til at afholde illegale indvandrere og organiserede kriminelle grupper fra at rejse ind i Storbritannien. ETA hjælper også med at identificere potentielle trusler mod den nationale sikkerhed, før de ankommer til landet.

Den britiske ETA er designet til at forbedre grænsekontrollen og strømline immigrationsprocessen for forhåndsverificerede rejsende med lav risiko.

For canadiske statsborgere giver UK ETA blandt andet følgende fordele:

 • Det er hurtigt og nemt at ansøge og få en ETA godkendt.
 • Det er mere overkommeligt end lignende digitale rejsetilladelser, der er indført af andre lande.
 • Du skal kun ansøge om det hvert andet år – ikke hver gang du besøger Storbritannien.

Hvordan det britiske ETA-system vil påvirke canadiske rejsende

Den britiske ETA svarer til Canadas egen elektroniske rejsetilladelse (eTA). Når den britiske ETA er åben for canadiske statsborgere i 2024, skal de ansøge om og få en godkendt ETA, før de rejser til Storbritannien. Det er påkrævet for statsborgere uden visum, uanset om de ankommer med fly, skib (f.eks. som en del af et krydstogt) eller over land, f.eks. gennem jernbanetunnelen, der forbinder Storbritannien med Frankrig.

En UK ETA er gyldig til følgende rejseformål:

 • Korttidsophold på mindre end seks måneder (180 dage) til turisme, forretning, studier, besøg hos venner og familie og tilladte medicinske behandlinger.
 • Kortvarigt ophold i op til tre måneder (90 dage) på Creative Worker-visumkoncessionen
 • Transit gennem Storbritannien (dvs. flyskift), uanset om man passerer britisk grænsekontrol eller ej.

For at være berettiget til en ETA skal canadiere opfylde følgende betingelser:

 • Være statsborger i et land, der har visumfritagelsesstatus med Storbritannien. Canada er med på listen over lande, hvis borgere skal have en ETA for at rejse til Storbritannien.
 • Have et biometrisk pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den planlagte afrejsedato fra Storbritannien.
 • Har ikke til hensigt at blive, arbejde eller studere i Storbritannien i mere end seks måneder.
 • Du må ikke have en straffeattest eller tidligere have overtrådt immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder.

Alle rejsende, inklusive børn og babyer, skal have en ETA, før de rejser til Storbritannien. Forældre og værger kan ansøge om en ETA på deres vegne.

Personer med en straffeattest, en fortid med overtrædelser af immigrationsloven eller en fængselsdom på over 12 måneder i Storbritannien eller andre steder er muligvis ikke berettiget til en ETA. De skal måske ansøge om et visum i stedet.

Canadiske statsborgere, der planlægger at blive i Storbritannien i mere end seks måneder eller arbejde/bo der permanent, skal stadig have et passende britisk visum. Det nye ETA-system vil ikke påvirke disse rejsende.

Krav til ansøgning om en britisk ETA for canadiske statsborgere

Canadiske statsborgere, der er berettigede til en UK ETA, skal forberede følgende ansøgningskrav:

 • Et biometrisk pas udstedt af Canada, hvis borgere ikke behøver visum for at rejse til Storbritannien på korte ture.
 • Et nyere digitalt pasfoto
 • En gyldig e-mailadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmetode, såsom kredit- eller betalingskort, Apply Pay eller Google Pay

Ansøgning om UK ETA for canadiske statsborgere

Canadiske statsborgere kan ansøge online om en ETA via den britiske regerings officielle hjemmeside. Det tager kun et par minutter at udfylde den britiske ETA-ansøgning . Det er helt online eller papirløst, så der er ikke behov for personlige besøg på konsulater eller visumkontorer.

Gør alle de nødvendige oplysninger klar, før du starter ansøgningsprocessen. Nedenfor er en trin-for-trin-guide til, hvordan canadiere kan ansøge om en ETA.

 1. Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien. Sørg for at få billedet og de to linjer med tal og bogstaver med i bunden.
 2. Upload et nyligt pasfoto, eller tag et foto med kameraet på din enhed, hvis den har et. Billeder skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Børn på ni år og derunder behøver ikke at uploade et pasfoto.
 3. Udfyld alle de nødvendige oplysninger. Disse omfatter personlige oplysninger (dvs. navn, fødselsdato), pasoplysninger, ansættelsesoplysninger, hjemmeadresse og kontaktoplysninger.
 4. Besvar spørgsmål om sikkerhed og berettigelse. Som alle andre besøgende i Storbritannien skal canadiske ETA-ansøgere sandfærdigt oplyse om straffeattester, tidligere immigrationsforseelser og enhver tilknytning til eller medlemskab af ulovlige eller illegale grupper eller organisationer.
 5. Betal for den britiske ETA-ansøgning online. En britisk ETA-ansøgning koster 10 pund stykket. For at indsende ansøgningen skal du betale gebyret online med et kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har indsendt din UK ETA online-ansøgning, vil du modtage en bekræftelse via den e-mail, du har angivet.

Tips til at ansøge om en britisk ETA for canadiske borgere

For at undgå almindelige fejl skal du følge disse retningslinjer for en hurtig og effektiv UK ETA online-ansøgning.

 • Fremvis eller tag tydelige fotos af høj kvalitet af dit pas og dig selv. Sørg for, at billederne overholder specifikationerne for pasfotos og er i fuld farve uden filtre eller effekter.
 • Sørg for, at du angiver korrekte data og er så præcis som muligt. Hvis du giver falske eller forkerte oplysninger eller endda tilbageholder oplysninger, kan det resultere i forsinkelser, eller at din ansøgning bliver afvist.
 • Tjek på forhånd, om din online betalingsmetode virker, og om du har penge nok til at betale for ansøgningen online.
 • Sørg for at gennemgå og dobbelttjekke detaljerne i din ansøgning, før du sender den.

Behandling og modtagelse af din ETA

Ved indsendelse af en britisk ETA-ansøgning vil systemet krydstjekke de indsendte oplysninger med flere sikkerhedsdatabaser for at kontrollere, om ansøgeren er kvalificeret til en ETA.

Det tager typisk tre dage (72 timer) for en ansøger at modtage en afgørelse på sin ETA-ansøgning via den angivne e-mailadresse. Mange rejsende modtager en afgørelse få minutter efter, at de har indsendt deres ansøgning. Alligevel kan det tage mere end tre dage for nogle ansøgninger at få en afgørelse.

Canadiske statsborgere anbefales at ansøge om en britisk ETA, før de booker deres rejse til Storbritannien for at undgå forsinkelser.

Hvis din ETA blev afvist, kan du indsende en ny ETA-ansøgning og betale gebyret igen. Hvis du gør det, skal du først forklare, hvorfor du fik afslag på en ETA i din tidligere ansøgning.

Hvis du bliver nægtet en ETA, betyder det ikke, at du ikke kan rejse til Storbritannien. Du kan stadig ansøge om det relevante visum for at rejse til Storbritannien. Det er dog mere kompliceret at ansøge om et britisk visum, og det kan tage længere tid, så tilpas dine rejseplaner derefter.

At rejse med en britisk ETA for canadiske borgere

En britisk ETA er digitalt knyttet til en persons pas. Det er gyldigt i to år og tillader flere korte besøg, der hver varer op til seks måneder pr. besøg. Du skal ansøge om en ny ETA, når den udløber, eller når dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først, for fortsat at kunne rejse ind i Storbritannien.

Afrejse til Storbritannien

Da det er et elektronisk dokument, behøver du ikke at medbringe en fysisk kopi af din ETA. For rejsende med flere pas skal du sørge for at rejse til Storbritannien med det samme canadiske pas, som du brugte i din ansøgning.

Før du går om bord på flyet, skibet eller toget, vil transportørerne tjekke, om du har det rette rejsetilladelsesdokument ved at scanne dit pas. De vil kun tillade boarding til canadiske rejsende, der kan fremvise en godkendt britisk ETA eller visum.

Ankomst til Storbritannien

En UK ETA garanterer ikke indrejse i Storbritannien. Ved ankomsten skal canadiske statsborgere med en godkendt UK ETA stadig aflevere deres identitetspapirer til UK Border Force eller gå gennem en ePassport gate, hvis det er muligt.

De skal også være parate til at vise bevis for videre rejse eller en billet til at forlade Storbritannien inden for seks måneder efter ankomsten. Hvis de bliver spurgt, skal rejsende med en ETA også være klar til at bevise, at de har økonomisk kapacitet til at forsørge deres ophold i Storbritannien samt deres hjemrejse.

Selv om du har en ETA, kan du stadig blive nægtet indrejse i Storbritannien, hvis du ikke klarer en grænsekontrol eller opfylder andre indrejsebetingelser.

Når først grænsekontrollen er overstået, kan canadiske statsborgere med en godkendt ETA frit rejse mellem de lande, der udgør Storbritannien: England, Skotland, Wales og Nordirland.

Inden for Storbritanniens fire konstituerende lande kan canadiske besøgende bevæge sig frit ved hjælp af forskellige transportformer, såsom tog, færger og lokale fly. Før de går ombord på en færge eller et fly inden for Storbritannien, skal de blot fremvise et ID, som regel et pas eller kørekort.

En britisk ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europæiske lande.

En britisk ETA giver ikke adgang til Republikken Irland og andre europæiske lande. Storbritannien er ikke medlem af Den Europæiske Union eller Schengen Common Travel Zone.

Canadiere, der ønsker at besøge Irland eller andre europæiske lande, skal forhøre sig om landets indrejsekrav, før de bestiller deres rejse.

For mere information om UK ETA, kan rejsende tjekke ETA FAQ-siden.