Den britiske ETA for israelske statsborgere: Hvad du har brug for at vide

I 2024 vil israelske statsborgere, der rejser til Storbritannien (UK), skulle have en britisk elektronisk rejsetilladelse (ETA). Det er en ny digital tilladelse, der er obligatorisk for borgere fra lande, der kan rejse til England, Wales, Skotland og Nordirland uden visum til korte ture. Det gælder også israelere.

Her er en omfattende guide til den britiske ETA for israelske statsborgere. Det omfatter krav, ansøgningsproces og rejseforventninger.

Hvorfor indføres ETA i Storbritannien for israelske statsborgere?

UK ETA er en del af et bredere regeringsinitiativ til at digitalisere grænserne og forbedre sikkerheden. Det nye digitale rejsetilladelsessystem giver den britiske regering mere kontrol og overblik over personer, der rejser ind i landet.

Målet er at afholde illegale indvandrere og organiserede kriminelle grupper fra at rejse ind i Storbritannien og identificere potentielle trusler mod den nationale sikkerhed, før de ankommer til britisk jord.

ETA er også designet til at forbedre grænsekontrollen og strømline immigrationsprocessen for forhåndsverificerede rejsende med lav risiko.

For israelske statsborgere giver UK ETA følgende fordele:

 • Det er hurtigt og nemt at ansøge og få en ETA godkendt.
 • Det er billigere end den EVW, der kræves i visse arabiske lande, og andre lignende digitale rejsetilladelser, som andre lande kræver.
 • Du skal kun ansøge om en ETA hvert andet år – ikke hver gang du besøger Storbritannien.

Hvordan det britiske ETA-system vil påvirke israelere

I øjeblikket behøver israelske statsborgere ikke at have en ETA for at rejse til Storbritannien. Men når den britiske ETA er åben for newzealandske borgere i 2024, skal de ansøge om og få en gyldig ETA, før de rejser til Storbritannien. Det er påkrævet for statsborgere uden visum, der ankommer til Storbritannien med fly, skib eller over land.

En UK ETA er gyldig til følgende rejseformål:

 • Korttidsophold på mindre end seks måneder (180 dage) til turisme, kortvarige studier, besøg hos venner og familie samt tilladte forretningsaktiviteter og medicinske behandlinger.
 • Kortvarigt ophold i op til tre måneder (90 dage) på Creative Worker-visumkoncessionen
 • Transit gennem Storbritannien (dvs. flyskift), uanset om man passerer britisk grænsekontrol eller ej.

For at være berettiget til en ETA skal israelere opfylde følgende betingelser:

 • Være statsborger i et land, der har visumfritagelsesstatus med Storbritannien. Israel er med på listen over lande, hvis borgere skal have en ETA for at rejse til Storbritannien.
 • Have et biometrisk pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den planlagte afrejsedato fra Storbritannien.
 • Har ikke til hensigt at blive, arbejde eller studere i Storbritannien i mere end seks måneder.
 • Du må ikke have en straffeattest eller tidligere have overtrådt immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder.

Alle israelske rejsende, inklusive børn og babyer, skal have en ETA, før de rejser til Storbritannien. Forældre og værger kan ansøge om en ETA på deres vegne.

Personer, der tidligere har overtrådt immigrationslove, har en straffeattest eller har afsonet en fængselsstraf på mere end 12 måneder i Storbritannien eller et andet land, kan ikke være berettiget til en ETA. I sådanne tilfælde kan disse personer overveje at ansøge om et britisk visum i stedet.

Israelske statsborgere, der planlægger at arbejde eller opholde sig i Storbritannien i mere end seks måneder, skal stadig ansøge om et passende britisk visum. Den britiske visumansøgning og -behandling vil forblive uændret, når ETA-systemet er åbent for israelere.

Krav til UK ETA for israelske statsborgere

Når ETA er åben for israelere, skal de, der er berettigede til en britisk ETA, forberede følgende ansøgningskrav:

 • Et biometrisk pas udstedt af Israel, hvis borgere ikke behøver et visum for at rejse til Storbritannien på korte ture.
 • Et nyere digitalt pasfoto
 • En gyldig e-mailadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmetode, såsom kredit- eller betalingskort, Apply Pay eller Google Pay

Ansøgning om ETA i Storbritannien for israelere

Britiske ETA-ansøgninger for israelske statsborgere foregår udelukkende online via den britiske regerings officielle hjemmeside eller app uden at besøge konsulater eller visumkontorer.

Det tager højst 15 minutter at udfylde ETA-ansøgningen. Sørg for, at du har alle krav og nødvendige oplysninger, før du starter ansøgningsprocessen. Her er en trin-for-trin-guide til, hvordan israelere kan ansøge om en ETA.

 1. Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien. Sørg for at få billedet og de to linjer med tal og bogstaver med i bunden.
 2. Upload et nyligt pasfoto, eller tag et billede med kameraet på din enhed, hvis den har et. Det skal være et originalt foto og ikke et screenshot. Billeder skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Børn på ni år og derunder behøver ikke en scanning eller et foto af deres ansigt.
 3. Udfyld alle de nødvendige oplysninger. Disse omfatter personlige oplysninger (dvs. navn, fødselsdato), pasoplysninger, ansættelsesoplysninger, hjemmeadresse og kontaktoplysninger. ETA-ansøgningen kræver ikke rejseoplysninger eller økonomiske krav. Israelske statsborgere skal dog sikre sig, at deres ophold i Storbritannien højst varer seks måneder, og at de har penge nok til at dække alle rejseudgifter for at undgå problemer.
 4. Besvar spørgsmål om sikkerhed og berettigelse. Som alle andre britiske besøgende skal israelske ETA-ansøgere sandfærdigt oplyse om straffeattester, tidligere immigrationsforseelser og enhver tilknytning til eller medlemskab af ulovlige eller illegale grupper eller organisationer.
 5. Betal for den britiske ETA-ansøgning online. En britisk ETA-ansøgning koster 10 pund stykket. For at gennemføre ansøgningen skal du betale gebyret online med et kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har indsendt din UK ETA online-ansøgning, vil du modtage en bekræftelse via e-mail.

Tips til at ansøge om en britisk ETA for israelske statsborgere

For at undgå almindelige fejl skal du følge disse retningslinjer for en hurtig og effektiv UK ETA online-ansøgning.

 • Fremvis eller tag tydelige fotos af høj kvalitet af dit pas og dig selv. Sørg for, at billederne overholder specifikationerne for pasfotos og er i fuld farve uden filtre eller effekter.
 • Sørg for, at du giver nøjagtige og sandfærdige oplysninger. Ukorrekte eller falske data og endda tilbageholdelse af relevante oplysninger kan resultere i, at ansøgningen afvises.
 • Tjek på forhånd, om din online betalingsmetode virker, og om du har penge nok til at betale for ansøgningen online.
 • Sørg for at gennemgå og dobbelttjekke detaljerne i din ansøgning, før du sender den.

Hvis israelske rejsende har brug for at rette fejl i deres ETA-ansøgning, kan de hurtigt gøre dette ved at indsende ansøgningen igen og betale gebyret igen. Dette anbefales dog kun, hvis ansøgeren er sikker på, at der lå mindre fejl bag det oprindelige afslag.

Behandling af ETA for israelere i Storbritannien

Når du indsender din UK ETA-ansøgning, vil dine oplysninger blive grundigt undersøgt for at sikre, at du opfylder alle kriterierne for støtteberettigelse. Det indebærer at verificere dine oplysninger mod flere sikkerhedsdatabaser for at identificere eventuelle uoverensstemmelser eller potentielle sikkerhedsproblemer, der kan opstå som følge af din ansøgning.

Ansøgere bør modtage en afgørelse på deres ETA-ansøgning inden for 72 timer efter indsendelsen. I de fleste tilfælde modtager ansøgerne deres godkendte ETA inden for få minutter efter indsendelsen. Det er dog vigtigt at bemærke, at visse ansøgninger kan tage længere tid end tre dage at behandle.

Ligesom andre statsborgere, der er fritaget for visum, rådes israelske statsborgere til at ansøge om deres ETA, før de booker deres rejse til Storbritannien for at undgå forsinkelser eller andre problemer.

Afslag på ETA-ansøgninger betyder ikke, at ansøgeren er helt afskåret fra at besøge Storbritannien. De kan stadig ansøge om et britisk visum, hvilket er en længere og mere kompleks proces. Hvis du beslutter dig for at ansøge om et visum, kan det være nødvendigt at justere dine rejseplaner i overensstemmelse hermed.

Rejser med UK ETA for israelske statsborgere

Den britiske ETA er digitalt knyttet til en persons pas. Det er gyldigt i to år og tillader flere korte besøg på op til seks måneder pr. besøg. Du skal ansøge om en ny ETA efter to år, eller når dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først, for fortsat at have lov til at rejse til Storbritannien.

Afrejse til Storbritannien

Israelske rejsende på vej til Storbritannien skal fremvise det samme pas, som de brugte til online ETA-ansøgningen. Du kan ikke bruge en anden, fordi UK ETA er et elektronisk dokument, der er knyttet til dit pas. Det er en digital tilladelse, så du behøver ikke at medbringe en papirudskrift af din ETA.

Før du går ombord på dit transportmiddel (fly, skib eller tog), vil myndighederne tjekke, om du har det rette rejsetilladelsesdokument ved at scanne dit pas. De tillader kun ombordstigning for israelske rejsende, der kan fremvise et godkendt britisk ETA eller visum. Personer, der stadig venter på en afgørelse om deres ansøgning, får ikke lov til at gå om bord.

Ankomst til Storbritannien

En ETA garanterer ikke en persons tilladelse til at rejse ind i Storbritannien. Ved ankomsten skal israelske statsborgere med en godkendt ETA i Storbritannien stadig aflevere deres identitetspapirer til de britiske grænsemyndigheder.

Sørg for at have dokumentation for dine videre rejseplaner, hvis du bliver spurgt. Det betyder normalt, at man skal vise en billet til at forlade Storbritannien inden for seks måneder efter ankomsten. Det er også nødvendigt at bevise, at du har penge nok til at forsørge dig selv i Storbritannien under dit ophold og din hjemrejse.

Selv om du har en britisk ETA, kan du stadig blive afvist ved grænsen, hvis du ikke består en grænsekontrol eller ikke opfylder andre indrejsebetingelser.

Ingen fysisk grænse adskiller Storbritanniens fire konstituerende lande: England, Skotland, Wales og Nordirland. Israelske rejsende med en godkendt ETA, der har passeret grænseagenturet ved indrejse, kan frit bevæge sig mellem disse lande.

I Storbritannien kan israelere bruge forskellige transportformer, såsom tog, færger og lokale fly. Før de går ombord på en færge eller et fly inden for Storbritannien, skal de blot fremvise et ID, som regel et pas eller kørekort.

En britisk ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europæiske lande.

ETA er kun gyldig for rejser inden for Storbritannien. Det kan ikke bruges til at rejse ind i Republikken Irland, et separat uafhængigt land, eller noget andet europæisk land. Det er vigtigt at bemærke, at Storbritannien ikke er en del af Den Europæiske Union eller Schengen Common Travel Zone.

Israelske statsborgere, der planlægger at besøge Irland eller andre europæiske lande, bør tjekke indrejsekravene på deres destination og sikre sig, at de opfylder dem, før de bestiller deres rejse.

Rejsende kan tjekke FAQ-siden for mere information om UK ETA.