Den britiske ETA for japanske statsborgere: En omfattende guide

Japanske statsborgere skal ikke have visum for at rejse ind i Storbritannien (UK) på kortvarige turist-, fritids- eller forretningsrejser. Men i 2024 vil japanske statsborgere, der rejser til Storbritannien, skulle have en britisk elektronisk rejsetilladelse (ETA). Det er en ny digital tilladelse, der er obligatorisk for borgere fra lande, der kan rejse til England, Wales, Skotland og Nordirland uden visum til korte ture. Det gælder også borgere i Japan.

Her er en guide, der hjælper japanske statsborgere med at navigere i det nye britiske ETA-system og få en ETA inden deres besøg i Storbritannien. Det omfatter krav, ansøgningsproces, rejseforventninger og meget mere.

Hvorfor bliver den britiske ETA indført?

Indførelsen af det britiske ETA-system er en del af den britiske regerings bestræbelser på at digitalisere sine grænser og forbedre sikkerheden. Målet er at forhindre illegale indvandrere og organiserede forbrydersyndikater i at komme ind i Storbritannien. Derudover hjælper ETA med at identificere trusler mod den nationale sikkerhed, før de når frem til landets grænser.

Den britiske ETA er også designet til at forbedre grænsekontrollen og strømline immigrationsprocessen for forhåndsverificerede rejsende med lav risiko.

For japanske statsborgere giver UK ETA blandt andet følgende fordele:

 • Det er hurtigt og nemt at ansøge og få en ETA godkendt.
 • Det er en rimelig pris sammenlignet med lignende digitale rejsetilladelser, som andre lande kræver.
 • Du skal kun ansøge om en ETA hvert andet år, ikke hver gang du besøger Storbritannien.

Sådan vil det britiske ETA-system påvirke japanske rejsende

Når den britiske ETA er klar til at betjene japanske statsborgere i 2024, skal de ansøge om og få en godkendt ETA, før de rejser til Storbritannien. Det er påkrævet for statsborgere uden visum uanset transportform til Storbritannien. Uanset om de ankommer med fly, skib (f.eks. som en del af et krydstogt) eller over land, f.eks. gennem jernbanetunnelen, der forbinder Storbritannien med Frankrig, skal de fremvise en ETA, før de går om bord på deres flyselskab.

En UK ETA er gyldig til følgende rejseformål:

 • Korttidsophold på mindre end seks måneder (180 dage) til turisme, kortvarige studier, besøg hos venner og familie samt tilladte forretningsaktiviteter og medicinske behandlinger.
 • Kortvarigt ophold i op til tre måneder (90 dage) på Creative Worker-visumkoncessionen
 • Transit gennem Storbritannien (dvs. flyskift), uanset om man passerer britisk grænsekontrol eller ej.

For at være berettiget til en ETA skal japaneren opfylde følgende betingelser:

 • Være statsborger i et land, der har visumfritagelsesstatus med Storbritannien. Japan er med på listen over lande, hvis borgere skal have en ETA for at rejse til Storbritannien.
 • Have et biometrisk pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den planlagte afrejsedato fra Storbritannien.
 • Har ikke til hensigt at blive, arbejde eller studere i Storbritannien i mere end seks måneder.
 • Du må ikke have en straffeattest eller tidligere have overtrådt immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder.

Alle rejsende, også børn og spædbørn, skal have en ETA, før de rejser til Storbritannien. Forældre og værger kan ansøge om en ETA til deres børn.

Personer med en straffeattest, en fortid med overtrædelser af immigrationsloven eller en fængselsdom på over 12 måneder i Storbritannien eller andre steder er muligvis ikke berettiget til en ETA. De skal måske ansøge om et visum i stedet.

Det nye ETA-system vil ikke påvirke japanske statsborgere, der planlægger at blive i Storbritannien i mere end seks måneder eller arbejde/bo der permanent. De skal stadig have et passende britisk visum.

Krav til ansøgning om en britisk ETA for japanske statsborgere

Japanske statsborgere, der er berettiget til en UK ETA, skal forberede følgende ansøgningskrav:

 • Et biometrisk pas udstedt af Japan, hvis borgere ikke behøver visum for at rejse til Storbritannien på korte ture.
 • Et nyere digitalt pasfoto
 • En gyldig e-mailadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmetode, såsom kredit- eller betalingskort, Apply Pay eller Google Pay

Ansøgning om ETA i Storbritannien

Japanske statsborgere kan ansøge online om en ETA via den britiske regerings officielle hjemmeside eller app. Det tager kun et par minutter at udfylde den britiske ETA-ansøgning . Det er helt online eller papirløst, så der er ikke behov for personlige besøg på konsulater eller visumkontorer.

Før du ansøger om en ETA, skal du sikre dig, at du har alle krav og oplysninger. Her er en trin-for-trin-guide til, hvordan japanske statsborgere kan ansøge.

 1. Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien. Sørg for at få billedet og de to linjer med tal og bogstaver med i bunden.
 2. Upload et nyligt pasfoto, eller tag et foto med kameraet på din enhed, hvis den har et. Billeder skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Børn på ni år og derunder behøver ikke at uploade et pasfoto.
 3. Udfyld alle de nødvendige oplysninger. Disse omfatter personlige oplysninger (dvs. navn, fødselsdato), pasoplysninger, ansættelsesoplysninger, hjemmeadresse og kontaktoplysninger.
 4. Besvar spørgsmål om sikkerhed og berettigelse. Som alle andre besøgende i Storbritannien skal canadiske ETA-ansøgere sandfærdigt oplyse om straffeattester, tidligere immigrationsforseelser og enhver tilknytning til eller medlemskab af ulovlige eller illegale grupper eller organisationer.
 5. Betal for den britiske ETA-ansøgning online. En britisk ETA-ansøgning koster 10 pund stykket. For at gennemføre ansøgningen skal du betale gebyret online med et kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har indsendt din UK ETA online-ansøgning, vil du modtage en bekræftelse via den e-mail, du har angivet.

Tips til at ansøge om en britisk ETA

For at undgå almindelige fejl skal du følge disse retningslinjer for en hurtig og effektiv UK ETA online-ansøgning.

 • Fremvis eller tag tydelige fotos af høj kvalitet af dit pas og dig selv. Sørg for, at billederne overholder specifikationerne for pasfotos og er i fuld farve uden filtre eller effekter.
 • Sørg for, at du angiver korrekte data og er så præcis som muligt. Hvis du giver falske eller forkerte oplysninger eller endda tilbageholder oplysninger, kan det resultere i forsinkelser, eller at din ansøgning bliver afvist.
 • Tjek på forhånd, om din online betalingsmetode virker, og om du har penge nok til at betale for ansøgningen online.
 • Sørg for at gennemgå og dobbelttjekke detaljerne i din ansøgning, før du sender den.

Behandling og modtagelse af en ETA

Ved indsendelse af en britisk ETA-ansøgning vil systemet krydstjekke de indsendte oplysninger med flere sikkerhedsdatabaser for at kontrollere, om ansøgeren er kvalificeret til en ETA.

En ETA-ansøgningsbeslutning sendes typisk til ansøgerens e-mailadresse inden for tre dage (72 timer) efter indsendelsen. Mens nogle rejsende får en øjeblikkelig afgørelse, kan andre vente mere end tre dage.

Japanske statsborgere rådes til at ansøge om en britisk ETA, før de booker deres rejse til Storbritannien for at undgå forsinkelser.

Hvis personen får afslag på en ETA, kan vedkommende indsende en ny ETA-ansøgning og betale gebyret igen. Hvis du gør det, skal du først forklare, hvorfor du tidligere har fået afslag på en ETA.

Personer, der nægtes en ETA for rejser til Storbritannien, betyder ikke nødvendigvis, at de ikke kan besøge landet. Man kan stadig ansøge om et passende visum for at rejse til Storbritannien. Det er dog en mere kompleks proces at få et britisk visum, og det kan tage længere tid end at få en ETA. Det er vigtigt at tilpasse sine rejseplaner derefter.

At rejse med en britisk ETA for japanske statsborgere

En britisk ETA er digitalt knyttet til en persons pas. Det er gyldigt i to år og giver mulighed for flere korte besøg, der hver især kun varer op til seks måneder pr. besøg. Du skal ansøge om en ny ETA, når tilladelsen eller dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først, for stadig at få lov til at rejse til Storbritannien.

Afrejse til Storbritannien

Da det er et elektronisk dokument, behøver rejsende ikke at medbringe en fysisk kopi af deres ETA. Japanske rejsende med flere pas skal sørge for at rejse til Storbritannien med det samme pas, som er brugt i ansøgningen.

Før du går om bord på flyet, skibet eller toget, vil transportørerne tjekke, om du har det rette rejsetilladelsesdokument ved at scanne dit pas. De vil kun tillade boarding for japanske rejsende til Storbritannien, der kan fremvise en godkendt britisk ETA eller visum.

Ankomst til Storbritannien

En godkendt UK ETA sikrer ikke tilladelse til at rejse ind i Storbritannien. Ved ankomsten skal japanske statsborgere med en godkendt ETA stadig aflevere deres identitetspapirer til UK Border Force eller gå gennem en ePassport gate, hvis det er muligt.

Vær forberedt på at vise bevis for videre rejse eller en billet til at forlade Storbritannien inden for seks måneder efter ankomst på anmodning. Hvis de bliver spurgt, skal rejsende med en ETA også være klar til at vise, at de har økonomisk kapacitet til at forsørge deres ophold i Storbritannien og deres hjemrejse.

Immigrationsmyndighederne kan nægte indrejse til Storbritannien, selv om rejsende har en ETA, hvis de ikke klarer en grænsekontrol eller ikke opfylder indrejsebetingelserne.

Når de har passeret grænsekontrollen, kan japanske statsborgere med en godkendt ETA frit rejse mellem England, Skotland, Wales og Nordirland.

Inden for Storbritanniens fire konstituerende lande kan japanske besøgende bruge forskellige transportformer, såsom tog, færger og lokale fly. Før de går ombord på en færge eller et fly inden for Storbritannien, skal de blot fremvise et ID, som regel et pas eller kørekort.

En britisk ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europæiske lande.

En britisk ETA giver ikke adgang til Republikken Irland, et separat land, og andre europæiske nationer. Storbritannien er ikke medlem af Den Europæiske Union eller Schengen Common Travel Zone.

Japanere, der ønsker at besøge Irland eller andre europæiske lande, skal forhøre sig om landets indrejsekrav, før de bestiller deres rejse.

For mere information om UK ETA, kan rejsende tjekke ETA FAQ-siden.