Få flere oplysninger om UK ETA for singaporeanske statsborgere, herunder berettigelse, forudsætninger, ansøgningsprocessen og dens indvirkning på rejser til Storbritannien.

I 2024 skal singaporeanere, der rejser til Storbritannien (UK), have en elektronisk rejsetilladelse (ETA). Den britiske regering er ved at implementere dette nye digitale rejsetilladelsessystem for alle udlændinge, der ikke behøver visum for at rejse til England, Wales, Skotland og Nordirland. Det gælder også singaporeanske statsborgere.

Få flere oplysninger om UK ETA for singaporeanske statsborgere, herunder berettigelse, forudsætninger, ansøgningsprocessen og dens indvirkning på rejser til Storbritannien.

Hvorfor indføres den britiske ETA?

ETA er en del af et bredere britisk regeringsinitiativ til at digitalisere grænserne og forbedre sikkerheden. Det nye digitale rejsetilladelsessystem giver den britiske regering mere kontrol og overblik over personer, der rejser ind i landet.

Det britiske ETA har til formål at afholde illegale immigranter og organiserede kriminelle grupper fra at komme ind i landet og identificere potentielle trusler mod den nationale sikkerhed, før de ankommer til britisk jord.

Det er også et mere effektivt og sikkert digitalt rejsedokument, der er designet til at forbedre grænsekontrollen og strømline immigrationsprocessen for forhåndsverificerede rejsende med lav risiko.

For singaporeanske statsborgere giver den britiske ETA følgende fordele:

 • Det er hurtigt og nemt at ansøge og få en ETA godkendt.
 • Det er mere overkommeligt end lignende digitale rejsetilladelser, som andre lande har indført.
 • Du skal kun ansøge om en ETA hvert andet år – ikke hver gang du besøger Storbritannien.

Hvordan det britiske ETA-system vil påvirke singaporeanere

I øjeblikket behøver singaporeanske statsborgere ikke en ETA for at besøge Storbritannien. Men når systemet begynder at acceptere ansøgninger fra singaporeanske borgere i 2024, skal de ansøge om og få en godkendt britisk ETA, før de rejser til Storbritannien. Det er obligatorisk, uanset om man ankommer med fly, skib (f.eks. som en del af et krydstogt) eller over land, f.eks. gennem jernbanetunnelen, der forbinder Storbritannien og Frankrig.

En UK ETA er gyldig til følgende rejseformål:

 • Korttidsophold på mindre end seks måneder (180 dage) til turisme, kortvarige studier, besøg hos venner og familie samt tilladte forretningsaktiviteter og medicinske behandlinger.
 • Kortvarigt ophold i op til tre måneder (90 dage) på Creative Worker-visumkoncessionen
 • Transit gennem Storbritannien (dvs. flyskift), uanset om man passerer britisk grænsekontrol eller ej.

For at være berettiget til en ETA skal singaporeanere opfylde følgende betingelser:

 • Være statsborger i et land, der har visumfritagelsesstatus med Storbritannien. Singapore er med på listen over lande, hvis borgere skal have en ETA for at rejse til Storbritannien.
 • Have et biometrisk pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den planlagte afrejsedato fra Storbritannien.
 • Har ikke til hensigt at blive, arbejde eller studere i Storbritannien i mere end seks måneder.
 • Du må ikke have en straffeattest eller tidligere have overtrådt immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder.

Alle singaporeanske rejsende, inklusive børn og babyer, skal have en ETA, før de rejser til Storbritannien. Forældre og værger kan ansøge om en ETA på deres vegne.

Personer, der tidligere har overtrådt immigrationslove, har en straffeattest eller har afsonet en fængselsstraf på mere end 12 måneder i Storbritannien eller et andet land, kan ikke være berettiget til en ETA. I sådanne tilfælde kan disse personer overveje at ansøge om et britisk visum i stedet.

Singaporeanske statsborgere, der planlægger at arbejde eller opholde sig i Storbritannien i mere end seks måneder, skal stadig ansøge om et passende britisk visum. Den britiske visumansøgning og -behandling vil forblive uændret for singaporeanere, når ETA-systemet er operationelt.

Krav til britisk ETA for rejsende fra Singapore

Når ETA er åben for singaporeanere, skal de, der er berettiget til en britisk ETA, forberede følgende ansøgningskrav:

 • Et biometrisk pas udstedt af Singapore, hvis borgere ikke behøver et visum for at rejse til Storbritannien på korte ture.
 • Et nyere digitalt pasfoto
 • En gyldig e-mailadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmetode, såsom kredit- eller betalingskort, Apply Pay eller Google Pay

Ansøgning om ETA til Storbritannien

UK ETA-ansøgninger for singaporeanske statsborgere foregår udelukkende online via den officielle britiske regerings hjemmeside eller app uden at besøge konsulater eller visumkontorer.

Det tager højst 15 minutter at udfylde ETA-ansøgningen. Sørg for, at du har alle krav og nødvendige oplysninger, før du starter ansøgningsprocessen. Her er en trin-for-trin-guide til, hvordan singaporeanere kan ansøge om en ETA.

 1. Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien. Sørg for at få billedet og de to linjer med tal og bogstaver med i bunden.
 2. Upload et nyligt pasfoto, eller tag et foto med kameraet på din enhed, hvis den har et. Det skal være et originalt foto og ikke et screenshot. Billeder skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Børn på ni år og derunder behøver ikke en scanning eller et foto af deres ansigt.
 3. Udfyld alle de nødvendige oplysninger. Disse omfatter personlige oplysninger (dvs. navn, fødselsdato), pasoplysninger, ansættelsesoplysninger, hjemmeadresse og kontaktoplysninger. ETA-ansøgningen kræver ikke rejseoplysninger eller økonomiske krav. Singaporeanske statsborgere skal dog sikre sig, at deres ophold i Storbritannien højst varer seks måneder, og at de har penge nok til at dække alle rejseudgifter for at undgå problemer.
 4. Besvar spørgsmål om sikkerhed og berettigelse. Som alle andre britiske besøgende skal singaporeanske ETA-ansøgere sandfærdigt oplyse om straffeattester, tidligere immigrationsforseelser og enhver tilknytning til eller medlemskab af ulovlige eller illegale grupper eller organisationer.
 5. Betal for den britiske ETA-ansøgning online. En britisk ETA-ansøgning koster 10 pund stykket. For at gennemføre ansøgningen skal du betale gebyret online med et kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har indsendt din UK ETA online-ansøgning, vil du modtage en bekræftelse via e-mail.

Tips til at ansøge om en britisk ETA for singaporeanske statsborgere

For at undgå almindelige fejl skal du følge disse retningslinjer for en hurtig og effektiv UK ETA online-ansøgning.

 • Fremvis eller tag tydelige fotos af høj kvalitet af dit pas og dig selv. Sørg for, at billederne overholder specifikationerne for pasfotos og er i fuld farve uden filtre eller effekter.
 • Sørg for, at du giver nøjagtige og sandfærdige oplysninger. Ukorrekte eller falske data og endda tilbageholdelse af relevante oplysninger kan resultere i, at ansøgningen afvises.
 • Tjek på forhånd, om din online betalingsmetode virker, og om du har penge nok til at betale for ansøgningen online.
 • Sørg for at gennemgå og dobbelttjekke detaljerne i din ansøgning, før du sender den.

Hvis singaporeanske rejsende har brug for at rette fejl i deres ETA-ansøgning, kan de hurtigt gøre dette ved at indsende ansøgningen igen og betale gebyret igen. Dette anbefales dog kun, hvis ansøgeren er sikker på, at der lå mindre fejl bag det oprindelige afslag.

Behandling af UK ETA for singaporeanere

Når man indsender en UK ETA-ansøgning, vil de rejsendes oplysninger blive grundigt undersøgt for at sikre, at de opfylder alle kriterierne for berettigelse. Det indebærer at verificere oplysninger mod flere sikkerhedsdatabaser for at identificere eventuelle uoverensstemmelser eller potentielle sikkerhedsproblemer i forbindelse med ansøgningen.

Ansøgere bør modtage en afgørelse på deres ETA-ansøgning inden for 72 timer efter indsendelsen. I de fleste tilfælde modtager rejsende deres godkendte ETA inden for få minutter efter indsendelsen. Det er dog vigtigt at bemærke, at visse ansøgninger kan tage længere tid end tre dage at behandle.

Ligesom andre statsborgere, der er fritaget for visum, rådes singaporeanske statsborgere til at ansøge om deres ETA, før de booker deres rejse til Storbritannien for at undgå forsinkelser eller andre problemer.

Hvis en ETA-ansøgning bliver afvist, betyder det ikke, at ansøgeren er helt udelukket fra at besøge Storbritannien. De kan stadig ansøge om et britisk visum, hvilket er en længere og mere kompleks proces. Hvis du beslutter dig for at ansøge om et visum, kan det være nødvendigt at justere dine rejseplaner i overensstemmelse hermed.

Rejser med den britiske ETA

Den britiske ETA er digitalt knyttet til en persons pas. Det er gyldigt i to år og tillader flere korte besøg på op til seks måneder pr. besøg. Singaporeanere skal ansøge om en ny ETA efter to år, eller når deres pas udløber, alt efter hvad der kommer først, for fortsat at have lov til at rejse til Storbritannien.

Afrejse til Storbritannien

Rejsende fra Singapore, der er på vej til Storbritannien, skal fremvise det samme pas, som blev brugt til online ETA-ansøgningen. Du kan ikke bruge et andet, hvis du har flere pas. Det er et elektronisk dokument eller en digital tilladelse, der er knyttet til dit pas, så det er ikke nødvendigt at printe det ud.

Før passagererne går ombord på et transportmiddel (fly, skib eller tog), kontrollerer myndighederne, om de har det relevante rejsetilladelsesdokument ved at scanne deres pas. De vil kun tillade boarding til singaporeanske rejsende, der kan fremvise en godkendt britisk ETA eller visum. Personer, der stadig venter på en afgørelse om deres ansøgning, får ikke lov til at gå om bord.

Ankomst til Storbritannien

En ETA garanterer ikke en persons tilladelse til at rejse ind i Storbritannien. Singaporeanske statsborgere med en godkendt ETA i Storbritannien skal aflevere deres identitetspapirer til UK Border Force ved ankomsten.

Sørg for at have dokumentation for dine videre rejseplaner, hvis du bliver spurgt. Det betyder normalt, at man skal vise en billet til at forlade Storbritannien inden for seks måneder efter ankomsten. Det kan også være nødvendigt at bevise, at du har penge nok til at forsørge dig selv i Storbritannien under dit ophold og din hjemrejse.

Selv om du har en britisk ETA, kan du stadig blive afvist ved grænsen, hvis du ikke består en grænsekontrol eller ikke opfylder andre indrejsebetingelser.

Ingen fysisk grænse adskiller Storbritanniens fire konstituerende lande: England, Skotland, Wales og Nordirland. Rejsende fra Singapore med en godkendt ETA, som har passeret grænseagenturet ved indrejse, kan frit bevæge sig mellem disse lande.

I Storbritannien kan singaporeanere bruge forskellige transportformer, såsom tog, færger og lokale fly. Før de går ombord på en færge eller et fly inden for Storbritannien, skal de blot fremvise et ID, som regel et pas eller kørekort.

En britisk ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europæiske lande.

ETA er kun gyldig for rejser inden for Storbritannien. Det kan ikke bruges til at rejse ind i Republikken Irland, et separat uafhængigt land, eller noget andet europæisk land. Det er vigtigt at bemærke, at Storbritannien ikke er en del af Den Europæiske Union eller Schengen Common Travel Zone.

Borgere fra Singapore, der planlægger at besøge Irland eller andre europæiske lande, bør tjekke indrejsekravene på deres destination og sikre sig, at de opfylder dem, før de bestiller deres rejse.

Rejsende kan tjekke FAQ-siden for mere information om UK ETA.