Den britiske ETA for tyske statsborgere: Alt hvad du bør vide

Besøgende, der planlægger at rejse til Storbritannien i 2024, bør være opmærksomme på det nye ETA-system. Den britiske ETA for tyske statsborgere er en rejsetilladelse, der bruges til at tillade indrejse i Storbritannien. Tyske statsborgere er berettiget til visumfritagelse og behøver kun et pas for at rejse ind i Storbritannien. Med indførelsen af ETA-systemet skal tyske statsborgere ansøge om en ETA, før de besøger Storbritannien. Denne omfattende guide forklarer konsekvenserne af den nye britiske ETA for rejsende fra Tyskland til Storbritannien og giver indsigt i, hvordan man ansøger om en rejsetilladelse.

Hvad er den britiske ETA for tyske statsborgere?

Som en del af en plan om at ændre Storbritanniens grænser har indenrigsministeriet fremsat et lovforslag om nationalitet og grænser. Lovforslaget indfører universelle krav til rejsetilladelser for at udfylde hullet i de avancerede tilladelser. Lande, der er berettiget til elektronisk rejsetilladelse (ETA), har visumfrie restriktioner ved grænserne. For eksempel behøver tyske statsborgere kun et pas for at rejse ind i Storbritannien. Med den nye britiske ETA for tyske statsborgere kræves der forhåndstilladelse, før tyskere får lov til at rejse ind på britisk territorium.

Indførelsen af den britiske ETA er en del af bestræbelserne på at forbedre grænsekontrollen. I øjeblikket behøver visse grupper af mennesker ikke forudgående tilladelse til at rejse på korte ophold, og grænsemyndighederne har brug for mere information og tid til at vurdere de risici, som de rejsende udgør. ETA vil derfor give besøgende mulighed for at søge om forhåndstilladelse til at besøge landet, hvilket giver grænsemyndighederne tilstrækkelig tid til at vurdere den rejsendes oplysninger og de risici, de udgør. Ordningen giver tyske statsborgere og luftfartsselskaber forhåndsbesked om deres mulighed for at rejse til Storbritannien. På samme måde bruges elektroniske rejsetilladelsessystemer i Canada, Australien og USA.

I øjeblikket er den britiske regering stadig ved at lægge grunden til ETA-systemet, som vil blive rullet ud i 2024. Lovforslaget om nationalitet og grænser vil indeholde forordninger og regler for administration af ETA-ordningen. For eksempel fastsætter lovforslaget immigrationsregler for afvisning eller godkendelse af en ETA-ansøgning.

Hvad er kravene til den britiske ETA for tyske statsborgere?

Det nye britiske ETA-system vil være tilgængeligt online og kan give tilladelser til korte ophold i Storbritannien. Tyske statsborgere, der planlægger at rejse til Storbritannien, skal ansøge om ETA. I modsætning til et britisk visum til tyske statsborgere vil ETA være hurtigere og lettere at få. Nogle af kravene til tyske statsborgere, der ansøger om ETA, omfatter følgende:

– Personlige oplysninger: Rejsende skal give relevante personlige oplysninger under ansøgningen. Ud over det fulde navn skal de besøgende indtaste deres fødselsdato og køn. Det er vigtigt at tjekke for stavefejl og udfylde de obligatoriske sektioner for at undgå afslag eller afvisning af ansøgningen.
– Et gyldigt pas: Tyske rejsende skal medbringe et gyldigt pas, der viser statsborgerskabsland og pasnummer. Det er vigtigt at medtage passets udstedelsesdato og udløbsdato. Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder fra den besøgendes rejsedato. Passet skal også være biometrisk med et nyligt digitalt foto, der opfylder retningslinjerne. Rejsende med andre nationaliteter skal angive oplysningerne under ansøgningen.
– Kontaktoplysninger: ETA-ansøgningen skal indeholde gyldige kontaktoplysninger på den rejsende. Det gør det lettere at kontakte de rejsende om godkendelse eller afvisning af ETA. Besøgende skal oplyse deres telefon- eller mobilnummer eller kontaktoplysninger på en forælder eller værge. Ansøgerens e-mailadresse skal også oplyses, da UK ETA-status vil blive kommunikeret via e-mail.
– Detaljer om rejseplanen: Den rejsende kan blive bedt om at oplyse detaljer om sin rejseplan og formålet med sit besøg i Storbritannien. Hvis den besøgende planlægger at rejse til forskellige byer i Storbritannien, skal de oplyse detaljer og bopæl i Storbritannien.
– Oplysninger om betaling: Rejsende skal betale med kredit- eller debetkort online for at få behandlet deres UK ETA-ansøgning. Rejsetilladelsen vil kun blive behandlet eller godkendt med betalingsoplysningerne.
– Spørgsmål om berettigelse: Den britiske ETA-ansøgning kræver, at den rejsende besvarer spørgsmål om berettigelse. For eksempel bør en besøgende give oplysninger om tidligere immigrationshistorik, herunder grænse- eller visumafslag. En besøgende med en kriminel fortid skal også angive detaljerne om deres lovovertrædelser og historie om besiddelse eller brug af stoffer. Rejsende med terrortilknytning eller -anklager skal angive deres tilknytning og tidligere terroranklager. Sundhedsrelaterede spørgsmål vil også blive inkluderet i ansøgningen. For eksempel kan en besøgende være nødt til at give oplysninger om vaccination eller immunisering.

Når de rejsende har udfyldt ansøgningsskemaet, kan de betale og indsende ansøgningen online. Svaret på ansøgningen tager 48 til 72 timer. Derfor bør rejsende ansøge om ETA på forhånd inden rejsedatoen. Bekræftelsen på UK ETA sendes via e-mail.

Hvad er fordelene ved den britiske ETA for tyske statsborgere?

Online ansøgning og kort behandlingstid er de største fordele ved UK ETA. Rejsende kan hurtigt anmode om en ETA, selv for rejser med kort varsel. ETA-godkendelsen tager 48 til 72 timer, hvilket er kortere end at ansøge om et visum, før man besøger Storbritannien. Rejsende bør dog sikre sig, at de giver nøjagtige oplysninger for at undgå, at ETA-tilladelsen nægtes.

Den britiske ETA gavner britiske og tyske statsborgere, da den øger sikkerheden i Storbritannien. Ved at kontrollere alle, der rejser ind og ud af landet, kan den britiske regering garantere sikkerheden for sine statsborgere og udlændinge inden for landets grænser.

Den britiske ETA gør det også hurtigere at komme ind i Storbritannien ved grænseovergangene. Tyske rejsende vil kunne passere grænsen uden at skulle fremvise yderligere dokumenter. Den automatiserede kontrol ved grænseovergangene scanner passet og kontrollerer ETA-status, før der gives adgang til landet. Processen tager et par minutter, og besøgende behøver ikke at stå i kø i timevis.

At rejse til Storbritannien fra Tyskland

Den britiske ETA for tyske statsborgere tillader rejser til Storbritannien til forskellige formål. Besøgende kan krydse det britiske territorium i forretningsøjemed, f.eks. for at deltage i konferencer og workshops. De har dog ikke lov til at drive forretning eller arbejde i landet uden visum eller arbejdstilladelse.

Ved at ansøge om UK ETA kan tyske statsborgere rejse gennem de lande, der udgør Storbritannien, herunder Nordirland, Wales, England og Skotland. Besøgende kan bruge UK ETA til turisme og udforske attraktioner og vartegn i regionen. Rejsende kan også bruge tilladelsen til at besøge Storbritannien i forbindelse med kortvarige studier eller medicinsk behandling.

Den britiske ETA er gyldig til kortvarige ophold i landet. Tyske statsborgere kan bruge rejsetilladelsen i seks måneder, før den udløber. For mere information om ETA-krav og ansøgning, se ETA FAQS.