Din komplette guide til den britiske ETA for franske statsborgere

På nuværende tidspunkt er det lige så enkelt at rejse til Storbritannien fra Frankrig som at tage toget. Men det vil ændre sig med indførelsen af det nye britiske ETA-system. Franske statsborgere skal ansøge om en elektronisk tilladelse, før de kan rejse. Find ud af alt, hvad du behøver at vide om den britiske ETA for franske statsborgere i denne komplette guide.

Hvad er den britiske ETA for franske statsborgere?

Storbritanniens Electronic Travel Authorisation, kendt som ETA, er et nyt system, der indføres af den britiske regering i et forsøg på at digitalisere landets grænser. Nogle rejsende har måske allerede erfaring med lignende eksisterende programmer i lande som Canada og USA. Dette digitale system giver de britiske myndigheder en klarere idé om, hvem der rejser ind og ud af landet, og skaber en mere effektiv screeningproces for at forhindre sikkerhedsrisici.

ETA er ikke et visum. Franske rejsende behøver ikke visum for at rejse ind i Storbritannien, og det vil ikke ændre sig med det nye system. I praksis er ETA en digital tilladelse. Når det er givet, giver det den rejsende tilladelse til at rejse ind i Storbritannien.

Hvordan påvirker ETA franske rejsende?

Storbritannien har en liste over 92 lande, som landet har en visumfritagelsesaftale med. Borgere fra disse lande behøver ikke et visum for at rejse til Storbritannien, men under det nye system skal de have en ETA. Denne liste omfatter medlemslandene i Den Europæiske Union, såsom Frankrig.

Franske rejsende kommer til Storbritannien af en række forskellige årsager. De, der rejser i kort tid – hvilket er defineret som mindre end seks måneder – skal ansøge om en ETA, før de begynder deres rejse. Deres grunde til at rejse kan være følgende:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Kortvarige kurser eller studieprogrammer
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

Franske statsborgere, der ønsker at tilbringe mere end seks måneder i Storbritannien eller arbejde i landet, vil ikke være dækket af ETA. I stedet skal de ansøge om et visum, hvor de forklarer deres hensigter. Visumansøgningssystemet er helt adskilt fra ETA. Den er længere og mere kompliceret. Der findes mange forskellige typer visa, afhængigt af den rejsendes behov. Der findes specifikke visumansøgninger for unge franske statsborgere, der ønsker at arbejde som au pair i Storbritannien, hvilket er et meget almindeligt valg.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for franske statsborgere

Da ETA-systemet ikke er blevet implementeret endnu, er oplysningerne om det endnu ikke blevet færdiggjort. Nogle oplysninger er blevet frigivet, men de kan blive ændret. Ikke desto mindre er det en god idé for rejsende at konsultere disse offentliggjorte oplysninger, da de giver en god idé om, hvad franske statsborgere kan forvente af det britiske ETA-program. Rejsende bør starte med at konsultere den offentliggjorte liste over krav til ETA. Kravene omfatter:

– Et gyldigt biometrisk pas fra et land på listen over berettigede lande. Et Hong Kong SAR-pas er acceptabelt, men et kinesisk pas er ikke.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– Personlige oplysninger – dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Årsagen til den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Detaljer om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom adressen, mens du er i landet.
– Et betalingskort eller kreditkort til ETA-ansøgningsgebyret.
– Tidligere oplysninger, herunder detaljer om en straffeattest, immigrationsforseelser eller medlemskab af forbudte grupper eller organisationer.

En del af ETA-systemet er designet til at sortere rejsende fra, som kan udgøre en trussel mod Storbritanniens sikkerhed. Det sidste datapunkt giver myndighederne mulighed for at gøre dette. Hvis en ansøger er markeret som en potentiel risiko, vil deres ansøgning om en ETA blive afvist.

Rejsende skal gennemføre ETA-ansøgningsprocessen online. Dette er en del af et fuldt digitalt system, så papirbaserede alternativer vil ikke være tilgængelige.

Behandling af UK ETA for franske statsborgere

Rejsende skal ansøge om ETA, så der er tid nok til at behandle den. Det forventes at tage op til 72 timer. En godkendt ETA kan gøres til en betingelse for befordring, så rejsende kan nægtes boarding, hvis de ikke kan vise deres britiske ETA for franske statsborgere, før de begynder deres rejse.

Som en del af ansøgningen skal rejsende betale et ansøgningsgebyr. Dette gebyr kan ikke refunderes og skal betales fuldt ud, før en ansøgning anses for at være komplet og klar til behandling.

ETA vil være påkrævet, uanset hvordan en fransk rejsende kommer ind i Storbritannien, om de kommer med fly, færge eller gennem Kanaltunnelen. De skal vise det i deres afrejselufthavn, havn eller station og igen ved ankomsten til Storbritannien.

ETA-ansøgninger kan blive afvist. Hvis det sker, kan ansøgeren appellere afgørelsen. Om nødvendigt kan de blive nødt til at ansøge om et visum i stedet, men det er en meget længere og mere kompliceret proces.

Rejser med UK ETA for franske statsborgere

En godkendt ETA giver en rejsende tilladelse til at opholde sig i Storbritannien i op til seks måneder. I denne periode har de lov til at bevæge sig frit mellem de fire konstituerende lande England, Skotland, Wales og Nordirland. Der er ingen intern grænsekontrol, der adskiller disse lande.

Franske statsborgere i Storbritannien

Frankrig og Storbritannien har tætte historiske bånd. Mens de to lande ofte har været rivaler i krig, har de i dag et stærkt forhold. Fransk er det mest udbredte fremmedsprog i Storbritannien, mens engelsk er det mest udbredte i Frankrig. Den tætte geografiske nærhed betyder, at der er mange rejser mellem de to lande af forskellige årsager. Selv efter Storbritanniens udtræden af EU er det stadig en populær destination for franske besøgende.

Der bor over 100.000 franskfødte mennesker i Storbritannien. Det største område med en fransk diaspora er byen London. Derudover besøger mellem 3 og 4 millioner franske turister Storbritannien hvert år, og omkring 14.000 franske studerende kommer til britiske universiteter. Mange franske rejsende kommer også til Storbritannien for at deltage i kortvarige sprogkurser eller deltage i forretningsaktiviteter.