Din komplette guide til den britiske ETA for græske statsborgere

Storbritannien er i gang med at forberede et nyt rejsetilladelsessystem, der skal erstatte det nuværende visumfritagelsesprogram. Det vil påvirke rejsende fra en række forskellige lande, herunder Grækenland. I denne guide kan du læse alt, hvad du behøver at vide om ETA, herunder hvad du skal gøre, før du rejser, og hvordan du ansøger om det.

Hvad er den britiske ETA for græske statsborgere?

Electronic Travel Authorization, kendt som ETA, er et nyt program, der er en del af den britiske regerings plan om at digitalisere de britiske grænser. Dette system er helt nyt i Storbritannien, men det er baseret på programmer, der allerede findes i andre lande. Rejsende, der har erfaring med den canadiske ETA eller den amerikanske ESTA, vil have en god idé om, hvad de kan forvente af den britiske ETA, da den minder meget om disse ordninger.

Græske statsborgere behøver ikke visum for at rejse til Storbritannien. Dette vil ikke ændre sig under det nye system. De skal dog have en ETA, før de rejser. ETA er i bund og grund en digital tilladelse, der giver en rejsende tilladelse til at rejse ind i landet. I modsætning til et visum har det en enkel ansøgningsproces med kort behandlingstid.

Hvordan påvirker ETA græske rejsende?

På nuværende tidspunkt er der en liste over 92 lande, der er omfattet af Storbritanniens visumfritagelsesprogram. Borgerne i disse lande kan rejse til Storbritannien uden at ansøge om visum. Men under det nye system skal de ansøge om en ETA, før de rejser. Som medlem af Den Europæiske Union er Grækenland på denne liste.

Mange grækere kommer til Storbritannien på grund af turisme, men der er også andre grunde til, at de rejser. Den britiske ETA for græske statsborgere vil give dem mulighed for at tilbringe op til seks måneder i landet. Den dækker folk, der rejser af forskellige årsager, f.eks:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Kortvarige kurser eller studieprogrammer
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

ETA dækker ikke græske statsborgere, der ønsker at bosætte sig permanent i Storbritannien, arbejde der eller tilbringe mere end seks måneder der. Disse rejsende skal i øjeblikket ansøge om et visum, og det vil ikke ændre sig under det nye system. Visumansøgningsprocessen vil forblive helt adskilt fra ETA-programmet. Mange unge grækere kommer til Storbritannien for at arbejde som au pair. Der er specifikke visa, de skal ansøge om, da ETA ikke giver tilladelse til at arbejde i Storbritannien.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for græske statsborgere

Da ETA-systemet endnu ikke er færdigudviklet, kan oplysningerne om det ændre sig. Nogle detaljer er blevet offentliggjort, men de er endnu ikke endelige. Ikke desto mindre giver de græske rejsende en oversigt over systemet og en generel idé om, hvad de kan forvente. Før rejsen rådes besøgende til at konsultere den offentliggjorte liste over krav til ETA. Disse omfatter:

– Et gyldigt biometrisk pas fra et land på listen over berettigede lande.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– personlige oplysninger. Dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Årsagen til den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Grundlæggende oplysninger om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom den besøgendes adresse, mens han/hun er i landet
– Et kredit- eller betalingskort til ETA-ansøgningsgebyret.
– Tidligere oplysninger, herunder detaljer om en straffeattest, immigrationsforseelser og medlemskab af forbudte grupper eller organisationer.

ETA-systemet er designet til at hjælpe med at frasortere potentielle sikkerhedsrisici. Rejsende vil blive bedt om at give detaljer om deres fortid, så regeringen kan identificere mulige trusler. Hvis en ansøger anses for at være potentielt farlig eller udgøre en risiko for sikkerheden i Storbritannien og de mennesker, der bor der, vil deres ansøgning blive afvist.

Græske rejsende skal gennemføre ETA-ansøgningsprocessen online. Der vil ikke være nogen papirbaserede alternativer til rådighed, da systemet er designet til at være helt digitalt. Ansøgere fra Grækenland skal også betale ETA-ansøgningsgebyret online.

Behandling af UK ETA for græske statsborgere

Før en ansøgning kan behandles, skal ansøgeren betale et gebyr. Dette kan ikke refunderes. Når hele gebyret er betalt, og formularen er udfyldt, går ETA-ansøgningen videre til behandlingsfasen.

En ETA-ansøgning forventes at tage op til 72 timer at behandle. Det skal græske rejsende tage højde for, når de lægger deres planer. Transportørerne kan gøre en godkendt ETA til en betingelse for transporten. Det betyder, at passagerer, der ikke kan fremvise en britisk ETA for græske statsborgere i deres afrejselufthavn, kan blive nægtet boarding.

Mens de fleste græske besøgende til Storbritannien rejser med fly, kan nogle også komme ind i landet på en færge eller et krydstogtskib eller ved at krydse Kanaltunnelen fra Frankrig. Uanset hvordan de kommer ind i Storbritannien, skal de vise en ETA, før de kan rejse. De vil blive bedt om at vise deres ETA igen ved ankomsten.

Der er en række grunde til, at en ETA-ansøgning kan blive afvist. Hvis en ansøgning afvises, kan ansøgeren anke afgørelsen. Alternativt skal de måske ansøge om et visum i stedet. Det er en mere kompliceret proces med længere behandlingstid.

Rejser med UK ETA for græske statsborgere

Med en godkendt ETA kan en græsk rejsende tilbringe op til seks måneder i Storbritannien. Det Forenede Kongerige består af fire lande: England, Wales, Skotland og Nordirland. Der er ingen grænsekontrol mellem disse lande, så en rejsende fra Grækenland med en ETA kan bevæge sig frit mellem dem og bruge det transportmiddel, han eller hun foretrækker.

Græske borgere i Storbritannien

London er det mest populære rejsemål for græske besøgende i Storbritannien. Det kan til dels forklares med det store græske samfund i byen. Den græske diaspora i Storbritannien er vokset dramatisk i de senere år, fra 26.000 i 2008 til 73.000 i 2021. Mange grækere emigrerede til Storbritannien på grund af finanskrisen i 2008, som var særlig alvorlig i Sydeuropa.

På grund af det store græske samfund i Storbritannien kommer mange besøgende for at besøge venner og familie. Storbritannien er også en populær destination for græske studerende, både dem, der indskriver sig på britiske universiteter, og dem, der ønsker at studere på kortvarige sprogkurser. Storbritannien er selvfølgelig også en attraktiv turistdestination, og et stort antal grækere rejser udelukkende i fritiden. Nogle af de mest besøgte byer er London og Edinburgh.