Introduktion til den nye britiske ETA for hollandske statsborgere

Fra 2024 skal alle rejsende, der ønsker at besøge et af de fire lande i Storbritannien, ansøge om og godkendes til indrejse. Visumprocessen vil fortsat være gældende for alle, der ønsker at arbejde i Storbritannien eller ønsker at blive længere end seks måneder, men for korte ophold indføres der en ny tilladelse.

Ny lovgivning for immigration er blevet vedtaget i Storbritannien, og rejsende skal have en britisk ETA for at få lov til at passere en britisk grænse.

Oplysningerne nedenfor vil give retningslinjer for hollandske statsborgere, der har planer om at rejse til Storbritannien i 2024 og derefter, herunder hvordan de vil blive påvirket af ETA og ansøgningsprocessen.

Hvad er den britiske ETA for hollandske statsborgere?

Det nye elektroniske rejsetilladelsessystem ligner de indrejseprogrammer, som USA, Canada, Australien og New Zealand kører.

I overensstemmelse med Nationality and Borders Bill, der er tilpasset ændringerne efter Storbritanniens udtræden af EU og behovet for sikker og effektiv indvandringskontrol, vil Storbritanniens grænser være fuldt digitaliserede ved udgangen af 2024, og det nyudviklede ETA-program vil være fuldt udrullet.

ETA er en digital tilladelse, der giver adgang til rejsende, der har indsendt en vellykket ansøgning. Med en enkelt ETA-tilladelse vil rejsende kunne rejse ind i alle fire lande i Storbritannien: England, Wales, Skotland og Nordirland.

Som det er offentliggjort indtil videre, er der en liste over 92 lande, der er støtteberettigede, og den inkluderer Holland. Den britiske ETA for hollandske statsborgere gælder for alle planlagte besøgende, uanset årsagen til rejsen. Det omfatter forretning, turisme, uddannelse, lægebehandling og besøg hos familie eller venner. Det er påkrævet for alle former for transport, uanset om man ankommer via en lufthavn, en havn eller en Eurotunnel-havn.

Hvordan vil det nye system påvirke hollandske borgere?

Baseret på eksisterende data vil der sandsynligvis være op til 2 millioner UK ETA for hollandske statsborgere, der ansøger hvert år. Før pandemien var Storbritannien blandt de mest besøgte turistdestinationer i verden. På listen over de 10 største lande, der besøgte Storbritannien i 2018, kom rejsende fra Holland ind på en 6. plads med 1,95 millioner besøgende.

Før indførelsen af det nye ETA-system kunne hollandske statsborgere, der ønskede at rejse til Storbritannien i en periode på mindre end seks måneder, som medlemmer af EU gøre det uden visum, så længe de opfyldte standardkravene for besøgende.

Fra 2024 vil visumfritagelsen ikke længere gælde, og den britiske ETA for hollandske statsborgere vil være påkrævet. Der er ingen undtagelser, heller ikke aldersundtagelser.

Enhver hollandsk statsborger, der ønsker at arbejde i Storbritannien eller forlænge sit ophold ud over seks måneder, skal ansøge om visum via den eksisterende proces.

Hvad er ansøgningsprocessen for en ETA?

Selvom der stadig kan være mindre ændringer, før programmet er fuldt implementeret, har regeringen offentliggjort information om ETA-ansøgningsprocessen.

Baseret på det, vi ved, kræver en ETA-ansøgning følgende:

– Et gyldigt hollandsk pas og et nyligt pasfoto i digitalt format.
– Personlige oplysninger, herunder fuldt navn, fødselsdato og nuværende bopælsadresse.
– Pasoplysninger, dvs. nummer, udstedelsesdato og udstedelsesland.
– Ansættelsesoplysninger, herunder arbejdsgiverens navn, adresse og kontaktoplysninger.
– Rejseoplysninger, herunder formålet med besøget og den adresse, der skal bruges, mens du er i Storbritannien.

Alle ansøgere vil også blive stillet spørgsmål om deres immigrationsstatus, historie, nationalitet (f.eks. hvis de har dobbelt statsborgerskab), sundhedstilstand, narkotika- og straffeattest og også enhver aktivitet med eller tilknytning til forbudte grupper.

Svarene på disse spørgsmål vil blive sammenlignet med nationale og internationale databaser, der bruges af grænsestyrker og britiske regeringsdepartementer. Hvis nogle detaljer er markeret med rødt flag, kan det resultere i, at en ETA bliver afvist.

Hvordan behandles ansøgningen?

Ansøgninger om britiske ETA’er foretages udelukkende online for at gøre det lettere at gennemføre, og der kræves en ikke-refunderbar betaling med kredit- eller betalingskort for at gennemføre processen. Ansøgninger uden betaling vil ikke blive behandlet.

Det forventes, at behandlingstiden for en ETA-ansøgning vil være 48 til 72 timer, men alle ansøgere rådes til at udfylde og indsende deres formularer så tidligt som muligt før den planlagte rejsedato.

Hvordan vil en ETA påvirke indrejseprocessen?

Når en britisk ETA-ansøgning er blevet godkendt, tildeles ETA’en i form af en digital tilladelse til den rejsendes pas. De vil blive genkendt ved grænsernes e-gates.

Hver ETA, der udstedes, vil blive registreret i de globale Advanced Passenger Information-databaser. Det vil gøre det muligt for rejseselskaberne at sikre, at deres passagerer har de rigtige tilladelser til at rejse ind i Storbritannien. Det skal ske, før de får lov til at gå om bord på flyet, færgen eller Eurostar-toget. Alle hollandske rejsende, som ikke har en ETA, vil blive nægtet indrejse i Storbritannien.

ETA garanterer ikke automatisk adgang. Hvis grænsekontrollen beslutter, at en person ikke er tilladt i henhold til britisk lovgivning, selv med en gyldig ETA, kan vedkommende blive nægtet indrejse og sendt tilbage.

Hvilken tidsperiode dækker ETA?

ETA’s gyldighedsperiode er 180 dage fra udstedelsesdatoen. Undtagelsen til denne regel vil være, hvis det pas, som ETA’en er knyttet til, udløber, før de 180 dage er gået.

Ingen rejsende fra de 92 listede lande, inklusive Holland, vil få lov til at blive i Storbritannien i længere tid, end deres gyldige pasdatoer tillader, og det er uanset den tid, der er tilbage på ETA-tilladelsen.

Hvis en hollandsk statsborger stadig er i Storbritannien, når deres ETA udløber, skal der indgives en ny ansøgning for at få opholdet forlænget. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at vende tilbage til hjemlandet, mens ansøgningsprocessen er i gang.

En enkelt ETA-tilladelse giver gratis, ubegrænset adgang til alle fire af Storbritanniens individuelle lande, så længe den er gyldig.

Du kan finde flere oplysninger om UK ETA for hollandske statsborgere i afsnittet med ofte stillede spørgsmål.