En komplet guide til den britiske ETA for brasilianske statsborgere

I 2024 skal brasilianske statsborgere have en elektronisk rejsetilladelse (ETA), før de kan rejse til Storbritannien (UK). Det er en digital tilladelse , der er obligatorisk for borgere fra lande, der kan besøge England, Wales, Skotland og Nordirland uden visum for korte ture. Det gælder også borgerne i Brasilien.

Denne guide indeholder alt, hvad brasilianere har brug for at vide om den britiske ETA, herunder krav, ansøgningsprocessen, rejseforventninger og meget mere.

Hvorfor indføres ETA i Storbritannien for brasilianske statsborgere?

Den britiske ETA har til formål at forbedre sikkerheden ved den britiske grænse og give regeringen mere kontrol og overblik over personer, der rejser ind i landet. Det vil gøre det lettere at forhindre illegal indvandring, forpurre organiserede forbrydersyndikater og identificere potentielle trusler mod den nationale sikkerhed, før de ankommer til landet.

ETA er også designet til at forbedre grænsekontrollen og strømline immigrationsprocessen for forhåndsverificerede rejsende med lav risiko.

For brasilianske statsborgere giver UK ETA blandt andet følgende fordele

 • Det er hurtigt og nemt at ansøge og få en ETA godkendt.
 • Det er mere overkommeligt end lignende digitale rejsetilladelser, der er indført af andre lande.
 • Du skal kun ansøge om en ETA hvert andet år – ikke hver gang du besøger Storbritannien.

Sådan vil det britiske ETA-system påvirke brasilianske rejsende

I øjeblikket behøver brasilianere ikke en ETA for at rejse til Storbritannien. Men når det er åbent for brasilianske statsborgere i 2024, skal de ansøge om og få en godkendt britisk ETA, før de rejser til Storbritannien. Det er obligatorisk, uanset om du ankommer med fly, skib (f.eks. som en del af et krydstogt) eller over land, f.eks. gennem jernbanetunnelen, der forbinder Storbritannien og Frankrig.

En UK ETA er gyldig til følgende rejseformål:

 • Korttidsophold på mindre end seks måneder (180 dage) til turisme, kortvarige studier, besøg hos venner og familie samt tilladte forretningsaktiviteter og medicinske behandlinger.
 • Kortvarigt ophold i op til tre måneder (90 dage) på Creative Worker-visumkoncessionen
 • Transit gennem Storbritannien (dvs. flyskift), uanset om man passerer britisk grænsekontrol eller ej.

For at være berettiget til en ETA skal brasilianere opfylde følgende betingelser:

 • Være statsborger i et land, der har visumfritagelsesstatus med Storbritannien. Brasilien er med på listen over lande, hvis borgere skal have en ETA for at rejse til Storbritannien.
 • Have et biometrisk pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den planlagte afrejsedato fra Storbritannien.
 • Har ikke til hensigt at blive, arbejde eller studere i Storbritannien i mere end seks måneder.
 • Du må ikke have en straffeattest eller tidligere have overtrådt immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder.

Alle rejsende, inklusive børn og babyer, skal have en ETA, før de rejser til Storbritannien. Forældre og værger kan ansøge om en ETA på deres vegne.

Personer, der tidligere har overtrådt immigrationsloven eller er dømt for kriminalitet, eller som er blevet idømt fængselsstraffe på mere end 12 måneder i Storbritannien eller andre steder, kan nægtes en ETA. De kan overveje at få et britisk visum i stedet.

Brasilianske statsborgere, der planlægger at blive i Storbritannien i mere end seks måneder eller at arbejde eller bo der permanent, skal stadig have et passende britisk visum. Det nye ETA-system påvirker ikke disse rejsende.

Krav til ansøgning om britisk ETA for brasilianske statsborgere

Brasilianske statsborgere, der er berettigede til en britisk ETA, skal opfylde følgende ansøgningskrav:

 • Et gyldigt biometrisk pas udstedt af Brasilien, hvis borgere ikke behøver visum for at rejse til Storbritannien på korte ture.
 • Et nyere digitalt pasfoto
 • En gyldig e-mailadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmetode, såsom kredit- eller betalingskort, Apply Pay eller Google Pay

Ansøgning om ETA i Storbritannien

Brasilianske statsborgere kan ansøge online om en britisk ETA via den britiske regerings officielle hjemmeside eller app. Den britiske ETA-ansøgningsproces tager kun et par minutter at gennemføre. Det er online eller papirløst, så personlige besøg på konsulater eller visumkontorer er unødvendige.

Gør alle dine krav klar, før du starter ansøgningsprocessen. Nedenfor er en trin-for-trin-guide til, hvordan brasilianere kan ansøge om en ETA.

 1. Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien. Sørg for at få billedet og de to linjer med tal og bogstaver med i bunden.
 2. Upload et nyligt pasfoto, eller tag et billede med kameraet på din enhed, hvis den har et. Billeder skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Børn på ni år og derunder behøver ikke at uploade et pasfoto.
 3. Udfyld alle de nødvendige oplysninger. Disse omfatter personlige oplysninger (dvs. navn, fødselsdato), pasoplysninger, ansættelsesoplysninger, hjemmeadresse og kontaktoplysninger.
 4. Besvar spørgsmål om sikkerhed og berettigelse. Som alle andre besøgende i Storbritannien skal brasilianske ETA-ansøgere sandfærdigt oplyse om straffeattester, tidligere immigrationsforseelser og enhver tilknytning til eller medlemskab af ulovlige eller illegale grupper eller organisationer.
 5. Betal for den britiske ETA-ansøgning online. En britisk ETA-ansøgning koster 10 pund stykket. For at indsende ansøgningen skal du betale gebyret online med et kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har indsendt UK ETA online-ansøgningen, vil du modtage en bekræftelse via den e-mail, du har angivet.

Tips til at ansøge om en britisk ETA

Det er nemt nok at ansøge om en UK ETA, men der er stadig plads til fejl. For at undgå almindelige fejl skal du følge disse retningslinjer for en hurtig og effektiv UK ETA online-ansøgning.

 • Fremvis eller tag tydelige fotos af høj kvalitet af dit pas og dig selv. Sørg for, at billederne overholder specifikationerne for pasfotos og er i fuld farve uden filtre eller effekter.
 • Sørg for, at du angiver korrekte data og er så præcis som muligt. Hvis du giver falske eller forkerte oplysninger eller endda tilbageholder oplysninger, kan det resultere i forsinkelser, eller at din ansøgning bliver afvist.
 • Tjek på forhånd, om din online betalingsmetode virker, og om du har penge nok til at betale for ansøgningen online.
 • Sørg for at gennemgå og dobbelttjekke de data, du har angivet i din ETA-ansøgning, før du sender den.

Hvis brasilianske rejsende har brug for at rette fejl i deres ETA-ansøgning, kan de hurtigt gøre dette ved at indsende ansøgningen igen og betale gebyret igen.

Behandling og modtagelse af ETA for brasilianske statsborgere

Når man indsender en UK ETA online-ansøgning, vil systemet krydstjekke de indsendte oplysninger mod flere sikkerhedsdatabaser for at kontrollere, om ansøgeren er kvalificeret til en ETA.

Det tager typisk tre dage (72 timer) for ansøgere at modtage en afgørelse på deres ETA-ansøgning via den angivne e-mailadresse. Mange rejsende modtager en afgørelse få minutter efter, at de har indsendt deres ansøgning. Alligevel kan det tage mere end tre dage for nogle ansøgninger at få en afgørelse.

Brasilianske statsborgere anbefales at ansøge om en britisk ETA, før de booker deres rejse til Storbritannien for at undgå forsinkelser eller andre problemer.

Hvis din ETA blev afvist, kan du indsende en ny ETA-ansøgning og betale gebyret igen. Det vil dog være bedst, hvis du i din tidligere ansøgning forklarer, hvorfor du fik afslag på en ETA.

Hvis du bliver nægtet en ETA, betyder det ikke, at du ikke kan rejse til Storbritannien. Du kan stadig ansøge om det relevante britiske visum. Det er dog mere kompliceret at få et visum, og det kan tage længere tid, så du er nødt til at justere dine rejseplaner derefter.

Rejser med en britisk ETA

En britisk ETA er digitalt knyttet til en persons pas. Det er gyldigt i to år og tillader flere korte besøg, der varer op til seks måneder pr. besøg. Brasilianske rejsende skal ansøge om en ny ETA efter to år, eller når deres pas udløber, alt efter hvad der kommer først, for fortsat at have lov til at rejse til Storbritannien.

Afrejse til Storbritannien

Da det er et elektronisk dokument, behøver du ikke at medbringe en fysisk kopi af din ETA. For rejsende med flere pas skal du sørge for at rejse til Storbritannien med det samme brasilianske pas, som du brugte i din ansøgning.

Før du går om bord på flyet, skibet eller toget, vil transportørerne tjekke, om du har det rette rejsetilladelsesdokument ved at scanne dit pas. De vil kun tillade ombordstigning for brasilianske rejsende, der kan fremvise en godkendt britisk ETA eller visum. De, der stadig venter på en afgørelse på deres ETA-ansøgninger, får heller ikke lov til at gå om bord.

Ankomst til Storbritannien

En ETA garanterer ikke indre jse i Storbritannien. Ved ankomsten skal brasilianske statsborgere med en godkendt UK ETA stadig aflevere deres identitetspapirer til UK Border Force eller gå gennem en elektronisk pasport (eGate), hvis det er muligt.

Vær forberedt på at vise bevis for videre rejse eller en billet til at forlade Storbritannien inden for seks måneder efter ankomst. Hvis de bliver bedt om det, skal brasilianske rejsende også bevise, at de har penge nok til at forsørge sig selv under hele deres ophold i Storbritannien og deres hjemrejse.

Selv om du har en ETA, kan du stadig blive nægtet indrejse i Storbritannien, hvis du ikke klarer en grænsekontrol eller opfylder andre indrejsebetingelser.

Når de har passeret grænsekontrollen, kan brasilianske statsborgere med en godkendt ETA frit rejse mellem Storbritanniens fire lande: England, Skotland, Wales og Nordirland.

Brasilianske besøgende kan rejse med tog, færger og lokale fly inden for Storbritannien. Før de går ombord på en færge eller et fly inden for Storbritannien, skal de blot fremvise et ID, som regel et pas eller kørekort.

En britisk ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europæiske lande.

En britisk ETA giver ikke adgang til Republikken Irland og andre europæiske lande. Storbritannien er ikke medlem af Den Europæiske Union eller Schengen Common Travel Zone.

Brasilianere, der besøger Irland eller andre europæiske lande, skal forhøre sig om landets indrejsekrav, før de bestiller deres rejse.

Rejsende kan tjekke UK ETA FAQ-siden for mere information.